Spring naar bijdragen

Maandag 25 augustus Het leven gaat door


Houtje

Aanbevolen berichten

denk in uren, daarmee bedoel ik dat je bij het opstaan jezelf voorneemt om 24 uur niet te drinken. 24 uur op een mensenleven is te overzien. Denk niet aan morgen, morgen is er niet, want wanneer je morgen weer opstaat is het toch weer vandaag, en daar moet je het van hebben. Kijk je s'morgens in de spiegel aan en beloof jezelf om de eerste uren niet te drinken.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 282
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dank, dank, dank: Carolien. Sammy, Corinne, Karinneke, Kaia, Marjo, Casiris en Dirk Jan.
Voel me echt gesteund door jullie reacties!
En steun betekent voor mij dat ik het (ws) ook kan.
Voel me dan niet meer zo alleen. Ik ga zeker vaker het forum bezoeken. Iets wat ik normaliter nogal eng vind.
Ik ga met een goed gevoel naar bed, sinds tijden...Zie weer een vleugje perspectief in de sombere wereld die ik normaal waarneem.

liefs van lana

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kaia,
Neem echt de tijd die nodig is om uit die burn out te komen. Je kunt er beter een maand of twee langer over doen, dan 1 dag te vroeg weer beginnen.
Ik heb er vier gehad, al heette het toen nog overspannen of overwerkt zijn. De eerste keer had ik de tijd omdat ik zelf ontslag had genomen en nergens verantwoording hoefde af te leggen over mijn doen en laten. De tweede keer ben ik veel te vroeg terug aan de slag gegaan. De derde keer ging ik ook weer te vroeg terug. De vierde keer (afgeknapt en zat ook met mijn naderende ontslag) ben ik stapje voor stapje weer aan de slag gegaan, maar toch ook weer te snel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, ik ben weer thuis en doe ook weer effe mee.
Diagonaal bijgelezen.
Har, nú kiezen wat je weggooit: die biertjes of jezelf.
Lana, ook jij kan het gewoon. Het zit in jou, niet in je baan of in iets anders. Loskoppelen.
Karinneke, wat een verstandige woorden... ;)
Dirkjan, had ik je al eens welkom geheten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

precies Dirk Jan, en misschien is 24 uur al zelfs te veel, denk per uur, dagdeel, ochtend, middag, avond en tel sochtends bij het nuchter ontwaken je zegeningen en geniet van je overwinning en doe dat elke dag weer. Meer is er niet nodig. Daarnaast geef je gevoel de ruimte om er gewoon te mogen zijn, luister er naar, en handel waar dat nodig is. Denk niet na over gisteren, denk niet na over morgen, maar leef in het heden.

Het klinkt zo simpel en eigenlijk is het ook zo simpel, maar het vraagt zoveel moed om dat te durven en om je angsten opzij te zetten en te aanvaarden wat er is. Dat is heel hard werken geweest. Toch is dat voor mij het enige wat werkt. Ik ben echt blij dat ik geleerd heb om mijn leven op die manier te leven. Puur bij de kern blijven en als je dat eenmaal zo doet raak je er verslaafd aan. ik KAN mezelf niet meer voor de gek houden want dan wordt ik letterlijk ziek, misselijk, paniekaanvallen. Dat zijn nu voor mij steeds de signalen dat ik bij moet sturen en in moet grijpen.
Het maakt het leven eigenlijk alleen maar overzichtelijker als je accepteert wat er is.

Halleluja Amen... ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
tapas

har doe niet zo zielig, dramatisch en slachtofferig!


je kan 2 dingen doen, zielig doorzuipen vol zelfmedelijden en ohohoh wat ben ik toch een mislukt mens of je belt nu de AA en gooit de rest weg want dit slaat werkelijk nergens op!


Ben geen mislukt mens en dat is wel het laatste waar het nu voor mij over gaat. Pffff...niemand die reageert op waar ik werkelijk mee bezig ben. Kan ik ook "de groeten" zeggen :angry:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Lana, gezellig!!! Samen houden we de goede gedachten wel vast!

