Spring naar bijdragen

petervdww

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    76
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door petervdww

  1. Goed! Was een heel fijn en verhelderend gesprek.

    Ik was zo geschrokken door die aanvallen dat ik wijninname gereduceerd had tot 2 glazen.

    De huisarts zegt dat ik gewoon kan stoppen en geen angst hoef te hebben voor een insult oid.

    Omdat ik nu maar 2 glaasjes drink slaap ik onwijs slecht maar heb iig geen angst voor weer een paniekaanval of nog erger; een insult.

    Maar nu?

    Ik ben nog steeds niet gestopt :-(

    Ik weet dat ik dit wel kan. Begin vorig jaar ook maanden niet gedronken. Maar uiteindelijk toch weer begonnen.

    Eerst een glaasje meedrinken "voor de gezelligheid", maar dit uiteindelijk enorm uitgebouwd dus.

    De huisarts zegt vrij simpel: niet doen....

     

    De oplossing is simpel; het volhouden niet. Vandaar dat we ons hier maar melden he :)  Ik heb je berichten even terug gelezen en ik herken veel. Niet alleen van mezelf maar ook van mijn omgeving. Een ding kan ik je meegeven: paniekaanvallen en alcohol is een foute combinatie. Door de paniekaanvallen ga je meer drinken en door het consumeren van alcohol bevorder je de paniekaanvallen. Een negatieve spiraal. Er is echt maar 1 oplossing. Die weet je. Accepteer de angsten die je in het begin hebt. Die heb ik ook gehad. Dit verdwijnt. Succes en sterkte ermee  

  2. Dag Peter. Tja, veel gedronken maar weer ruim 2 weken droog. Dat is een mooie start, 2 weken droog.

    Je vraagt om tips voor een drankvrije vakantie. Je bent al vaker gestopt geweest en weet dus wel wat daar

    allemaal bij komt kijken. Dat je nu ruim 2 weken droog staat betekent dat je nu ruim 2 weken niet gedronken hebt,

    of andersom gezegd: doordat je ruim 2 weken niet gedronken hebt, sta je nu ruim 2 weken droog.

     

    De gouden tip voor een drankvrije vakantie en zelfs voor een verder drankvrij leven is eigenlijk heel simpel en duidelijk:

    Hoe je je ook voelt,

    Hoe lang het ook geleden is dat je je laatste drank(je) hebt gehad,

    Hoe alles ook op je af komt,

    Hoe groot de zucht/trek ook is,

    Hoe moedeloos en hopeloos en wanhopig en naar en ziek en knettergek en zenuwinzinkingnabij je je ook voelt,

    Als je drankvrij wilt blijven

    Zul je die eerste NIET moeten nemen.

     

    Ik wens je oprecht een fijne vakantie.

    Eigenlijk is het maar simpel :D  Maar je hebt wel gelijk....

  3. Tja, en toen waren we weer anderhalf jaar verder.  :(

     

    Vol schaamte moet ik bekennen dat ik in die tijd veel gedronken heb. Daarnaast heel hard gewerkt, 's-avonds gemiddeld zeer stevig gedronken, veel goede voornemens en een paar keer gestopt. (voor een dag of 2) 

    Inmiddels sta ik weer ruim 2 weken droog. Gelukkig gaat dit redelijk goed. Ik sport heel veel want dit geeft mij een goed gevoel. 

     

    Wel zie ik echt op tegen mijn vakantie. Het moet mijn eerste 'drankvrije' vakantie worden sinds pakweg 15 jaar???? 

    Tips van harte welkom! 

  4. Je hebt nu weer aan den lijve ondervonden, hoe het werkt.

    Ach, één glaasje ...

    Ach, nu heb ik gisteren gedronken, dus vandaag kan ook nog wel, dan stop ik morgen weer...

    Misschien is het zoiets geweest.

    Herkenbaar overigens :blush:

     

    Ik vind het erg sterk dat je er snel weer een eind aan hebt gemaakt. Een zwakkeling vind ook ik je nou juist niet.

     

    Het mechanisme dat je hier beschrijft ken ik dus. Voor mij is dat aanleiding om mijn vlammetje brandend te houden; onder andere door hier dagelijks en in een zelfhulpgroep wekelijks even op te laden. Ik investeer zo een aantal uren in mezelf en de oogst is het meer dan waard.

     

    Veel succes Peter!

    Ik werd ook wat minder scherp.... Ik kwam hier veel minder en mijn drankprobleem werd steeds kleiner. En, inderdaad, als je 1x gedronken hebt is de drempel veel lager... Nu moet het klaar zijn. Dank je wel

  5. Bekentenis: toch gevallen in een hele bekende valkuil: een gezellig avondje resulteerde een enkele week geleden in een glas wijn. 

    Daarna weer een paar keer wat gedronken. Geen schokkende hoeveelheden maar dit wil ik niet meer! Ik baal hier enorm van en ik voel me een enorme zwakkeling.... 

     

    Ik heb 11 januari 2015 veranderd in 14 maart 2015.

     

    Een nieuwe mijlpaal. Een nieuw begin.

