Spring naar bijdragen

Benzowanhopig

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Benzowanhopig's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dank voor je antwoord, Karel. Ik heb inderdaad besloten om het nog ristiger aan te gaan doen met afbouwen. Maar eerst door dit stapje heen te komen. Het is geestelijkomtzettend zwaar om iets waar je een jaar voor getraind hebt weer te verliezen. Mijn dagelijkse wandelingetjes waren verschrikkelijk belangrijk voor me. Eerst door dit stapje heen zien te komen, dan meer hersel in het hersenletsel en dan in ieniemienie-stapjes afbouwen. Ik vijl het nu van tabletten van 5 mg af. Één tablet van 5 mg diazepam weegt 170 mg en daar vijl ik nu 10 mg per keer vanaf, desnoods kan ik 1 mg per doen. Een lange weg, maar een snelle weg is voor mij niet weggelegd.
  2. Heeft iemand dezelfde ervaring, dathet ene stapje langer kost om je weer enigzins goed te voelen dan het andere stapje?
  3. Klopt, Ron1. Het is erg zwaar met hersenletsel, omdat de afbouw de hersenen in de fight-flight-modus brengt en dit alle symptomen van het hersenletsel verergert. De bedoeling van de diazepam was nou juist om mijn hersenen rust te geven om te kunnen herstellen. Daarom ook de piepkleine stapjes die ik maak in de afbouw en dat is al zwaar genoeg. Ik heb een jaar getraind om weer te kunnen lopen en door die afbouw valt dat weg. Bij het vorige stapje kon ik niet meer op mijn benen staan en toen ik daar doorheen was (3 à 4 weken) kon ik juist verder lopen. Daar genoot ik van. En daarom wacht ik nu wat langer met het volgende stapje. Eerst me maar eens wat beter voelen. Dank je wel voor je antwoord.
  4. Ik zie inderdaad ook op tegen een ellenlange afbouw, met alle verschrikkelijke verschijnselen. Na dit stapje neem ik even rust, kan het gewoon niet nog een keer. Eerst weer moed verzamelen en me wat beter voelem. Nee, ik heb geen hulp bij de afbouw. Huisarts denkt er veel te makkelijk over en ik woon alleen.
  5. Hallo allemaal, ik gebruik sinds een jaar 20 mg diazepam per dag i.v.m. hersenletsel, wat me erge duizeligheid geeft en me van een actief mens tot bijna een kasplantje heeft gemaakt. Hewenning van de diazepam trad snel op en ikkreeg allerlei vreemde verschijnselen, waaronder brandende pijnen. Al eerder met 1,25 mg per dag proberen af te bouwen, maar dat was een hel. nu heb ik een weegschaaltje gekocht en bouw iedere keer 0,25 mg per dag af. Deed dit eerst iedere twee weken met weinig last, tot ik bij de 18,5 mg per dag kwam. niet gedacht dat zo’n kleine dosisreductie zoveel impact kan hebben. Het vorige stapje heeft me vier weken gekost en toen voelde ik me juist beter. Daarna weer 0,25 mg van de tabletten afgevijld en oh wat valt dit zwaar. Zo verschrikkelijk duizelig, niet lekker, pijn en ik word trillend wakker. Voel me een wrak, terwijl ik net wat vooruitgang boekte in mijn herstel van het hersenletsel. Kon eindelijk kleine wandelingetjes maken, maar nu niet meer. Mijn hersenen zijn waarschijnlijk erg gevoelig. Ik zit nu op 18,25 mg diazepam per dag. Hoe ga ik dit ooit redden? Wat wil ik graag van die troep af. Maar op deze manier gaat het nog jaren duren. hoe doen jullie dit? Hoe houden jullie het vol? Ieder stapje, hoe klein ook, maar uitzieken?wat is jullie ervaring met de afbouw van diazepam, is de tweede week het ergst en gaat het dan langzaam beter?
  6. Hallo allemaal, Acht maanden geleden heb ik een ongeluk gehad, waarbij ik hersenletsel heb opgelopen.ik kon niet meer slapen en had last van erge draaiduizelighied waar ik erg van in apniek raakte. Okk was ik bang nooit meer mijn oude leven terug te krijgen.de huisarts schreef me 3 maal daags 5 mg diazepam voor. Ik werd er rustig door en kon de situatie veel beter aan. op een gegeven moment dacht ik dat ik wel af kon bouwen, maar nadat ik op 3x 2,5 mg zat werd ik trillend van angst wakker en had continue erge paniek. In oberleg met de huisarts weer begonnen en nu 3 maanden later, dacht ik weer af te kunnnen bouwen. Ik bouwde met 1x per dag 1,25 mg af, zat dus op 13,25 mg per dag. Het eerste kleine stapje, ik dacht ik doe het rustig aan. Trillend van angst werd ik wakker na een paar dagen en ik werd ook depressief, duizelig en mijn benen voelen van rubber, alsof ik er zo doorheen kan zakken. Ik schrok zo dat ik snel weer ben begonnen met 3x5 mg. Helaas nam dat de klachten niet helamaal weg. Er is duidelijk tolerantie ontstaan. voor het hersenletsel ben ik nog steeds onder behandeling en ik maakte kleine stapjes vooruit. als ik hetzelfde effect van de diazepam wil ervaren als in het begin, moet ik de dosis ophogen, maar dat betekent in de toekomst ook meer stapjes afbouwen. Als ik met de huidige dosis doorga, heb ik comtinue ontwenningsverschijnselen,omdat ik er gewoon aan gewent ben geraakt. Nu twijfel ik dus enorm, ik ben echt geschrokken wat zo’n kleine dosisvermindering met me doet, maar eigenlijk wil ik er gewoon vanaf. Maar wat zie ik er tegenop! heeft iemand advies?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...