Spring naar bijdragen

Jippie hoera! Onze Albert is jarig!


Gast

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 210
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Noa, lijk het liefst alleen op jezelf!
Er is niets mis mee om tijdelijk iemand als voorbeeld te nemen, maar er is maar 1 Noa en dat ben jij.
Een Noa die keuzes maakt.

Trouwens wat je vertelt over die moslim-vriendin van jou klinkt inderdaad heel sterk.

Een avondje uithuilen kan toch ook geen kwaad? Zeker niet in een lekker schoon bed. Eerst een warme douche met je lekkerste douche-gel en heb je ook een lievelingspijama? En heb je voldoende tissues in huis?
Weet je al welke films je gaat kijken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Noa,
Als je vriend van je houdt, dan zal hij het heus wel begrijpen dat jij voor een tijdje geen drank in huis kunt hebben.
Mijn man is bereid om ook al het bier het huis uit te doen indien dat mij in mijn streven naar nuchter blijven zou hinderen.
Zijn jenevertje 's avonds heeft hij al opgegeven, want dat is dus echt gevaarlijk voor mij om in huis te hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Albert gefeliciteerd!!

Ziza, heerlijk zo'n uiteenzetting,.
geeft de burger moed, daar doen we het voor!

Noa,

Ook aan tranen en verdriet zit een eind, soms voelt het van niet
het is echt waar.
En morgen ben je weer superblij dat je niet bent gaan drinken,
kom op hoor meid,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vie: ja, ik heb mijn lievelings huispak al aan, met warme sokken over mijn joggingbroek heen, haha! En al bijna 1 film gekeken. Ja, ik ga wel gewoon afzeggen dat feestje, voel me wel schuldig omdat ik nu al echt 6 feestjes achter elkaar heb afgezegd... Heb wel met een vriendin voor morgen afgesproken om te lunchen, dus dat is wel gezellig...

Jullie hebben me echt door dit moment heen geholpen, bedankt daarvoor... Wist even echt niet meer waar ik het moest zoeken. Ga nog wel even lekker door met janken, maar dat moet gewoon even... mijn therapeut zegt ook dat ik erdoor heen moet, maar daar ben ik wel sceptisch over, dan ben ik bang dat het gevoel dat ik heb van binnen nooit meer weggaat, dat ik voor altijd overgeleverd ben aan die pijn van binnen... Maargoed, voor nu ga ik er dan wel even doorheen, ik hoop wel dat ik ooit zover kom dat ik gewoon stabiel ben, en een goed leven kan leiden, zoals velen hier op het forum.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedzo noa, straks ben je er doorheen en dat is dan gelijk de les voor de volgende keer,

dat ook dat gevoel niet eeuwigdurend is,

als je er goed mee omgaat is t zo weer voorbij ook en kan je weer verder met je leven

en heb jij t jezelf niet toegestaan de fout in te gaan

Ik ben trots op je!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond allemaal :present:

Eerst maar eens even bijgelezen.

@Noa, je laat me toch niet in de steek he? We gaan zo lekker samen op. Dus blijf erbij en drink niet. Een potje janken lucht op. Een poosje geleden dronk je al die gevoelens weg. Nu komt alles los. Laat het lekker komen. Dat geeft niets.

@ Rudy, wat heb ik een respect voor je. Je bent en blijft zo positief. Je straalt het ook echt uit. Dat vind ik als persoontje erg fijn. Ik heb daar heel veel aan.

@ Vie, bijna een jaar op weg, jemig zeg wat een eind, daar durf ik nog niet aan te denken. Als ik dat doe dan breekt mij het angstzweet uit. En tsjaa, ik hou niet zo van klotsende oksels. Dus ik denk toch nog maar per dag. Maar ik vind het erg goed van je. Ik hou je als voorbeeld net zoals Ziza.

@ Roos, drink nou niet meer. Iedere keer dat je het doet krijg je er spijt van. Naar mate je langer niet drinkt ebben de gedachten naar drank ook steeds meer weg.

