Spring naar bijdragen

esther1

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

esther1's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. esther1

    Even voorstellen

    Hoi Josje, Dag 10 inderdaad. Ik voel me met name heel goed en zie er al een stuk beter uit (minder opgeblazen gezicht, jawel). Dat is in ieder geval een voordeel. Ik heb op dit moment niet de intentie om hulp te zoeken op een andere manier. Als ik daar later wel behoefte aan krijg zal ik dat zeker doen. Mijn doel voor nu is geheel onthouden om de gewoonte er uit te halen. Je kunt ook andere dingen doen dan een fles wijn open trekken en een pakje peuken wegpaffen zeg maar. Voor de toekomst zowiezo geen drank meer doordeweeks. Wanneer die toekomst is? Ik en mijn man hebben afgesproken drie maanden niet meer te drinken....Zie ik nu nog erg tegen op/aan, maar ik weet zeker dat het went na de eerste alcoholvrije feestjes. Ga dit weekend aan de slag in de sportschool onder begeleiding. Dat lijkt me een goeie stok achter de deur en goed voor de endorfines zeg maar. Ik ben 10 kilo zwaarder dan drie jaar geleden en daar baal ik van. Drank is daar zeker debet aan overigens. We houden elkaar op de hoogte en ik wens jou ook alle succes en sterkte. Bij mij helpt het om leuke dingen te ondernemen zonder drank (sauna, film, wandelen, sporten, lezen, in bad, film kijken etc.) Je kunt maar bezig zijn merk ik.
  2. esther1

    Even voorstellen

    Hallo Nini, Samen staan we sterk hier op dit forum. Voor mij was het ook heel fijn om te lezen dat ik zeker niet de enige ben en dat er altijd een luisterend oor is. Ik sta nu 10 dagen droog en ben daar trots op. Wil dit heel graag volhouden en hoop vor jou dat je dit ook gaat lukken. Heel veel sterkte en succes.
  3. esther1

    Kanjer zoekt steun

    Goedemorgen Kanjer, Het is vandaag de 10e en voor mij de 10e dag zonder alcohol. Ik ben 40 en herken me helemaal in je verhaal. De afgelopen week was niet altijd makkelijk, maar ik heb het gevoel dat na dit weekend het een stuk makkelijker is. Ik denk er niet meer steeds aan en voel me fit. Net alsof ik lichamelijk schoon ben nu. Vraag me af of dit inderdaad zo werkt. De onderdrukte gevoelens komen wel naar boven maar op een of andere manier is het juist goed om ze te ervaren en "bekijken". Heel veel sterkte en succes.
  4. esther1

    .hallo

    Hoi Jim, Het voelt inderdaad alsof me iets is afgenomen. Vooal nu het weekend voor de deur staat. Het is echt de gewoonte doorbreken en het leuk hebben zonder overmatig alcohol gebruik. Valt niet mee voor deze dame op dit moment. Ga het wel volhouden hoor!!! Dat ben ik aan mezelf verplicht. Iedere dag is er een en ik heb een prima (alcoholvrije) week achter de rug.
  5. esther1

    .hallo

    Hallo H2o, Een heeel herkenbaar verhaal, ook voor mij. Ik ben 1 januari gestopt met drinken (en roken trouwens). Rook namelijk alleen met alcohol erbij, anders vind ik het vies. Wel gelijk een pakje achter elkaar....Ga dit weekend met mijn man relaxen in een sauna buiten de stad. Erg gezond dus. Hij doet mee met drie maanden stoppen met alcohol. Merk aan mezelf dat ik het wel lastig vind op dit moment. Heb toch het idee dat drank het leven een stukje leuker en lichter maakt voor mij. Doorzetten dus want ik wil de gewoonte van drie a vier keer per week drinken (2 flessen met gemak) niet meer. Hoop op dit forum steun te vinden. Succes voor ons allemaal dus!
  6. Sinds ik anti depressiva gebruik kan ik beter tegen alcohol en ben er veel matelozer in geworden. Vroeger hield ik het doordeweeks vanzelfsprekend in de hand omdat ik me down voelde na drank. Dat heb ik dus de afgelopen drie jaar stukken minder. Alsof ik grenzelozer ben geworden. Dat geldt trouwens voor meer zaken dan alleen drank. Heeft iemand hier ervaring mee?
  7. esther1

    Even voorstellen

    Hallo allemaal, Wat een fijn gevoel geeft dit zeg. Ik voel me zeer gesteund en begrepen door jullie. Ik vind het best spannend om de stap te zetten. Alcohol verdooft een hoop gevoelens die ik liever niet onder ogen zie. Aan de andere kant wil ik dit niet meer. De vervlakking en opervlakkigheid bedoel ik. Heb heel sterk het gevoel dat dit HET moment is! Voor mezelf, mijn relatie en mijn liefste kindjes. Ik ben iets geworden wat ik helemaal niet wil zijn. Daar ligt de basis. Ik ga zeker regelmatig naar de dagdraad toe in de komende tijd.
  8. esther1

    Even voorstellen

    Hallo allemaal, Ik weet niet of alcoholist de juiste omschrijving is, maar als ik geen stappen zet ga ik zeker die kant op. Ik wil de komende drie maanden geheel onthouden. Dit om een patroon te doorbreken en de gewoonte achter me te laten. Het lijkt me heel moeilijk maar ik moet dit doen. Mijn man doet mee zegt hij want ook voor hem loopt t de spuigaten uit. Ik heb geen andere hulp vooralsnog. Hebben jullie tips? Misschien een gesprek aangaan met de huisarts? Fijn om mensen te spreken die mee denken en voelen.
  9. esther1

    Even voorstellen

    Goedemiddag allemaal, Zit met een fikse kater achter mijn pc. Te brak om te werken en weer ruzie gehad met mijn man. Geloof dat ik er nu wel klaar mee ben. Ik drink gemiddeld 4 keer per week en dan tot ik dronken ben en minstens een pakje peuken erbij. Kan er redelijk goed tegen dus val niet zo snel om. Ik ben 40 en heb twee kindjes. Ik wil dit niet mee! Voel me een slechte moeder, mijn werk en relatie lijdt er onder. Het lijkt wel of alles om drank draait tegenwoordig. Hoop dat ik steun vind op dit forum. Het kan zo niet langer meer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...