Spring naar bijdragen

brenda86

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

619 profielweergaven

brenda86's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. brenda86

    Nieuw

    Door het oog van de naald gekropen? Ik zei al dat ik niet ging drinken aangezien ik die sollicitatie had maar nog niet zo lang geleden had ik hier gewoon maling aan gehad. Ging ik gewoon daar met een kater zitten,maakte mij voorheen niet uit. Dat zou me ook nog wel lukken. Kreeg nog een app van een kennis of ik een biertje wilde komen drinken, heb nee gezegd. Blijft er toch niet bij 1. En een logisch plan? Ik ben meer bewust van mezelf omdat ik er meer op let wanneer ik trek krijg. Wat me in het verleden ook op is gevallen is dat ik vaak dronk als ik die dag erna een afspraak had, nog geen idee waarom. O ja dat gesprek met mijn werkgever, nou ja ik begin er al aardig aan gewend te raken dat het niet gaat zoals het moet gaan.Het zorgt wel voor stress. Probeer me er niet te druk om te maken, het probleem is er toch al maar om me lever dan maar een optater te geven lijkt me een oneerlijke oplossing. Nou hup naar het volgende gesprek.....
  2. brenda86

    Nieuw

    Hallo allemaal, Het is inmiddels alweer 1 week later. Niets gedronken. Gisteravond had ik wel even last en was ik onrustig. Ik kon niet drinken want ik heb zo weer een sollicitatie gesprek, maar vond het wel irritant. Ik ben toen gewoon naar bed gegaan.Slapen was de gezondste optie. Ik heb mezelf geobserveerd en even teruggekeken naar situaties. Op het moment als ik heel erg moe ben word ik onrustig en wil ik drinken. Gesprek werkgever ging gisteren niet door, dat was vervelend en leverde stress op maar ik heb standgehouden
  3. brenda86

    Nieuw

    Ik mag best bijkomen van mezelf, alleen daar heb ik totaal geen behoefte aan. Dat zit gewoon niet in mijn karakter en zo zal ik ook nooit worden. Dat heb ik lang geleden geaccepteerd en daar ben ik best tevreden over. Het is niet altijd handig, dat moet ik eerlijk zeggen maar anders was ik nu niet zo ver gekomen als nu, dat is iets om trots op te zijn. Ik kan er wel bij stil gaan zitten/staan maar daar ga ik me alleen maar rotter bij voelen. En dan komen de financiële zorgen straks en dat brengt alleen maar stress met zich mee, moet straks toch de huur betalen. Niet de bedoeling dat ik straks buiten onder de brug op een kratje bier zit. Als ik over 3 maanden een baan wil zal ik nu alvast actie moeten ondernemen, ik ben gewoon vooruit strevend. Elke dag dat ik niet solliciteer is een gemiste kans. Daarnaast zorgt het ook voor afleiding en gaat mijn intelligentie niet achteruit als ik nu gewoon elders ga werken, van thuisblijven word je echt niet slimmer en het traint je geheugen niet. En ja, ik ben ambitieus, sommige mensen hebben dat niet en anderen weer wel. Ik werk overigens veel meer met drugsverslaafden en wat dat betreft ben ik een ervaringsdeskundige. Vroeger verschrikkelijk veel cocaine en cannabis gebruikt en had ook daar moeite mee om te stoppen. Op de 1 of andere dag was dat klaar (na ook weer een hoop ellende) en ben ik gestopt. Ik weet niet wat mensen denken van hulpverleners, maar het aandragen van suggesties en het moeten luisteren naar de hulpverlener, is echt allang een gepasseerd station. Dat is tegenwoordig echt de methode niet meer. .
  4. brenda86

    Nieuw begin

    Welkom en succes! Je kunt nog een hele hoop maken van leven, zonde om dat weg te gooien!
  5. brenda86

    de stap gewaagd

    Hai, Welkom op het forum, ik ben zelf ook net nieuw en ik moet toch toegeven dat ik er tot nu toe echt iets aan heb! Het drinken lijkt een combinatie van gewoonte en verslaving. Je bent er aan gewend geraakt om na je werk te gaan drinken. Een goed plan zal inderdaad wel helpen om dit gedragspatroon te veranderen. Klote spul, alcohol! En een goede opmerking: het voegt helemaal niets toe. Dat denken we maar.....en helaas zijn we er goed in. succes!!!
  6. brenda86

