Spring naar bijdragen

Chretien

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Chretien geplaatst

  1. Goeiemorgen allemaal, Ondanks de goeie voornemens heb ik gisteren bruute pech gekend. Op één van de receptie's toch begonnen met het drinken van fruitsap. daarna toch de champagne niet laten voorbij gaan. Niet veel, maar toch teveel om droog te blijven. Ben gelukkig bewust uit de bar gebleven. Dus intussen al enkele dagen zonder bier, waarvan ik er vorige week er dagelijks zo'n 15 dronk. Ik denk er constant aan dat ik moet stoppen. Ben al blij dat met jullie fantastische ondersteunende woorden op korte tijd al fel ben gemindert en dat ik 's avonds met mijn kop niet meer in slaap val achter een boek of voor de TV...alvast bedankt
  2. @ Yvonne, Ik werk eraan, ga nu vertrekken naar de fitness, daarna moeder in 't rusthuis bezoeken. fijne dag nog allemaal...
  3. Goeiemorgen Nederland+, 't Is tijd om op te staan.. Het is mij gisteren gelukt. 1dag zonder. Het heeft bloed, zweet en bijna tranen gekost.... "maar de kogel is door de kerk" Vandaag is het deegwarendag, normaal altijd met 1 glas:wine: . Vandaag het flesje even niet uit de kelder halen. IEDEREEN, een fijne midweekse dag toegewenst...
  4. Jaap, komt die siroop dan uit het Zillerthal (AT)
  5. Diesel, Jij bent wel een optimist tot in de kist, geloof ik? Da's tof!
  6. Chretien

    1e dag refusal....

    hoe is het geweest, gisteren. Ik probeer vandaag volledig alcoholvrij te blijven. Eergisteren enkel 2 gl. rode wijn bij 't eten. Gisteren is het fout gelopen.
  7. Goeiemorgen allemaal, Nog niemand wakker? Vandaag raak ik geen alcohol aan. Ik ga ervoor. Gisteren is het wat mislukt.(hoeveelheid was wel stukken minder) Vandaag gewoonweg niks ! tot later...
  8. mag ik vragen wat dagpact is?
  9. Chretien

    Even voorstellen

    Van harte gefeliciteerd met je VERJAARDAG, Dusty ! Maak er een prettige dag van.
  10. Goeiemorgen allemaal, Slecht geslapen maar toch fijn WE gehad. Mijn belofte nagekomen, dus geen café gezien. wel 2 x:wine: bij de Steak Champignon à la Crême, maar dat was dan ook alles. In de voormiddag heb ik het moeilijkst om af te kikken. Dus vandaag ga ik ... ( ik weet het in feite niet) tot later
  11. bedankt Mariam voor je antwoord. De internetbehandeling is nog niet voor nu. Heb ooit zoiets gevolgt maar dan met vrijwilligers. Was goed maar na 12 weken stopt het. en als je dan af en toe niet geport wordt door de éne of een andere, dan is het kalf verdronken, versta je? Dus wordt Alcoholdebaas (forum) mijn garage en jullie zijn dan de helpende monteurs. Je zal zien, zolang het goed gaat, leg ik mijzelf dagelijks verplichtingen op. Als het niet meer gaat, zeg ik het ook. Als het mij teveel word, dan verdwijn ik. En op dat moment heb ik die stroomstoot nodig. Nogmaals merci en maak er ook een fijne dag van:rose:
  12. Dat is waar. water is nog gezond ook. Maar zo'n 2 liter water/dagelijks naar binnen spelen is niet niks. Waarom gaat het met bier dan toch veel gemakkelijker? Water is krachtig en sterk! Er drijven zelfs schepen op;)
  13. zeker weten Yvonne en daar na chef kok voor het gezin +de vrijers van de kinderen. Dus mijn handen vol, geen tijd om te piekeren. Nu nog volhouden. Ik laat het EERLIJK weten.
  14. Goeiemorgen allemaal, 'k heb de klok verzet van de éne naar de andere kant van de zetel. Vandaag word een grote dag. Heb me zelf de belofte gedaan om niet op café te gaan zoals gewoonlijk. eergisteren met dit forum gestart, gisteren 1/3de van de dosis en vandaag geen bier+nu heb ik me een mengling van zwarte chinese en muntthee geprepareerd. Gewoon om mijn dagelijks stramien te doorbreken. Morgen meer nieuws. God schept de dag en deze jongen vliegt er door ! Ik ga er gewoon voor...Groetjes..
  15. Goeiemiddag Jaap en allemaal, In een klein dorp waar het café belangrijker is dan de kerk en waar je dan nog ook bekend bent is het bijna onmogelijk om dat te paseren (voorbij te lopen) Eerst nee gezegd (men verklaarde me ziek) maar de helft van mijn tijd gespendeerd en 1/3de van de dagelijkse hoeveelheid gedronken. Vandaag, verder geen alcohol meer! Morgen GEEN cafébezoek.. Dit beloof ik plechtig op mijn communiezieltje. Ik bereid nu een stevige wandeling in Waals-Brabant voor om samen met de vrouw morgen te ondernemen. Het word zweten en puffen.. maar we gaan ervoor ! tot later..
  16. Wat zijn in godsnaam FREGGELS en FRUGGELS? ah Igor, mijn rem is niet alleen stuk, Ik heb hem ook compleet kwijt. Alcoholdebaas wordt waarschijnlijk mijn garage, misschien zijn jullie wel de monteurs. Geniet van het WEB)
  17. hoe word ik op de hoogte gehouden wanneer er een antwoord is binnengekomen op mijn tekst?
  18. Goeiemorgen diesel & allemaal, Ge begint al direct met goeie zin, jij. Dat is een opsteker. vandaag probeer ik van de 15 dagelijkse pinten af te blijven. Afbouwen is haalbaar. Om onmiddelijk te stoppen moet ik nog * veel karakter kweken.
  19. Chretien

