Spring naar bijdragen

Greta

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    95
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Greta

  1. 10 uur geleden zei bolletje:

    Goeie morgen medestrijders,

    Wie gaat er vandaag even een frisse neus halen? Ikke niet, moet naar de dagbesteding, ook niet verkeerd hoor.:lol:

    Die verrekte moeheid is er nog steeds. Voordeel ik slaap heel goed. Zou alleen graag willen weten waar het vandaan komt. Ontwenning, injectie corona, of herseninfarct. Ik vind het vervelend. Maar goed we gaan er vandaag weer voor.

    •  

     Bolletje meissie jij ook bedank voor je bericht van je ik ga nu zitten mijn hooft is zo raar door slapen loosheid gaat ooit beter worden                     liefs wil

     

     

    WIL lieverd,

    Alles wat te maken heeft met ontwenning verdwijnt in de toekomst. Maar er zijn bij jou misschien ook dingen die niets te maken hebben met de ontwenning. Probeer die dingen eens te scheiden, dat is misschien wat makkelijker voor je.:heart:

    Beste bolletje, 

    Eenntijd geleden was ik ook actief op het forum en las jullie verhalen. Inmiddels ben ik ruim 9 maanden vrij van lorazepam. Het was niet makkelijk maar gelukt maar ik gebruik nog steeds 20mg amytripiline, een ad, om goed te kunnen slapen. Nu las ik dat jij bezig bent met minderen van de ad. Is dat net zo lastig als minderen met een pam? 

    Groet van Greta

  2. Beste Emma, 

    Ik was net als jij vanaf juli afhankelijk van lorazepam. Gebruikte 1mg en heb dat toen omgezet naar diazepam. Ik heb toen 5 mg in 5 weken afgebouwd. Ik heb deze middelen niet lang gebruikt, een paar maanden. Het afbouwen vond ik zwaar omdat ik continue ziek was en slecht sliep. Nadat ik gestopt was, sliep ik nog slechter. Heb toen een slaaponderzoek gehad en er bleek niets te zijn waardoor ik niet zou kunnen slapen. Van de neuroloog kreeg ik 20 mg amytripialine, eigenlijk een AD maar in deze hoeveelheid een slaapmiddel. Ik slaap weer goed, voel me goed en het is niet verslavend. Ik ben er wel een beetje afhankelijk van maar omdat ik niet slapen echt een ramp vond, vind ik dit niet erg. Ik ben behoorlijk wanhopig geweest, heb allerlei therapieen gevolgd om te kunnen slapen maar niets hielp. Totdat ik bij de neuroloog kwam en amytripialine kreeg. Ben heel blij dat ik van de pammen af ben. Ik wens je heel veel kracht toe om het af te bouwen. Heel veel sterkte 

  3. Beste allemaal, 

    Misschien een tip waar jullie wat aan hebben. Ik heb lorazepam afgebouwd d. 'M. V Diazepam. Ik had voorgenomen om begin augustus helemaal te stoppen. Dat is gelukt maar het slapen ging niet goed. Het was een soort slaapangst geworden. Toen heb ik 3 sessies emdr gevolgd. Het werd me toen duidelijk waar die slaapangst vandaan kwam en na 3 behandelingen slaap ik weer beter. Als ik een nacht niet goed slaap, komt wel eens voor, dan ben ik daar minder gestrest over. Moet wel. Zeggen dat ik 20 mg amitrypline gebruik en denk dat dit ook helpt. Dit middel heb ik van somnoloog gekregen. Misschien voor jullie een idee emdr? 

    Groet van Greta

  4. Hoi allemaal,

    Zo te lezen gaat het goed, redelijk met jullie en wat heb je snel afgebouwd Rixie. Ben je er bijna vanaf? Die schokjes die jij hebt, heb ik vannacht ook ervaren. Ineens een schok door mijn lichaam. Nu slaap ik zo beroerd dat het misschien wel aan een slaapgebrek is te wijten. Maar epilepsie had ik niet aan gedacht. Kun je omschrijven wat je precies voelt Rixy? Ben inmiddels door neuroloog op kleine hoeveelheid amytripoline gezet omdat ik al nachten 2 uurtjes slaap. Niet verslavend middel zei arts. Vannacht de eerste keer gebruikt, 2 uur geslapen en daarna in ochtend nog wat geslapen. Iets beter dan gisteren. Wie heeft hier ervaring mee. Pff om gek van te worden dat niet slapen. Overdag duizelig en weinig actie om wat te doen.

