Spring naar bijdragen

Baclofen tegen alcoholisme


Madelief

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 130
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

BB gefeliciteerd :)

Over baclofen: mijn ene huisarts wil het niet voorschrijven omdat er te weinig over bekend is zegt ze (= ex verslavingsarts notabene). De andere huisarts in de praktijk ga ik a.s. maandag bellen. Als hij ook weigert me te helpen ga ik naar een andere huisarts. Mijn begeleider van verslavingszorg kan mij aan huisartsen helpen die het wel voorschrijven. Ik vind een huisarts die mij ondersteunt heel belangrijk. Dat het middel bij hen niet goed bekend is als zijnde ook werkend tegen verslavingen kan best, maar lees je dan eens in.

Enfin, mijn drankzucht en gebruik is te groot om er zomaar mee te kappen, Ameisen bracht zijn drankvrije dagen door met veel valium. Het was een enorme binge drinker waardoor hij meerdere malen in coma in het ziekenhuis belandde maar ook regelmatig in een afkickkliniek werd opgenomen. En hij bleef maar zoeken naar een oplossing voor die enorme trek. Baclofen bleek voor hem hèt medicijn voor zijn ziekte. Hij noemt alcoholisme een ziekte die levenslang bestreden moet worden met medicatie (die niet verslavend is).
Mijn behandelaar merkte op dat het middel wel spierverslappend werkt dus dat autorijden er niet meer in zit, BB: hoe ervaar jij Baclofen nu?

O ja, om toch proberen te minderen drink ik tussen 20.00 en 20.30 niet, en dat gaat me eigenlijk makkelijk af. Was een idee van de behandelaar. Héél langzaam afbouwen. Misschien nog zo'n half uurtje inbouwen en op tijd stoppen 's-avonds laat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Halo Louise,

De eerste twee weken ben ik doelbewust niet aan het verkeer gaan deelnemen, geen fiets/auto, nadien geen enkel probleem ! tuf weer lekker rond.
Spierverslapper ? ja, so what, heb er alleen voordeel mee, daar ik altijd/veel last van kramp had in de benen/rug en armen, nu niet meer, gebruikte voorheen Inhibin.
Voel me juist nu veel krachtiger.

Wat verwacht je voor ondersteuning van de huisarts ? (pb ?)

succes bb

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Goede middag, strijders tegen het kwaad.

MAAND JUNI = 9 MAANDEN DROOG
(wel met Baclofen)

ps.

zonder bijwerkingen :)
slechts 60 mg. in delen per dag.

groetjes bb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

@ Louise: ja nog steeds 60 mg verdeeld over 4 dagdelen.
Gaat prima zo, lekker in het zonnetje op het terras en totaal geen last van trek of verleiding tot ....
Maar hoe is het verder met jou ? Heb je nog medewerking gekregen voor Baclofen (pb ?)

groetjes bb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@bb: echt geweldig hoe dat met jou gaat.

En nee, ik ben vandaag weer bij de huisarts geweest en hij wil baclofen niet voorschrijven. Het is niet geregistreerd en niet voldoende onderzocht enzo.

Hij zou andere huisarten in de buurt polsen of die het wel willen voorschrijven. Dan kan ik overstappen.....

Ik heb gezegd dat als het niet anders kan ik naar internet overstap. Bla bla, dan wil hij het wel weten zodat er iets met me is hij weet dat ik baclofen gebruik.

Echt heel flauw hoor. Anderzijds begrijp ik hem ook wel, het is geen erkend anti-alco middel en er is geen officieel onderzoek gedaan. Mocht er iets misgaan is hij wel de arts die het heeft voorgeschreven.
Maar ja, ik blijf met die craving aan het begin van de avond zitten en mag er niet eens in 1x mee stoppen van de verslavingszorg. Die dus overigens ook niet vóór Baclofen is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Wel een beetje late reactie van mijn kant, maar alsnog van harte bb!

Ik heb een huisarts gevonden in de buurt die het "project" baclofen wel met me aandurft. Hij is nu eerst met vakantie en wil me serieus goed gaan begeleiden. Hij wist er ook al best veel van vond ik, als ik zijn commentaar vergelijk met dat van andere artsen en hulpverleners. Hij had in ieder geval het boek van dr. Ameisen gelezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank je Louise,

goed van je dat je eindelijk een arts gevonden hebt met de wetenschap van/over Baclofen.
Zo zie je maar weer, de aanhouder wint.

Succes, groetjes bb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bor, lang niet alle bijwerkingen zul jij hebben
misschien wel helemaal geen; bespreek dit met de VNN
of je arts. Al dat gif bij elkaar opgeteld (vd drank dan he)had een gezond mens
al kunnen doden. Het hoeft geen baclofen te zijn, kan ook een andere trekremmer
zijn, maar als de trek jou zo in de weg zet, dan moet je daar wat mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Borretje, als je het hebt over evt. bijwerkingen die de mensen hier plaatsten op het forum, geloof dan niet alles, bijwerkingen verschillen per persoon. Ik gebruik Baclofen nu 10 mnd.(= 10 mnd. droog) en heb alleen de eerste 2 weken last gehad van duizeligheid en waarschijnlijk nog veroorzaakt doordat ik de eerste week erbij dronk, al was dat al in mindere mate. Later wel een licht gevoel in m'n hoofd (niet storend of sky high) welke na +/- 2 weken over was. Daarna geen last meer gehad.
Wat betreft "op lange termijn"dat kan men niet zeggen, daar dit pas ongeveer 2jaar in de verslaving gebruikt wordt. Wel is bekent dat dit middel levenslang gebruikt dient te worden, mits je van de drank af wil blijven, het geneest niet je verslaving (doet geen één medicijn), je blijft een alco voor het leven maar wel een droge.
Het haalt je "trek/craving" weg en je taalt niet meer naar drank ! Stop je ermee, dan heb je grote kans dat je "trek" weer terug komt.
In jouw geval zou ik het zeker in overweging nemen.

Succes, bb

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Begrijp wat je bedoeld maar wat is je bedoeling dan met het willen stoppen ? Alleen eventjes rust om te bekomen van je ellende en om daarna maar weer de boel te verknallen ?
Je hebt blijkbaar nog niet genoeg meegemaakt !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Bor, de waarheid is hard en soms heeft iemand die ff nodig. Ik ben geen figuur die strooit met öh lieve ...en daarna gaat zitten gniffelen, nee, recht voor z'n raap maar wel oprecht gemeend als ik me geroepen voel om antwoord te geven.
Je plaatst zelf postings waaruit blijkt (zo lees ik het althans) hoe moeilijk je het hebt, je vraagt zelf naar "trekremmers" , komt zelf met sugesties en dan kom ik met een antwoord is het weer niet goed, want stel je voor "je leven lang", alsof je nu niet je leven volgooit met drank !!!
Ik zie het dus niet als een ***opmerking en niks, hé bah maar als "waarheid als een klontje".
In je hartje weet je wel beter.

gegroet bb

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...