Spring naar bijdragen

Ik lees mee


Lezer

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...

Van de week mijn intake gehad. Maandag ga ik mijn behandelplan bespreken. Tijdens de intake werd er gesproken over de mogelijkheid van groepsgesprekken en daar ben ik behoorlijk over aan het piekeren, want dan zijn er dus mensen in mijn woonplaats die "het" gaan weten. Heeft iemand ervaring hoe dat gaat in zo n groep? Ik vind het een doodeng iets. Misschien maak ik me weer eens druk om niets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tis eng..maar ook fijn om te weten hoe klein de wereld is

Ik heb leefstijltraining bij tactus gedaan dat is ook in een groep..moet zeggen voelde best goed om niet alleen met mijn probleem te leven en dat er ook anderen zijn.

Verder kwam ik weleens bekenden tegen..moet zeggen dat mensen best dicreet zijn...we zijn immers allemasal slachtoffers

Verder heb ik nooit gehoord dat deze mensen geroddeld hadden over mij.

Zou ook moeilijk gaan..want ja dan geven ze hun eigen probleem ook toe aan de buitenwereld

Angst is onterecht...en zenuwen mag voor het nieuwe weg waar je inslaat

Succes

bewerkt door huttula
Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo Lezer, je angst om bekenden tegen te komen is begrijpelijk. Bovenstaande antwoorden geven al aan dat het niet terecht hoeft te zijn.

Op meetings hoor ik wel es van mensen die in een andere woonplaats de meeting bezoeken uit angst voor herkenning. Je bent dus niet de enige.

Vraagje om over na te denken: Je weet vast al dat wij ziek zijn. We zijn niet zwak of ontaard, we zijn ziek. Bij een andere ziekte zouden we er geen probleem mee hebben als iemand zag dat wij in de patiëntenvereniging zaten toch? 

"Ikzelf vind het niet erg, maar de omgeving heeft een oordeel!"

Jaja, ik heb moeten onderzoeken of dit waar was. Het oordeel van andere mensen zijn mijn zaken niet, IKZELF HAD EEN OORDEEL. Verslaafd zijn is heel slecht, het is heel slecht dat ik mijzelf niet in de hand heb. Ik ben zwak en weet niet van maat houden. Hm.....

 

Een uitzondering wil ik nu nog wél maken voor een baan. Een baan kan denk ik schade oplopen doordat er imagoschade is vanwege verslaving. Maar misschien behoort deze eigenlijk in het smoezenboek; in Amerika staat het zelfs goed op je CV als je schrijft dat je verslaafd doch clean bent en meetings bezoekt! 

 

Op het forum zijn mensen die het zelfs niet aan hun huisarts durven vertellen, en er zijn mensen die het aan iedereen durven vertellen. Belemmer jezelf niet, jouw herstel gaat vóór alles.

(wat had ik veel woorden nodig voor die laatste zin he?) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...