Spring naar bijdragen

Donderdag 12 juli 2007


Gem

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 146
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja Safi, die slopende vermoeiheid is mij niet vreemd.
Ik heb er ook naar gegoogeld. Ze zeggen, het komt in aanvallen, dan weer iets minder, dan weer iets meer!
Er staat wissel lichte activiteit af met rust, Maar het kan heel lang duren, als je uitgewoond bent.
We zijn gewoon een 'beetje' ziek.

Ga je goed Soothe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo allemaal,ben weer terug van een rondje boodschappen,bedankt allemaal voor de schouderklopjes,wat doet dat goed zeg.
Moet nog even een nieuwe story typen.Mijn man belde net of ik iets kon komen afgeven op zijn bedrijf,dat zou de eerste keer zijn dat ik daar binnenkom sinds mijn misgedrag,ik zag er dus wel tegenop.....maar doordat ik me door jullie sterk voel dacht ik:"gewoon doen,het zal toch een keer moeten.......kan toch niet altijd wegblijven."De eerste paar mensen die ik tegenkwam deden gewoon,maar toen botste ik op een man die onder mijn man werrkt.....en zijn blik...........ik zag gewoon dat hij aan het feest dacht.....en hij lachte zo...minachtend.....o wat voelde ik me rot.het goede nieuws:ik kreeg geen zin in drank,maar om het hier zo snel mogelijk te kunnen typen.

Ferry,hallo,leuk je eindelijk te zien....je naam is al heel vaak gevallen hier op het forum
safi,ik heb ook abnormaal alst van vermoeidheid,ben alleen maar blij dat ik op vakantie een heel ander leefpatroon zal hebben....volhouden ik hoor hier dat het minder wordt na ...weken,...maanden???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Soothe,

Fijn dat je er weer bent.Heb hier en daar wat terug gelezen.
Alles is onbegonnen werk.
Het gaat hier wel weer goed hoor. Wel moe. Is toch een emotioneel gebeuren. Ben nog een week vrij
Dat is wel prettig. Werd vanochtend pas om 10.30 wakker.Kunnen ze me niet weer afpakken.
Blij dat jj weer alcoholvrij op deze aardbodem loopt. Naar ik heb begrepen is het ook weer een keer mis gegaan.Bij mij ook hoor.
Ga het nu weer oppakken.

Mies ik vind het knap van je dat je je niet hebt laten verleiden door de opdringerige types. Gebeurde mij in het begin ook wel. Bij Tactus heb ik geleerde : Kijk de persoon recht in de ogen en bedank ervoor.
Verder heb ik het een aantal mensen verteld, dat ik niet meer meedoe. Deze personen hadden natuurlijk niet door dat ik veel te veel dronk.Dat heb ik maar zo gelaten. Ze dringen mij in elk geval niets meer op

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie,ik voel me veel sterker: meer door het forum dan door de internetbehandeling,daar ik daarmee pas bij het 2de contact was...en het 3de een beetje in de soep lijkt te lopen.
Ik moet nog vertellen dat ik gisteren echt een hamerslag in mijn gezicht kreeg ,want ik begon ineens de omvang van mijn alcoholisme te zien,ik besef dat het veel groter,dieper,moeilijker,gecompliceerder enz. is dan ik tot nu toe dacht .En dat maakt me klein....en ook een beetje wanhopig......zal ik ....die zo klein is geworden........... ooit zo'n hoge hoge hoge berg alleen kunnen beklimmen,zonder er telkens weer af te vallen,waardoor ik dan weer van voren af aan zal moeten beginnen met klauteren......zal ik ooit aan de top van de berg waar vrijheid van alcohol is komen?????
Ik weet het:De enige manier is dag voor dag.......niet verder kijken dan dat...........Mies

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sandra, knap dat je de Gremlins gisteren verslagen hebt. Ik ben nu bijna 4 weken ADB, dus er staan nog vele Gremlins op me te wachten. als ik het zo lees.

Stien, goed dat je het besluit hebt genomen om minder te gaan werken. Het zal inderdaad een moeilijk besluit zijn geweest, maar jij voelt je eigen lichaam. Goed dat je zo voor jezelf opkomt.

Mies, Knap dat je er gisteravond niet ingetuimeld bent. Wat kunnen sommige mensen toch door blijven zeuren. Ik ben er vaak genoeg ingetrapt. In ieder geval een fijne droge vakantie.

Tapas, niet aan volgende week denken. Gewoon dag per dag. Je hebt nu bijna 3 weken gehaald.

Franneke, gaat het weer een beetje? Niet te hard schoppen hé.

Joann, lekker uithuilen, de opgekropte emoties moeten er toch uit. Beter zo, dan verdoven met alcohol.

Ferry, Ik ben blij dat je weer terug bent.

Koh, Ik ben blij dat je de tsunami overleefd hebt en weer opnieuw begint.

