Spring naar bijdragen

nuchter blijven


Poppy

Aanbevolen berichten

Poppy wat fijn om te horen dat je steeds beter leert omgaan met het crisisgevoel, je beter afstand leer nemen. Blij voor je!!

 

En Smart, dat besef kwam bij mij na een tijd niet drinken, verslaafd aan de ups en downs, waarschijnlijk nog wel meer dan aan de alcohol zelf. Een soort routine die jaren lang bleef, inderdaad beroerd en rot voelen na het drinken, beetje bijtanken en bijkomen, om vervolgens me na een aantal dagen weer zo te voelen. Uitschieter omhoog door het drinken, en vervolgens compleet naar beneden de dagen erna. Pffff wat kan een mens hardleers zijn. 

Begin dit jaar gestopt, nog een keer uitgegleden en het gevoel nog 1 keer mee gemaakt. Wat een ellende, wat een rollercoaster brrrrr en dat was vorig jaar nog 'gewoon routine'

 

De rust van het niet drinken is fysiek maar vooral mentaal zo goed voor mij. Wil nooit meer terug naar dat crisisstandje, want dat was het. Constant heen en weer geslingerd worden, en nooit echt bij mezelf komen. 

Dank jullie voor het delen, herkenning doet zo goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

so hey, wat een herkenning!

Jarenlang heb ik me afgevraagd of ik 'adrenaline-junk' was. Of die verslaving echt bestond.

Pas toen ik 'workaholic' gediagnosticeerd was, en ik lachte de arts gewoon uit, wist ik dat ik verslaafd was aan spanning. Jarenlang opgebouwd en ik waardeerde de kick. De roes bijna.

 

Poppy, wat heerlijk dat je nu de tegenhanger hebt leren waarderen: RUST. Innerlijke rust en alles wat nodig is om innerlijke rust te bewaren of te hervinden. Dank je wel voor het delen en alle reacties. Geweldig he, dat we niet alleen zijn en het niet alleen hoeven doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hartstikke fijn het delen. :heart: 

 

Helemaal vergeten te delen dat ik vorige week met therapie EMDR heb gedaan en vandaag ook weer toegepast op deze situatie gekoppeld aan oude. En volgens mij helpt het. Het gevoel bij mezelf te mogen blijven en dat ik kan blijven oefenen hoe ik er steeds weer bij kan komen.

Vanavond b.v. weer 2 familieleden tel. gesproken dan toch weer even van slag maar zo langzamerhand trek ik toch weer bij en mag het ook van mezelf.

Ik heb het recht mezelf te beschermen, dat is mijn mantra de laatste week merk ik.

Ik ga nu slapen moet morgen de hele dag werken en om 6.20 uur gaat de wekker. Ben gelukkig goed moe dus kan vast wel slapen.

Slaap lekker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was zelfs 5.30 uur vanochtend dat is een garantie voor een nachtje langer slapen aankomende nacht.

Toch last van piekers en mijn mantra lijkt nu niet te werken (ik voel  het niet) maar dat hoeft ook niet het werkt toch door, daar vertrouw ik dan maar op.

 

Ik wens iedereen ook een fijne dag, ik ga er in elk geval wat moois van maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief dat je het vraagt Smart.

Ik weet het niet goed, relatief best goed dat denk ik zeker. Voel me een beetje stil na een hele roerige emotionele tijd door de familie ruziel

Het heeft wel weer iets verder kapot gemaakt, iets wat al kapot was. Zo raar die verschuivingen, breuken en rottigheid op een manier zoals ik het nog niet voelde. Het is en vooral was een disfunctioneel gezin en nu plukken we nog steeds de zure en verrotte vruchten ervan, het voelt ook rotter. Vroeger was het 'go with the flow' en nu is er een besef dat dingen niet meer goed komen, niet beter worden eerder slechter. Er is geen verlichting. Klinkt heel zwart, maar zo voelt het ook. Maar...........met mij gaat het beter, het gevoel wat bij een ander hoort en wat bij mij hoort is zich aan het ontwikkelen en dat is heel, heel erg fijn. Het gevoel te verdwijnen is er nog wel, maar ik kan af en toe heel goed schakelen. Het besef dat ik mijn eigen wereld heb en dat ik net zoveel recht heb als ieder ander dat ik mijn eigen wereld heb en dat deze niet verdwijnt of minder belangrijk wordt als ik andermans wereld zie, hoor en/of voel. Het zijn allemaal dingen die ik met het verstand weet maar nu ook kan voelen.  Niet zo mooi geschreven maar dit is wel wat ik voel, ben te moe om er mooi volwassen Nederlands van te maken.

Ik ga zo lekker slapen, welterusten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Poppy,

Voor mij is het zo:

Sommige mensen hebben familie als mensen die er altijd voor hen zijn.

En anderen hebben familie met mensen die dat niet kunnen.

Ik zie mezelf in die laatste groep. Vele jaren heb ik contact gehouden. Omdat ik vond dat het mijn plicht was. En omdat ik hoopte dat er ooit iets zou veranderen.

