Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Pfff suf, slap en duizelig. Kwam opzetten na mijn 2e pil vanmiddag. heb al uren geslapen. Maar goed dat ik ben teruggegaan naar 10 mg.

Ik zou naar een verjaardag, maar heb de puf er niet voor. Ook geen zin in, want dat is een drankmaatje van me die jarig is. Ik zou niet weten wat ik met hem moet zonder drank, heb hem eigenlijk niets te zeggen. Ja dat is dus ook een van de gevolgen als je stopt met drinken. De kroegmaatjes hebben me ook al een week niet gezien. Wat heb ik daar te zoeken, ben niet zo spraakzaam zonder drank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi monika,

Ik herken het zeer wat je schrijft. Ik ben ook nooit zo spraakzaam in gezelschap. De drank hielp mij hierbij. Ik vind/ vond ook vaak discussies van anderen niet boeiend en ging dan maar drinken. Ik ga voorlopig ook niet drinkwater op zoeken of naar de kroeg. Ik hou het dan zeker niet droog..

Dus probeer wat andere dingen thuis te ondernemen voorlopig. Het is even niet anders.

Ik ben wel moe in benen en armen maar daar is mee te leven. Beter toch dat je even naar 10 mg terug bent gegaan. Rustig aan! Ik wil ook vaker te hard gaan.. Maar je bent ook niet van de een op de andere dag aan de alcohol verslingert geraakt.

Groetjes en sterkte

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hoi hoi,

net even bij mijn huisarts geweest. Heb nieuw receptje mee gekregen voor baclofen 25 mg om makkelijker te doseren bij het opbouwen. over een maandje weer terug om mijn ervaring te bespreken.

de 3 x 15 mg gaat goed gelukkig hou dit nog paar dagen vast dan naar de 3 x 20 mg.

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag dames :)

hee trijsje, reken eens uit wanneer ga je die 25mg gebruiken ? :huh:

Is helemaal niet makkelijker, nu zit je op 15mg en het gaat goed, hoe wil je

25mg nou gaan verdelen ? :huh:

Ik kom dan uit op 12.5mg als je ze breekt, plus loop je het gevaar dat je sneller verhoogt dan

normaal. Echt let daar voor op, "het zijn géén snoepjes" :)

Trouwens je schrijft dat je wil verhogen maar wat staat er in je schema : niet verhogen als je

tevreden bent, wacht tot je evt. weer onrust voelt.

Ik zou niet te snel verhogen, dus zie het nog even aan Miente Ongeduld :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika wees blij dat de Baclofen z'n werk begint te doen, het is even doorbijten nu maar

straks ben je er blij om.

Bijf maar rustig op die 3 x 10mg. zitten tot die bijwerkingen over zijn.

Ikzelf ben er 2 maanden op blijven hangen voordat ik ging verhogen.

Je ziet dus, het kan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond, ik blijf idd nog op 10 mg, want heb nog bijwerkingen. Maar nu zit ik wel met een dilemma: die 3 x 10 mg is niet voldoende om de trek in drank te elimineren. Vandaag toch weer gedronken. Wel stuk minder dan normaal,maar toch. De trek was er en ik kon het niet weerstaan.

Dus om die reden zou ik eigenlijk wel moeten verhogen. Maar ja, die bijwerkingen zijn er nu nog. Wat te doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Monika,

Als ik teruglees zou je 100 tot 300 mg nodig hebben volgens de theorie van Ameisen. Verreweg de meesten hebben echter genoeg aan de lichte dosering als maximum. Jij zit nog niet op 30% daarvan. Ik weet niet of je de baclofen inneemt tijdens de maaltijd, dat is namelijk echt wel beter. Je kan erbij proberen om met melk in te nemen tegen de misselijkheid/duizeligheid. Verder ben je 2 dagen geleden teruggegaan naar 3 x 10. Heb je met de 3 x 10 ook bijwerkingen? Als je je goed voelt bij de 3 x 10 kan je gaan verhogen naar de 3 x 15. Probeer dan even wat minder te roken als je je weer misselijk/duizelig gaat voelen. Spaar jezelf dan als je zo voelt. Het is niet erg als je een paar biertjes drinkt tijdens het opbouwen van de dosissen maar ga niet elke keer meer drinken. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld 2 biertjes drinkt en laat het daar dan ook bij. Het spreekt vanzelf dat als je last het van bijwerkingen met de 3 x 15 dat je op die dosis blijft tot je echt een paar dagen geen last hebt van bijwerkingen voor je weer gaat verhogen. Succes en sterkte!

