Spring naar bijdragen

Dinsdag, 10 juli


Gem

Aanbevolen berichten

Jongens! Het is me niet gelukt. Kreeg net weer zoveel zware dingen op me (tsunamie) af en ben weer verstoppertje aan het spelen. En verliefd zijn op je ex waarvan je weet dat de liefde onbeantwoord kan blijven helpt ook niet mee in de situatie.

Ik weet het allemaal... maar weten en doen ligt bij mij op dit moment mijlen ver uit elkaar.
En ik was zo goed op weg! Maar ik heb het al iets langer vol weten te houden (niet drinken). Dat is al een hele stap.

Dus iedereen een hele fijne dag/ avond! Ik spreek jullie morgen wel weer nuchter.

Kus,
Zooitje
:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 134
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Zooitje
DOE HET NIET!!! ...want het lost niets op en je ***gevoel zal steeds groter worden. Alcohol verdrijft geen depressie maar maakt die juist erger dat is iets waar je pas achter komt als je voor langere tijd stopt.
Je ex zul je zo ook niet terug kunnen winnen maar als je nuchter blijft kan je misschien een ander iemand vinden omdat je trots en zelfvertrouwen uitstraalt.
Alcohol doet misschien in eerste instantie iets goeds met je persoonlijkheid maar dat is maar schijn ...het maakt je persoonlijkheid kapot . Uiteindelijk weet je niet meer wie je bent en waar je voor staat omdat je nuchter bang bent voor het leven. Dat is maar tijdelijk..op den duur voel je je juist super sterk.
Wees niet bang voor de emoties, de angsten , de huilbuien maar zie het als een afscheid nemen van een oude vriend. Het is een rouwproces waar je door moet en het is niet makkelijk maar te doen.
Koop veel lekker fruit van het geld dat je normaal aan alcohol uitgeeft en lekkere dure vruchtensapjes. eet groente rauw en koop nootjes. Op die manier heb je iets te knabbelen en te drinken als de behoefte aan alcohol begint.
Ik beloof je dat elke dag makkelijker wordt...ook al voelt dat de eerste tijd niet zo.
maar de trots in jezelf dat je de gang in de supermarkt waar de alcohol staat niet meer doorloopt is fantastisch.
Kom op zet hem op..probeer het vol te houden voor jezelf en een toekomst zonder warrig hoofd.
We houden van je
Safidepafi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Corinne

Sorry het was niet mijn bedoeling je met een mooi verhaal het bos in te sturen.
Natuurlijk baal je dat je je verslapen hebt en als je die baan ook nog graag had willen hebben is het helemaal kut. En ook nog verkouden, arme ziel dan voel je je helemaal sneu. Ik omhels je en wens je beterschap!
Het helpt mij alleen altijd als dingen mislopen waar ik zo mijn best voor heb gedaan en als ik me dan helemaal ***** voel dat iemand zegt...ach het heeft niet zo moeten wezen.
ik ben niet echt een dromer maar geloof wel dat het kosmos iets met me voor heeft.
heb alleen veel te lang de fles verkozen boven het zien wat ik allemaal had kunnen doen of worden.
Ben wel samen met mijn man 7 jaar "traveller" geweest in onze eigen 9 meter Bedford bus waar ik erg trots op ben. het was ideaal..je had te weinig geld om veel aan alcohol uit te geven en kwam je mensen tegen die veel dronken dan starte je de bus en reed je een eind verder. Dit heeft ons erg geholpen om in ons eigen tempo te leren drinken.
Beterschap meid.... er komen nieuwe kansen

Liefs Safidepafi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan weer lachen.

Ben zonet gebeld door een bedrijf, een reclametelefoontje dus. Ze vroegen of ik mijnheer huppeldepup ben, zeg ik nee, ik ben mevrouw zuzemezo (ik gebruik mijn eigen naam, daaraan weet ik meteen dat het reclame is). Vraagt die man of ik geïnteressseerd ben in herenondergoed! Zeg ik nee, natuurlijk niet, ik ben een vrouw. Hebt u dan geen partner, zeg ik ja, maar die is ook niet geïnteresseerd.

Ben alleen vergeten te vragen of het sexy ondergoed is. HA HA HA HA HA HA

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,
ik val er maar ff gewoon tussen.kohtje dat dit gebeurde leert ook mij dat het levenslang is,maar zoals de anderen al zeggen je hebt de rest weggekiept en ziet ook je weer hoe verder te gaan.Juist jou verhaal helpt om door te bijten en om op te blijven passen voor de gremlins,die dus altijd zullen willen terugkomen.Je bent adb.