Nu doe ik niets meer. Als ze me willen zien of spreken, moeten ze zelf maar komen. Maar ik zit er niet op te wachten. En dat geeft me zo'n vrijheid!

Uiteraard is jouw situatie anders dan de mijne. Maar misschien heb je er wat aan...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moeilijk hoor, zo veel ruzie en onrust in een familie. Herken er ook wel eea in, alleen is het dusdanig uit mekaar gevallen dat ik er niet al te veel last meer van heb. Maar heb me dan ook behoorlijk gedistancieerd in de loop der jaren. 

 

Blijf vooral heel dicht bij jezelf Poppy. Doorgaan op deze weg. Kiezen voor jezelf, je eigen geluk   :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Poppy popt op ;),

 

Even weer wat laten horen, het is al weer een tijdje geleden dat ik heb geschreven. Er is weer rust in de tent hier en ik merk dat ik de laatste 10 dagen weer wat tot mezelf ben gekomen en tot rust kom vandaar even wat stilte denk ik. Wel allerlei stemmingen gehad, niet echt gezellig maar het mag er zijn en is logisch. Even weer wat delen hier.

Maar wat ik ook fijn vind te constateren dat de drang naar verdoving minder is na de familieruzie dat komt denk ik  door mijn actieve houding i,p.v. dat het me overkomt ben ik er keihard mee aan de slag gegaan.

Mijn lastigste momenten zijn toch vaak als ik op de fiets zit na een dag werken, dan zijn de gedachten aan alcohol/verdoving meestal aanwezig. Maar de laatste tijd wat minder duidelijk of veel later (ik fiets ruim 35 minuten voor ik thuis ben, gelukkig tegenwoordig wel elektrisch het is 10km, heb geen rijbewijs). Dat is een fijne constatering. En.....ik ga kerst tegemoet eigenlijk zonder angst ernstig drank te moeten weerstaan. Ik ga naar mijn moeder en dat is een geweldige trigger, ik moet zeggen dat ik al vele malen kerst heb gevierd zonder alcohol maar als ik daar dronk en dat is vaak geweest dronk ik heel veel. Ernstige behoefte om te verdoven zo'n avond daar brrrr. Leuk vind ik kerst niet maar het is nu al weer de 3de keer achter elkaar dat ik niet drink en wat wordt dat veel makkelijker, heerlijk!

Ik ga de komende tijd weer wat bij lezen hier, heb al wat gelezen en wordt zo blij van de herkenning, mooie mensen hier!

fijne dag

 

(niets bewerkt hoor, dacht dat ik iets verkeerd had geschreven, niet dus)

bewerkt door Poppy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om je weer te lezen Poppy, en even pas op de plaats maken, richten op wat jij nodig hebt is ook voor jezelf zorgen. 

Ik had ook de neiging om me te verontschuldigen als ik een tijdje niet kwam, of vooral maar heel duidelijk uitleggen, terwijl dat natuurlijk niet nodig is. We mogen komen en gaan wanneer we willen  :)

 

Mooi om hier te lezen hoe de ontwikkeling gaat bij mensen, de veranderingen. Over twee weken heb ik mijn eerste jaar niet drinken te pakken (oké, met 1 uitglijder ertussen) en nu pas merk ik het echt. Anders reageren in veel situaties. En vooral anders omgaan met mezelf. 

Jij gaat met steeds meer compassie om met jezelf. Hoe mooi is dat? Merk bij mezelf ook sinds kort die oprechte wens, niet de clichégedachte (je eigen beste vriendje zijn), maar een echte wens. Zachter, liever worden voor jezelf. En dat dat een weg is van jaren lijkt me logisch, want jaren gedronken, is uiteraard ultiem zelfdestructief. 

 

Enneuh, mijn moeder logeert hier, blijft tot na kerst en dat is ook zo'n trigger voor mij (vanuit jeugd en nu nog). Maar vanuit zelfcompassie bedenken we nu dat we onszelf alleen maar straffen door te drinken. Dus lekker droog door deze feestdagen wandelen.

En vanuit compassie voor een ander laten we hen niet alleen zitten met de feestdagen (maar nu spreek ik weer voor mezelf natuurlijk). 

 

Dank je voor het delen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil graag iedereen een hele fijne jaarwisseling wensen en voor de mensen die niet drinken en er tegenop zien heel veel succes wensen en dat als het je lukt ook, al zal het je misschien heel veel moeite kosten en een totaal andere avond hebben, je morgen wakker wordt zonder kater. Ik kan je vertellen dat dat het waard is, ik vind het een super beloning! Zie het maar als een flinke oefening, b.v. met de gedachte, als ik oud en nieuw nuchter door kan komen dan......

En je bent niet alleen we mogen elkaars hand vasthouden deze avond.

 

Ga binnen kort weer schrijven en reageren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Goedemorgen en sodemieter wat heb ik lang niet geschreven.

Het is niet zo dat ik het forum ben vergeten, ik denk echt aan jullie. Ook heus wel behoefte om te delen en te lezen maar blijkbaar niet de energie gehad om het werkelijk te doen.

