Spring naar bijdragen

woensdag 9 mei


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 140
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik heb het tandenknarsen afgeleerd.
Mijn moeder deed dat ook, en ik vond dat vreselijk, dus toen mijn man zei dat ik tandenknarstte (dat was nog in onze LAT-tijd) heb ik hem geadviseerd me iedere keer helemaal wakker te maken. He, dat hierlp echt. Ik doe het nog heel af en toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die wel naar de AA gaan en toch een terugval hebben. Ik denk ook dat er genoeg mensen zijn die het zelf klaarspelen om van de alcohol af te blijven. Het is dus niet zo dat de AA "goed" is en dat je het zonder niet kunt redden. De motivatie om niet te drinken moet toch vanuit jezelf komen, en als je daarover wilt praten (in een groep, in een 1-op-1 gesprek, of op dit forum) dan is dat toch prima?

Ik praat er nooit over, en ik schrijf hier niet zo veel, maar ik lees dus wel erg veel, hier en op de rest van het internet. Zonder al die berichtjes, serieus of gegeit, zou het wel een stuk moeilijker geweest zijn want ik leer van iedereen wel wat. Toch denk ik dat het me dan ook wel gelukt zou zijn tot zover, want mijn motivatie zit in mij, is van mij. En sinds kort weet ik dat nog te gebruiken ook...

Ieder mens is anders (gelukkig maar, 't zou anders een saaie boel zijn...). Ieder mens ervaart de dingen dus anders en reageert daar anders op. What's the problem? Zolang er ruimte genoeg overblijft voor ieders mening en zolang we de ervaring van het niet-drinken blijven delen zal dit forum een belangrijke funktie hebben voor veel mensen. Net zoals de AA een belangrijke funktie heeft voor veel mensen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is ook heel goed dat de AA er is, of een forum of iets waar men steun uit kan halen en dat men daardoor de kracht en de motivatie kan vinden om van een verslaving af te komen.

Maar het voornaamste is dat in je in zelft gelooft. Ik kan het, ik kan het, ik kan het. Telkens weer.
Iedereen wil stoppen, bijna iedereen wil afvallen. Maar tussen willen en kunnen, daar ligt nu net de patsboem, dat stukje dat bij jou of bij mij de knop omdraait en je het gevoel geeft, ja ik ga ervoor, want ik kan het.

Het mooiste is dan, dat je de steun en de toeverlaat kunt vinden,bij een AA groep, een partner, een praatgroep, of een forum. Maar ik of jij alleen bent het prille begin van je eigen stoppen, je eigen motivatie, je eigen wilskracht en dat kan zich alleen maar ontpoppen door in jezelf te blijven geloven, zelfs met een terugval.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind nog steeds dat ik helemaal geen patsboem of knopomdraai heb gehad. Ik ben me alleen op een gegeven moment gaan realiseren dat ik helemaal niet kan minderen, wat ik dus twee jaar geprobeerd heb. En na mijn laatste schuiver vond ik dat ik dan maar eens moest proberen een tijdje niet te drinken. Lukte me ook nog niet meteen, maar ik ben het blijven proberen. Dat tijdje duurt nu negen maanden, en het bevalt goed. Dus ik denk dat ik er nog maar even mee doorga.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoezo er wordt zo weinig geschreven - we zijn toe aan het 120e berichtje van vandaag!
Het lukt niet eens om alles te lezen. Waar ik aan moest denken toen ik zo door de discussies van vandaag heen bladerde was een zin uit het openingswoord van de AlAnon (weer 'ns wat anders dan AA)-groep waar ik jaren in gezeten heb:
" Alles wat hier gezegd wordt is de persoonlijke mening van de spreker. Onthoudt wat je kunt gebruiken en vergeet de rest." Dat vond ik een heerlijke zin. Het gaf een soort rust.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ha, ik heb vandaag ruim 3 weken niks gedronken, 1,5 kilo lichter, gaat allemaal prima en ik had bedacht dat ik mezelf morgen maar eens ga belonen met een gebakje van de banketbakker. Mmmm, hazelnoot-schuim. Zit ik me de hele dag op het werk al op te verheugen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

avond iedereen ,
dit geiteke dat graag zevert gaat naar haar hokje toe :-)))
inderdaad marieke zoals ik hier al enkele keren geschreven heb ik heb alle respect voor iedere mens die het op zijn /haar manier doet en meer moet dat niet zijn .
dat trioke dat hier is vandaag met hun 9 maanden nuchter zijn , ik volg jullie nog altijd hoor met een beetje achterstand, proficiaat aan het trioke aan iedereen trouwens :musicnote:
slaapzacht iedereen blij dat ik erbij mag zijn
blacky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

't is jammer dat je bij AA pas welkom bent als je zo in de problemen zit dat je de intentie hebt dat je voor de rest van je leven alcohol wilt afzweren. Zo dramatisch is het bij mij gelukkig niet en ik was dus niet welkom. Anders zou ik er zo heen zijn gegaan. ik vond het altijd heerlijk bij AlAnon en bij de open AA-bijeenkomsten - veel wijsheid & steun. Zo'n donzen dekbedgevoel. Maar die wijsheid & steun - die kom je o.a. hier ook tegen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...