Iemand Oprah W. gezien,is nu bezig,over een gezin dat is aangereden door een dronken automobilist.

Zooitje morgen opnieuw beginnen hoor
Joan mooi gedicht
cpas....ik vind het echt sneu voor je dat je je verslapen hebt.

zoals ik al verteld had zag ik tegen de vakantie op,daarom vandaag naar de huisarts geweest voor campral,hopelijk helpt het.
grt Mies

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hai kohtje,bedoel je met zussemme en zo,mij Mies???Nou ik ben Mies 46 getrouwd(24 jaar afgelopen zondag) 2 kids.Vanaf mijn 14 was er alc. in mijn leven.Wij dronken allemaal zonder maat te houden en zo gingen de jaren voorbij.Met periodes werd ik verstandig,bijv. tijdens de zwangerschappen maar het liep altijd weer op naar meer,teveel.Ik denk dat ik de laatste 5 jaar echt de grens overschreden heb en het afgelopen jaar ging het zwaar bergafwaarts....misdragen op feestjes enz.1 jaar geleden hulp gevraagd op die wachtlijst sta ik nu nog,sinds 1 week internetbehandeling nu 6 dagen aaneengesloten niet gedronken.(Dit jaar ook al eens 3 maanden gehaald)Vind veel hulp hier op het forum.Mies

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje,

Heel erg geïnteresseerd naar mijn partner, maar hij kiest zijn onderbroeken toch echt graag zelf en altijd klassieke katoenen broeken, geen onzin broeken.

'K hoop trouwens dat hij en mijn zoon het vandaag droog gehouden hebben in Apeldoorn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koh, ik had al veel respect voor je, en de manier waarop je gisteren met jezelf bent omgegaan bewijst dat dat respect verdiend is. Ik kan alleen maar hopen dat ik in een dergelijke situatie net zo sterk in m'n schoenen blijf staan.

Fran, waardevol mens dat je er bent... hou vol hoor! Schrijf het allemaal maar van je af hier, we sleuren je er wel doorheen...

Joann, fijn om even te horen dat het zo goed met je gaat. Mooi gedicht, die moet ik nog maar eens goed herlezen voor mezelf, bedankt daarvoor!

Gem ook gefeliciteerd met de 7 weken: :present: voor jou erbij!

@ iedereen: wees wijs, blijf standvastig en overwin, dag na dag. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ marieke,

Proficiat!!! Echt een welgemeende chapeau!!!!

@kohtje,

Ik ben heel blij dat je hulp hebt gevonden én aanvaard bij je reddingslijnen!! Heel goed van je dat je je eraan hebt vast gehouden om je terug op het droge te laten trekken!! Jouw ervaring van gisteren is voor velen hier een bewustwording van het feit dat het gevaar steeds op de loer ligt en in een onbewaakt moment toeslaat!! En door jouw omgaan ermee ook een vaststaand feit dat een uitglijder(tje) niet noodzakelijk resulteert in een complete terugval!! Bedankt om jouw ervaring met ons te delen!!

@allen,

Vandaag m'n voorlaatste nachtdienst, joehoe!!

Veel groetjes van knuffie!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shit ik begin nu toch weer de dagelijkse hoofdpijn te krijgen en een onrustig gevoel. Moet zo maar weer even met de hond er uit een lieve dame whippet van 8 jaar. Voor haar is het een vreugde al dat niet drinken en zovaak wandelen en fietsen op 1 dag.

Ik heb veel steun gehad vandaag aan het forum en ben helemaal klaar voor de avond.
bedankt allemaal voor het delen van jullie misery en het mooie gedicht van Joan.
Ik heb nog steeds geen zin maar voel al wel onrust.
Zooitje ben je er nog?
Safidepafi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond allemaal,
Ik heb vandaag een K** dag gehad op het werk en kwam als een onweerswolk thuis. Zit nu een halfuur op de bank en het ergste gevoel begint weg te ebben. Ik ben weer bijgelezen. Ik ervaar altijd weer zo'n motivatie (what's in a name!) hier om door te gaan met alcoholvrij blijven! Ik wil jullie hier allemaal bedanken daarvoor!

Kohtje,
Velen hebben al op je verhaal gereageerd. ik kan in herhalingen vallen, maar doe het niet. Ik vind je een kanjer en je bent een voorbeeld voor mij! Ik hoop dat als ik in die situatie kom, ik net zo goed kan reageren als jij! Proficiat!!!

