Spring naar bijdragen

Akkie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

1.035 profielweergaven

Akkie's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Akkie

    Even voostellen

    Daar ben ik weer! Ondanks alle negatieve dingen waar ik tegenaan loop vooral door het blijven worstelen met het drankgebruik, gaat het echt prima! Af en toe ben ik wel in een bui en wil ik graag een drankje drinken. Soms doe ik dat dan ook gewoon. Het is geen gewoonte meer. Door veel afleiding te hebben ebt het gevoel om te moeten toch echt wel weg. Wanneer ik echt wel wil en voel dat ik moet drinken heb ik een nieuwe uitlaatklep: Spelletje Southpark! Daarin lekker mensen slaan en even afreageren en dan voel ik me toch wel weer helemaal prima. Misschien een beetje raar, maar je moet toch wat als je in de avond thuis zit en niks om handen hebt ;-). Hoor graag wat jullie doen op het moment dat je echt het gevoel hebt dat je moet, maar dat je weet dat je dat eigenlijk niet moet doen.... Heb mijn werkplekje gevonden, is helaas niet wat ik gewend ben, maar het is toch lekker een dagbesteding! Hopen dat ik dat volhoud en kan opbouwen naar fulltime op een gegeven moment. Stapje voor stapje ... Gaan we vrolijk door!
  2. Akkie

    Even voostellen

    Gegroet medemensen! Weer tijdje niet ingelogd geweest. Drukte ook in december met feestjes etc. etc. Ging allemaal eigenlijk wel goed, helaas op oudjaar met in gedachten 2016 is alcoholvrij, dus we gaan ervoor, een behoorlijke downer gehad. Inmiddels weer opgekrabbeld en nu volhouden om 2016 echt het jaar van niet alcohol te maken. Bij deze iedereen die dit leest alsnog een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik zal vanaf nu wat actiever bezig zijn op het forum, heb wat meer tijd om handen want werken ging me niet goed af met in 2 weken tijd 100 uur draaien als je langer als een jaar thuis hebt gezeten. Dus nu ben ik op zoek naar een part-time job en flink hobbymatig bezig zijn zodat ik me niet ga vervelen en weer wil drinken.
  3. Ik heb een vraag over het gebruik van Refusal: Ik ben helemaal geen medicijngebruiker, ik heb al moeite met het slikken van Paracetamol etc. omdat ik al verslavingsgevoelig genoeg ben. Nu ben ik 2 maanden aan de Refusal en ik vind het eigenlijk wel tijd om dit af te bouwen. Nou weet ik dat Refusal doorwerkt in je lichaam ook al gebruik je het niet elke dag. Toch krijg ik van mijn verslavingsarts contact als ik vraag wanneer ik kan afbouwen het antwoord dat ik 6 maanden elke dag moet blijven slikken. Ik vind dit echt onnodig en ik wil dit zo snel mogelijk afbouwen tot 2x per week voor de komende maanden en hierna alleen als ik in een situatie kom dat ik echt trek heb en dit mijn redmiddel is om niet te gebruiken. Mijn vraag is dus eigenlijk: Moet ik gewoon af gaan bouwen en mijzelf proberen onafhankelijk van dit middel te maken, of moet ik het advies van de arts volgen en het medicijn blijven gebruiken? Alvast bedankt!
  4. Akkie

    Even voostellen

    Hoi Gerrit, Met mij gaat het eigenlijk prima! Nog steeds geen trek, mijn nieuwe baan bevalt prima en ik blijf lekker druk bezig. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik best moeite heb om uit mijn schulp te kruipen op sociaal vlak. Mensen die ik al ken benader ik wel makkelijk, maar nieuwe contacten leggen gaat me moeilijk af.. Niet onlogisch na behoorlijk in isolement geleefd te hebben de afgelopen jaren.... Ik heb een oproep geplaatst voor een maatje in de buurt, wie weet zal dat me wel helpen en verder is het maar gewoon je angsten en onzekerheden opzij zetten en hopen dat je geen teleurstellingen krijgt.. We gaan gewoon lekker door en 1 ding is duidelijk: Alcohol is voorlopig helemaal verbannen uit mijn leven
  5. Hallo allemaal! Ik ben vrij nieuw op het forum en merk dat ik wegens tijdgebrek niet heel vaak hier kan zijn. Het lijkt mij leuk om een maatje te hebben (niet perse voor steun, omdat het clean blijven me tot nu toe prima afgaat), maar meer iemand om gezellig mee te kletsen over van alles en nog wat en ervaringen te delen hoe de wereld nu eruit ziet en draait voor jou zonder alcohol. Ik merk dat ik het nu nog wel moeilijk vind om nieuwe contacten te leggen omdat ik mijzelf zolang afgezonderd heb van alles en iedereen om me heen en ik vind het hier wel wat laagdrempeliger. Eigenlijk hoop ik dat ik via hier wel nieuwe en leuke contacten op doe om eens wat te ondernemen of gewoon eens gezellig te babbelen. Man of vrouw maakt mij niet uit, als we maar leuk contact kunnen hebben.
  6. Akkie

    Even voostellen

    Allen heel erg bedankt voor de warme welkomstberichten!!!
  7. Akkie

    Even voostellen

    Hoi Gerrit, Ik heb je mail inmiddels ontvangen, bedankt! De afgelopen tijd heb ik al de nodige stappen gezet om in ieder geval te zorgen dat ik niet meer zulke periodes zal hebben. Enkele weken Ambulante Detox hebben mij niet geholpen, 2x in de week een bijeenkomst van 1,5 uur hielp mij niet om echt in te zien dat het probleem wat dieper lag dan ik had gedacht. De echte eye-opener kwam toen ik 2 weken intern zat bij Amethist. Wat ik om mij heen zag qua wat alcohol met een mens kan doen heeft diepe indruk op me achtergelaten. Fysiek, maar ook geestelijk. Vanuit hier een plan getrokken om anders met mijn problemen om te kunnen gaan, dingen anders aan te pakken en zaken in een ander perspectief te zien. Dat gaat me nu aardig af moet ik zeggen. Is het niet dat ik nu Refusal heb als een stok achter de deur om niet de fout in te gaan als het tegen zit. Het is best zwaar om nu andere afleiding te zoeken als het even niet meezit in plaats van de oude gewoonte op te zoeken, maar elke dag gaat dit een beetje beter. Sinds kort ben ik ook weer aan het werk, dit helpt heel erg om nare en sombere gedachten van me af te zetten.... Wat ik graag wil: Terug gaan naar het sociale drinken, niet meteen, ik heb voor mijzelf afgesproken om minimaal een jaar niet meer te drinken. Wie weet wil ik het daarna helemaal niet meer, wie weet wel. Weer meer sociale contacten opbouwen in kringen waar het niet alleen maar om drank en feesten gaat. Mijn toekomstplannen doorzetten en bereiken waar ik mee bezig was voor ik een paar jaar geleden ben afgegleden. Door tijdgebrek zal ik niet veel online zijn en waarschijnlijk niet veel actief meepraten, maar ik hoop dat ik inderdaad veel zal leren en wie weet hou ik hier ook wel leuke contacten aan over.
  8. Akkie

    Even voostellen

    Hoi, Ben Akkie, nieuw op het Forum en ben benieuwd naar ervaringen van anderen met betrekking tot alcoholgebruik en of er veel mensen zijn die "binge" drinken en hoe ze daarmee om zijn gegaan. Ik hoop vele ervaringen op te doen en hopelijk heb ik er ook wat aan. Groetjes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...