Spring naar bijdragen

Daan33

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Daan33 geplaatst

  1. Je kan bij de Etos, Kruidvat enzo halen: Melatonine. Je moet wel ff de extra forte variant hebben (van Sleepzzz). De ' gewone ' zit veel te weinig in. Is een natuurproduct en zonder recept. Werkte bij erg goed (heb het nu niet meer nodig) en is niet verslavend (i.t.t. dingen als Temazepam). Probeer het eens.
  2. Daan33

    Nooit meer roken

    Gefeliciteerd Suki!! A journey of a thousand miles, starts with the first step!
  3. Daan33

    Hoi ik ben Daan.

    Nou helaas gisteren (2 flesjes bier) en vandaag (glas wijn en 0,5l bier) misgegaan en steeds ca. 5 sigaretten gerookt Gelukkig wist ik mezelf wel in de hand te houden en niet door te gaan met drinken !! Dat ging vroeger wel anders... Morgen hopelijk helemaal een dag weer zonder halen !
  4. Daan33

    Hallo allemaal!

    Hoi Jordi! Welkom bij de club! Heel moedig (en volwassen) van je dat je een 'clean' leven wilt gaan lijden. Een vriend van mij is er ook aan verslaafd geweest. Hij is uiteindelijk naar een compleet andere stad verhuisd omdat hij weg wilde van zn oude omgeving en herinneringen + gekoppeld aan gedachten van gebruik. Hij heeft na een aantal moeilijke jaren (in je eentje verhuizen) toch een heel leuk leventje weten op te bouwen met vrienden die hij zelf uitkoos (niet-gebruikers). Hij zegt vaak dat hij absoluut geen spijt heeft en nooit meer terug zou willen naar de cocaine (en lsd etc). Ik wens je veel kracht en wijsheid toe!
  5. Je posts zijn al van een tijdje terug, maar ik ga er binnenkort zeker wat aan hebben. Staan een hoop goeie tips in. Ik ben hier echt mee geholpen ! Dankjewel voor het delen !!
  6. Daan33

    Hoi ik ben Daan.

    Bedankt voor jullie warme/barmhartige ontvangst op het forum. Voelt fijn!
  7. Hallo, Ik denk vaak van "Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen".... (dat ik minimaal 3 avonden in de week veel dronk + rookte). Dus ik ben soms, zeker nu gestopt, best wel vaak boos op mezelf. Dat ik niet eerder hulp heb geroepen, dat ik het zelf niet kon, dat ik geen alternatieven kon oppakken etc. Het verleden kan je niet meer veranderen, dat snap ik. En je kunt nu alleen maar vooruit kijken...Maar toch...blijf ik boos op mezelf... Iemand tips om je verleden te accepteren? (ik heb geen derden schade berokkent ofzo dat ik dat zou kunnen bijleggen - alleen mezelf) ....overigens heeft mn drankgebruik ook wel goeie dingen opgeleverd in het verleden...dus ik zie het niet eenzijdig alles alleen maar slecht. Maar ik zou graag verder willen en het achter me laten, maar alleen hoe??? want allen maar denken : wat is gebeurd is gebeurd, helpt nog niet echt..
  8. Daan33

    Nooit meer roken

    Ha akelei, Ik kreeg dus na 2 maanden ook last van psychische bijwerkingen, dus moest er (helaas) mee stoppen...en toen weer snel gestart :/ maar ik ken genoeg mensen die er zonder bijwerkingen mee zijn gestopt...ook mensen waarvan je zou denken dat ze nooit zonder kunnen...Ik ben nu al weer meer dan 24uur 'clean' (ik ben gistermiddag gestopt met roken en drinken). Gebruik nu tijdelijk nicotine kauwgumpjes. Je moet maar zo denken, misschien helpt het, dat het idee van roken een fout in je hersenen is dat het lekker is. Stel je zou verslaafd zijn aan poep eten. En iemand zou zeggen: hee, dat is eigenlijk helemaal niet normaal, niet gezond en niet fris. Daar zou je wel mee eens kunnen zijn toch? Je weet dat je hersenen zeggen dat het lekker is - maar je bent wel bewust dat het niet klopt. Dat er iets fout zit. Zo is het met roken ook! Als hairspray of deoderant inademenen lekker zou zijn: zou je het nu toch ook niet gaan doen?? Zo moet je roken ook zien: het is niet iets normaals, lekker of goeds...het is puur vergif. Dus luister niet naar dat stemmetje! Het beste wat mijn pogingen altijd werkte is: de behoefte die je opeens sterk voelt, verdwijnt meestal na een paar minuten wat anders gaan doen...Je moet even die eerste maand door, dat gevoel wat je nu ervaart ("ik moet roken") is er niet voor altijd..je hoeft niet altijd te blijven knokken...dat gevoel verdwijnt op een gegeven moment..dus niet toegeven. Quitters never win, and winners never quit. Be strong en succes !!
  9. Daan33

