Spring naar bijdragen

Zondag 6 januari


An

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 306
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Tja, het is als nieuweling altijd even zoek naar je plek. Jezelf kenbaar maken is de eerste stap. En het is per slot van rekening een club mensen die willen stoppen met drinken. Dat betekend: erkenning dat je wil stoppen om geaccepteerd te voelen. Het ditje en datje is dus van essentieel om je gelijkgestemd te worden.

Als mensen eenmaal gelijkgestemd zijn kun je communiceren, zit je op dezelfde golflengte. Mensen reageren binnen een groep ieder anders in zijn zoektocht naar acceptatie. Dat heeft te maken met het niveau van afhankelijkheid dat mensen nodig hebben of opzoeken.

Grappig is dat mensen juist hier komen om uit de buurt te blijven van alcohol en dat te delen. De een heeft nu net wat meer support nodig om zichzelf te blijven vertellen: ik wil geen alcohol.

Ik denk hierbij even aan Koh, sorry Koh! die met kerst het even echt niet meer wist en zich dan ook echt uit liet over zijn probleem. Frapant, want we delen allemaal dit probleem en de een kan er wat beter mee omgaan dan de ander. Heeft te maken met je eigen niveau van acceptatie.

Je kan dus onderscheid maken van mensen die het leuk vinden om met gelijkgestemde bij elkaar te komen. Wel serieus aan het probleem werken en hier hun afleiding zoeken, extra inzicht of kennis van mensen die al jaren ervaring hebben met stoppen.

Andere die dit echt als een reddingslijn zien.

Tja, en de mensen die er echt zijn met als doel om mensen te helpen. Die zich ontwikkelen, die echte voorvechters zijn en echt met dit forum leven. Het zijn praktisch hulpverleners of Engeltjes. ;)

Er zijn zoveel mensen, zoveel wensen.

Maar eind goed al goed... we zijn er allemaal met de beste intenties gebonden door hetzelfde doel. Stoppen of minderen met alcohol! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leeuw, da's mij een tikkie teveel hokjesdenken hoor. Maar goed, als dat voor jou zo werkt...
Liever laat ik iedereen gewoon zichzelf zijn, net zoals ik ook gewoon Water ben.
Cyber-Water, ook dat nog eens, want in het echie ben ik misschien wel heel anders.
Niet belangrijk verder. AdB, dààr gaat het om, dat zie je goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk blijven de aanmoedigingen en felicitaties nodig. Ik denk dat enkele van jullie mij verkeerd begrijpen. Even dat voorbeeld van die kleuterklas: je trekt dat angstige terughoudende kindje er ook doorheen met veel aandacht en complimentjes. Maar uiteindelijk zal ook voor dit kind de vlag niet meer iedere dag uithangen. De eerste momenten zijn wat dat betreft bepalend voor het verder functioneren in deze maatschappij. Het gaat er mij meer om dat er "slingers" gehangen worden voor b.v. een jaar én een maand, of voor een dag of een week. Juist het halen van zo'n periode moet voor jezelf van binnenuit een heel groot feest zijn. Wat doe je anders met een jammere terugval, die slingers hangen er nog, schuldgevoel of niet, maar wat met die verdomde slingers door anderen gehangen? Jij hangt die slingers niet maar ziet ze wel. Haal je ze ook weer met zoveel elam eraf? Bewaar je ze "die slingers"?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks Water, ben inderdaad in bepaalde mate wel een hokjes denker. :D Je hebt me echt goed door!

Komt door te veel trainingen, cursus en verkopen. Bij verkopen ga je al helemaal in 'type' of modellen werken. Het is nog erger als je daar boven op communicatie modelen en project management leiderschap modellen krijgt aangeleerd. Binnen het pakket van project managment komen ook nog eens type mensen voor met elk zijn manier van werken. De een heel open of juist gesloten, van kleuren als rood (open, opdringerig) naar geel, groen en blauw (teruggetrokken, terughoudende.) Psychologische modelen van hoe mensen denken en lichaamstaal.

Als horeca man begonnen en na tien jaar commercieel geeindigd kwam ik al in contact met wat leuke goeroe's, mensen die op en top in contact staan met de wereld en mensen en mij leren denken met de insteek van Einstein zijn theorieën.

Al met al... veel kennis die ik probeer toe te passen. Wat ik er mee ga doen is mij nog een onbekende wat elke dag sta ik op met drie ideeën... en elk is goed voor 2 jaar werk.

