Spring naar bijdragen

Annemieke

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Annemieke geplaatst

  1. Blondie ook van mij van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoop dat er nog veel gezonde gelukkige en nuchtere jaren mogen bijkomen!
  2. Wat een rot strijd met die drank. Vandaag twee keer op het punt gestaan om te gaan drinken. De eerste keer heeft gelukkig mijn vriend me tegen gehouden en de tweede keer ik zelf met mn laatste beetje kracht haha. Zo irritant als ik opeens trek krijg dan vergeet ik alle trucjes die ik kan toepassen. b.v. de kookwekker. lijkt net alsof ik er ff niet ben en kan ik alleen maar aan alcohol denken en weet ik ook ff niet op de een of andere manier waar ik het voor doe. ben ik ff al mijn motivatie kwijt. herkenbaar voor iemand? en wat doe je dan? Soms denk ik ook: waarom zou het me deze keer wel lukken? het is me al zo vaak niet gelukt!! Hoop dat ik het morgen weer volhoud. Ga mijn best doen wil die rot alcohol een keer out of my system!! Weltrusten voor iedereen die gaat slapen.
  3. Annemieke

    04-01 2011

    quote: Originally posted by: blondie6173 Goedemiddag allemaal Terug van mijn werk en vandaag een gesprek gehad met mn baas. Ik mag zelf aangeven als het mij teveel gaat worden qua uren en /of dagen, maar het uiteindelijke doel moet toch blijven dat ik strakkies weer in mijn oude patroon aan het werk ben. Ook besproken met mijn collega's dat ik momenteel nogal veel aan mn koppie heb en kreeg lieve reacties dat ze daar rekening mee konden houden, wat ze zoiezo al doen hoor... Nogmaals, Ik ben zo blij met mijn werk, collega's en baas... Straks weer fijn naar een meeting en morgen gelukkig vrij, effe een dagje rustig beginnen, al heb ik genoeg te doen op zo'n vrije dag... Jimi, mijn herder/bordercollie is sinds gisteren ook naar een gastgezin tot mijn ex-partner een plek voor zichzelf heeft gevonden, wat een stuk rust in huis geeft (minder zorgen) Annemieke, Ik herken het wel hoor die gedachten, die ontkenning (terwijl je zelf eigenlijk beter weet) van het niet kunnen omgaan met drank, die positieve dingen die je jezelf wel herinnert van drankgebruik maar voor het gemak vergeet je even de katers en de puinhoop die je er tijdens drankgebruik van maakt. Allemaal zeer herkenbaar... Je verslaafde brein kan je aardig in de loeren leggen;) Ja idd echt krom kan een verslaafde denken. Ik vergeet ook gewoon ook echt de negatieve dingen van alcohol. Althans het is een beetje zo als een vrouw die bevalt en de helse pijn voelt en denkt nooit weer. en na een tijdje weet ze well dat het pijn heeft gedaan maar gaat ze toch voor een tweede kind want het is niet meer vers haha. snap je? Wat fijn trouwens dat je zulke begripvolle collega's hebt. Is vast een last van je schouders afgevallen!!
  4. Annemieke

    04-01 2011

    Vandaag zes dagen droog. Moet wel elke keer bewust blijven waar ik het voor doe. Heb elke dag wel trek. En elke keer dat irritante stemmetje: Annemieke je bent niet echt alcoholist je kan wel een paar drankjes nemen. Je kan nu toch ook zonder?? Zwaar irritant. Ik trap eer niet meer in. Igg niet vandaag! Nog zo'n leugen: Het is toch zonde om af en toe geen glaasje te drinken. Je bent niet eens ECHT alcoholist. Je ontneemt jezelf iets lekkers/leuks terwijl dat helemaaal niet hoeft!! Haha belachelijk eigenlijk als je het opschrijft. Maar is dit herkenbaar???????????? Liefs...(l)
  5. Annemieke