BB, we denken er idd hetzelfde over, niet verhogen als je nog last hebt van bijwerkingen. En waarom trek je de kritiek van Geertje zo aan? Anderen hebben ook kritiek op je gehad, dus Geertje was niet de enige. Niemand is perfect en jij dus ook niet. Je noemde je eerste reactie tegen mij zelf houterig, ik noem dat horkerig *grin* Ik heb toen ook een paar dagen niet meer gereageerd omdat ik even niet goed wist wat ik met jou aan moest. Daarna besloten om gewoon relakst hier het contact aan te gaan. En toen bleek al snel dat je best mee valt;) Ja, je bent eigenwijs en eigengereid, dat zijn in het geval van de 3 dagen tussentijds bij de opbouw van de baclofen in de bijsluiter erg goede eigenschappen gebleken. Jij bent hier blijven hameren op wachten tot de bijwerkingen weg zijn en dat het criterium moet zijn of de trek weg is/blijft in plaats van de dosis 1 tot 3mg per kg lichaamsgewicht. En daarmee heb je iets heel belangrijks gedaan voor de mensen hier. Ik accepteer je prima zoals je bent. Van mij hoef je niet minder horkerig (lees sociaal aangepaster) te doen, je hoeft ook niet minder eigenwijs of eigengereid te worden. Maar misschien is het wel handig voor jezelf dat je dat ook mag zijn van jezelf anders blijf je tegen die kritiek aanhikken. Want geloof me, dat gaat echt nog wel een keertje gebeuren;).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo DrDre, ik zal er op letten om de pillen met eten in te nemen. En je hebt het goed gelezen: met 3 x 10 mg heb ik ook bijwerkingen. Ik was 1 dag gaan verhogen naar 15 mg, omdat ik dorst bleef houden. Maar toen werd ik echt heel beroerd.

Ik moet wel een beetje lachen om je goedbedoelde advies om niet meer dan 2 biertjes te drinken. Hoe doet een alcoholist zoiets?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

zo al vroeg op..daar er steeds hier een auto alarm af ging lekker haha..ook wel is lekker zo op tijd wakker. volgende week weer werken dus al beetje in t ritme denk ik dan maar.

Heb gister geloof ook voor t eerst echt gemerkt dat de baclofen iets deed..een biertje genomen..maar er zo lang mee gedaan..en had de drive om meer te drinken..geen hunkering meer..hoop dat dit blijft!!! ook rook ik minder naar mijn gevoel.

Het lijkt er op dat de baclofen de eeuwige door drink trek wegneemt. Ik heb even zin in een of slok..maar dat ebt gelijk weg..heel raar. nou rare ervaring toen ik er over na ging denken.

Monikca wat voor bij werkingen heb jij allemaal? Ik zou de mijne op schrijven.

moeie armen en benen (dit is nu al minder ook na verhoging naar 15 mg)

slaap armen s'nachts en in de ochtend..door minder bloed toevoer..dus mijn armen moeten dan echt wakker worden. heb dan heel veel tintelingen.

s' ochtend heb ik het gevoel dat mijn zenuew centrum moet opstarten ;) heb dan tintelingen van mijn hoofd/nek naar mijn rug..

krijg meer trek (in eten) dit is voor mij niet erg ik weeg namelijk niet zo veel..dit lijkt af en toe op misselijkheid als ik wat eet is het weg.

paar x na roken misselijk geworden.

had van de week paar keer steken in mijn borst maar of dit van de baclofen komt weet ik niet. is vanzelf weggegaan.

Ik slaap mega diep..de nacht vliegt voorbij (net als vroeger)..ik sliep al diep maar nu helemaal.

het word naar mijn gevoel allemaal wel minder..hoop dus dat je even vol houdt!

Zoals Dredre al schreef zeker eerst wat eten voor de pil..ik werd er ook misselijk van en dit scheeld zeker.

Is het geen optie op als je straks wil verhogen een pil van toen te nemen en dan bv na een uur een halve van vijf mg? dan verdeel je de werking een beetje.

ik heb zelf nog een vraag aan BB of Dredre of wie dan ook ;) ik drink nooit overdag is het dan niet mogelijk later met de pillen te beginnen of bv maar twee x een dosis te nemen in de middag of de avond?

Fijne dag allemaal.

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dag bb,

Mijn eerste reactie hier, moet me nog voostellen maar dat komt nog wel.

Betreft overlijden Olivier Ameisen: hartaanval, kan iedereen overkomen ook een cardioloog.

Maar we zullen het waarschijnlijk nooit echt weten.

Was het "gewoon" een hartaanval, wat iedereen kan overkomen.

Was het een uitgesteld gevolg van zich jaren lang een coma zuipen.

Of was het een gevolg van zijn enorme hoge gebruik van baclofen.

????

Ik weet het ook niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Dre fijn dat je er weer bent :) ik begon je al te missen.