    Bellie wat fijn dat je moeder opgevangen wordt. Is toch een geruststelling lijkt mij. Sterkte in de strijd.

     

  5. Hoi Bellie,

    Ik heb lorazepam en diazepam gehad en daarvoor heb ik mirtazipine gehad. Dat laatste was een antidepressiva in lage dosering.maar dat werkte niet. Nu had de arts een voorstel: een lage dosering amittriptiline. Omdat dit niet verslavend is. Verder heb ik allerlei dingen geprobeerd: accupuntuur, cesartherapie, supplementen maar niets werkt. Dus ga ik denk ik.maar voor de amittriptiline.

  6. Goede morgen,

    Goed om te horen dat het goed gaat met de afbouw. Hier ook warm en benauwd. Vannacht heb ik geen oog dicht gedaan. Tegen 6 uur beetje ingedut maar slechts één uur. Ik kan eigenlijk door dit slechte slapen niet meer normaal functioneren . Heeft iemand een tip. Wil niet meer aan de benzo's omdat ik daar wel heel ziek door was maar niet slapen is ook verschrikkelijk. Pfff zie het niet meer zo zitten.

  7. Hier in Zuid Holland, Rotterdam, erg warm. Woon gelukkig in een groene wijk vlakbij het water maar het is hier ongelooflijk warm. Vannacht kort geslapen maar dat hebben er meer. Als dit iedere zomer zo wordt, dan overweeg ik te gaan verhuizen naar een koel oord. Zweden lijkt me wel wat maar de rest van de familie wil dat niet. Ben nu 2 weken benzovrij maar de klachten zijn nog niet weg. Wel merk ik verschil in mijn gedrag: voel.me weer langzáam mezelf worden. Wel last van maagklachten en slapeloosheid. Maar dat zal hoop ik minder worden. Ik hoop dat jullie ook snel van de benzo's af zijn maar dat zal ongetwijfeld lukken. Ik.moeg nog even afzien wat betreft warmte en afwenningsverschijnselen en hoop op betere tijden. Ook voor jullie gewenst.

  8. 5 uur geleden zei Rixie:

    @Greta ik weet niet ofdat je facebook hebt, bij mij komt er vaak een site voorbij, die heet ........Slaapwijzer.net.  Heb je geen Facebook kun je ook zo via Google vinden, allerlei tips en ik heb je het forum voor mensen die corona hebben gehad laten weten. Heb je al gekeken?

    Hoi Rixie,

    Klopt, ik heb het boek van slaap wijzer aangeschaft en kreeg allerlei artikelen toegestuurd over slapen. Dat het lichaam zich wel aanpast en dat het niet gevaarlijk is. En dat coronaforum ken ik ook maar gaat minder over slaapproblemen en medicatie. 

  9. Ondanks hitte in jaren 50 huis toch redelijk geslapen. Werd om 3 uur wakker en om half 5 weer ingedud. Toch bijna 6 uur en merk gelijk het verschil. Hoop dat de hitte snel voorbij is. Maar denk dat dit in de toekomst steeds vaker zal voorkomen. Afwendverschijnselen zijn met heet weer moeilijker te verdragen.

  10. 1 uur geleden zei Cyclad58:

    Goedemorgen @Bellie,

     Echt goed is het niet gegaan vannacht. Zeg maar gerust. Ik voelde me vreemd rustig, maar slapen ho maar. Later in de nacht begon de angst en de paniek de overhand te krijgen. 
    Wilde blijven liggen, maar de onrust joeg me er toch uit. Diazepam heeft wel een stapelwerking, dus het is misschien niet zo vreemd dat ik de slaap niet kon vatten. Vannacht weer een kans! 

    Wat de doseringen betreft: die zijn bij jou zo laag dat het misschien niet eens zoveel uitmaakt. Is je slaapprobleem het grootst dan zou ik de avonddosering zo veel mogelijk in tact laten. Heb je juist onrust dan is het beter om het over de dag te verdelen. Er is geen goed of fout. Luister naar je lichaam! 