    verjaardagspact

    Kore, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Nog vele jaren toegewensd!!
  6. Hoi esther, ik gebruik ook anti-depressiva. Toen de dokter het mij voorschreef 7 jaar geleden, zei hij dat de medicijnen het effect van alcohol versterkt. Dus als ik 1 glas drink zijn het met de medicijnen eigenlijk twee. Ik heb er nooit minder om gedronken. En ik kon net zoveel drinken als voor dat ik medicijnen slikte. Het werd ook steeds meer. Je zei dat je grenzelozer bent geworden met alcohol door de medicijnen. Ik weet niet of dit met mij zo is. Zou zo maar kunnen ben me er igg niet bewust van. En dat grenzeloze waar je het over hebt dat herken ik ook ja ;-) al hoewel het wel een stuk minder als ik niet meer drink. wat nu het geval is.
  7. Annemieke

    de keukenwekker

    Fantastische tip!! Ga ik ook proberen in moeilijke momenten!! Heb trouwens meer aan dit forum dan welke AA meeting ook die ik heb bezocht.
  8. 2010 was voor mij een jaar net zoals de vorige jaren. destructieve, hopelozen, wanhopige, vol van alcohol jaren. Heb me vaak een grote loser gevoeld. en vergeefs geprobeerd mn dromen na te jagen. maar het liep elke keer op niks uit omdat ik geen eigenwaarde had ( heb) Maar nu is het ECHT klaar. Ik weet waarom ik elke keer weer de fout inging. en dit jaar gaat dus wel mooi mijn jaar worden. ga mensen verbaasd doen staan!! huh?? die Annemieke waar nooit wat van terecht zou komen? Heeft ze wat van haar leven gemaakt? Hmm de wonderen ziijn de wereld nog niet uit.. Zou leuk zijn om dat te horen maar ik doe het toch in de eerste plaats voor mezelf. Omdat ik het waard ben om gelukkig te zijn en gezond door het leven te gaan.. Ik ben al tientallen keren gestopt maar het is voor het eerst dat ik het voor mezelf doe. En daarom gaat het deze keer wel lukken. In ieder geval morgen.... Ik voel en WEET dat het me gaat lukken.. Samen met God en de hulp van andere mensen kom ik er wel!! Liefs...
  9. Hi iedereen, Wou ff zeggen dat het me gelukt is om vandaag weer droog te blijven. Officieel nu vier dagen. yeh!!! Op na dag vijf!! Weltrusten allemaal!! Liefs...
  10. quote: Originally posted by: woman Ik denk wel dat ik er verstandig aan doe een groen pilletje te nemen. Gewoon even een kwartje ofzo. Een slok is zo genomen. 1 sec onoplettendheid is er voor nodig.... Ik denk dat prins ook wel champagne voor zichzelf meeneemt. Hij drinkt dat graag. (niet veel hoor) Dus. Groen pilletje. Owja en ik heb het even opgezocht en ze hebben 27 dagen ongeveer in een maand. 12 maanden, net als wij. Als de maan smorgens een sikkeltje is begint de nieuwe maand. Zo nog even de laatste boodschappen doen. Ik wil nog wel even een reactie geven op het gesprek van gister. Eigenlijk werd er beetje boos gekeken naar de stoppers omdat de minderaars geen plek hier zouden hebben ofzo. Minderaars kunnen toch ook hier gewoon praten, en volgens mij gebeurt dat ook. Ik denk alleen dat je niet kunt verwachten dat je van stoppers een schouderklopje krijgt. Stoppers kúnnen niet met mate drinken. Ik mag nooit nooit nooit meer 1 slok alcohol drinken !! Dat vind ik niet erg, maar ik hoef ook niet lekker gemaakt te worden...dus die verhalen sla ik over.... Ik kan me hier helemaal invinden. Ik kan echt jaloers zijn op mensen die het lukt om te minderen. Mij lukt het ook niet. En ik wil het niet eens meer proberen. Vind het knap van mensen die het kunnen maar mij helpen die verhalen niet om gemotiveerd te blijven om te stoppen. frustreerd me eerder ;-)
