Spring naar bijdragen

Ontwenning overstap rivotril naar diazeapam


Aanbevolen berichten

Ben nu 2 weken geleden overgestapt van 1 mg rivotril in een keer naar 15 mg diazepam eerst was de ontwenning nog te handelen met slaappillen in de avond maar sinds vanmiddag is de onrust niet meer te houden en angstig en mijn hoofd zit alleen negatieve dingen denken word helemaal gek mijn vraag is als ik de dosis naar 20 mg diazepam zet gaat het dan meteen over of heeft het weken nodig ? Want heb gehoord dat ik eigenlijk te laag zit met de overstap en waarom de ontwenning pas na 2 weken zo erg geworden zijn ?en kan het zijn dat ik het beter vol kan houden dat het maar nog een paar dagen duurt en dan stabiliseer of blijf de ontwenning zo erg of erger tot ik de dosis verhoog naar 20 mg diazepam?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Diametha,

Het klinkt alsof je een behoorlijk zware tijd doormaakt met de overstap van Rivotril naar Diazepam en de daaropvolgende ontwenningsverschijnselen. Ik begrijp dat dit een moeilijke periode voor je moet zijn. Het is belangrijk om te weten dat de ervaring van ontwenning en het aanpassen aan een nieuwe dosering van medicatie sterk kan variëren tussen individuen, afhankelijk van diverse factoren zoals de duur van het gebruik en persoonlijke gezondheidstoestand.

Wat betreft het aanpassen van de dosis en de verwachting hoe snel je verbetering zou kunnen merken, is dit iets dat echt door een arts of een gespecialiseerde zorgverlener beoordeeld moet worden. Zij kunnen je situatie, de specifieke medicatie en jouw gezondheidstoestand in overweging nemen om een veilig en effectief plan voor je op te stellen. Het is niet ongewoon dat aanpassingen in de dosering nodig zijn, maar deze beslissingen moeten zorgvuldig en met professionele begeleiding worden genomen.

De timing en intensiteit van ontwenningsverschijnselen kunnen variëren. Soms kunnen symptomen inderdaad enige tijd na de laatste dosiswijziging intenser worden, afhankelijk van hoe de stoffen uit het lichaam worden gemetaboliseerd en andere individuele factoren. 

Het is cruciaal om deze zorgen zo snel mogelijk met een zorgprofessional te delen, vooral gezien de ernst van de symptomen die je beschrijft, zoals verhoogde angst en onrust. Zij kunnen de situatie beoordelen en adviseren over de beste aanpak, of dit nu een aanpassing van de dosis is of andere vormen van ondersteuning en behandeling.

Daarnaast is het ook belangrijk om ondersteuning te zoeken voor hoe je je voelt, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Overleg met je zorgverlener over de mogelijkheden voor ondersteuning bij het omgaan met angst en negatieve gedachten kan ook heel waardevol zijn.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...