Spring naar bijdragen

Zondag 13 augustus


Francesca

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 82
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hallo allemaal,

Pfff was even twee dagen niet op het forum en ik ben ruim twee uur bezig geweest om mezelf bij te lezen!!

Iedereen hartelijk dank voor de felicitaties voor mijn twee maanden adb. Ik ga vanavond alle cadeautjes uitpakken en de bloemen in vazen zetten. Francesca erg attent dat je de dagdraad bent begonnen door mij in het zonnetje te zetten.

Anna jij ook nog van harte gefeliciteerd met je zoon en wat heeft ie er een potje van gemaakt! een :present: hoe je met de situatie bent omgegaan. En al helemaal geweldig dat je gisteren niet in de verleiding bent gekomen. Toppie hoor.

Twanneman, jij ook nog heel hartelijk gefeliciteerd met je twee maanden!!!!

dave: Gaat goed met je lees ik, je buik(je) wordt al minder en je hebt jezelf een goed doel gesteld. Twee maanden adb blijven. Ik dronk vanaf mijn 15e en ben nu 32! en vandaag dus twee maanden adb. Ik kan het je zeer zeker aanraden. Mooi doel en de lat ligt niet al te hoog.

Badgast: van harte welkom op dit forum ik ken je nog niet. Heb je welkomstwoord gelezen en ik geloof er heilig in dat je veel aan het forum zult hebben. Zelf heb ik vanaf mijn 15e tot twee maanden geleden gedronken. Op het laatst zat ik op 1,5 fles per avond en dan gewoon de volgende dag weer werken! Pfff ik geloof niet dat mijn werkgever het ooit is opgevallen omdat ik vaak alleen werk maar ben blij dat ik nu iedere dag met een fris hoofd achter mijn bureau zit :-)

Wil: zijn de vloeren al gelegd en geschuurd? Hoe staat het met de badkamertegels?

Mismaff: alvast van harte gefeliciteerd met morgen!! Voor het geval ik het vergeet.

Oja van hatzum: ook van harte gefeliciteerd. Wat grappig om te lezen dat er vandaag een aantal 2 maanden adb zijn.

Tompoes: :present: 2 weken en twee dagen FANTASTISCH je zit helemaal op het goede spoor. Voel je je ook zo goed? Vast wel he? :-)

Zilverlijntje: wat leuk dat je weer op het forum bent. Zie je wel dat je welkom bent. Het is inderdaad wel zo dat sommige van ons niet de hele dag de beschikking hebben over een computer of internet. Als je dit wel hebt kun je vaker inloggen en meepraten dan iemand die dit niet heeft. Zelf zat ik in het begin ook op mijn werk de hele dag op het forum mee te praten of te koekeloeren maar ik kwam er al snel achter dat dit mijn werk niet ten goede kwam :) maar je ziet het zelf als je weer op de dagdraad meeschrijft dan word je meteen hartelijk welkom geheten.

Hikkie ook van harte welkom. Persoonlijk vind ik je naam wel grappig en wat Francesca schrijft iedereen is hier vrij in.

Fijne avond allemaal.

liefs Angel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Hikkie,

Dit is je eerste alohol vrije dag, lees ik.
Dit mijn5e en na een noodkreet 4aug. nu dus echt zonder een slokje. ik had echt niet meer gedacht het te kunnen hoor.

ik moet zeggen dat de steun en de verhalen hier mij erg helpen steeds.
Ook als ik niet achter de compu zit voel ik dat ik niet de enige ben die worstel.

Heel veel succes vanavond en sterkte!
Liefs van Floor

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hikkie,

Geweldig dat je nu bewust kiest om te minderen-stoppen met de alcohol.
Ja, MOEILIJK he, die eerste keer dat je nu GEEN glas in mag schenken.
Mooier is te denken, ik WIL geen glas.

Ik zei de eerste dagen tegen mezelf...ik heb trek, o ik wil een wijntje maar:
IK VERTIK HET OM ALCOHOL TE DRINKEN!
Nogmaals, succes probeer de gedachte aan alcohol uit je hoofd te zetten, zoek afleiding.
Floortje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Hikkie, ik heb je Wie is wie ook al welkom geheten. Nogmaals. Ik vind je naam leuk, en kom er gezellig bij. Winnie, je bent van voor mijn tijd begrijp ik, gezellig dat je ook weer meedoet. Mijn hemel, ik ben een paar uur afwezig geweest, en een hele tijd zoet met bijlezen. En wat een hoop nieuwe/oude mensen. Ik ben bang dat ik jullie echt binnenkort allemaal door elkaar ga husselen hoor, zelfs al ben ik nuchter.