Met het niet drinken gaat het heel erg goed, dat is wat ik constateer en daar ben ik heel blij mee. Daarom was het ook niet broodnodig om te schrijven hier, maar ik doe mezelf wel tekort om hier niet te komen omdat ik vind dat er veel waardevols geschreven wordt door lieve mensen.

 

Ik ben, en ik kan er niets anders van maken, vanaf maandag 11 januari in de rouw. Op mijn werk hoorde ik terloops via een zinnetje in een mail van een collega 'wist je al dat Bowie dood is'. Nee dat wist ik dus niet, het is naast mijn man (niet 'na') de liefde van mijn leven. Het klink super pathetisch als ik het zo opschrijf, maar zo is het nu eenmaal. Iemand die er vanaf mijn 14de wél voor mij was, mijn oudste broer noemde hem 'een vast baken' voor mij en dat klopt. Verder hoef ik het er niet over te hebben hoor het is iets van mezelf en  ik troost mezelf door te schilderen,  veel muziek te luisteren en te maken en dat is helemaal oké zo, alleen vind ik het echt zwaar klote dat hij dood is, het doet echt, echt pijn.

 

Waar ik heel blij mee ben is dat na 2 jaar en bijna 3 maanden mijn drankjank verstomd. B.v. als ik op de fiets zit na een lange dag werken.... helemaal niets op het moment. Ik moet ook zeggen dat het fietsen zelf een flinke uitdaging is de afgelopen weken (ik ben wel naar mijn werk gegaan op de fiets met de ijzel, 10 km heen 10 km terug, een echte expeditie).

Het niet meer hoeven te vechten tegen de drankfantasieën is wel even heel fijn. En als ze wel weer komen dan weet ik ze te pareren, even gevoelssurfen en weg ermee. De overtuiging dat ik dit heel erg lang ga redden wordt steeds groter. Toen ik eerder 3 jaar achterelkaar niet heb gedronken ben ik in het laatste jaar al gaan droogdrinken, het smoezenboek was  geopend en ik droomde weg in onwerkelijke drankwereld. Nu is dat boek ferm gesloten en blijft voorlopig zo, zo voelt dat. Geen twijfel meer, ik drink niet. Ik durf nog niet te zeggen nooit meer, maar dat hoeft ook niet. Ik durft nu wel te zeggen dat ik fluitend de drie jaar ga halen als ik zo door ga en dat is voor mij de magische grens omdat ik een keer eerder toen dus voor de bijl ging. Ik verheug me erop om straks het 4de jaar in te gaan.

 

Dit zijn zo mijn gedachten over alcohol op dit moment en ik heb zover kunnen komen doordat ik de laatste 5 jaar mijn eigen weg heb gevolgd en niet dat wat ik denk wat een ander van me verwacht. Dit komt puur vanuit mezelf, ook de laatste keren dat ik wel besloot  te drinken, ik hoopte dat ik het misschien toch kon, wel tegen beter weten in hoor, maar daardoor is de keuze niet te drinken des te meer van en voor mezelf.

 

fijne dag en liefs van Poppy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:lol:  Ik ga zeker goed, dank je. En ik vind het niet leuk dat ik zo lang niet heb geschreven. Het is toch jezelf een beetje kwetsbaar opstellen en uit mijn schulp kruipen. Aangezien ik van de vermijdende ben kan ik heel lang schuil houden en in de eerste plaats doe ik dan mezelf tekort want het is toch wel heel erg fijn en helend om in verbinding te blijven met anderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Meya hartstikke lief van je. Fijn dat jij ook van Bowie houdt, want anders draai je geen Blackstar neem ik aan.

Dat wat ik heb geschreven is ook een beetje met jou in mijn gedachten, ik heb je reis gevolgd, maar wist nog niet goed wat te schrijven, behalve dan dat het heel herkenbaar is en dat het goed is dat je je eigen weg gaat en het hier deelt.

 

 

heb nog nooit bergen e.d. geschilderd en al helemaal niet met waterverf, maar durf het toch stiekem te laten zien, misschien kinderachtig...(zie videoclip Blackstar en dan het beeld op 34 seconden)

post-2787-0-59620800-1453289820_thumb.jpg

bewerkt door Poppy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik las in de krant over een album van Savages, die kende ik niet en zocht ik op op youtube (wel aardig). En na een paar nummers van Savages besloot youtube zelf dat het tijd was om Blackstar te draaien. Ik ken Bowie nauwelijks en weet al jaren dat dat een gemis is. Maar dat heb je soms.

 

Door  jou posts klikte ik wat meer van hem aan en luisterde naar The Jean Genie toen ik me afvroeg of Bowie en Lou Reed contact hadden gehad. Daar deed het me namelijk aan denken. Transformer van Lou Reed staat in mijn albums top 3. Ontdek ik dus net dat Bowie die lp heeft geproduceerd...

 

En toen ik toch bezig was met klikken heb ik ook seconde 34 even opgezocht. Heb jij dat echt geschilderd? Echt prachtig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...