Spring naar bijdragen

Jozefje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    168
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Jozefje geplaatst

  1. Ik ben er nog. Na een lange tijd niet gedronken te hebben heb ik een terugval gehad van zo'n 10 dagen waarop ik zo'n 3 - 4 flessen wijn weg tankte. De rede hiervoor is/was dat ik moest wachten op de uitslag van het ziekenhuis. Er is bij mij lymfeklierkanker ontdekt. Gelukkig ziet het niet als te somber uit. De dagen dat ik moest wachten gaven zoveel spanning dat ik bang werd om gek te worden. Gisteren had ik de uitslag. Nu begint de rust weer in mijn lichaam terug te komen en besloten om vanaf vandaag niet meer te drinken. Zit nu braaf aan de oxazepammetjes. Kwaad op mijzelf hoe dat het zover kon komen, maar de spanning over de uitslag was zo groot. Gelukkig kunnen ze mijn soort behandelen als een chronische ziekte en ga ik nog vele jaren mee.
  2. Jozefje

    dinsdag 14 oktober

    Misschien hadden jullie het niet in de gaten, maar de laatste tijd was ik heel weinig op het forum. Dit heeft een reden. Het forum komt momenteel zeer negatief op mij over. Heb zelfs de indruk dat jullie elkaar aan de zuip houden door alle berichten. Dat whisky recept was een schot in de roos. De mensen die geen probleem met alcohol hebben kunnen hier de humor van inzien. De mensen die wel een probleem hebben krijgen de confrontatie. Zoek dus het probleem bij jezelf en niet bij mij. Bijna 3 maanden geleden is het dat ik voor het laatst iets heb gedronken. Ik heb er een streep onder gezet. Mijn leven gaat verder, ik kijk alleen naar de dag van vandaag en de toekomst, het verleden kan ik niet veranderen. Moeten jullie ook een keer doen. ___________________________________________________________________________________________________________________
  3. Jozefje

    maandag 13 oktober

    Wat eten we vanavond? RECEPT: WHISKY EEND Benodigdheden: Voor 6 personen 1 eend van ongeveer 5 kg 2 grote flessen scotch whisky 500 gr. spekreepjes 1 fles olijfolie De eend larderen met het spek en de binnenkant Inwrijven met zout en peper. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrink glas vullen met whisky. De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwisky. De klazen opdrinken en de skerven van et eelste klas oplaapen. Nog een aalf klaasje sjenken en opdlinke. Na een halff uui de noven opadoen om deeent te sjekke. Briandwondezalff in de padkarner ganaale eo op de povekand van de Ilinkeland doen. De nove nesjop geve!!!!! Twi glose insjenke. Van de twi glose biski tmiddelste opsoepe. De nove opedoen nadat este bies bieski leegis m de schotel vastpakke. De branwondezalff op de bienekand van de twiejande doen en en de eent oeprape. Daner glasse bisskie oepdrinke. De eent nogis oeprape en met nen nantdoek de branwondesalff van deeent vege. Tkapo glas opvege en deeent terug in den ove zitte. Deeent oprapen en den ove opedoen. De twiede bles biskki opedoen en oprape van de keukebloer. Opstaan van de bloer en vettig spek onde dekas vege. Nogis oepstaon van de bloer en dan toch marr blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke.... de klase zen oep of kapot! Den ove afzette doer toedoen en denhiele nach ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen. De muren en het plafond afsoppen. Eet smakelijk
  4. Jozefje