    Hoi,

    Ook hier een slechte nacht. Voor mijn gevoel geen oog dicht gedaan maar de slaaptherapeut dacht er vanmorgen anders over. Ze zei dat wanneer ik 0 uur geslapen had, ik geen duidelijk verhaal.aan haar had kunnen geven. Ze zei dat veel mensen denken dat ze niet slapen maar dat we toch slaapmomenten zijn. Was wel een fijn gesprek en ze ging ervan uit dat de slaap zich zal herstellen. Wie van jullie heeft ook het gevoel dat je 0 uur slaapt?

  11. Morgen ga ik naar ceasartherapeute die cognitieve gedragstherapie geeft voor slaapproblemen.  Ik ben onderzocht door een slaapkliniek in Amsterdam en de somnoloog adviseerde mij cognitieve gedragstherapie voor de slaap. Deze kliniek is echt een aanrader en wordt vergoed door verzekering. Je krijgt thuis een slaaponderzoek en dan wordt er gekeken waar de problemen liggen.

  12. Hoi Dikkie

    Hier wat regen en wat bewolking maar ja het zal wel beter worden. Vannacht niet zo best geslapen. Val dan 2 uur in slaap en ben voor de rest wakker. En verder veel ontwenningsverschijnselen. Kortom, hoop op betere tijden. Zou slaap nog terugkomen of blijft het tobben als je in een dergelijke situatie terecht bent gekomen?

  13. 46 minuten geleden zei Bellie:

    @Greta    Ik wil mij er niet mee bemoeien.  Maar ga nou niet iets anders nemen wat verslavend is.  Of het nu temazepam of Zopiclon is.  Oké dan slaap je misschien 1 nacht goed en wat als het de volgende nacht zonder niet lukt? Neem je dan er weer 1?

    Probeert iets natuurlijks.  Je hebt een  angst voor het slapen opgebouwd.  Je lichaam moet het weer leren om het zelf te gaan doen. 

    Ja je hebt gelijk. Ik.ben bang dat ik.niet kan slapen omdat ik dat een tijd geleden ook had. Daar ben ik continu mee bezig en begint een obsessie te worden. Ik moet erop vertrouwen dat mijn lichaam weer zal herstellen en de slaap ook. 

  14. 5 uur geleden zei Cyclad58:

    Dag allemaal,

    Ik zie nog geen open huiskamer, dus bij deze. Hebben jullie wat kunnen pitten vannacht? Het was warm en rond 2 uur barstte er bij ons hevig onweer los. Al met al een gebroken nacht daardoor. Geen Temazepam genomen, dat was gelukkig niet nodig. Echt afgekoeld is het nog allerminst. 
    Fijne dag!

    Beste Cyclad,

    Even een vraagje: jij gebruikt soms Temezapam voor slapeloosheid. Is dat beter dan Zoplicon? En als je er een hebt ingenomen, kun je de volgende avond dan zonder Temezapam in slaap vallen? Is het vergelijkbaar met oxazepam?

  15. 1 uur geleden zei Bellie:

     Stoppen met zo snel afbouwen. Prima als je het wel doet maar dan moet je het ziek  zijn en het niet slapen voor lief nemen.  Ik heb 5 of 6 nachten toen niet geslapen.  Dat trek je niet.  Uiteindelijk grijp je waarschijnlijk terug naar de medicatie en ben je nog meer gesloopt dan daarvoor. Je brein weet niet meer hoe het moet dat slapen en dat kan dagen of misschien langer duren voordat het weer opgepakt wordt. Maar als je zo gesloopt bent door de slapeloze  nachten zit je in een cirkel. Je lichaam is kapot,  moet weer leren om het zelf te doen en mist  de Benzo's

    Ja dat ga ik doen. En dan steeds minder innemen. Mag je trouwens Valdispet nacht bij Diazepam gebruiken?

  16. Omdat ik al zo veel ontwenningsverschijnselen  heb, dacht ik gisteravond om mijn pil van 0,5 over te slaan in de hoop dat dit niet veel meer doet en dat het wel kan. Maar vannacht geen oog dicht gedaan en vandaag een ziek gevoel. Dat niet slapen, daarvoor had ik de pillen dus logisch dat dit terug komt. Hoe kan ik nu het beste verder gaan? Doorgaan met stoppen en hoe lang zou de slaap weg kunnen blijven? Voordat ik Diazepam  kreeg en daarvoor lorazepam  had ik 3 dagen geen oog dicht gedaan. Pff terug bij af.

  17. 36 minuten geleden zei Dikkie:

     

    Dikkie

     

    Geplaatst 1 uur geleden

    goedemiddag allemaal, ik wil huer ff iets met jullie delen waaruit blijkt dat je lichaam straks echt wel weer alles kan oppakken. en dat langzaam afbouwen echt nodig is.