    dacht dat het ging lukken

    Goeiemorgen anneM, Ik sta in dezelfde schoentjes als jij. ik probeer terug. Sinds gisteren dit forum gevonden. Ik ga ook proberen mijn fustraties van mij af te schrijven. STERKTE toegewenst !
  20. Vandaag een nieuwe dag. 'k Ben met iets nieuws begonnen om de dag te starten. Heb me zelf een groot glas thee klaargemaakt. Gisterenavond is het gelukt om van de drank af te blijven. Alleen dat glaasje wijn bij het eten, samen met de vrouw. Anders dronk ik er nog zo'n 2 tijdens het eten klaarmaken. Het vertellen aan vrouw en kinderen dat ik een drankprobleem heb, is op zichzelf een probleem. Als ik gedronken heb, dan kom ik nog vrij normaal over. Fysisch zijn de prestaties heel wat minder. Daar hebben zij hun bij neergelegd. Mocht ik van mijn probleem spreken, vrees ik dat mijn vrouw zo hard schrikt, dat zij haar koffers pakt. Juist daarom is het voor mij 5 voor 12. Om hen en mijzelf te plezieren ga ik sinds enkele maanden fitnessen. Ik denk: als ik stop met drinken zijn er in één klap vele zaken opgelost. Mijn zwaarlijvigheid +10kg. Ik rook enkel bij het drinken van bier. Het hartfalen sinds 2006. mijn conditie.
  21. Chretien

    Nooit meer roken

    Als je een dag niet rookt voel je je de ochtend daarop stukken beter. Ik rook nog enkel als ik drink. Dus nu nog stoppen met alcohol drinken.
  22. Een getrouwde man met nog 2 studerende kinderen j(23)m(19) die op zichzelf al heeft gepoogd te stoppen, maar momenteel terug 15 pinten per dag op café drinkt. ttz voor zo'n €20,-/dagelijks. Dus een gewoonte-drinker. Volgens mij lijdt er het gezin niet onder, maar mijn leven en gezondheid is dat van een ouwe vent geworden. Moet mij steeds enorm inspannen om oa niet in slaap te vallen. Bij de minste inspanning zweten en kortademig. Als ik mijn gewoonte niet heb, voel ik me stressig. Ik wou graag dat ik terug normaal functioneer. Vanmorgen heb ik een beslissing genomen. toch nog 6 pinten gaan drinken. maar tijdens het klaarmaken van het avondeten, blijf ik van de rode wijn af. Ik wil er graag over communiceren!
  23. Chretien

    dan toch aangemeld

    bedankt Jane4 Deze namiddag kom ik er aan
  24. Chretien

    dan toch aangemeld

    Goeiemorgen iedereen, Ik wil mij graag even voorstellen, met wat emotie's neer te schrijven. Bij welk onderwerp doe dat? Graag wil ik van die 15 pinten dagelijks af. Het van mij even afschrijven aan on bekenden, zal deugd doen. Grtjes Chretien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...