  6. Ben nu bijna 7 weken verder en dit drankvrije leven begint ook 'normaal' te worden. Mijn familie begint er zelfs aan te wennen! Overigens heb ik ze niet verteld dat ik echt een 'alcoholprobleem' heb. Misschien niet goed maar ik strijd de strijd liever alleen. En dat gaat tot nu toe goed. De avonden heb ik inmiddels een andere invulling gegeven. Ook dit gaat een stuk beter. De ochtenden blijven heerlijk, alleen daarvoor hoop ik nooit meer te drinken. Overigen zit het 'drankduiveltje' af en toe wel op mijn schouders. Hij gooit het nu op een andere boeg: 'sociaal drinken moet toch kunnen' of 'Af en toe een biertje is toch niets mee mis'. Ik probeer dit op dezelfde manier te behandelen als met stoppen met roken. Kortom: die 'ene' bestaat niet. Natuurlijk, denk ik er weleens over na. Zou ik nu echt nooit meer (kunnen) drinken? Wordt ik ooit een sociale drinker? Vooralsnog wil ik het antwoord hierop niet weten. Helemaal niet drinken is veel makkelijker. Ik wil geen discussies met mezelf. Maar wat me het meeste tegen houdt is het antwoord, het antwoord wat ik eigenlijk al weet. Je kunt het niet, je hebt geen maat en je gaat toch weer teveel drinken. 

     

    Deze vorm van zelfreflectie houdt me vooralsnog relatief makkelijk 'droog'. Verder schrijf ik dit op voor mezelf, voor jullie en voor de momenten dat ik niet meer wil weten dat ik een drankprobleem heb. 

     

    Fijne dag! 

    Peter 

  7. Goedemorgen beste mensen.

     

    Ik ben voor de tweede keer deze week gewoon uit mezelf wakker, eerder dan mijn vrouw of mijn kater. Ik slaap eigenlijk al twee, drie weken bijna normaal. 't Zal toch niet waar zijn?

     

    Ik heb echt heel zelden nog "trek" en als ik dat heb, weet ik direct waar dat mee te maken heeft. Zojuist heb ik even in de keuken gekeken, of er een aangebroken fles wijn stond; ik registreer dat niet eens meer. Inderdaad ben ik blij, dat ik 's ochtends gewoon helder wakker word en niet meer hoef te drinken. Tot zover is er dus niets aan de hand. Ik krijg het niet eens meer benauwd als ik ver vooruit denk.

    En toch komt ergens die gedachte vandaan of ik wel verslaafd ben. Terwijl ik donders goed weet wat er gebeurt als ik een keer wat zou drinken. Dat heb ik vaak genoeg meegemaakt bij minder- of stoppoging 37 of 43 of ...

    Het is gewoon noodzakelijk dat ik zeer regelmatig hier ben, dat ik naar een zelfhulpgroep ga om andere verslaafden te spreken, om af en toe frummers te ontmoeten, om te blijven lezen en nadenken. Ik ervaar dat overigens niet als straf, ik ga tot op heden graag.

     

    Fijne dag iedereen! Tot later.

     

     

    * typo's

    Fijn om te lezen dat die gedachten minder worden. Wordt dus uiteindelijk alleen maar beter :)

  8. Goeiemorgen!

    Ik heb vrij en zin in mijn dag! Interessante afspraak straks.

    Nog even over terugval: elke ochtend als ik wakker word ben ik dankbaar voor mijn helderheid en is het ergste dat ik me kan voorstellen: weer moeten drinken. Maar bijna elke avond die ik licht gefrustreerd thuiskom, spookt de gedachte aan drinken weer door mijn hoofd. Nooit zin in één glaasje, maar soms wel in een fles (of twee). Tot nu toe hou ik mezelf goed staande, ik doorzie de verslaving. Maar ik begríjp zo goed dat sommigen eraan overgeven. Het is ook niet niks. Daarom, zoals anderen gisteren op de dagdraad schreven, blijf ik bezig met het thema, blijf ik hier komen. Ik kan het (ook) nog niet alleen. Wil dat ook niet.

    Av- bier helpt me ook, moet ik eerlijk toegeven. Nooit meer dan twee blikjes. Ik heb dat nu geaccepteerd, in het begin voelde ik me er schuldig om. Het voldoet aan een behoefte. Ik vergelijk het met de behoefte aan koffie, 's morgens. Het is ook een verslaving, dat besef ik me heel goed. Ja, ik denk dat ik altijd verslaafd zal zijn. Zoals zovelen. Ook dat probeer ik te accepteren. Inzien dat ik ergens 'slaaf' ben van mijn hersenen, mijn ego, mijn menszijn, het maakt me ook nederig. En in de kern is dat misschien niet zo'n slechte houding.

    Fijne dag allemaal!

    PS: AV is geen tip trouwens, want ik begrijp dat sommigen er trek van krijgen.

     

    Wat een herkenning! Heerlijke ochtenden, zware avonden.... AV bier durf ik niet aan te beginnen. Heb ik namelijk eerder gedaan. Het ging van mij sluipend van AV naar AA (geen 'anonieme alcoholisten' bier maar 'alcohol arm' bier) om vervolgens weer een gewoon biertje te drinken. Toen was het hek van de dam of te wel 'de kurk uit de wijnfles' en zoop ik weer een fles op een avond.....

     

    Maar als het bij jouw lukt is het goed he ...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...