Spring naar bijdragen

dinsdag 15 april


albertina

Aanbevolen berichten

Je komt altijd met hetzelfde argument Druppeltje, dat je die grote mond nodig hebt. Denk je het daar mee te kunnen redden? Ben eens eerlijk....er is toch meer voor nodig om de Jww te laten staan. Waarom praat je daar niet over, daar zijn we voor hier. Volgens mij ga je door te vloeken niet minder drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 168
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Lieve mensen,

heb gescrold en niet alles even goed gelezen. Als het allemaal zo gemakkelijk was om te stoppen hadden we dat allemaal al lang gedaan, tenminste, dat lijkt mij. Een verslaving is een hardnekkig iets. Het lukt bijna niemand om in 1x te stoppen. Het feit dat ik de laatste 19 maanden niet gedronken heb zegt niets over al die jaren daarvoor. Ik wilde niet meer drinken maar durfde de stap niet te zetten.

Ik weet natuurlijk niet hoe het zou zijn gelopen als ik hier eerder was gaan schrijven. Dat is achteraf gepraat. Zou ik hebben durven zeggen dat ik weer had gedronken? Misschien wel niet, en was ik weggebleven. Ik heb veel bewondering voor mensen die graag willen stoppen maar bij wie het, nog, niet helemaal lukt. En ik heb bewondering dat mensen daar eerlijk over zijn.

Ik val niet over het feit dat mensen drinken, ik kan soms de reden die iemand aanvoert twijfelachtig vinden. Toch probeer ik mezelf altijd voor ogen te houden dat bijna iedereen, diep in zijn of haar hart liever die drank ellende niet meer mee zou willen maken. Ik weet echter ook dat iedereen daar zijn/haar eigen weg voor dient te bewandelen. Blijf komen, blijf schrijven en lezen. Wie weet lees je een x iets waardoor je kwartje valt en je andere stappen kunt zetten.

Ik heb lang gedacht dat ik wilde kunnen drinken zoals andere mensen. Niet drinken is niet cool, niet drinken is saai, zonder drank heb ik geen lol, bla, bla, bla.
Dat heb ik jaren volgehouden en mezelf zo vaak gestoten. IK kan dat niet en dat kwartje is eindelijk gevallen. Heeft maar 24 jaar geduurd dus....

Ik wens een ieder kalmte, moed en wijsheid.

Slaap wel.

Alleen vandaag drink ik niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet ook wel dat er niet 1 manier is om iedereen te steunen!
Er wordt alleen zo in zijn algemeenheid gesproken! Mensen durven niet altijd te schrijven omdat er dan bepaalde reacties komen? ik snap wel dat man en paard niet genoemd kunnen worden, maar aan de andere kant ga ik (zal alleen voor mezelf spreken) denken "word ik ermee bedoeld"?
In ieder geval ben ik blij dat de lucht wat geklaard is. Ik ben het met de opmerkingen eens dat iedereen die wat aan zijn/haar drankgebruik wil doen, hier terecht moet kunnen.
De methode waarop iemand dat doet maakt niet uit!

En mag ik wel even opmerken dat ik sinds ik hier ben, ik niet meer heb gedronken, maar dat ik er ook een hele tijd over heb gedaan om zover te komen? Alleen dat is hier niet tot uiting gekomen!
Wel heb ik aan het forum te danken dat ik nog droog sta. Bij zwakke momenten helpt het namelijk erg goed om hier te lezen!

En ik ben blij dat ik sommigen hier tot nu toe een steuntje heb kunnen geven net zoals ik hier zeer veel steuntjes heb ontvangen!

Helaas kan ik verder niet reageren, nogmaals ik leef en lees mee!!!!
Ik moet echter dringend naar bed, anders haal ik het einde van de week niet!