    Nieuw

    Dat hulpverleners meer inzicht in zichzelf zouden moeten hebben klopt niet. Verre van. Het drinken doe ik zelf, de omstandigheden maken het wel erger en lastiger om er vanaf te blijven. Ik heb daar geen excuses voor, ik weet dat dat zo is. Als ik vijf dagen werk, dan drink ik niet. Het is nu de situatie wat mijn alcohol gebruik verergerd, het probleem lag er een al een tijdje. Ik heb mij aangemeld omdat ik mezelf voor wil zijn om te voorkomen dat ik dagelijks zal gaan drinken omdat ik nu thuis zit. Dit getuigt toch al redelijk van zelf inzicht, ookal is dit uiteraard veel te weinig. Makkelijk zal het nooit worden. Je bedoeld het goed alleen, ik vind persoonlijk, dat je je eigen ervaringen veel op mij projecteert en zoals eerder gezegd: wat voor jou werkt hoeft voor mij niet te werken. Volgende week zal het wel beter gaan, ik heb veel sollicitatie gesprekken bij uitzendbureau's, detacheringsbedrijven en ik werk hiernaast ook nog via uitzendbureau. En na maandag zal ik eindelijk rust ervaren van die #$%#% werkgever aangezien ik dan gewoon echt van ze af ben. Van de transitie vergoeding betaal ik mijn huur vooruit, dan hoef ik later ook weer niet te gaan drinken omdat ik financiële zorgen heb mocht ik in een uitkering terecht komen. Kan mezelf maar beter voor zijn.
  7. brenda86

    Nieuw

    Bedankt voor jullie berichten. De trigger was dat ze dingen beloven die niet doorgaan. Blij maken met een dooie mus. Levert veel stress en spanning op, niet weten waar je aan toe bent. Niet weten wat je volgende week gaat doen of waar je staat. Onzekerheid over geld, wat ik met me leven moet e.d. Niets is zeker behalve dat het onzeker is. Maandag zal het gesprek plaatsvinden waarbij ik eieren kies voor mijn geld en dan kan ik een gepaste planning maken. Rondom alles, ook mijn alcohol gebruik. Structuur is niet het enige wat me overeind zal houden. Ik drink vandaag niet, zometeen ff de puinzooi opruimen. Morgen sollicitatie gesprek, niet echt handig als ik er ''verlept'' uitzie. Alcohol komt nooit gelegen. Morgen daarna ook werken bij uzb.... Ga zo denk lekker zwemmen, dat helpt.
  8. brenda86

    Nieuw

    Word net wakker, puinzooi in mijn huis, overal troep, as, bierblikjes (12 stuks), sterke drank van mijn buurman gekregen. Heb ook nog telefonisch ruzie met mijn ex gemaakt, maar goed dat is toch een onaardige man dus wat dat betreft is dat niet heel verschrikkelijk. Ben wel gewoon thuisgebleven, scheelt de maatschappij weer een dronkenlap. Trigger was wel snel duidelijk overigens. Mijn werk belde gisteren, Ik zou misschien gedetacheerd worden, ik dacht langdurig. Maar nee ze hebben er gauw van gemaakt dat ik ondertussen, tijdens dit arbeidsconflict wel ''even'' gedetacheerd kon worden en ja dat brengt veel onrust bij cliënten met zich mee. Ben eerder duidelijk geweest en had gezegd dat ik langdurig wilde werken maar zo spelen zij dit blijkbaar niet. IPV dat ik nu morgen aan het werk kan gaan kan er helemaal niets.. Ze houden zich verre van aan de afspraken. Ze zeggen wel dat ze gaan bemiddelen met werk maar ik geloof er helemaal niets van. Levert alleen maar hoop op en dat is fout in deze casus. Nu maandag is er een ''eindgesprek'' Ik zal kiezen voor ontslag met geld mee, dan kan ik verder met mijn leven en dat brengt dan ook weer rust. Weten waar ik aan toe ben is in dit geval van groot belang. Ik ga vanmiddag gelijk sollicitaties de deur uitdoen bij vacatures waarbij ik per direct kan beginnen. Ik schrijf zo een brief naar de dierenbescherming en ga ook proberen of ik zsm vrijwilligers werk kan doen. Structuur, zingeving en regelmaat dat is stap 1 van mijn planning.
  9. brenda86

    Nieuw

    Hai, Ik heb ook de hele draad toegegeven dat ik een probleem met alcohol heb, ben de laatste die dat ontkent.Ik zit niet op dit forum voor de gezelligheid. Ik heb die methodieken niet eerder gezien, ik beoefen ze (op anderen). Ben afgestudeerd als GZ psycholoog en ik werk daarnaast in de GGZ. Ik zeg niet dat het helemaal niet werkt, het is alleen lastiger om de therapieën te volgen aangezien ik ze zelf ook onder de knie heb. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, en ik vind het volgen van therapieën op dit moment niet de juiste. En dat is mijn eigen keuze. De 1 neemt refusal en de ander gaat naar therapie. Ik ga eerst maar eens kijken hoe het schrijven en het reageren op het forum me vergaat. Ik zie dat dit bij sommige mensen al veel helpt, en ik ga dit eerst proberen.
  10. brenda86

    Nieuw

    Ik ontken ook ten zeerste niet dat ik geen probleem heb met alcohol, als pasen met pinksteren tegelijk zou vallen zou ik alleen dan een kans zien omdat te ontkennen. Ik taai alleen niet dagelijks naar alcohol, alleen als ik drink kan ik niet meer stoppen en verleg ik mijn grenzen. Verslavingszorg en die methodieken, behandelingen werken vaak niet bij mij, aangezien ik ze allemaal ken en ze toepas op andere mensen vanwege mijn baan . Ben er sindskort pas echt serieus mee bezig. Ga gewoon eerst even zelf kijken wat ik er aan kan doen. Ik heb net de hele nacht gewerkt, kon niet slapen na afloop. Nu wel trek en dat duurt echt wel veel langer dan een uur!. Ga even solliciteren en dingen doen. Ja lady Jane, dat is inderdaad (af)kicken, na afloop.
  11. brenda86

