Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Bellie

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  328
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bellie

 • Rang
  Forummer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik ben op de dag van afbouwen en dag erna steeds aardig beroerd. Nu merk ik de laatste tijd dat het dan daarna heel goed gaat om dan op dag 7 weer klachten krijg. Ik bouw af om de 10 dagen trouwens. Herkennen jullie dit? Dat je tussendoor ook weer ff een knauw krijgt? Ik gebruik trouwens Diazepam.
 2. Fijn dat het goed gegaan is @bolletje! Geen pijn gehad? Vannacht minder geslapen. Last van mijn darmen. Uit onderzoek is gebleken dat ik een overvloed van een gist/schimmel en een parasiet in mijn darmen heb. Verklaart een hoop klachten die ik al jaren heb. Gisteren naar Tactus verslavingszorg geweest. Was intake gesprek met psycholoog. Alles wordt erbij gehaald, je geschiedenis en familie, maar het was haar wel duidelijk dat ik niet van de Benzo's af kwam omdat mijn lijf er kennelijk erg sterk op reageer. En dat ik het gekregen had voor een tijdelijk probleem en niet vanwege mijn geschiedenis of zo. Mijn verhaal gaat nu naar de verslavingsarts voor afbouwschema. Duidelijk gemaakt dat ik de Temazepam niet wil omzetten. Nou, dat bepaalt de Arts wel en ook het tempo. Daar moest ik mij wel aan houden dan. Dat zien we straks dan wel. Ik ben baas over mijn eigen lijf. Ze hadden een paar weken geleden aan de huisarts doorgegeven dat ik gerust 1mg per dag kon afbouwen. Tuurlijk.....
 3. Bellie

  Lorezepam

  @Dikkie ik zei dat ik 0,0 telefonisch hulp heb gekregen van hun (Tactus) voor het afbouwen. Dat ik zelf op zoek ben gegaan op internet en op hun eigen forum terecht kwam. Dat ik met de hulp van de forum gebruikers er achter ben gekomen hoe ik t moest aanpakken en dat ik dat weer heb teruggekoppeld aan mijn huisarts.
 4. Bellie

  Lorezepam

  @Dikkie lorazepam kan je niet vergelijken met bijvoorbeeld oxazepam hoor. Lora is veel zwaarder. Dus 0,5 oxa afbouwen is makkelijker dan 0,5 lora. Dat is ook met diazepam. Ik kreeg half februari last van overspannen, zware overgangsklachten en achteraf waarschijnlijk corona. Net de AH: 1 betalen 3 halen. Omdat ik veel last had van angst, onrust en slecht slapen kreeg ik op 3 mei 15 mg oxazepam en op 10 mei temazepam, allebei dagelijks. 20 dagen later wilde ik de oxa halveren en stoppen met de Tema. Kreeg 4 dagen later gigantische afkickverschijnselen. 5 nachten niet geslapen met hoofdpijn, misselijk , beven en heel veel angst. Mijn lichaam reageerde belachelijk op dat. Ze zei vandaag dat dat inderdaad uitzonderlijk is na nog geen 3 weken gebruik. Tja.... Het zou je maar gebeuren.
 5. Bellie

  Lorezepam

  @Dikkie geen probleem hoor! Ben een open boek hahaha. Dat was vandaag ja. Het was een intake gesprek met een psycholoog. Tja, dan word je hele geschiedenis erbij gehaald, je familie enz. Flauwe kul. Ze had meteen door dat ik per ongeluk aan de pammen zat omdat mijn lichaam er dus zo sterk op reageer. Mijn verhaal gaat nu naar de verslavingsarts en zet dan het afbouwschema op. Ze zei dat die arts het erg belangrijk vind dat je aan dat schema houdt en hij kijkt naar welk middel de Temazepam omgezet kan worden . Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ik mijn eigen psycholoog heb om om te gaan met mijn stress en verleden. En dat niks te maken heeft met het feit dat ik aan de Benzo's zit en dus geen praatprogramma wil. Ik wil realistische hulp bij het afbouwen. En meteen duidelijk gemaakt dat ik niet wil dat de Tema omgezet wordt in diazepam. Ben ik net klaar straks met de dia kan ik weer opnieuw beginnen. Echt niet. En de arts kan wel willen dat ik op zijn manier afbouw maar ik ken mijn lichaam. Mijn man was mee en die gaf me gelijk. Ja sorry hoor, ik ben geen mak lammetje. Weten ze meteen wie ze voor zich hebben.
 6. Mijn overgangsconsulente gaf mij gaba omdat ik zo onrustig was en slecht sliep. Toen zat ik nog niet aan de Benzo's hoor. Maar ik werd knettergek die nacht.
 7. @Wilhelmina ik vind gaba supplement niet echt een ding om zelf mee aan de slag te gaan
 8. Ja gelukkig wel. En dat na een zeer bewogen dag. Was bij de Psycholoog geweest om daarna thuis via whatsapp (!!!) te horen te krijgen dat een ouder iemand waar ik altijd een zwak voor had, na een kort ziekbed, was overleden. Dat hakte er ff goed in en deed mij terug denken aan het plotselinge overlijden, ook na kort ziekbed van mijn vader 2 jaar terug... in bed kwamen weer de waterlanders. Veel succes Bolletje!
 9. @karin123 ik geef @Dikkie gelijk. Als je juist er door slechter voelt wat schiet je er dan mee op? Dan ken je wel denken: ik heb het toch gedaan, maar wat is de prijs die je ervoor betaald. Ik kon ook niet naar de winkels of de kerk. Veel te veel prikkels. Nu gaat de winkel wel maar alleen als het niet druk is. Dus pas ik mijn tijd erop aan. Sta ik beroerd op, dan maar niet naar de winkel. Misschien later of iemand anders dan maar. Begin klein. Bij wijze van spreken: vind je het eng om de straat over te steken omdat voor jouw gevoel dat te ver is. Dan loop je tot het begin van de stoeprand. Vind je dat niks. Dan ga je de volgende dag tot een meter van de stoep. Lukt het? Dan is dat jouw grote overwinning! Volgende keer probeer je je voet op de straat te zetten. Snap je wat ik bedoel? Je moet leren om op jezelf weer te vertrouwen. Beetje bij beetje. Probeer te luistern naar jezelf en niet alleen naar wat de ggz wil
 10. Dat zou je even op Google kunnen opzoeken. En dan wel even kijken naar de reviews over die praktijk
 11. @Wanhopige @karin123 Voor dat hoofd wat overloopt en constant aan staat, de liedjes en constant denken; hebben jullie eens psychomatisch fysiotherapie gehad? Dat heeft mij zo goed geholpen om weer mijn rust op momenten te kunnen krijgen. 4 maanden geleden vluchtte ik mijn bed uit en kon ik absoluut niet stil zitten. Ik werd gek. Deze therapeute heeft mij zo goed geholpen.
 12. @Wanhopige en heb je geen idee wat dat trillen veroorzaakt? Er was toch een bepaalde vitamine niet goed bij jou? @bolletjesucces! Claim de wc vandaag mocht je met anderen wonen! Het kan hard gaan opeens spreek ik uit ervaring hahaha
 13. Dit weekend was ik ook heel erg emotioneel en aan het huilen. Dat is echt ben het afbouwen. Nu is het weer weg. Maar ik heb ook gemerkt dat een goede huilbui ff oplucht hoor
 14. Minder onrust en weer vrolijk en niet misselijk
 15. Nee 0,5 mg totaal
×
×
 • Nieuwe aanmaken...