Spring naar bijdragen

Yuzzi

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Yuzzi geplaatst

  1. @armyofgods Heel herkenbaar, je eerste nieuwe stap is gezet. Je wilt er iets aan doen en je hebt zonet alles eerlijk aan ons kunnen vertellen. Ik ben momenteel ongeveer een jaar gokvrij, ik heb 10 jaar ups-and-downs gekend maar ik heb het gevoel dat ik het meer onder controle heb. Ik geniet terug meer van het leven, en ik heb soms nachtmerries dat ik toch weer geld zou opgedaan hebben. Het doet goed om mijn schulden op een normale manier te kunnen betalen. Wat voor mij de grote verandering was, de zoveelste keer op 0 € staan en schulden hebben. Denken van wil ik dit mijn ganse leven doen en waarom eigenlijk? Wachten op die grote pot, die je daarna toch weer opdoet, want we kennen onszelf. Het is nooit genoeg. Ik ga nog steeds twee keer per maand naar een bijeenkomt en het houd me scherp om verhalen te horen. Andere krijgen er dan weer motivatie door. Het durven uitspreken en iemand die je kan opvolgen is heel belangrijk. Speel open kaart, het is niet fijn maar de enige weg. Een verslaafde zoekt altijd een excuus, gaat liegen en bedriegen om toch maar te kunnen doen wat hij wilt doen. Ik heb jaren geprobeerd om mezelf eruit te gokken, ik bleef mezelf dingen wijsmaken en ik deed het voor de kick. Mijn lichaam is in die 10 jaar serieus ouder geworden en de schulden zijn immens geworden. Vorig jaar heb ik de moeilijke weg gekozen, gestopt en mijn vriendin toegang gegeven tot al mijn financieën. Mijn beste beslissing ooit.
  2. @Tiel033 wel een zot bedrag maar besef dat dit het kleinste geluk is en dat je niet wilt terugkeren naar die periode, voor je het weet is het geld terug weg. Ik heb hier ooit mijn verhaal gedeeld, ik ben hier terecht gekomen enkele jaren terug. En het was fijn om andere gedachten te lezen. Ik ben zelf van België en ik ben ongeveer 10 jaar bezig geweest met gokken, ik heb een mooi appartement in die tijd opgegokt. Ik hou er nog steeds een financiële kater aan over die niet min is. Twee jaar geleden is bij mij alles uitgekomen, ik had zelfs zelfmoordneigingen gekregen in mijn hoofd tijdens die periode. In mijn laatste twee jaar ben ik in het geniep nog blijven gokken. Nu ben ik ongeveer 6-8 maanden gokvrij, ik kan er beter over praten en ik ga bijna wekelijks naar een praatgroep voor mensen met verslavingen. Het heeft mijn ogen geopend van ouderen die in hetzelfde schuitje zitten. Je wilt je fysiek terug beter voelen en niet met een lege bankkaart in de winkel staan, de stress elke dag en nacht. Je moet zoeken wat voor je kan helpen, tot op heden maak ik geen gebruik van mijn eigen bankkaart, ik betaal dingen cash en probeer me op allerhande manieren weg te houden van mijn verslaving. Mijn rekening kan worden bekeken door mijn vriendin en moeder waardoor ze zien als ik iets misdoe. Probeer doelen te stellen en toch nog leuke dingen te doen. Ik ben fier want ik ben nog nooit zo lang gokvrij geweest, fysiek en mentaal ben ik terug beter/normaal. Maar ik besef dat dit beest mij nooit zal verlaten en ik heb er vrede mee genomen dat er steeds iemand naast me moet staan die controle heeft over mijn financien. Vroeger vond ik dit een hel, nu ben ik blij dat die mensen er zijn voor mij. Je kan dit niet alleen oplossen, zoek hulp rond je of mensen die gespecialiseerd zijn.
  3. Dag Allen, Ik ben ook iemand die zonder hulp elke keer weer opnieuw hervalt in oude gewoontes, uiteindelijk neem je meer en meer risico's en eindig je zonder geld. Wat er voor mij énorm helpt is dat je durft je verhaal te doen tegen iemand dierbaar die kort bij je staat. Zij kunnen je eventueel financieel even steunen en wat ik heb gedaan is mijn bankkaarten aan mijn moeder gegeven. Ik heb enkel nog cash geld op zak, maar zo kan ik zelf gewoon geen foute keuzes maken. Hierdoor heb je de tijd dat je kan afkicken en terug een normaal leven opbouwen, op termijn zal het voor mij belangrijk zijn dat er mijn ganse leven iemand toezicht zal moeten doen op mijn financiën, ik weet dat ik heel mijn leven niet aan de verleiding ga kunnen weerstaan. Geloof ook niet dat je uit jezelf alles kan oplossen, ooit komt alles uit en hoe langer je alles zelf wilt oplossen hoe erger het zal worden. Tips: vertel je verhaal tegen iemand dierbaar, je gaat je mentaal veel beter voelen durf je vrijheid af te geven, zolang je een bankkaart hebt en toegang hebt tot sites en casino's ga je er niet vanaf geraken door "karakter" te hebben, ik heb dit jaren geprobeerd en het is alleen erger geworden zoek een hobby die je kan bezig houden op de momenten dat je normaal wilt gokken geef jezelf soms een cadeau, zo kan je je hersenen programmeren om iets te krijgen zonder dat je moet gokken Good luck guys, ik heb ook nog een hele weg af te leggen maar weet dat je er niet alleen voor staat!
  4. Hey allen, mijn eerste bericht hier @Timberland je verhaal komt me bekent voor. Het is voor mij al van 2013 bezig, tot ik vandaag tegen de deur ben gelopen. Ik heb mijn moeder en broer hun vertrouwen misbruikt en een heel pak schulden gemaakt met hun rekeningen... Het gaat zover dat de bank de politie heeft verwittigd en ik hier officieel een klacht voor krijg, ze stonden hier dan ook ineens bij mijn thuis voor uitleg te krijgen. Mijn moeder, vriendin en broer steunen me wel maar snappen het niet hoe dit is kunnen gebeuren. Zelf kan ik het ook niet uitleggen maar ik besef dat dit de slag was die ik nodig had om op het rechte pad te geraken. Ben meteen naar de huisarts gegaan en me laten doorverwijzen naar een psycholoog. Ben er zelf geen fan van maar ik zal dit moeten ondergaan. Al mijn rekeningen en inkomsten zullen vanaf nu beheerd worden door mijn broer en moeder. Heel vreemd maar ik sta serieus bij hun in het krijt. Een heel pak schulden gemaakt en heel wat mensen gekwetst. Tijd om me te herpakken maar ik besef dat het een lange weg zal zijn. Nadat de politie vertrokken was zag ik dat er een deel van mijn loon gestort was en het was al weer bijna van dat. Gelukkig ben ik er niet aan geweest.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...