Spring naar bijdragen

Mamaatje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Mamaatje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Mamaatje

    Afkicken van oxazepam

    Hoi, het gaat tot nu toe (nog) goed met mij. Ik bouw elke dag ongeveer 0.7 mg af. Ik heb een weegschaaltje die 0.001 kan afwegen. Elke dag doe ik er 0.001 af. Dan zou ik over 60 dagen helemaal afgebouwd moeten zijn. Er is ook een fb-groep, kan je ook veel over lezen. Sterkte ermee!
  2. Mamaatje

    Afkicken van oxazepam

    Bedankt voor je reactie! Toch fijn om herkenning te lezen. Ik weet niet of het gaat lukken hoor, met een halve gelijk afbouwen. Lijkt mij best snel. Dan zou ik er over een paar weken al vanaf zijn. Kan ik niet echt geloven. Ben een beetje aan het zoeken hoe ik het langzamer kan afbouwen. Ik ben dat ook tegengekomen idd, van die strips. Maar dat schijnt heel prijzig te zijn, toch? Jij ook veel sterkte en succes, zet em op!
  3. Mamaatje

    Afkicken van oxazepam

    Hallo allemaal, 5 jaar geleden ben ik in een burn out gestort. Vanaf dat moment ben ik oxazepam gaan gebruiken. Om de 4 uur had ik er eentje nodig van 10 mg. Totaal 50 mg op een dag. Na de 4 uur begon ik te trillen/schokken/duizelig/hyperventilatie, de klachten die ik door de burn out had. Al verschillende keren geprobeerd om helemaal te stoppen, maar heb nu bijna elke dag één oxazepam van 10 mg nodig. Ik heb ook weken gehad dat ik zonder oxazepam kon. Maar met stress, had ik het weer nodig. Als ik dat niet doe, word ik duizelig/wazig zien/trillen/geen prikkels kunnen verdragen/hyperventilatie/depri/angst/tintelingen. Graag wil ik er echt mee stoppen. Ik heb net met de huisarts overlegd. Hij raad aan om een halve te nemen. Als dat goed gaat, volgende week vrijdag een kwart. Als het nog niet goed gaat, nog een halve door blijven doen. Het lijkt mij best snel om zo af te bouwen. Het lijkt mij dat mijn lichaam langer nodig heeft om af te bouwen. Ik wil proberen in deze periode mijn focus echt op mijzelf te leggen, goed voor mijzelf te zorgen, elke dag wandelen, vaste tijd naar bed en eruit enz. Maar vind het ook best spannend! Maar wil zo graag mijzelf terug, ik ben mijzelf zo vaak kwijt, mis mijn vrolijke impulsieve ik, ik kan zelden echt genieten, ben bang voor zoveel dingen. Heb in deze 5 jaar wel heel veel van mijzelf geleerd, echt stappen gezet om meer zelfvertrouwen te krijgen enz. Had de burn out dus ook echt niet willen missen. Maar heb het idee dat ik erin blijven hangen, juist door de oxazepam. Dat mijn lichaam er zo aan gewend is, dat ik zo eigenlijk de klachten/ontwenningsverschijnselen in stand houd. Ik hoop hier wat herkenning te lezen, want voel mij best wel alleen staan hierin. Mensen om mij heen weten dat ik een burn out heb gehad, maar weinig beseffen hoe ik mij nu werkelijk elke dag voel. Mijn gezin gelukkig wel Groetjes van mij
×
×
  • Nieuwe aanmaken...