Spring naar bijdragen

NewDee

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    61
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door NewDee geplaatst

  1. NewDee

    Eindelijk...

    @Reacher Hi, ja het gaat nog steeds goed, gisteren een klein feestje; 1 maand av. Dat voelt best lekker. Het valt me minder zwaar dan ik had gedacht. Dus nu maar lekker doorkabbelen zo. Hoe gaat het met jou?
  2. @Jac In de vele berichten dacht ik ergens een excuus te lezen, maar als ik jouw bericht nu lees is dit blijkbaar niet het geval. Vind ik ook geen punt hoor. Jiskefet is ook uit mijn tijd, dus wel gezien, maar niet mijn ding. Maakt verder ook niet uit. En @Adri03 geen idee wat sensibelchen zijn. Fijne avond allemaal. En wellicht morgen weer een frisse nieuwe dag.
  3. Dit woord gebruiken om kinderen te benoemen die door mannen misbruikt zijn.. nee, dat vind ik ook echt niet kunnen. Eigenlijk ook gewoon schandalig. Ik vind het ook niet een onderwerp voor op dit forum.. maar als het jullie helpt om van de drank af te blijven.. maar misschien dit soort dingen dan in privéberichten naar elkaar sturen? Anyway, excuses aanvaard natuurlijk.
  4. @Nienes Zó, dit herken ik zo! Gewoon die dagelijkse drukte, die kids over de vloer, moe zijn en dan ook ineens die heerlijke innerlijke rust kwijt zijn. Triggers.. Maar inderdaad, me-time helpt dan altijd weer.
  5. @TommyVanilla Ja, raar eigenlijk hè.. stel; je zou op al deze social media foto's de wijn vervangen door een sigaret of een ander verslavend middel... dát zou wél een heel gek gezicht zijn.. Drank is zo ingeburgerd en normaal... te gek voor woorden eigenlijk. Champagneontbijt heb ik ooit nog begrepen trouwens. 🤔😂
  6. Vandaag 4 weken geleden dronk ik mijn laatste glas wijn.. ik kan me herinneren dat ik het niet eens meer lekker vond, maar ik dronk omdat ik volgens het afbouwschema 3,5 glazen mocht drinken in die eerste week van afbouwen. Zo blij dat ik toen besloot dat dit afbouwschema voor mij niet logisch voelde. En zo blij dat vanaf de dag erna ik geen druppel meer gedronken heb.. zo blij dat ik de snak steeds uit heb weten te zitten, zo blij dat ik in deze nog maar korte periode ervaren heb dat die snak steeds minder vaak voorkomt, en minder heftig.. zo blij dat ik nu al echt beter slaap, zo blij dat ik smaak van wijn echt niet mis, zo blij dat ik nu écht zin kan hebben in een spa rood met citroen, zo blij dat ik iedere dag helder op sta... zo blij!
  7. 02.00 uur.. 04.00 uur.. 06.00 uur.. 07.00 uur de wekker.. pff, bijna alle uren van de klok gezien.. Máár... wél met een helder hoofd op pad naar de voetbal vanmorgen! 😁 Always look on the bright side of life. 🎶 Fijne dag iedereen! ☀️
  8. NewDee

    Eindelijk...

    Even niet op het forum geweest. Ik denk omdat ik even niet te veel met het niet drinken van alcohol bezig ben geweest. Ik vind het heel fijn om niet meer de av dagen te tellen. Nu 3 weken en 2 dagen av. Van dagen naar weken.. nu op naar maanden. Het gaat goed; het slapen al beter, de snak al veel minder.. nu de vermoeidheid nog de deur uit! Gewoon maar doorgaan op dit fijne pad.
  9. NewDee

    Hier stopt het!

    @Fosimo Ik ben vandaag aan mijn 3de werk begonnen en had gehoopt na 2 weken weer wat beter te slapen.. helaas.. gisteren écht héél lang wakker gelegen. De vermoeidheid begint me nu parten te spelen. Ik hou hoop, Jac heeft me beloofd dat het écht beter gaat worden! Ik ga tussen 22.00 en 22.50 uur naar bed. De wekker gaat om 07.00 uur. Ik heb juist van mijn ergo/cognitief therapeut geleerd om bij oververmoeiheid (dat is bij jou wellicht (nog) niet het geval!) wél een rust-halfuurtje overdag in te plannen. Een powernap (of bv meditatie). Bij oververmoeidheid gaat je autonoom zenuwstelsel in de aan-stand (sympatisch zenuwstelsel) en komt het lastiger tot rust. De powernap zorgt ervoor dat je lichaam en brein weer ontspannen en opladen, zodat je in de avond ook makkelijker de slaap kunt vatten. Je parasympathisch systeem wordt hierdoor gestimuleerd. ...Maar helaas heb ik zelf hier de laatste dagen écht geen tijd voor gehad! Succes en hou vol.. you're not alone!!!
  10. NewDee

    Eindelijk...