    Nieuw

    Hallo De huisarts is al een tijdje op de hoogte van mijn problematiek rondom alcohol. Zij gaat mij geen refusal geven, en word ook niet doorgestuurd naar een verslavingsarts, dat is duidelijk. Dit komt namelijk omdat het me ook wel (eens) lukt om 1 a 2 weken of soms langer nuchter te blijven, zonder alcohol te drinken. Dit is een (logische) contra indicatie aangezien de bijwerkingen van de medicatie veel nadelen kunnen geven. Overigens vind ik ook niet dat het advies moet zijn dat iedereen maar aan de refusal moet gaan omdat dat naar mijn mening niet voor iedereen werkt. Ik voorzie nu meer problemen door het te kort aan structuur, dagbesteding en een te kort aan zingeving. En daar moet ik aan gaan werken om alcohol uit mijn leven te bannen als het allemaal niet mee zit. Ik heb nog geen "noodplan" helaas. overigens is het bij mij ook lastiger vanwege adhd klachten, de onrust is er de hele dag en gaat niet even weg. Zo en zo veel werken helpt, maar dat is niet voor eeuwig mogelijk. Dus ik moet nu onderzoeken wat ik het beste kan doen maar kom niet op een idee. Ik schaam me om dit te zeggen maar ik ben zelf hulpverlener. En jaja, ook in de verslavingszorg. Superstom.
  12. Hai Willem, Ik begrijp dat dat een lastige keuze is...,,, Zou ik zelf ook hebben. Waarom wil je eigenlijk die borrel kunnen drinken op vakantie? Omdat het ''erbij hoort''? omdat je je aangeschoten wilt voelen? Omdat je op vakantie bent? Omdat het lekker is? Wat is hiervan precies de reden?
  13. Wat goed van je!! En dat stoppen met roken?! WauW! Dat allemaal tegelijkertijd....Dat wil ik ook! Wat ik me afvraag ben je van jezelf een ''heetgeblakerd persoon''? Of heb je dat alleen een keer gehad met alcohol? Ik heb zelf ook een Phillips Wake Up Light, en het is inderdaad een aanrader!!!
  14. brenda86

    Hier gaan we weer

    Hallo LadyN. Heb je veel problemen en tegenslagen gehad afgelopen periode? Waren er veel aanleidingen om verdrietig en boos te zijn? Vervelend van de terugval en inderdaad goed dat je terug bent! Er lopen veel slimme mensen op deze aardbol rond, alleen de verslaving maakt ze aanzienlijk dommer, heeft niets met iq te maken......
  15. brenda86

    Nieuw

    Hallo, Leuk dat me je er er even aan ''herinnerd'' Ja, lekkere timing hé :-) kerst, oud en nieuw, waarschijnlijk geen baan. Echt iets voor mij. Ik wilde eigenlijk al een tijdje een carriereswitch gaan maken en heb dat ook uitgesproken. Nu moet ik wel. Ik vind het allemaal net iets te toevallig, vreemd. Woensdag word duidelijk of ik OF gedetacheerd word of kan dan een traject gaan volgen binnen mijn werk, dus bij die laatste dan lig ik er vermoedelijk uit en zit ik voorlopig nog even thuis. 2 voordelen: dat ik waarschijnlijk nu eens alle feestdagen thuis kan zijn, met mijn werk gaat dat normaal niet, en dat ik eens kan gaan kijken wat ik nu wil doen. Ik ben al jaren ingeschreven bij het uitzendbureau (voor de zekerheid mocht ik ooit geen baan meer hebben, ook zo lekker uitgedacht) Ben dit weekend daar weer volop voor aan het werk, hoop dat er meer komt. Dat verdiend wat extra's en daarnaast ''kan'' ik niet drinken, heb ik geen tijd voor. Ik moet zeggen dat als ik moet werken dat ik gewoon bezig ben en echt geen behoefte heb om me de avond ervoor lam te zuipen zodat ik weer met een wattenkop rondloop. Heineken heeft 2 dingen niet van me afgepakt en dat is 1 mijn rijbewijs en 2 mijn werk. Dat is dan ook wel gelijk het enige wat ik kan noemen. Ga vanaf dinsdag ook weer sporten. Vrijdag werd me tijdens een etentje 1 wijntje aangeboden, was toen zwaar gestresst en geagiteerd, Toch was het antwoord nee. ''normale'' mensen kunnen 1 wijntje drinken, en ik helaas niet. Nu ben ik vijf dagen nuchter. Nadeel bij mij is dat het een tijdje erg goed kan gaan en dat ik daarna hard val, HEEL hard. En veel..... Moment dat ik het echt heel heel moeilijk had heeft zich nog niet aangediend de afgelopen dagen, maar dat komt altijd op een onbewaakt moment. Dan is de craving zo sterk, dat dit onmenselijk is. Hoe gaat het met jullie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...