Eigenwijs wie IK ??? heb jij jezelf weleens gehoord/gelezen :D wij lijken op elkaar dat zal het

hem zijn ;)

Ik schrijf inderdaad "recht voor z'n raap" maar wel eerlijk en ik kan er doekjes om winden maar

dat schiet niet op. Ach en wie ben ik, een eerlijke gast die mensen probeert te helpen.

En die kritiek die ik kan vewachten lap ik aan m'n laars, ik zou zeggen brand maar los, ik heb

een zéér brede rug en ik heb overal m'n woordje op :)

Kritiek krijg je altijd van NIET gebruikers.

Het is goed/fijn/verstandig dat je weer terug bent Dre, goed gedaan jochie ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi trijsje,

Doen die gevoelens die jij bijwerkingen noemt niet sterk denken aan de "kater"gevoelens na een avond doorzakken?

Dat kan kloppen wanneer je pas begint met baclofen.

Baclofen werkt ook bloeddruk verlagend en dat zou die slaperige armen na het slapen kunnen verklaren. Gewoon even die armen goed bewegen, gaat het vanzelf over.

De werking van baclofen begint pas na een uur, dus innemen als je al hunkering hebt is wat zinloos, baclofen werkt trouwens maar ong. 5 uur, dus regelmatig innemen is beter dan alleen maar in de avond.

Over dat slapen zijn de menigen verdeeld. Ook ik slaap er prima op (wel met veel levendige dromen, geen nachtmerries).

groetjes 70

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi bb,

Eigenlijk een vraag die me maar bij blijft.

Ben pas kort hier en heb geprobeert zoveel mogelijk berichten eerst door te lezen.

Maar wat mij bijzonder opvalt is jouw eerste bericht.

Ben jij nu zelf de persoon die je daarin beschrijft?

groetjes 70

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zal ik het maar doen trijsje ? ;)

Het is de bedoeling dat je een bloedspiegel gaat opbouwen, vandaar dat je het

verdeelt (de dosering) in 3 à 4 keer, plus baclofen is na 6 uur uitgewerkt, zodoende.

Wat betreft jouw bijwerkingen die gaan vanzelf weer over, je moet niet vergeten

dat je lichaam eraan moet wennen.

Wat betreft het roken, wees blij het is een goede bijwerking, hoeveel moeite kost

het een ander wel niet om te stoppen en jij krijgt het er gratis en voor niets bij :)

even doorzetten en je bent weer een verslaving kwijt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hele goedemiddag,

Tanx voor jullie reacties. Ik had mijn bijwerkingen lijstje ook beetje voor monika opgeschreven. Ik zelf heb er niet echt last van verders. En het zou ook wel over gaan wat jullie aangeven. Ik laat me niet zo maar van slag brengen ha.

@70..als eerste welkom hier! Ik had / heb na drank gebruik bijna nooit echt een kater dus nee ook niet te vergelijken ;). En idd ik droom ook meer grappig.

Begrijp dat ik de gehele dag door moet slikken! Doe ik ook trouw hoor! Hou jullie op de hoogte.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo 70, welkom hier.

haha nee dat ben ik niet, dat is de voorzitter en ha. van Alcoholmisbruik op Aruba dr. J. Janssen

die dit geschreven heeft. Wel interessant he.

Maar ben jij ook een baclofen gebruikster, aangezien jouw reactie op trijsje ?

Ik zag pas later dat jij al gereageerd had maar ben wel benieuwd.

Je bent goed voorzien van informatie op alle fronten, dus een aanwinst voor het forum.

Maar goed, we gaan het zien.

Wat betreft Ameisen tja een mens moet toch ergens aan dood gaan maar bij hem zo jong (60)

wel erg triest.

Genoeg daarover het leven gaat door, nouja gewoon ? ja, gewoon door blijven ademen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag tot nu toe niet gedronken en geen enkele hunkering gehad. De hele dag op de markt in Staphorst gestaan om met dak- en thuislozen spullen te verkopen voor de stichting Ontmoeting. Allemaal ouderwetse, 'fijne' christelijke mensen, heel gemoedelijke sfeer, daar kom je tot rust. Als ik ontspannen ben, drink ik sowieso meestal niet. Helaas komt dat niet zo vaak voor.

Wat mijn bijwerkingen betreft: 2 uur na elke inname word ik duizelig, slaperig, sloom. Voel een druk in mijn hoofd en achter mijn ogen. Dat hield vandaag telkens ongeveer 1 uur aan, daarna zakt het ergste gevoel weg. Het klopt trouwens wel dat alcohol de werking versterkt. Gisteren had ik erbij gedronken en dan houden de bijwerkingen continue aan en zijn ook erger.

Ook krijg ik later slaap, de laatste dagen ben ik voor 02.00 uur of 3.00 uur 's nachts nog niet naar bed te branden.