    Vandaag gaat mijn derde week AV starten. Behalve het slapen vind ik het goed gaan. Natuurlijk komt die snak regelmatig voorbij. Dan ervaar ik verschillende emoties. Het smoezenboek opent zich alsof er een duiveltje op mijn schouder is komen zitten (dat is de wijnheks denk ik)... maar het is net alsof er een oude pllaat wordt afgespeeld... een plaat die ik al héél lang zat ben.. op uitgekeken zeg maar. Steeds datzelfde riedeltje. Dus ik zit het uit en zet daarna mij nieuwe plaatje op; Ik neem nog eens door waarom ik geen alcohol drink en waarom ik dit nóóit meer drink. En daar komt mijn échte gevoel weer terug drijven naar de oppervlakte. Ik voel me geduldig, krachtig, eerlijk, verstandig en fijn.. ik ben ok. En zo ga ik van dag naar dag. En vanaf nu van week naar week! Er dwars doorheen. :-)
  11. @Jac Ja hoor, deze herkennen we allemaal wel denk ik. Zó vermoeiend! Op mijn werk loopt er ook één. Die klampt zich aan je vast en spuwt zijn gal over van álles... Vaak laat ik hem even gaan en zodra hij naar adem hapt voor zijn volgende zin zeg ik 'Kan dit een andere keer, want ik had vandaag net zo'n goede bui!' Omdat ik hem al langer ken, moeten we er daarna altijd even om lachen. Dan zegt hij 'koffie?' ... en doen we een bakje en praten over de gewone dingen van de dag. Thnx voor de knoflook voor de andere 3 types. Ik ga ze zéker uitproberen.
  12. NewDee

    Hier stopt het!

    @Fosimo Welkom en wat fijn dat je de stap naar een fijne heldere en energieke toekomst nu gemaakt hebt. Ook ik was om na het boek van Jan Geurtz. (13 dagen geleden gestopt) En nu vasthouden die vibe!
  13. NewDee

    Ik ben nieuw hier, en zoek steun

    @Dune Wat heb je mooi geschreven, kippevel hier. Het gemis en het verdriet zal er altijd zijn, maar je schrijft ook dankbaar en tevreden, dat is zo veel waard. Wat ben je sterk!
  14. Goedemorgen, Ook hier weer het ritme oppakken; de wekker gaat, douchen, ontbijten, broodtrommels vullen, kids naar school, werk... ik kijk al weer uit naar het weekend. Fijne dag iedereen.
  15. @Jac Het is balen, maar je weet het, het is niet terug bij af! Ik heb veel respect voor het feit dat je het hier gelijk gemeld hebt, maar nog meer omdat je het tegen je gezin ook verteld hebt. Het gaat goed of je leert wat.. Gevallen, opstaan, afstoffen en doorgaan.. niemand heeft ooit gezegd dat dit pad uitsluitend zonder uitglijders te bewandelen is. Hoe lang is het goed gegaan? Min 1 dag... that's it! Morgen weer verder tellen. Samen sterk!
  16. Goedemorgen iedereen, Maak er een mooie dag van vandaag!
  17. weekpact 31 maart 2024; Fonny Jane Rapilos Tine Spirit NewDee
  18. Vrolijk pasen allemaal!
  19. Aardig wat geklust vandaag zeg. En wat is behangen tof! Héél even het hetisweekendhardgewerktikhebeenwijntjeverdiend-gevoel vanaaf... maar met het besef dat dit een oude gewoontegedachte is kon ik al snel weer schakelen. En ik voel me gewoon ok. Morgenochtend weer verder, nog 1 plintje aflakken, 1 klein muurtje afbehangen en nog 1 kast in elkaar. Lang leve de spa rood!
  20. NewDee

    Eindelijk...

    @Koala84 ja, dat houd ik ook maar in gedachten; met drank op als een blok in slaap, maar je lichaam herstelt echt niet in zo'n drankslaap.. dan maar liever even wat onrustige nachten en hopelijk komen al snel de betere nachten eraan. Vandaag mijn 10de dag av... ik hoop over nog eens 10 dagen dat mijn slaapritme een beetje gaat komen.
  21. @lady jane Wat een verdrietig bericht over je vriendin. Hopelijk krijg je toch nog een moment om afscheid te nemen. Fijne dag vandaag met je zoon.
  22. Goedemorgen iedereen, Hier een gebroken nacht door groeikrampen bij mijn jongste zoon. En dan ben ik zó blij vanmorgen dat ik helder ben! Ik ben een avonddrinker, maar ook gisterenavond was ik er helemaal ok mee. Lekker aan een spa rood en crystal clear De Verraders terug gekeken. En dan ook vanmorgen nog weten wie eruit gestemd/gegaan is, haha. Maak er een mooie dag van vandaag!
  23. Mijn man en ik ook aan de klus dit weekend; kantoortje opknappen... plinten lakken, muurtje verven, muurtje behangen nog nooit gedaan.. en een ikea kast in elkaar zetten. Zo productief ben ik al héél lang al niet meer geweest in het weekend. Echt een tof gevoel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...