Zilverlijntje, hartelijk bedankt voor je lekkere bad. Had ik echt even nodig hoor, want het einde van de middag en eten koken, greep met echt weer even bij de keel. Nu is het weer wat gezakt, maar ja, de moeilijke momenten blijven toch lang moeilijk hè. Dank je voor je onverwachte complimentje over mensen steunen. Vind je echt? Ik wil gewoon graag proberen mensen op te beuren, omdat ik zelf hier ook heel veel steun heb ervaren op momenten dat ik echt weer aan de wijn wilde gaan. Ik heb het af en toe nog steeds ontzettend moeilijk, en ik heb te doen met iedereen die dat gevoel ook ervaart. Moet je nagaan, het bezoek vanmiddag wilde niet eens iets alcoholisch drinken (gelukkig), en toch zit ik daar weer als een gek naar wijn te verlangen. Gelukkig zakt het gevoel wel, dat weet ik inmiddels.

Badgast, goed dat je niet naar de avondwinkel bent gegaan. Hou vol hè. Ik weet dat het moeilijk is, maar na een paar dagen gaat het beter, heus.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

badgast, hikkie, ferry, welkom hier en ik hoop echt dat jullie het vanavond gaan redden, dan heb je de eerste stap gezet en is een volgende alleen maar weer makkelijker. Bedenk je dat je morgen zomaar zonder kater gaat wakker worden.. de eerste katerloze dag van hopelijk een heleboel katerloze dagen. Naar je werk zonder saggerijnig te zijn, hoofdpijn te hebben of je helemaal brak te voelen, alhoewel dat in het begin nog wel zo kan zijn door ontwenning.

Wat levert het je op de lange termijn op?
* geen schuldgevoel meer als je een slechte dag hebt omdat het dan gewoon een slechte dag is en geen katerdag dus daardoor slecht.
* Geen irritaties op je werk door je kater
* Je voelt je minder depressief en machteloos,
* je wordt steeds trotser op jezelf omdat je zonder kan
* doordat je je beter voelt kun je opeens veel meer dingen aanpakken, ook op emotioneel gebied
* je krijgt er dus enorm veel voor terug op de lange termijn.

Anna top dat je vanmiddag ondanks de trek niks genomen hebt.. jammer voor je...maar wel goed dat het smoesje om mee te kunnen drinken met bezoek mooi niet op kon gaan!

Wat de term alcoholist betreft, die gebruik ik zelf meestal niet, dat vind ik meer de "leger des Heils" types maar alcoholmisbruiker, stiekeme drinker of afhankelijk ben ik wel. Ik ben van dagelijks meer dan 1 fles wijn nu naar wekelijks 1 dag gegaan, maar op de een of andere manier lukt me die ene avond nog niet om te stoppen.. dus eigenlijk nog steeds afhankelijk..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,
Zijn jullie altijd zo actief in het weekend? Ik lees me suf! Kan het wat minder?

Badgast en Hikkie: Welkom! Het is even wennen in het begin en soms duurt het wat langer.
De start is het belangrijkste en dit forum werkt geweldig. Met een baan erbij wordt het wat lastig qua tijdbesteding. Dat wel. Jullie maken nogal wat los op jullie eerste dag. Volgens mij is een 'hikkie' bargoens voor een zuigzoen en daar is niets mis mee, toch? En badgast: ik ben de hele dag op het strand geweest en ik ben jou niet tegengekomen. Niet dat het me nu verbaast want dan had je een laptop bij je moeten hebben. Zonder dollen nu, veel succes gewenst en vooral doorzetten. Desnoods met vallen en opstaan. Stapje...voor...stapje...dan...gaat...ie...goed!

Fran en Anna: Afvallen blijkt dus een fluitje van een cent voor mannen. Gewoon stoppen met drinken.
Jullie zijn natuurlijk ook gestopt met drinken maar jullie zijn vrouwen. Mannen zijn van het sterke geslacht. Wij zijn wel met heel weinig op dit forum, valt me op. Is daar een simpele verklaring voor?

Twan: Dag 6 gaat ook goed. De eerste week komt in zicht en dan op voor drie. En dan te bedenken dat ik vorige week startte met het plan om per week 2 dagen niet te drinken. Opa haalde me echter over om mezelf drie weken zonder drank te gunnen. Bedankt voor je betrokkenheid. De afwisseling tussen serieus en wat speels doet mij goed. Soms zit ik te grinniken en soms zit ik te snikken boven m'n toetsenbord. In dat verband moet ik wel constateren dat ik nogal emotioneel reageer, in ieder geval meer dan vroeger. Ik herinner me nu dat ik dat ook had toen ik 10 jaar geleden stopte met roken. Toen begon ik al te bleren als ik een lammetje in de wei zag. Zal ook wel met ontgifting te maken hebben, toch?

Groeten verder aan iedereen en voor straks een goede nacht.