    Dinsdag 7 oktober

    Ja hoor, volle maan en m'n schoonmoeder is weer op pad.
  5. Jozefje

    Maandag 6 oktober

    Hallo zuipschuitjes. Zo nu eerst een koffie met een toefje slagroom.
  6. Beetje slingeren en lekkere blonde.
  7. Ik zou best wel spider-man willen zijn.
  8. Het leven is als een neus; je moet eruit halen wat er in zit!
  9. Je kan er zelf ook nog meer aan doen. Naast een goede voeding en voldoende drinken aan water, afgewisseld met vruchtensappen en een enkel glas melk is het ook belangrijk om voedingssupplementen te gebruiken zoals een multivitamine en een vitamine B complex. Voordeel van complexen is dat de vitaminen er in de juiste hoeveelheid inzitten. Ook zou ik eens kijken naar mariadistel. Google maar eens op "alcoholisme mariadistel". Als het lukt om te stoppen met drinken zal na een paar dagen de eetlust langzaam weer terugkomen.
  10. Vandaar dat een goede soep denk ik voor je beter is om je eetlust weer opgang te krijgen. Een goede groentesoep met als basis een krachtbouillon zal je je lichaam heel veel plezier meedoen.
  11. Agnieta, is het niet beter om je naam te veranderen in "wekkertje"? Eerst opwinden en nu moet hij aflopen. Gaat het niet eens tijd worden dat het een comtoise klok gaat worden, die tikken lekker langzaam.
  12. Vandaag eten we makkelijk. Een pizza van 40 cm.
  13. Als ik goed begrijp ga je je een paar dagen afzonderen. Je gebruik het woord experiment. Met alcohol en medicijnen moet je niet gaan experimenteren. Het moment om te gaan stoppen bepaal jij. Werk hier stoffelijk en mentaal naar toe. Zorg dat je voldoende goede voeding in huis heb. Haal bv bij een goede slager soep die hij zelf gemaakt heeft. Te denken aan groentesoep, tomatensoep en kippensoep. Verder veel verse groenten. Drink veel water en doe er af en toe een glas melk en een vruchtensapje tussendoor. Als het goed gaat en je wil gaan minderen met de librium, overleg dit wel met je huisarts. Hou hem op de hoogte. Mocht er toch iets gebeuren kan hij op de juiste manier ingrijpen. Speel op safe. Dat geeft een rustiger gevoel. Nogmaals, alcohol en librium gaat niet samen. Meer kan ik niet toevoegen en blijft er voor mij over om je veel succes en wijsheid te wensen op deze reis en ik hoop van harte dat je over een paar dagen de wereld nuchter mag gaan aanschouwen. Succes
  14. Tenminste nog iemand die lacht.
  15. Als ik goed heb begrepen ga je a.s. maandag een detox doen?
  16. Heb zojuist oestrogeenpleisters besteld, kan ik mij beter inleven en de emoties begrijpen.
  17. Ik heb het voorbeeld gegeven om het "zal mij de anus oxideren" te noemen. Foei toch.
  18. Dat denk je maar. Soms gaat het forum zo snel dat het lastig is om alles te lezen en inhoudelijk te reageren. Ik heb gisteravond gereageerd op een bericht van Albert, ook nog geen reactie gehad van hem en misschien komt het wel niet. Het zei zo. Ik ga daarover niet zitten nukken.
  19. Ik geloof niet meer. ik weet.
  20. Daar heb ik andere gedachten/bewijzen voor, maar dat gaat een beetje te ver om dat hier in 1x los te laten.
  21. Helemaal niks mis mee. Kunnen we nog wel een draadje over opzetten. Wat ik wil zeggen, waarom dan zo verdrietig. Je ziet elkaar dan toch achter de kist een keer terug?
  22. Agnieta, je zegt Ik kan nooit zo goed omgaan met "de dood". En De dood vind ik moeilijk omdat ik dan mensen kwijt geraak, die het "daar" beter hebben dan hier. M.a.w. zeg je, stoffelijk zijn ze wel dood maar geestelijk leven ze achter de kist verder.
  23. Gecondoleerd Agnieta. Sterven hoort bij het leven. Ik probeer er altijd in te berusten, je kunt het toch niet veranderen. Hou het droog en denk aan jezelf.
  24. Tsja, mij wil je niet meer spreken maar ik kan je ook niet weer in onzekerheid laten. librium behoort tot de groep benzodiazepines. Librium werkt langer dan oxazepam. Je hebt heb ik begrepen dit middel al in huis en verstrekt door de huisarts. De huisarts heeft aan de hand van het gesprek met jou en jou wensen en de situatie waar je nu inzit voorgeschreven hoeveel librium je per dag moet innemen. Hou je hieraan. Na 10 dagen kun je in overleg met je huisarts met deze medicijnen gaan minderen. Waarschuwing: librium en alcohol gaat niet samen. Succes
  25. Moggu, Al op. Ga aan de 2de beginnen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...