Spring naar bijdragen

AVHHVA

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

AVHHVA's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. AVHHVA

    Té positief?

    Hoi Jesper! Het gaat erg goed! Ik betrapte mezelf erop dat ik de dagen niet meer tel ;-) Ik drink nog steeds dezelfde hoeveelheid bier, maar dan 0.0 !! Zonder 0.0 zou ik het zwaar krijgen denk ik! Ik ben een tijdje niet op dit forum geweest omdat de stelling 'Vandaag drink ik niet' averechts werkt bij mij, het geeft me een optie dat het een andere dag wel zou kunnen ofzo... Wil ik niet dus dat ontweek ik ff. Hoe gaat het met jou??
  2. AVHHVA

    Té positief?

    Precies! Ik las ergens dat de grootste ziekte van deze tijd is dat we allemaal maar elk moment gelukkig moeten/willen zijn! Vond ik wel een mooie! Dat hoeft helemaal niet! :-)
  3. AVHHVA

    Té positief?

    Kijk dat neem ik mee! Wijze woorden, Dank je wel!! Gaat het goed bij jou?
  4. AVHHVA

    Té positief?

    Dat ik denk dat ik er al ben en zo misschien verrast wordt en dan niet sterk ben.
  5. AVHHVA

    Té positief?

    Hoi Etty, wat bedoel je precies met je laatste vragen? Ik wil graag antwoord geven maar snap je niet helemaal:-)
  6. AVHHVA

    Nieuw hier

    Ik heb me voorgenomen nóóit meer te drinken en ik heb het mijn hele omgeving verteld. Als soort stok achter de deur al denk ik deze niet nodig te hebben. Mijn omgeving heeft onwijs positief gereageerd en vinden het een wijs besluit. Zij zagen me ook langzaam minder leuk worden door kwade dronk en veel discussie en cynische opmerkingen dan. Dat sterkt me enorm dat ze trots op me zijn. Waar ik voor wil waken is het moment dat het voor anderen 'normaal is geworden' en dat je niet meer de erkenning krijgt hoe knap het is etc. Dan moet je het écht helemaal alleen doen. Daarom ben ik vandaag lid geworden van dit forum. Snap je wat ik bedoel?
  7. AVHHVA

    Té positief?

    Dank voor je reaktie! Ik ben net als jij eerder ook ineens gestopt met roken na zo'n 15 jaar en ook nooit meer gedaan. Misschien gaat het de een wat makkelijker af dan de ander. En gelukkig heb ik ook geen zaken die ik wilde verdoven voor het drinken. Het was gewoon zo dat ik bij álles wel een reden had om te drinken, gewoon omdat het kon... Maar dan ook elke dag en met steeds vaker zwarte gaten. Mijn eerste move was om uit de horeca te stappen, na 12 jaar werk en 2 jaar ondernemerschap en nu deze stap. Ik moet zeggen dat ik wel enorm veel 0,0 bier drink nu, want buiten de alcohol hou ik gewoon enorm van bier! Gelukkig zijn er tegenwoordig erg goede mailtjes te koop! Ik ben blij te horen dat jij na twee jaar nog steeds niet drinkt en hoop je voorbeeld te volgen. Nogmaals bedankt!
  8. AVHHVA

    Té positief?

    Ik ben voor altijd gestopt. Ik ben een jaar geleden voor een maand gestopt maar de week ervoor en de week erna heb ik zó veel gedronken dat die maand stoppen eigenlijk nergens op sloeg. Ik keek alleen maar uit naar het moment dat de maand over was. Nu ik de definitieve keuze heb gemaakt voelt het zo enorm als een opluchting! Ik twijfel ook geen moment dat ik ooit nog zal beginnen. Maar ik weet ook dat het een sluipmoordenaar is die toe kan slaan. Ik vind het gewoon vreemd dat het zo makkelijk gaat terwijl de drank (het bier) voorheen zo aanwezig was elke dag. Dat maakt me onzeker...
  9. AVHHVA

    Nieuw hier

    Hoi Jesper, het lijkt erop dat we ongeveer tegelijkertijd gestopt zijn. Ik ben 38 dus dat ligt ook dicht bij elkaar. Ik volg je ontwikkelingen, de vermoeidheid is vooral herkenbaar! Succes man!
  10. AVHHVA

    Té positief?

    Hoi, ik ben nieuw! Na zo'n 23 jaar drinken ben ik vandaag 10 dagen geleden gestopt. Ik wilde dit al zo'n twee jaar maar was er niet klaar voor, het zit/zat heel erg verweven in mijn leven en contacten. Ik heb gewacht op hét moment en ineens was het daar. Hoewel ineens... na twee ruzies met mijn vrouw in een week tijd door en óm de drank werd ik zondags wakker en wist het meteen: dit is het moment! Voor het eerst! Nu merk ik dat het me vrij makkelijk af gaat maar dat baart me ook zorgen... Ik dronk echt elke dag en makkelijk 8 blikjes. Mijn vraag aan jullie: komt het lastige moment nog of heb ik gewoon 'mazzel' ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...