Spring naar bijdragen

monika55

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door monika55 geplaatst

  1. monika55

    Zaterdag 17 mei

    Toch mooi, dit forum. Ik moest vanavond eigenlijk terug naar de kroeg om mijn bon te betalen. Had me al omgekleed. Nog doodmoe van het drinken gisteravond. Nou, ff internetten, nieuws lezen enz. En even op dit forum gekeken. Ben nu al 1,5 uur van alles aan het lezen hier over drank. En ga mooi niet naar de kroeg, heb er helemaal geen zin meer in nu.
  2. Ik heb van de week een intakegesprek gehad bij Lievegoed. Ik moet zeggen dat het erg goed overkomt. Vriendelijk, respectvol, professionele mensen, mooie entourage. Overal vaasjes met mooie 'onkruid'bloemen. Begeleiding op maat, en het belangrijkste: er mag daar ook niet gerookt worden. Ik loop ook echt gevaar als ik doorrook. Dus dat zou mooi zijn: 2 vliegen in 1 klap vangen. Maar ja... je bent toch wel een tijd van huis... is wel een hele stap denk ik.
  3. monika55

    hormonen en alcohol

    Haha ik herken het van vroeger: een week in de maand erg aan de zuip. Maar nu ik de overgang al lang gepasseerd ben, zuip ik nog vaker, kan nu de hormomen niet meer de schuld geven...
  4. Dat vond ik eigenlijk wel mooi in het AA programma: echt afrekenen met je verleden.
  5. Dank voor je goede woorden Lady Jane. Het is alweer bijna een maand geleden dat ik een bericht postte. Intussen heb ik een intake gehad bij Lievegoed, en denk nu na over een opname, de eerste in mijn leven. Om eerst eens een tijd echt droog te staan. Ook heel goed is: er mag daar niet gerookt worden. I.v.m. vaatproblemen moet ik ook allang daarmee stoppen, ik rook neurotisch wel zo'n 50 a 60 sigaretten per dag. Alcohol en roken, ze zijn beiden gevaarlijk voor me. Maar het is en blijft een grote stap, maandenlang van huis. Word ik ook weer een beetje opstandig van: potdorie, zou ik het nou echt niet zelf kunnen als ik nog beter mijn best doe? vraag ik me dan af.
  6. monika55

    Waar staan PB's?

    Ik zie nergens een button of zoiets, waar PB's voor mij in zitten.
  7. Dutch Vinnie, Selencro is niet bedoeld en ook niet geschikt om te stoppen. Staat ook op de bijsluiter. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de mensen uiteindelijk 60% minder drinken. Maar bij mij was dat dus niet zo. Ik dronk gewoon nog net zoveel als daarvoor.
  8. Mijn ervaring met AA is, dat de groepen erg kunnen verschillen. In mijn eerste groep was het regel, dat als je 4 x in een jaar een terugval had, dat je dan 6 weken niet welkom was. Om na te gaan denken of je echt wel wilde stoppen. Er werd met een klein boekje gewerkt. Wie 1 jaar droogstond, kreeg het Big Book cadeau. Bij een volgende groep verder weg, werd juist gelijk met het BB gewerkt. En ik had gehoopt dat ik daar echt vrienden zou krijgen, want het dagelijks leven onder drank is toch het moeilijkst. Maar heb eigenlijk nooit vrienden gekregen. Wel bij een groep kreeg ik een sponsor. Maar die bleek knettergek en kon mij niet helpen. Kortom, bij alle keren dat ik met het AA programma begon, stopte ik wel met drank. Maar hield het uiteindelijk niet vol. In 30 jaar tijd ben ik wel 10 x gestart met een groep. Al die keren was het een warme deken. In het begin.
  9. Ik heb een half jaar Baclofen gebruikt. Helaas deed het niets voor mij. Wel veel nare bijwerkingen gehad.
  10. Baclofen heeft bij mij niet gewerkt. Ik heb het een half jaar gebruikt, en maar doorgaan en doorgaan, veel nare bijwerkingen en het meest jammer: bij mij dus geen resultaat.
  11. Ik heb het gebruikt, maar het heeft op mij geen enkel effect gehad. Baclofen ook niet. Pech hoor
×
×
  • Nieuwe aanmaken...