    Mailmaatje gezocht

    Hoi Elsje, Mocht je nog een maatje zoeken stuur me dan maar een PB..Wie weet klikt het.
  10. Daan33

    Hobby draadje

    Voor mij waren de avonden thuis altijd het moeilijkst. 1. Ik wil dadelijk van de lente / zomer (langer licht/warmer) 's avonds gewoon lekker een uurtje gaan fietsen of wandelen ter vervanging van het drinken. 2. Daarnaast zit ik te denken dat misschien Fotograferen ook wel iets voor me kan zijn (kan ook binnenshuis van objecten enzo en dan met photoshop bewerken). 3. Een andere tip is misschien: spelpunt.nl..daar kun je met andere spelers online kaarten, bingo-spelen enzo. I 4. k wil ook naar de sportschool 1 a 2 avonden in de week, maar eerst even m'n longen (ben naast stoppen met drinken ook gestopt met roken) even wat rust geven. 5. World of Warcraft schijnt ook een goed computerspel te zijn waarin je helemaal op kunt gaan ter afleiding van je ontwenningsverschijnselen. 6. Een vriend of vriendin bellen kan ook de tijd doden...kan goedkoop (gratis) via Skype bijvoorbeeld. 7. Een andere is het huishouden niet in het weekend te doen, maar iedere avond een beetje wat doen (al is het alleen maar de keukenkastjes weer eens helemaal leeg halen). 8. Op donderdagavond (=koopavond) kun je ook gemakkelijk de deur uit, zodat je minder snel wilt drinken. 9. En meer voor mannen, en als je het geld er voor hebt: Lego Mindstorms (technisch lego + computerbesturing) of een modelspoorbaantrein kan ook een leuke en goeie hobby zijn om je gedachten van het drinken af te zetten. 10. Je kunt ook een verzameling beginnen en daar 's avonds tijd in steken. Een boek lezen of film is voor mij nu niet nog niet te doen, ben ik nog te onrustig voor. moet actief zijn.
  11. Daan33

    Even voorstellen

    Hoi Elsje, Heel herkenbaar. Ik ben gisteren gestopt met drinken (en roken gelijk ook maar). Als ik eenmaal begin met drinken kan ik niet stoppen. Als me bier op was of ik reserve in huis wilde hebben, bestelde ik regelmatig ook pizza bij thuisbezorgd.nl, maar dan alleen voor het bier. Omdat ik stomdronken niet de deur uit durf naar de supermarkt. Ik ben ook alleenwonend. Dus alle kans er toe. Ik dronk vooral uit verveling en eenzaamheid, gewoon om rustig te worden een beetje relaxed zeg maar. Maar i.c.m. roken en af en toe een jointje (4 per maand ofzo) begon het wel een aanslag op m'n lichaam te worden. Nu aangemeld bij een kliniek (voor individuele/groepsbehandeling, geen opname). Ik dronk ook gemakkelijk een sixpack weg..meestal meer. En oh wat had ik vaak een spijt dat ik dacht: ik sta nu in de supermarkt, ik neem 3 biertjes mee..daarmee moet ik het doen...kwam ik thuis na de eerste opgedronken te hebben, dacht ik altijd shit waarom maar zo weinig meegenomen...en ging ik langs de snackbar of thuisbezorgd bij halen....zo simpel bij mij van 3 blikjes in huis meer niet werkte dus niet eens meer. Ik moest en zou het ergens halen... De truuk is bij mij (toen het een tijdje goed ging met minder drinken): als ik alleen ben of thuis gaat het mis. Dus ik moest (toen ik geen werk meer had) zorgen dat ik 's ochtends de deur uitvloog (wandelen, naar de bibliotheek, etc) anders ging het mis... Heel veel succes! Tis niet makkelijk; maar je gaat over 10 jaar wel terugkijken en denken: ik ben blij dat ik toen gestopt ben...ipv je zelf over 10 jaar voor de kop te slaan van wat stom dat ik toen niet ben gestopt. Oh ja en dat telkens dat voor je uitschuiven van: vanavond mag ik nog wel even los, daarna stop ik! Na 3 maanden (dat ik echt wilde stoppen) kwam ik er achter dat dat dus niet echt bleek te werken...altijd maar morgen, morgen, morgen...en zo gingen er al weer 3 maanden voorbij. Nu dus meer aangemeld bij een kliniek..wil een jaar lang niet drinken / roken, dat is m'n doel. Na dat jaar zie ik wel verder of buiten huis in de kroeg bv wel weer kan of niet.
  12. Daan33