  11. quote: Originally posted by: toine36 dag allemaal, ik wens iedereen alvast een rustig 2011 en hoop dat ik aankomend jaar gelukkig kan zijn! ,met het leven en vooral met mijzelf, klinkt zwaar en is het ook. verder heb ik hier volgens mij alles al gezegt, gedacht bla bla bla bla blal balbnbdfnbn................ gedach toine Ik wens je een knallend 2011 toine!!
  12. Hoi Lieve mensen. Nou ik ben de eerste dag doorgekomen. ben wel een beetje zenuwachtig voor vanavond maar ik ga alles op alles zetten om geen drankje te nemen. mijn vriend is ook sterk dus dat scheelt. ik moet me wel vaak voorhouden waar ik het voor doe namelijk voor mezelf! ik deed het eerder altijd voor andere mensen of om niet meer om in bepaalde situaties terrecht te komen, maar dat werkt niet. ik moet leren van mezelf te gaan houden en mezelf waardig genoeg te gaan vinden om van de alcohol af te blijven en mezelf belangrijk genoeg te vinden om mijn dromen een keer waar te gaan maken. ik sta ( nu ik het puur voor mezelf doe) toch anders in dit proces. Ik hoop en bid van harte dat het me deze keer gaat lukken. En dat hoop ik voor jullie allemaal!
  13. Hallo allemaal. Wou ff zeggen dat ik sinds vandaag gestopt ben. Zou eigenlijk 1 januari stoppen om met oud en nieuw nog te kunnen drinken, maar ja dan houd ik mezelf een beetje voor de gek. Dus vandaag staat er een nieuwe ( de echte) Annemieke op! 2011 wordt MIJN JAAR
  14. nou niwi ik wist niet dat jij in de toekomst kon kijken. we zullen zien hoe het gaat....
  15. quote: Originally posted by: Mupke Annemiek, mag ik vragen hoe dat werkt. Je hebt er nu de helft van een behandeling op zitten schreef je. Wil je vertellen wat voor behandeling dat is. Hoeft niet hoor! Ik vraag me gewoon af bij wat voor behandeling je mag/kan blijven drinken. Ik kan me er nl. niets bij voorstellen. Denk altijd dat, zolang je drinkt, een behandeling niet zinvol is. Dus vandaar mijn vraag. ik volg de behandeling op alchol de baas.nl daar kan je kiezen of je wilt minderen of stoppen. ik dacht ook altijd ( als je hulp nodig hebt om te minderen met alcohol dan heb je toch een probleem) maar ja me toch laten overhalen hopen dat ik wel normaal met drank kan omgaan maar dat kan ik niet. dus ga in mn tweede behandeling voor stoppen. toch is het me wel een korte tijd gelukt om te minderen maar ja het is elke dag in je hoofd. dus het blijft een grote rol in je leven spelen ook al drink je niet
  16. quote: Originally posted by: woman Annemiek, goed van je ! Ik ben ook eerst een maand gestopt, dat beviel me zo goed dat het 2.5 maand werd Dus, you go girl, en vooral hier blijven komen, dat helpt ik denk (hoop) dat dat voor mij ook zo gaat. maar ik heb geleerd niet te hoge doelen te stellen. dus eerst maar eens die maand..
  17. hi bolletje. nee ik heb nu nog niet de kracht om nu te stopppen. want ik heb echt 1 januari als stopdatum. en voor mij werkt dat wel. als ik januari weer uitstel dan ben ik niet geloofwaardig voor mezelf en dan weet ik ook dat het niks wordt. dus 1 januari wordt stoppen voor mij. minderen heeft geen zin dat heb ik nu wel vaak genoeg bewezen en toch maak ik elke keer weer dezelfde fout door te denken ik kan wel weer normaal drinken. gek eigenlijk..
