Spring naar bijdragen

nijvzen

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    47
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

nijvzen's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. nijvzen

    Hier stopt het!

    Hoe gaat die nu?
  2. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Dank voor jullie reacties. Ik zal het filmpje van Els Noorlander z.s.m. even bekijken. @Roberto dat vermoed en hoop ik ook!
  3. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Beste forumvrienden, We zijn ondertussen ruim 4 jaar verder en helaas is er niet veel veranderd de afgelopen jaren. Door uitval in 2022 een aantal maanden niet gedronken, het beviel zo goed maar dan toch weer die eerste gepakt met als gevolg het grootste deel van de week weer aan de drank. Het probleem doet zich nu voor dat black-outs steeds vaker voorkomen en ik merk dat mijn geheugen de afgelopen jaren ook achteruit is gegaan, ook de omgeving valt dit op en dat is toch wel zorgwekkend voor mijn leeftijd (begin 40). Ik las dit voorsteltopic terug en dat begint al in 2017, daar schrok ik toch ook wel erg van. Dat dit probleem mijn leven al zo lang beheerst. Paar weken terug nog weer het boek van Allen Car gelezen maar dit heeft ook niets bij mij getriggerd. Enige wat iets beter gaat is dat ik 2 tot 3 avonden in de week niet meer drink, puur om bij te kunnen slapen want de nachten met drank op zijn een hel. Ondanks dat ik hier een aantal jaren niet meer ben geweest en dus anderen ook niet heb gesteund hoop ik dat jullie mij willen helpen op een positieve manier. Fijn week iedereen.
  4. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Sinds maandag gestopt met de alcohol. Nu al drie avonden droog. (als je het leest best triest). In de kerstvakantie ging het helemaal mis, op maandag 24 halve liters gehaald en op vrijdagavond waren ze op. Met tussendoor nog speciaalbiertjes e.d. Ik was totaal opgebrand, niks meer mee te beginnen. Mijn vrouw drinkt gelukkig niet veel maar was er ook klaar mee dus samen de schouders eronder. Het is moeilijk voor mij dat voel ik wel. Net als stoppen met roken heb je het gevoel nergens meer naartoe te leven op een dag. Is natuurlijk onzin. Het eerste doel is om 31 dagen niet te drinken (ben wat laat begonnen met ik pas :-) ) Uiteindelijk het liefst helemaal niet meer maar bekijk het nu maar per dag...
  5. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Excuses ik had niet meer terug gelezen. Had een tekst geschreven maar had er spijt van. Verwijderen lukte niet dus een . neergezet. Gaat niet zo heel lekker op moment zak steeds verder weg ben ik bang... en erg moe.
  6. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Hier ook weer terug bij af. Heb bovenstaande een paar weken volgehouden. Het drankgebruik lijkt na elke stopbeurt ook alleen maar toe te nemen. Dit weekend 16 halve liters bier gedronken over drie avonden, en dan vaak nog een roseetje erachteraan. Op mijn werk merk ik dat ik dingen vergeet, mails die ik gestuurd heb en andere zaken. Het heeft dus zijn weerslag op het werk en dat is niet best. Ook droom ik vaak dat ik nog vergeetachtiger wordt en alles me door de vingers glipt. Vorige week had ik een afspraak bij de huisarts gemaakt maar eenmaal binnen heb ik een heel andere klacht genoemd dan waar ik eigenlijk voor kwam. Ik durfde het dus niet aan. Ben bang dat ze me veroordelen of direct een heel traject in gang gaan zetten. Vandaag weer een nieuwe poging om te stoppen maar merk in mijn hoofd dat de overgave er niet voor de volle 100% is.
  7. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    En wederom een week verder! Het gaat goed gelukkig. Toch heb ik het idee niet helemaal tot rust te komen. Dat drankje (of vele) gaf me toch het gevoel compleet te ontspannen. Ik heb het gevoel dat elke avond hetzelfde is, een soort sleur. Daar ligt de oorzaak van het "probleem" dan naar mijn idee ook. Ik wandel veel en dat helpt. Sporten kan ik helaas niet i.v.m. fysieke problemen.
  8. nijvzen

    Pelle drinkt niet meer

    Ik vind het enorm dapper. Dit is een stap wat veel mensen (zoals ik) niet durven te maken. Heel veel succes met dit traject het gaat lukken!
  9. nijvzen

    Sober

    Dat is echt heftig. Heel veel sterkte!
  10. nijvzen

    Zolpidem

    Verkeerde forum ben ik bang.
  11. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    We zijn weer een week verder! Nu twee weken alcoholvrij en dag voelt goed. Of ik nog weer ga drinken geen idee maar komende tijd in ieder geval niet. Succes iedereen!
  12. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Ben niet enorm grieperig hoor maar lekker voelt het niet. Huisarts is echt niet nodig. Wel gebruik ik nu minimaal 2 paracetamol op een dag anders lukt werken niet.
  13. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Nog steeds goed bezig. Wel denk ik veel te veel na over de toekomst. Helaas wel direct griep gekregen, iets waar ik normaal nooit geen last van heb. Kennelijk is mijn systeem wat vatbaarder nu? De hoofdpijn, vergeetachtigheid en afwezigheid neemt helaas nog niet af. Ik ben in de ochtend het eerste uurtje goed fit daarna val ik terug in een waas....
  14. nijvzen

    Even voorstellen... Nieuw

    Daar zijn we weer! Het weekend ging goed, veel gelachen eindelijk weer eens. Voel me goed alleen elke dag nog wat duizelig en hoofdpijn aanvallen. We gaan stug door. Dank iedereen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...