Corinne,
jammer dat je je verslapen hebt en de tijd bent "vergeten". Het blijft natuurlijk jammer hoe het is gelopen. Hoop dat je je eraan vast kunt houden dat dit niet de enige kans is die je in je gevoel misschien hebt vergooid. Ik zei het al eerder: je zit zo anders in je vel dat het de volgende keer wel goed komt!

Zooitje,
ik hoop dat je de kracht hebt gevonden die alcohol door de gootsteen te spoelen. Iedere slok minder drinken is er een. Begin meteen weer met niet drinken. Je kunt het echt!

Joann,
Fijn om te horen dat het goed met je gaat.

Water,
je kunt mensen fijn een hart onder de riem steken. We hebben je nodig hier!

Mies,
bijna 7 dagen! Bijna een hele week. Hartstikke goed van je!

Tapas,
ondanks die chaos in je hoofd ga je goed hoor! Knuffel van mij!

Fran,
Zie je uitzwaaier. Die tekst is waar hoor. Je bent heel waardevol en je doet het heel goed. Heb daar vertrouwen in!

Marion,
Gefeliciteerd met gisteren. 3 weken alweer! Je weet hoe het is lange tijd niet te drinken. daarom chapeau dat je er weer voor gaat.

Alle anderen waar ik nu niet op reageer, ik heb jullie bijdragen gelezen. Ik leef met jullie mee!

Groeten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks, Gem (juweeltje... :D ).

Weet je, ik voel me hier op het forum tegenwoordig zo thuis dat ik soms hele verhalen wil vertellen, en die typ ik dan ook wel, maar ik post ze hier niet, want stel je voor dat er iemand meeleest die mij aan de hand van die details zou kunnen identificeren... stel je voor dat iemand weet dat ik een alcohol-probleem heb... stel je voor dat ik er met iemand over moet praten... brrrrrrrr.
Er is maar 1 persoon in mijn omgeving die weet dat ik gestopt ben, maar die zie ik soms een hele week niet, en we hebben het er eigenlijk niet echt over want zij drinkt wel gewoon door en daar zeg ik ook niets van.
Nou ja, lezen helpt, typen helpt ook, zelfs als ik het niet op het forum zet. Ik bent er toch mee bezig tussen m'n oren. En da's goed.

;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

avond corinne , avond iedereen .
zoals jullie weten slaap ik slecht s´nachts dus probeer ik in de namiddag een siesta te houden zo ook vandaag .
ik lag misschien 10 minuten in de zetel al een beetje in slaap toen ik geknars en geknetter hoorde doe mijn ogen open en zie de rook uit de tv komen
ik heb de tv uitgedaan en die reparatie dienst gebeld
tv is begin 19 juni binnen geweest en gemaakt 210€ terug gekomen en begin juli weer stuk , gisteren gemaakt terug gekomen 75€ maar het gevoel welke ik achteraf had was niet om het geld maar om de geestelijke hel waar ik terecht kwam door de geur van brand mijn ouders hun huis , mijn ma haar bed en mijn ma haar lichaam dat wel beschreven is maar wat ik gelukkig nooit gezien heb ,
ik ben in paniek geraakt en ik wou vluchten , vluchten in het enige wat ik ken en dat is drank maar ik heb gebeld met iemand al denk ik niet dat dat mens veel van mijn wartaal gemaakt heeft .
wanneer stopt dit waarom doet een moeder haar kind dit aan tja omdat het leven haar pijn deed en nu heb ik die pijn
ik ben nadien 1/2 uur met de hond gaan wandelen hier achter op de weide en de tranen bleven maar komen
ik was blij toen mijn partner thuis kwam en ik ben ook kontent dat er hier in huis geen spoortje drank te vinden is want ik weet niet of ik mij sterk zou gehouden hebben .
ik heb barstende hoofdpijn van het janken
sorry voor het schrijven
blacky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Blacky, jij hoeft je nooit, nooit, maar dan ook nooit te verontschuldigen voor het beschrijven van je pijn!
Ik vind het ongelooflijk goed van je dat je niet gedronken hebt. De pijn die jij voelt zal soms bijna niet te dragen zijn. Toch doorsta jij dit en je drinkt niet. Je verdient respect, veel respect en ik vind je een topper. Hou vol meid, het is zwaar en niemand kan die pijn wegnemen maar volgens mij ben je hartstikke goed op weg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gem,

Ik begrijp je helemaal wat betreft je bericht van 19.54, maar je hoeft je echt niet schuldig te voelen naar mij toe. Je bent met deze baan nu eenmaal in een rare situatie beland. Dat je daar een slechte dag hebt gehad, dat vind ik spijtig voor jou.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...