    Ik heb in 2013 de ziekte van cushing gehad. dat betekent kort gezegt een goedaardige tumor op de hypofyse. de hypofyse regelt je hele hormoonhuishouding waaronder het aansturen van de bijnieren tot de productie van cortisol bij vooral lichamelijke stress. 

    aangezien de hypofyse die tumor als stress ervaarde bleef hij de bijnieren maar aansporen tot cortisol productie. met als gevolg een levensbedreigende hoge cortisol. op een gegeven moment gaat je lichaam in overlevingstand en breekt hij zichzelf(je lichaam dus) compleet af. dat wil zeggen hij tast je bliedvaten aan en je spieren in mijn geval ook mijn botten met als gevolg dat ik over 3x 8 ribben heb gebroken zomaar uit het niets.  1x gewoon toen ik liep, 1x1gxewoon toen ik wakker werd met kapotte ribben en de eerste keer weet ik het niet daar heb ik best lang mee rondgelopen ik dacht gewoon veel last van mijn rug te hebben. maar daar had ik geen tijd voor ik moest aan het werk (zzper). 

    nou komt het; ik moest geopereerd worden. die tumor moest er weg. hij was maar 1mm. bizar.

    maar na de operatie werden mijn bijnieren niet .eer aangestuurd tot cortisol productie.  zonder kun je niet leven. dus moest ik cortisol slikken. net zo lang tot mijn eigen lichaam het weer overnam. ik weet niet meer in welke hoeveel heden ik ze slikte. wat ik wel weet is dat ik ieder 6 weken hier een beetje vanaf mocht halen. dan werden de waarden weer getest. en dan iets naar beneden en dan 6 weken stabiliseren. en dan 6 weken later weer. die mindering werd steeds kleiner maar de tussen tijd bleef gelijk. dus eigenlijk gaat het voor je gevoel steeds langzamer. maar ook iedere x na afbouw werd ik weer weggegooid in dezelfde ellende. na een week of 4 begon ik me iets beter te voelen en dan moest ik weer afbouwen. gek genoeg voelde ik me wel heel slecht kon amper lopen en traplopen ging helemaal niet. ach teveel om op te schrijven en dat iedere 6 weken weer opnieuw. maar toch voelde ik me ook wel weer goed want ik had me nog slechter gevoeld. ik ben mede hierdoor net van te voren in een depressie gekomen. logisch met al die cortisol. konniet meer normaal lopen en dan nog zomaar die gebroken ribben en een hele tijd dat niemand wist waar het vandaan kwam. danvoel je je pas klote. tijdens die afbouw van die cortisol pillen wist ik wat het was. de arts liep nooit op de feiten vooruit. wat later komt zien we later wel was zijn visie.  en wat was ik daar blij mee. dat heeft me echt rustig gehouden en ik bennooit angstig geweest. hij heeft vooraf wel gezegd dit gaat 1 tot 2 jaar duren. dan kan het zijn dat je lichaam weer een beetje cortisol gaat produceren. maar dat moet eerst weer opgang komen. als we nu in 1x1sxtoppen dan is je lichaam daar nog niet klaar voor. en ga je dood ik kan er niks anders van maken. heel duidelijk.

    mijn lichaam heeft het weer opgepakt. met goede begeleiding, ook fysio en 1 leefregel. doe rustig aan ( ik kon ook niks anders de slakken liepen me nog voorbij zo traag was ik. )en niks overhaasten. ik zit nog steeds laag in cortisol maar ik leef nog. zonder grote problemen. al blijkt nu wel dat ik niet meer zoveel aankan als voorheen. vandaar die burn out nu dus. ja dat is soms moeilijk vooral als je een bezig bijtje bent. lres een baan en een opleiding. 2 kids, samen met mijn man een kwekerij hij had nog een baan. en nee zeggen bestond niet. we genoten echt waar wel overal van. maar zolangzamerhand sluipt de gewoonte er weer in. niet zoals toen maar wel weer teveel boven mijn kunnen. 

    ik heb hier veel van geleerd.

    1 probeer je situatie te accepteren. alles heeft tijd nodig.