@ Dar, als het je te lang duurt via Tactus. Brijder heeft ook een internet behandeling. Daar heb ik het gedaan. Ook goed.

@ Kate, gedachten onderzoek. Dat is een goede van je. Die hou ik er in en ga ik ook gebruiken bij mijn eerstvolgende trek-attack.

Via tips ben ik begonnen aan de brain-training voor alcoholverslaafden Ik ben er nog mee bezig. Ik weet niet zo goed wat ik er van denken moet. Maar ik had zoiets van baat het niet dan schaadt het niet. Ik had gisteren best wel weer trek en de wijnduiveltjes gingen weer met mij aan de haal. Dat was een heel gevecht. Omdat ik dit weekend nagenoeg helemaal alleen ben (waren voor mij de momenten om ongestoord te kunnen drinken), zag ik hier best tegen op. Gisteren moest ik een sessie met oefeningen doen en de trek die ik gisteren had, was vandaag helemaal weg. Of het aan de training lig weet ik niet. Maar ik heb absoluut geen trek. Duss voor degenen die nog aan het knokken zijn. Wellicht voor jullie ook een optie. Al werkt het maar als een placebo. ;)

Liefs Pem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Jane, dat niet eens, want wij spoelen alles voor. We hebben een erg verwende afwaskabouter. Dus ik snapte het ook al niet. Maar goed "problem solved". Als ik het niet drinken net zo gemakkelijk doe, nou dan ga ik ervoor :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Eerst een :heart: onder de riem voor alle zieken en anderen die het kunnen gebruiken. Pffff wat een ellende overkomt velen van jullie (ons) tegelijk.
Ik duim voor jullie en brand een dikke, grote kaars.

Had vandaag een druk programma met eigen dingen, vriendin met dingen en vergadering van vrijwilligerswerk (en moet van het gebabbel ook nog gekrabbel maken oftewel notuleren). Van het weekend dus aan de slag.

Ben al drie dagen ontzettend druk, van ziekenhuis tot warenhuis noemt u maar. Maar het gaat allemaal goed. En daar ben ik blij om en dankbaar voor.

Vanavond gegeten bij een vriendin die weet van mijn probleem en zéér voorzichting kwam vragen of ik geen bezwaar had dat zij een wijntje nam. Welnee, maar ik hoef niet. Zo ver kun je komen door gewoon dag voor dag dat ene simpele doen, de eerste laten staan.

Zoon gaat morgen naar de Open dag van de Landmacht (alleen!) nou ja met 59.999 anderen. Er worden 60.000 mensen verwacht dus ze rekenen op Zoon.

Dochter had een erg verdrietige week, heb volop mee zitten huilen, geen drankjank maar oprecht verdriet omdat je kind het zo moeilijk heeft en haar (half)zusje zo vreselijk mist. Tja, je rijdt ook niet "even" naar Berlijn. Het was echt een toestand hier, maar alleen kalmte heeft me geholpen. En zeker geen drank.

En is het eigenlijk niet komisch hoeveel angsten je ontwikkelt als je drinkt terwijl je drinkt om je angsten te bestrijden?
Mijn proces van geestelijke groei is nog in volle gang, ik heb ook 20 jaar stilgestaan, zo voelt het. Niet helemaal, maar de laatste jaren toch wel.

Ik wens iedereen een prettige avond, sterkte voor de zieken en moed om door te zetten en vol te houden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Omdat velen onder ons een kaarsje willen branden voor een ander wil ik dat ook symbolisch gaan doen. Volgens mij moet dat iedereen nu wat kracht geven.

Of het me gaat lukken dat is nog wat, want ik ben de grootste digibeet op deze wereldbol. Erger kan echt niet.

"http://i251.photobucket.com/al...laars/root/4/7123.gif"

Deze is voor iedereen, maar in het bijzonder voor degenen die het om wat voor reden erg moeilijk hebben.

Pem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...