Rufus

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha die Rufus,

Jaja, het sterke geslacht... Dat valt zomaar meteen 3 kilo af, hé! Zonder zweten... :D

Ik denk dat mannen niet graag hun probleem toegeven omdat ze zich dan een zwekkeling voelen of zo. Vrouwen praten gemakkelijker over problemen.

Dat emotioneel zijn lijkt me normaal, hoor! Je verdooft niks meer. Bovendien is het toch ook een emotioneel gedoe, dat afkicken. Je neemt toch afscheid van iets wat jaren een vast onderdeel van je leven was en dat je toch ook -- verkeerdelijk -- als een maatje beschouwde om de avond of dag door te komen. Ik vergelijk het met een echtscheiding: eindelijk die vieze kerel genaamd Bier de deur uitgegooid en de echtscheidingspapieren op de bus gedaan. En maar hopen dat ik niet bezwijk als 'ie weer voor de deur staat met een smekende blik...

Fran

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vraag me ook al een tijdje af waarom hier niet meer mannen zijn. Je maakt mij niet wijs dat er minder mannen met alcoholproblemen zijn dan vrouwen. Heeft het 'sterke geslacht' meer moeite met het toegeven? Of hebben ze meer moeite om hulp te zoeken, omdat ze denken dat ze het allemaal zelf moeten kunnen? Misschien dat de mannen hier enig idee hebben (of misschien juist niet, want zíj zijn hier wel).

Goede vergelijking trouwens Fran, vooral dat van die smekende blik. Vlot het een beetje met je werk? Je mag :light: nog wel een paar dagen lenen hoor.

B)Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

Een bericht van een oud-gediende. Die het af en toe niet laten kan even "op bezoek" te komen.

Het goede nieuws is, dat de drang naar Alcohol steeds minder wordt (ook al duurt het je nu te lang).
Realiseer je wel, dat een gewoonte van (meer dan tien) jaren niet in 6 weken is afgebroken. Ik zeg niet dat het evenlang duurt, maar neem als voorbeeld 1/10e van de periode dat je dronk, dan weet je hoe lang je bezig bent om ADB te worden (het is maar een voorbeeld).

Verders mag iedereen zijn eigen naam kiezen, als het maar niet onkies is of in strijd met het begingsel dat wij hier aanhangen: samen ADB worden (alcohol de baas).

Met moeite met niet-drinken rond een bepaald uur ben ik echt een expert: en zeker vóór het eten, bij het koken, heeft me maanden geduurd, zie bij Tips: "de keukenwekker" die helpt me af en toe nog steeds. Thuis kijk ik domme TV een soap of zo met een fles Spa Rood erbij. Kijk ook eens bij de alternatieve drankjes, en de andere tips.

Op dit moment ben ik op vakantie (wáár vertel ik natuurlijk niet maar het is heel ver weg) en eten we rond 2100 uur, en als je dan weet dat ik altijd rond 1600 uur mijn eerste wijntje nam, heb ik nu mijn oude strijd weer terug maar dan heviger omdat die uren langer duurt. Maar ik denk maar zo, als ik dit red, red ik het morgen ook weer.

Nog een tip: niet te ver vooruitdenken, als ik denk o jee Kerst 2006 geen wijn, dan raak ik in paniek terwijl ik Kerst 2005 zelfs ook zonder wijn gered heb (ben 28 oktober 2005 gestopt, dat is 9,5 maand geleden). Vroeger keek ik soms per uur, maar nu nog steeds nooit verder dan één dag vooruit, zo, is vandaag gelukt, mooi zo, dan kijk ik morgen weer verder. Té grote verwachtingen van jezelf scheppen algauw teleurstellingen wegens onhaalbaarheid.

En dan de Gremlins: we noemden dat zo (zie bij de thema-draadjes over de "T.I.Q" -s omdat het net is, als je je eerste glas neemt, of er een vies beesje in zit, genaamd een alcohol-Gremlin, die je dan meedraagt en je aanzet tot méér drinken. Dus kijk uit voor de Gremlins !! Voor mij zitten ze bv. in stress-situaties, op reis zoals nu, in de ongewoonheid, het missen van mijn dagelijkse structuur, net alsof in je rugzak dan zo'n beest zit dus: rits dichthouden van die rugzak.

Nou luitjes, jullie helpen mekaar allemaal uitstekend, en het forum draait lekker dus deze oude tante gaat weer moven.

Suc6, 7 en 8 jullie werken er hard genoeg voor!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Fran en Anna,
Volgens mij is het nue gelukt. Het is even leren hoe het werkt. Ik wilde het volgende citaat aanhalen. Want dat is volgens mij de vinger op de zere plek.


quote:


Originally posted by: Francesca

Ik denk dat mannen niet graag hun probleem toegeven omdat ze zich dan een zwekkeling voelen of zo. Vrouwen praten gemakkelijker over problemen.