Corinne, jeetje 4!!! Dat komt er dus van als je ze niet de tijd geeft? Morgen naar de bgd, heb geen idee hoe of wat verder, probeer het maar weer als een avontuur met mezelf te zien, niks voor mij dit hoor, stel je voor straks ga ik ook nog aan de pammetjes ;)

DirkJan, het IS ook een hele prestatie, iets om heel erg trots op te zijn en het leven is een stuk spannenderder, er gaan wat deuren dicht maar als dat niet was gebeurd waren we nooit uit die kamer gekomen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Har, waar jij op dit moment mee bezig bent is jezelf de vernieling in helpen
Ik schrijf niet dat je een mislukt mens bent dat schreef je zelf eerder deze avond, jezelf mislukt voelen is zo ongeveer een van de beste redenen om toch maar door te gaan drinken want het is toch al misgegaan. Ben blij dat je in ieder geval boos wordt hierover, dan komt er tenminste iets in beweging

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Har ik had vanmiddag al een raar gevoel bij je in rap tempo wisselende stemmingen, probeer em nu nog eens zo rap te wisselen en verklein daarmee de kater morgen, hee morgen ga je weer voor het eggie he, even wat drastischer elimineren al die wolken die schijnbaar boven je hangen nu, lekker slapen zometeen okee en laat de engeltjes je maar heel veel liefde geven, als voorproefje van hoe jij het komende tijd weer met jezelf gaat doen :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi Har,
Niemand is een mislukt mens, hoe hij/zij ook is, doet, leeft,handeld.
Elke stap die wij zetten is een overwinning op onszelf. Hoe klein en nietig een stap lijkt (voor buitenstaanders), voor jezelf heb je dan al weer heel wat gewonnen. We zitten hier bij elkaar om elkaar te helpen, te steunen, en te stimuleren om tot een nuchter en (vooral tegenover ons zelf) een eerlijk mens te worden.
Dit gaat niet zonder slag of stoot, niet zonder depressieve gedachten, niet zonder boos te worden (vooral boos op onszelf), niet zonder irritaties en ga zo maar door. Maar wanneer je het samen met anderen wilt doen, is de weg soms wel eens makkelijker te bewandelen om tot je einddoel te geraken , namelijk; een nuchter mens te zijn en te blijven die weer meetelt en meedraait in zijn of haar omgeving waarmee je eigenwaarde met de dag zal groeien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Achteraf heb ik ook wel aardig wat burn outs gehad, op de middelbare school, op de vervolgopleiding, op de universiteit, en zelfs met het vrijwilligerswerk wat ik nu doe, alleen wist ik inderdaad ook niet dat dat een burn out was. Altijd maar doorgaan tot je niet meer kan en zelfs dan nog doorgaan tot de hele wereld lijkt in te storten. Pure zelfkwelling was het. Zelfdestructie ten top. Sinds ik niet meer drink heb ik ervaren dat ik het er niet meer op aan laat komen. De eerste nuchtere keer greep ik in toen het bijna te laat was, en de laatste keer greep ik in voordat het te laat was. Dat was zo'n overwinning, even een time out omdat het teveel werd ipv op het werk in te storten, huilbuien, ingewikkelde gesprekken te moeten voeren, naar huis 'gestuurd' worden en een rotgevoel overhouden over mezelf dat het weer misgegaan was. De laatste keer heb ik dan ook veel minder tijd nodig gehad om te herstellen en heb ik me eerder trots dan waardeloos gevoeld.

Waar ik nu mee bezig ben, het voorbereiden van de expositie, de opening die er aan komt, ik vind het allemaal dood en doodeng! Een jaar geleden had ik dat echt nog niet gekund. Toen ik nog dronk had ik het helemaal niet aangekund. Nu loop ik ook met een brok spanning in mijn lijf maar het is naast angst ook leuke spanning, en een ontdekkingstocht voor mezelf hoe ik ermee om kan gaan.
Af en toe vliegt het me helemaal aan zoals nu even nu ik het zo opschrijf, maar ook dat mag en ik ga dan nu ook even een potje janken, even stoom afblazen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kirky je hebt zo gelijk met die kater van de drank en ook nog eens de kater over jezelf, de kater van de kater van de kater van de kater :huh:

Wannes je bent een topper! Weltrust en morgen met een heel veel beter gevoel weer op,
en een beetje laat zie ik maar voor jou natuurlijk ook nog Marieke :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...