Ik heb nog geen antwoord gezien op de suggestie van Trijsje: als ik wil verhogen tot 15 mg, is het dan een idee om dat in 2 stapjes te doen, dus bijv. 2 uur na inname van 10 mg nog 5 erbij nemen? Dan wordt het idd meer verdeeld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Monika,

ik weet je vraagt het aan trijsje maar vind je het goed als ik even antwoord ?

Je zit nog steeds in de gewenning vandaar dat je nog niet moet verhogen Monika.

Wacht nou aub. een paar dagen, je zal zien dat het overgaat. Dan evt. verhogen naar 45mg.,

dus 3 x 15mg. p/d. en niet 10mg. en 2 uur later nog eens 5mg..

Nu is je lichaam er nog niet aan toe en kan je rustig op die 10mg. blijven.

Je blijft anders zitten met die bijwerkingen maar waarom zou je verhogen? omdat een ander het wel doet ? niet naar luisteren, jij bent jij en geen ander :)

Wees blij, je hebt vandaag géén "trek" gehad, dus het gaat goed, nu nog even die bijwerking en

je kan verhogen ALS dat nodig is.

Zoals ik al zei, ik heb 2 maanden op 30mg. gezeten eer ik ging verhogen maar jij bent mij niet ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik gaf aan, dat ik het een dilemma vond. Nog niet genoeg Baclofen in mijn lijf, omdat ik gisteren heb gedronken. Dus dat zou wel een reden zijn om te verhogen. Maar vanwege die bijwerkingen weer niet.

Maar goed, het is nu bedtijd en geen behoefte aan drank gehad. Deze dag nemen ze me niet meer af!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En nog een dag (tot nu toe dan) zonder drank! Zonder moeite ook! Ik had bij mijn dochter gelogeerd. Nu ik weer thuis ben, merk ik wel dat ik me niet goed raad weet. Ik was gewend om naar kennissen of de kroeg te gaan om te drinken, of ik lag op de bank om mijn roes uit te slapen.

Ik heb vandaag wel 2 x een uur geslapen, na de innames van de Baclofen. Nog steeds wel erg dizzy. Begon 1,5 a 2 uur na innames.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi,

Ja monika je tijd anders invullen vind ik ook moeilijk. Gedrag ombouwen gaat niet zo 123. Ik merk dat ik ook nog te makkelijk in situaties naar een biertje grijp.. Maar hier moet ik echt wat aan doen... De situaties herkennen en iets anders gaan doen.maar wat.. Heb jij hier over nagedacht?

De baclofen heeft inderdaad even inwerken tijd nodig.. Ik merk t ook pas na ongeveer een uurtje en word dan beetje duf en moe..

Probeer dan juist iets te gaan doen. Even naar buiten of zo.

Hoop dat t verders goed met je gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Trijsje: ik ben blij met je reactie. Veel herkenning dus. Misschien blijkt uit mijn en jouw verhaal, dat we toch extra begeleiding nodig hebben om ons leven anders in te richten!

Ik grijp ook nog naar een biertje als ik het moeilijk heb. gisteravond nog, helaas na 2 dagen nuchter. Nu was er ook wel een bijzondere situatie, waarbij iemand ruzie met me maakte en me bedreigde. Op zo'n moment ga ik dus nog wel drinken.

Maar toch: veel minder drank dan voorheen. Heb jij dat ook? Dan zitten we toch op de goede weg.

Ik heb zitten tellen, vandaag is de 12e dag dat ik Baclofen slik. Waarvan 9 dagen 3 x 10 mg. Is het niet vreemd dat ik nog steeds zo suf ben?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Hoi BB ik slik netjes om de 4,5 uur mijn pilletje;) Vroeg je dit af ivm de sufheid?

Hoi monika fijn van je te horen. Ja misschien kost het ons wat extra tijd en begeleiding. Vraagje ben jij ook aan gemeld voor de online hulp bij alcohol de baas? Ik wel dit helpt wel hoor. Je krijgt vind ik zeer persoonlijke hulp.

Ik merk zeker dat ik minder drink en ook niet door drink..dit is voor mij een hele geruststelling. Geloof dat het echt wel werkt de baclofen ;)

Ja als t dan even tegen zit is het moeilijk een drankje te laten staan. Dit herken ik zeker..vooral als je te teleurgesteld bent of boos etc..dan denk ik ook wat maakt het uit..stomme reactie natuurlijk..hier moet ik ook leren anders mee om te gaan..

Ik moet bij mezelf blijven en niet het gevoel wat een ander mij geeft laten overheersen..dan is het net of je de ander laat winnen.

Hoop dat je je vandaag wat beter voelt..en dat je die nare situatie van gister beetje kan verwerken. sterkte!

fijne dag iedereen.

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...