    2 ga ondertussen zoveel mogelijk door met leven en probeer het leuk te houden

    3 rustig aan afbouwen levert je in de toekomst tijd op. ga je te snel lukt het niet, word je angstig kwaad op je zelf noem maar op. en je hebt alleen jezelf te pakken.

    ik denk nr 4 wel een hele belangrijke is. zoek de oorzaak op. durf die onder ogen te komen. het zijn niet die rotpillen die je leven op de kop zetten. er is daarvoor iets gebeurd wat je leven op de kop heeft gezet. waarvoor je die rotpillen nodig had om rustig te worden zodat je je probleem onder ogen kon zien en oplossen.

    en ja voor je lichaam de eigen productie van wat nu je verslaving veroorzaakt heeft heeft net als bij mij toen de corisol tijd nodig. en ik moet zeggen deze lijdensweg van nu is bijna evenzwaar als toen. maar vergelijkbaar ook in klachten. maar ik herken hem nu. en ik probeer het te omarmen tot weer een beter leven. en ik hoop dat het ons op deze manier met vallen en opstaan en menig traantje weer gaat lukken. het leven is het echt waard.

     Citeren Bewerken

    Dikkie   

     

    Geplaatst 1 uur geleden

    ohh jemig wat een verhaal, ga toch eens denken om een boek te schrijven


     

    Jemig, wat een verhaal en wat een zware periode. Je bent wel een sterke vrouw zeg. Dat je zo positief blijft na zo'n ziekteproces. 

  18. Beste allen,

    Goedemorgen gewenst en heb een vraag aan jullie? Is Diazepam een slaapmiddel of een rustgevend? Ik merk dat ik er zo anders op reageer dan op lorazepam. Ze vinden me thuis gedeprimeerd en voelt nog steeds watten in mijn hoofd en zenuwpijn in maag. Heeft iemand van jullie ook deze ervaring met Diazepam?

  19. 50 minuten geleden zei Rixie:

    @Greta ik ben nog niet zover, nog 5 mg te gaan. Maar ik denk dat ik op het laatst 0,5 mg zou doen. Was ik maar vast zover ,;-)) Nu bouw ik af 1 mg per keer.  Ik verwacht geen rare verschijnselen. Want je hebt afgebouwd. Desnoods wat langer doorgaan met de laatste 0,5 mg of daar ook weer stukje vanaf totdat het goed voelt om ook met die te stoppen.

    Succes, je bent er bijna !!

    Zoals @Dikkie het zegt, lees dat nu pas.

     

     

     

    Maar dan heb je snel 5 mg afgebouwd. Gaat dus best rap. Alleen vraag ik me af hoe lang ontwenningsverschijnselen aanblijven na het stoppen. Vandaag geen goede dag. Hoe lang blijft dat gif in je bloed zitten? Als de dosis steeds kleiner wordt, wordt de hoeveelheid diazepam  ook steeds kleiner waardoor je minder last krijgt. Zo stel ik me dat voor.

     

  20. Wat een positieve instelling Rixie. Dan heb ik gelijk een vraag aan jou. Wanneer kun je stoppen met Diazepam? Is dat met 1 gram of o,,5? Ik weet niet hoe ik dat aan moet pakken.Ik ben nu 5 weken bezig met afbouw en wil nu naar 1 mg. Ben begonnen met 5 mg start 29 juni en daarvoor 8 weken lorazepam 1 mg. Ben een beetje bang voor wat zou kunnen gebeuren aan rare verschijnselen. 

  21. 1 uur geleden zei Bellie:

    @Greta inderdaad,  heb jij het ook  in je arm of hoofd? Sinds ik gezakt ben van 1,5 mg vorige week zaterdag kreeg ik weer die klachten erger. Ook misselijk en oorsuizen. Terwijl ik niet snak naar zo'n dosering. Meer tja zoals ik al zei zijn die klachten waarschijnlijk ergens anders van.  Het lijkt zoveel op elkaar. 

    Nee, alleen in de benen. En vandaag ook veel last van mijn middenrif. Ik heb een gevoel alsof er een strakke band omheen zit. Dit had ik ook voordat ik begon met medicatie en aangezien Diazepam een spierverslapper is had ik er minder last van. Nu neem ik nog 1,5 mg in en merk dus gelijk het verschil. Ik doe nu allerlei ademhalingsoefeningen die wel helpen voor de ontspanning. Heb je zelf ook baat bij ontspanning? Op internet staan een hele goede ademhalingsoefeningen en doe ook wat mindfulness via internet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...