    Nooit meer roken

    CHAMPIX Vraag dat maar aan je dokter. Daarmee kan zelfs de meest verstokte roker mee stoppen! Lees wel ff goed de bijsluiter, sommige mensen krijgen psychische bijwerkingen (depressie ed) - daarom moest ik er na 2 maanden mee stoppen ...maar het werkt goed! Het heet Champix, en het is geen nicotinevervanger..dus na 2 weken (je mag de eerste 2 weken nog doorroken :-)) is je lichaam ook gelijk schoon van de nicotine (i.t.t. nicotinepleisters etc waarbij die verslaving in stand blijft)..Met Champix is het na 4 - 8 weken zo dat alsof je nooit gerookt hebt...het komt gewoon helemaal niet meer in je op om er een te nemen...het is alsof de sigaret gewoon uit je geheugen is gewist..als of je nooit roker bent geweest: je denkt er gewoon 0,0 niet meer aan..en als je er een ziet doet het niks met je! Echt een wondermiddeltje. Ik rookte met gemak 1,5 pak Gauloises Blauw op een dag..meerdere pogingen niet succesvol..maar met Champix zonder moeite er van af!
  13. Daan33

    Hoi ik ben Daan.

    Hee allemaal! Ik ben de afgelopen 12 jaar minimaal 3 dagen in de week dronken geweest. Begonnen rond m 'n 21ste in de studententijd en dat nooit achter me gelaten. Achter de computer in de avond, roken, drinken, soms een jointje, en slecht eten. Heel gezond allemaal. Soms had ik periodes dat ik minder dronk dan anders. De afgelopen 3 maanden toch weer uit de hand gelopen. Vooral omdat ik begin te merken dat mijn lichaam het niet meer goed verdraagt (meestal gesloopt de volgende dag: opgezette lymfeklieren, moe, zweterig, buikpijn, droge keel etc). ..soms ook de volgende ochtend beginnen met een biertje. Altijd thuis. Ik ben afgelopen week voor een intake bij een verslavingskliniek geweest. De belangrijkste stap in de afgelopen jaren. Ik kon het nooit onder ogen zien dat ik een probleem had met drank, sigaretten en soms een joint. Ik nam mezelf telkens voor: dit is de laatste keer, daarna stop ik. Helaas ging het zo maar door en zijn er nu alweer bijna 3 maanden voorbij zonder dat ik ben gestopt. Het leven is een beetje stil voor me gestaan. Ik hoop door minimaal een jaar te onthouden, te gaan sporten, gezonder te gaan eten etc een andere kant van m'n persoon en het leven te ontdekken - ipv telkens hetzelfde molentje waar ik vast in zat. Over 2 weken heb ik het advies+behandelingsgesprek. Het belangrijkste, en daar ben ik benieuwd van jullie naar, ik dronk vooral uit verveling of bij moeilijke beslissingen. Ik heb niet een groot trauma uit het verleden o.i.d., maar puur uit verveling...nu iets bedenken wat te doen - want ik ben alleenstaand en elke avond alleen thuis is ook niet zo leuk. Ik ben gistermiddag gestopt (gedronken van 12.00-18.00). Eerste dag nuchter en ook zonder roken zit er bijna op!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...