Welterusten, zet hem op! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Owwe Har, nu raak je een gevoelige snaar. Toen ik hier vertelde dat ik bijna geen familie meer had/ het moeilijk vond dat mijn moeder op heel jonge leeftijd was overleden en ik het zo zwaar vond mijn man op zijn 52 dood te hebben gevonden toen zeiden de meesten van het forum hier dat ik medelijden zocht en aandacht. Ik probeerde uit te leggen waarom ik aan de drank was gegaan en er nog niet mee kon stoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Ik heb lang gedacht dat ik wilde kunnen drinken zoals andere mensen. Niet drinken is niet cool, niet drinken is saai, zonder drank heb ik geen lol, bla, bla, bla.

quote:


Dat heb ik jaren volgehouden en mezelf zo vaak gestoten. IK kan dat niet en dat kwartje is eindelijk gevallen. Heeft maar 24 jaar geduurd dus....



Dat is voor mij, de spijker op de kop!

Wat kan ik meer zeggen, ik kwam hier ook pas na zovele pogingen. Had me zelfs in 2005 al proberen in te schrijven voor de internettherapie. Het is nu 2008. Ik bedoel maar!
Waarmee ik niet wil zeggen dat ik er ben. Maar het voelt wel anders dan ooit tevoren (en ook dat heb ik eerder gezegd). We doen ons best. Ik ook!
Wat ik voor mezelf wel weet, is dat ik emotioneel nog nooit zover ben geweest als nu. En ik weet dat ik verloren ben met alcohol in mijn lijf. En ik wil niet meer hulpeloos verloren zijn. ik wil heel graag baggeren (nou ja, ik zal wel moeten)!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marjo, wil je wel ff aan bronvermelding doen, anders krijg ik geen auteursrechten:D

Je moet nix Marjo, je had ook door kunnen drinken. Het is niet altijd gemakkelijk om te stoppen met drinken en je gedrag en je denken te veranderen. Maar ik begin het zooo de moeite waard te vinden.

Druppeltje, dat zijn toen misschien wel redenen gewest om veel te gaan drinken maar die zou je nu beter niet meer als excuus gebruiken. Je leven is nu, welke acties zou je nu kunnen ondernemen om te minderen of te stoppen. En door hier te schrijven zet je in ieder geval al 1 stap!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Adam,

Ik bedoelde je ontkenningen. Iedereen hier heeft een alcoholprobleem. Gezien eerdere postings van het forum mogen we hier hier tegenwoordig niet meer schrijven over "zweetvoeten" :huh:

Maar ik ken ook jouw probleem. Sterker nog, dat is ook MIJN probleem. En stiekem proberen we alles te ontkennen:

quote:


Hoe vaak heb ik in het verleden mijn werkelijke drankinname niet verdraaid of gebaggetaliseerd. Verborgen gehouden, anderen en mezelf in de maling nemend



Adam, ik wil je niet afvallen, wat jij en anderen schrijven is voor mij ook zo herkenbaar. Hoevaak heb ik zelf niet wijn in huis verstopt of een exact gelijke fles in huis verstopt om die in de loop van de avond terloops te verwisselen, zodat vriend dat niet zou merken?!?!? :huh:

Hoe gek is hij? Nou ja, ik geloof dat hij wel gek is op mij!! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stapels van excuses en verdriet, maken het leven ZONDER drank alleen maar beter. Zet eens een volgende stap Druppeltje...we hebben hier allemaal ons verleden. Stap 1 is toegeven dat je machteloos staat tegenover drank ongeacht de "oorzaken", want die zijn er gewoonweg niet als je doorgaat met drinken. Dan blijft alleen drinken als oorzaak over.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga ook maar naar bed. Hoef morgen niet te werken (Woensdag).

Morgen natuurlijk wel mijn eigen dingen, huishouding, en ik wil naar de tuin. Ik heb heel veel ideeen om van plastic golfplaten een soort mini-kasjes te maken. Leuk om zo te experimenteren! Dat is mijn hobby.

Ik wens iedereen een goede en vooral rustige nachtrust toe. :lips:

Tot morgen :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...