Soms denk ik erover na om mensen trainingen te geven maar zo een jonge knul als ik, die nemen mensen nog niet helemaal voor 100% serieus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mooi antwoord tina ,
als men naar een winkel gaat koopt men normaal enkel wat men nodig heeft , en voor mij werkt het forum op dezelfde manier , van iemand leer ik iets en wat mij niets zegt dat laat ik liggen .
houtje bedankt voor de informatie ivm cranberrie , ik drink dat iedere dag in de vorm van dat eene drankje welke jij ook soms drinkt .
wat slingers aan de wand betreft , het is een mooi gebaar naar de medemens al hoeft het voor mij ook niet zo meer (mogelijk omdat ik al teveel gestruikeld ben ), daarom geldt voor mij "alleen vandaag '

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alles goed hier Gem, kan niet beter, voel me ook als een "jonge god", pfffffffffffffffff...........
Heel wat beter als gisteren, weet ook niet of het van het niet meer drinken komt. Maar soms heb ik van die momenten, sorry dames..............;), dan wordt ik echt emotioneel, kan dan zomaar in janken uitbarsten, nooit gehad.................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel Tina.

Maar geloof me als ik zeg[schrijf] dat het meer algemeen bedoeld is. Maar ik vind het wel heel lief van je om zo direct op mij te reageren. Ben dus toch dat kleutertje van de klas, haha...!

Fijne nacht en sweet dreams,

Grt Twist.

aangepast wegens typefout

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niks mis mee KarelK!

Dat is een geweldig gevoel want dan ben je weer een mens en robot af ;)

Gewoon aan toegeven, betekend dat je straks ook weer ruimte hebt om je geweldig en op en top vrij en jezelf te voelen. Is wat moeilijker maar tja... dat komt nog!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag zes wat niet drinken betreft. Dit jaar heb ik dus nog niet gedronken.

De hoofdpijn is verdwenen alleen ben ik nog steeds extreem moe. Dadelijk ga ik slapen.

Wat mij beangstigt is dat ik me bepaalde dingen achteraf niet meer herinner als ik heb gedronken. Begin deze week had ik een enorme blauwe plek en spierpijn in mijn been. Vaag weet ik dat ik hier in huis een keer gevallen ben, maar verder weet ik er niets meer van.

In het verleden heb ik vaker black outs gehad. Een keer was zo rond mijn verjaardag. Eigenlijk had ik eerst niet zo'n zin om mijn verjaardag te vieren, maar tegen mijn verjaardag nodigde ik toch wat mensen uit. Ik had wat mailtjes rond gestuurd, maar vlak voor mijn verjaardag had ik van niemand nog een concrete reactie.

Intussen had ik al wel het een en ander in huis gehaald, waaronder wijn. En ik baalde. Ik kon niet weg op mijn verjaardag, omdat ik mensen had uitgenodigd. Aan de andere kant zat ik misschien wel alleen op mijn verjaardag.

Het weekend voor mijn verjaardag zat ik buiten. Ik zat aan de wijn, en voordat ik het wist had ik een fles leeg. De volgende ochtend werd ik wakker, en er waren een paar flessen wijn open en er stonden een paar glazen ingeschonken en sommige waren gedeeltelijk leeggedronken.

En ik wist helemaal niet meer hoe ik toen die avond vanuit buiten in mijn bed was gekomen.

Met die verjaardag was het achteraf toch nog goed gekomen, gelukkig waren er toch mensen langs gekomen.

Dit jaar ga ik het heel anders doen met mijn verjaardag. Ofwel ik nodig mensen lang van tevoren uit, ofwel ik ben gewoon lekker een paar dagen weg.

Nu probeer ik een tijdje droog te blijven, maar toch koester ik de hoop dat ik ooit weer gematigd kan genieten van een wijntje in het weekend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik merk altijd dat de eerste dagen droog het moeilijkste zijn. Dit weekend heb ik weer Crodino in huis gehaald, en ik heb voor het eerst Jip en Janneke champagne gekocht (aardbei).

Ik hoop echt dat ik het echt een tijdje volhoud om droog te staan, zodat mijn rem weer gerepareerd wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi cheyenne, wees blij dat je op zo'n jonge leeftijd al op het besef gekomen bent dat je drankgebruik buiten proporties is. Al val je dan ( hopelijk niet! ) af en toe terug, je bent nog jong, je weet nu van jezelf dat die drank alleen maar ellende met zich mee brengt........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Twisty,

Nee hoor voel het ook niet persoonlijk was als goede raad bedoeld, en natuurlijk mag je schrijven wat je wil dat staat je vrij maar nogmaals leef per dag echt per 24 uur dat is voorlopig al genoeg.
En nee voel je geen kleuter van iedereen kunnen we leren ook van kleuters
:)

Tina

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...