Wie weet, word ik toch nog een nerd!

Rufus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Koekie.

En ik maar denken dat er een duiveltje in mijn hoofd zit, dat steeds zegt dat 1 glaasje voor het eten helemaal zo erg niet is, of op mijn schouder gaat zitten en in mijn oor fluistert dat ik juist zo goed bezig was met maar 2 of 3 glaasjes per dag, en dat dat ook best kan en mag... Dat is een Gremlin dus. Nou, ik heb de films gezien, weet dat die beesten totaal niet te vertrouwen zijn. Alert blijven dus.

:devil:Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fran,
Ik wist wel dat je daar als de kippen bij zou zijn, die zinsnede van Rufus over het sterke geslacht... heel grappig :). Maar, ik denk dat het waar is, ik denk dat vrouwen zich meer voelen aangetrokken tot een internetbehandeling dan mannen. Heb het ook gelezen ergens (of was het op tv) in verband met de Tactus behandeling. Volgens mij is het dus ook niet per se zo dat het weinig mannen aantrekt, het trekt vooral méér vrouwen aan. Ik vind dat wel gezellig, alhoewel er voor mij ook wel meer mannen bij mogen...

Rufus,
Ook ik was de eerste dagen heel emotioneel, zat te snotteren bij alle verhalen van de forumschrijvers. Allereerst waarschijnlijk van opluchting en herkenning. Daarnaast later ook door ontwenningsverschijnselen en een algeheel "door elkaar geschud worden" door de situatie. Ik vond het eerlijk gezegd wel heel erg lekker, heb me er in ieder geval helemaal aan over gegeven. Volgens mij zei Fran het eerder: je moet het ook zien als een beetje ziek zijn. Alle afvalstoffen komen langzaam uit je lichaam, wat heel veel energie kost. Aan de andere kant hou je energie over, en je gedachten gaan alle kanten op. Ik heb dagen dat ik me heel fijn voel, schoon, nieuw, helder. Andere dagen komt alles op me af, en zonder een susser als alcohol kan dat soms ook overweldigend zijn. Het kost tijd om hier een evenwicht in te vinden, maar dat is voor iedereen zo (ook zonder verslaving), en het vinden van dat evenwicht duurt op z'n best één leven.

Hikkie,
Van harte welkom op het forum. Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt. November klinkt nog zo ver weg, en je kunt inderdaad al een lekker stuk op dreef zijn tegen die tijd. Wat zeg ik, als die cursus begint heb jij 'm misschien al helemaal niet meer nodig... ;) Succes ermee!

Rufus,
Ja, het is soms hard werken om het allemaal bij te houden hier. Vrouwen typen ook zo snel... ;) Heel goed dat je besloten hebt om voorlopig niet te drinken, en het gaat hartstikke goed!

Twan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede n'avond allemaal,

Net een warm bekertje melk naar binnen geslobberd, helaas geen anijs in huis (waar koop je dat uberhaupt?) maar met honing is het ook heel goed te doen. Kan me trouwens de dag niet heugen dat ik voor het laatst warme melk heb gedronken :)

Erg vreemd om me op dit tijdstip nog zo helder te voelen, tis nog vroeg maar ben er toch wel al een heel klein beetje trots op. Ben ook niet meer zo bang voor een slapeloze nacht.

Francesca: ik heb het vast gemist maar....wat was het eerste voordeel van mannen dan? :)

Ik wens iedereen nog een fijne avond, slaap lekker en tot morgen!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo wil 113
bedankt voor je berichtje ja het is fijn om weer twee maanden nuchter te zijn
a.s donderdag krijg ik mijn penning weet jij misschien of je dan je penning van een maand nuchter moet inleveren ik ben maar pas bij de aa dus ik weet niet hoe dat daar gaat als ik ooit iets fout zeg dan bedoel ik dat echt niet zo ik ben zover ik weet een persoon die probeert het iedereen naar de zin te maken
als mijn kinderen hier zijn zeg ik altijd doe of je thuis ben en doe wat je moet doen daarmee bedoel ik dat ze de vrijheid hebben in te doen en laten wat ze normaal ook tuis doen ik hoorde net van mijn werkstertje dat ik misschien muizen of ratten had maar toen de kinderen hier waren zagen ze vleermuizen rond vliegen en die gooien hun uitwerpsels op mijn balkon ik woon op de eerste verdieping dus ik kan geen muizen of ratten hebben voor al binnen niet want overal is gaas en ook voor de deuren
ik geloof dat ik genoeg heb geschreven ik wilde het kort houden maar het is toch een lange brif geworden
heel veel liefs van mismaff

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...