  18. quote: Originally posted by: toine36 hoi annemieke, het is gewoon dat je in je hoofd naar iets gezelligs kan toeleven, in dit geval oud en nieuw, met een glaasje, is wel uitstellen, maar ja, er moet ook geleefd worden. meeste zullen dan zeggen maar je kan het toch ook gezellig hebben zonder alcohol, ja dat kan... het is in ieder geval een goed voornemen voor het nieuwe jaar en daar moet je dan ook wel voor gaan! hoe moeilijk ook, heb zelf al een paar keer de handoek in de ring willen gooien, maar met steun van de lieve mensen op dit forum is het me nu al drie weken gelukt. wat mij ook heeft geholpen is veel beweging, gezond eten en bezig blijven, niet teveel na gaan denken enzo.. en trots zijn op je zelf na elke dag en jezelf daar ook voor belonen met een glaasje wijn hahah, neehoor, lekker eten ofzo of wat voor jou werkt. groeten toine:) ik ga er zeker voor!! bedankt ook voor je tips. ga het hardlopen weer oppakken. zit nu op de helft van mn schema. helpt me ook om van de drank af te blijven
  19. ja niwi daar heb je zeker gelijk in. maar goed ik heb me helemaal ingesteld op 1 januari. en ik ben wel eens eerder voor langere tijd gestopt dus ik weet dat ik het wel kan. daardoor weet ik dat ik me aan mn belofte houd. ik ga 1 januari stoppen met alcohol!! ( eerst voor een maand) ben me al helemaal mentaal aan het voorbereiden. 2011 MOET nu ECHT mijn jaar worden haha
  20. quote: Originally posted by: toine36 Hoi Annemieke, Ik zie dat je van plan bent om een maand te stoppen met drinken in januari, dat is een prachtig begin van het jaar toch? zelf zit ik nu op een week of drie en merk dat ik daardoor veel rustiger ben en alles wat meer kan overzien, heb wel mijn ups and downs maar dat hoort bij het leven. zat er zelf weer aan te denken om alleen met oudjaar wat champagne te drinken, maar je weet hoe dat gaat een wordt twee enz..., dus ben hier nog niet helemaal uit. Ik stel mijzelf ook niet voor om helemaal niet te meer te drinken, want zoals je zegt is dat niet te overzien en geeft een benauwend gevoel. succes en tot horens toine:) ja dat geeft inderdaad een benauwend gevoel. dat is precies wat ik ook heb. het is idd erg moeilijk om niet te drinken met oud en nieuw. er vroeg me net iemand waarom ik niet nu stop met drinken. tja omdat ik graag met oud en nieuw ook nog wil drinken. het is erg zwak en het is allemaal uitstellen, maar ja.. als ik jou was zou ik niet drinken met oud en nieuw ( makkelijk zeggen voor mij) maar je bent nu al drie weken droog. dat is wel echt goed. zou zo met je ruilen.
  21. quote: Originally posted by: druppeltje Ann van harte welkom al is de achtergrond vaak naar. Sorry dat we de namen vaak afkorten maar dat komt omdat we snel willen reageren geeft niet hoor! bedankt igg
  22. quote: Originally posted by: niwi waarom zou je vanaf vandaag al niet stoppen, Annemieke ? ja daar heb ik ook aan zitten denken. maar ik heb nu eenmaal jauari gekozen om te stoppen. vind het eerlijk gezegd nog wel een prettig idee dat ik deze laatste dagen nog kan drinken. vooral met oud en nieuw enzo.. erg he...
  23. quote: Originally posted by: witte Succes ermee annemieke Dankjewel Witte!
  24. nou hier mijn eerste berichtje. ik ga per 1 januari stoppen voor een maand met alcohol. in eerste instantie zou ik ga minderen, maar dat is niet gelukt. Dus het lijkt me het beste om 1 maand helemaal niks te drinken. ik zeg niet meteen dat ik het hele jaar niks wil drinken want dat valt niet te overzien. als ik de hele maand januari geen alcohol drink ben ik al erg trots op mezelf. Alchol heeft een veel te grote invloed op mn leven.. fijne dag iedereen. p.s hoop dat het tweede deel van mn behandeling beter gaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...