Gemotiveerd, Jammer dat je nu werk hebt waar je geen schik mee hebt en dat je zo weinig energie hebt. Bij mij komt de energie met stukjes en beetjes terug. Echt een fijn gevoel, beter dan al die katers.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De vermoeidheid die ik heb ervaren toen ik gestopt was nam enkele maanden in beslag...
Het lichaam heeft echt tijd nodig gehad om te herstellen van de slijtageslag met alcohol en drugs....
Jarenlang misbruik is niet goed gemaakt in enkele weken.. hetzelfde gold voor mijn mentale en geestelijke vermogens...ik had ups and downs...tsunami's van emoties en gedachten... en ik gooide van alles door elkaar...herstellen van alcoholisme is een actieve bezigheid...niet een kwestie van wachten totdat de dag arriveert dat ik weer blij ben en mijn leven weer op de rails staat...ik heb moeten leren , en nog steeds vandaag , dat ik verantwoording moet nemen...ik moet een plan hebben voor vandaag...
En wat mij ook helpt is dat ik mijzelf niet zo serieus moet nemen...dat wat ik denk vaak onzin is...
Ik ben vandaag nuchter en clean en redelijk gelukkig... ik kan doen wat ik wil...ik wordt niet meer al te veel belemmerd door angst en wrok... en dat ben ik blij om...
Een terugval is echt niet nodig om weer wat te leren...geen een alcoholist maakt BEWUST de keuze om weer te gaan drinken...een alcoholist die drinkt heeft geen keuze en is overgeleverd aan de grillen van de ziekte alcoholisme...en het kan mij ook overkomen...als ik stop met mijn nieuwe levenstijl...en weer lekker eigenwijs mijn eigen gang ga...
Straks mijn kids ophalen van school , ijsjes eten met zijn drietjes , cadeau'tje kopen voor mama , naar huis , eten maken en vanavond lekker relaxen op de bank en babbelen met mijn partner...

Iedereen een fijne middag en tot later...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

de vermoeidheid kan dus nog een hele tijd duren,goed om te weten wat te verwachten.
ik heb de laatste paar dagen ook veel last van mijn geheugen,de hersencellen hebben met van alles moeite:van wat ging ik ook alweer doen , dingen vergeten zijn ,midden in een zin stoppen en even niets meer weten .Hoe is de ervaring met dit.....herstelt zich dat ook enigszins.de vit.B wordt geslikt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal,

Welkom terug Soothe, je kent mij nog niet maar ik jou wel. Voordat ik me op het forum had aangemeld las ik deze al ruim 2 maanden.
Goed van je Mies om te weigeren.
Gisteren kreeg ik bericht van mijn hulpverlener bij Tactus dat de afronding gaat plaatsvinden.
Ik schrok me rot, dacht dit kan ik niet alleen. Helaas gistermiddag 5 glazen wijn gedronken.
Voelde me gisteravond beroerd en depri. Vanmorgen nog wat huilerig en lekker met de hond ruim een uur gaan lopen. Daarna wat klussen gedaan. Ik hoop dat het me toch gaat lukken al zie ik het nu somber in.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

beste fauve,
ik weet niet hoe het precies werkt bij tactus,maar misschien kun je een soort verlenging krijgen van behandeling.
Ik vind het in elk geval jammer dat je ging drinken,kom op je was al zover......als je het moeilijk hebt kun je ook naar het forum komen.Mies:jaag weg die gremlins!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fauve,

Volgens mij kun je nog een verlenging bij Tactus krijgen. Ik dacht dat het :vinger aan de pols: heet
Vraag er Corinne naar. Zij weet dit.Verder hielp het mij ook al om het alcoholdagboek bij te houden. Want er volgt nog 2 keer een contact. Na 6 weken en na enkele maanden. Ik wou mijn begeleider laten zien dat ik het ook zonder hem kon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt Mies voor je begrip.
Ik zal de hulpverlener schrijven, maar misschien is het beter om wat meer op het forum te komen. Ik ben niet zo'n ster in het uiten van mijn gevoelens. Als ik sommige verhalen lees op het forum denk ik, wat heb ik het toch goed en durf dan niet goed met mijn probleem aan te komen.
Ik heb veel ellende overleefd en tevreden met wat ik nu heb, behalve de alcohol dan.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vermoeidheid, kan nog erg lang duren. Ik persoonlijk sta nu iets meer dan 11 maanden droog. En heb nu nog momenten van aanvallen van moeheid. Er wordt binnen de AA kringen, niet voor niets gesproken, over de herstellende alcoholist.
De alcohol heeft in het verleden flink huisgehouden in je lichaam en dus moet je lichaam herstellen. Maar voor een ieder die nog erg moe is. Er komt een einde aan. En dan besef je temeer, dat je het eerste glas moet laten staan.

groet ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fauve, jammer dat je gedronken hebt. Hoelang stond je al droog?

Mies, die hersencellen van mij werden ook steeds vager. Ik kon het laatste jaar heel moeilijk op namen komen. of ik had dingen in de koelkast gezet die er niet hoorden en kon ze dan niet weer vinden.
Ik ben ook vaak mijn huistelefoon kwijt en ging dan met mijn mobiel bellen om te horen waar de andere telefoon lag. Vaak zie ik dan na een tijdje oproep gemist. Ik gauw kijken wie me gebeld heeft en dan......Och ja dat was ik zelf een half uur geleden;)

Ziza, lekker genieten van je kids.

Ik heb zoveel energie vandaag, dat ik mijn ramen aan het zemen ben en mijn vitrage aan het wassen ben. Dus er is nog hoop of een energierijk leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Marion,

Hoe gaat het nu, al iets geprobeerd om via een advocaat proberen iets te regelen met de wao. i.v.m. het zoetstof gebeuren?
Vind het knap van je, dat je nu droog blijft. Je weet dat je het kunt. Dus meid, hou vol.

liefs Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...