Spring naar bijdragen

Rachels1976

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Rachels1976's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dag beide heren, Gisteren heb ik drie momenten gehad dat ik dacht even een gokje wagen. Normaal zal ik meteen er aan toegeven met de gedachte, kan wel nee zeggen maar ik ga het toch doen. Nu heb ik bij alle drie de keren nagedacht waarom ik nu op dit moment de drang heb. En ik heb mezelf de volgende vragen gesteld en beantwoord: Wat zijn mijn gedachten op dit moment? wat voor gevoel heb ik nu? wat is de aanleiding? Ik ben er achtergekomen dat ik verschillende triggers heb. Gespannen, angstig, na de hele middag hard gewerkt in de tuin mezelf willen belonen etc. Toen ben ik bewust stil gaan staan bij de momenten dat ik heb gegokt? Hoe voelde ik me toen en wat heb ik er aan overgehouden? En ik heb er niet aan toegegeven. Wat ik gisteren voelde vergeleken met wat ik voelde bij het gokken was toch vele malen beter!! Ik bekijk het ook per dagdeel. Hele dag is voor mij nog niet te overzien. Ik heb geld en dat het blijft mooi in mijn bezit!! Ik zat te denken aan al die mooie bonussen die je krijgt bij de casino’s met hun zogenaamde free money! Toen besefte ik hoeveel bonussen ik hun wel niet hebben gegeven in al die jaren. Het verschil is alleen, aan hun free money waren er allemaal regels en voorwaarden verbonden en het was niet iemands salaris. Mijn bonussen waren zonder regels en voorwaarden en verdomme mijn zuurverdiende geld waar ik elke dag hard voor moest werken!!! Ik hoop echt dat jullie uit mijn proces wat mee kunnen pikken voor jullie eigen persoonlijke route tot een gokvrij leven. Het is en blijft namelijk iets persoonlijks en uniek!! Het verschil van toen en nu is dat ik nu echt zelf wil stoppen! Ik zie gokken niet meer als mijn beste vriend maar als mijn grootste vijand! En mijn wapen is mijn motivatie!! Ik wens jullie beide veel motivatie en kracht toe!! Ik ga nu dag 4 in!!
  2. Rachels1976

    Waarheid

    Dag Max G, Je hebt helemaal gelijk en ik ga het ook oppakken. wat fijn om te horen dat het nog steeds goed gaat. Ik denk dat vooral het vertrouwen in jezelf en dat het je gaat lukken de sleutel tot succes is! voor mij is dit een grote motivatie!! Ik heb vandaag af en toe drang gehad en ik ben meteen gaan schrijven in mijn dagboek. Het helpt. Ik bekijk het per dagdeel. Daarnaast afspraak gemaakt met de huisarts en mijn tuin opgeruimd. Ik merk dat als ik fysiek bezig ben hiermee mijn frustratie kwijt raak. Maar daarin tegen kwam wel de gedachte om toch een gokje te wagen als ontspanning na het harde werken. Ik ben er me nu bewust van! Ik heb veel triggers merk ik, maar zolang ik er bewust van ben kan ik bewuste keuzes maken. Ik lig nu ontspannen op de bank met een lekkere bakje koffie. Zoals ik al zei ik bekijk het per dagdeel. Wens je een hele fijne avond toe en zo fijn dat je steeds reageert. Ik voel me echt gesteund!! Dag 3 is bijna voorbij!
  3. Rachels1976

    Waarheid

    Dag Max G, Bedankt voor je reactie en steun! Waardeer het zeer! even een update: Ik ben gisteren naar mijn broertje en schoonzus gegaan om open kaart te spelen. Wat blijkt! Mijn schoonzus had gebeld omdat mijn nichtje naar het ziekenhuis moest i.v.m. Benauwdheid door haar bronchitis. Pfff...achteraf ben ik zo blij dat ik er heen ben gegaan. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gegaan. Daarom dat ik nu pas reageer. Nee, ik heb het ze niet verteld. Geen moment! Het gaat nu even niet om mij. Mijn voornemen om ze het alsnog te vertellen staat nog steeds. Maar eerst moet mijn nichtje weer thuis komen, volledig hersteld. Mijn motivatie om te stoppen is nog steeds groot! Ik zie het als een uitdaging. Hou netjes mijn dagboek bij. Aanstaande dinsdag voor het eerst naar een zelfhulpgroep. Ik heb al contact gehad en de persoon gaat me opvangen. Morgen naar de huisarts voor de doorverwijzing. Ik voel gewoon dat het voornemen om te stoppen dit keer heel realistisch en haalbaar aanvoelt. Nu wil IK zelf!! Ik bekijk het per dag en lees veel over andermans ervaringen en tips hoe hiermee om te gaan. Dit is tot nu mijn verhaal! Ik ben ook heel benieuwd hoe het verder met jou gaat? Fijne zondag toegewenst en tot gauw maar weer! :-)
  4. Dag RVE, Niet doen!! De schade kan hiermee alleen groter worden. Jij wilt onbewust jouw verliezen terugwinnen door deze gedachten nog even 100 euro te gaan gokken. Het helpt niet en het blijft niet bij 100 euro en weet je zelf ook. Wat jou nu even weerhoud is de kater van afgelopen vrijdag. Als dat gevoel weggaat dan ga je weer terug. Doe het niet!!!!! Ga rustig nadenken wat je nu precies wilt?!! Verder met gokken en in ban blijven in deze verschrikkelijk ziekte of nu naar je gevoel luisteren wat dat gokken van vrijdag jou heeft gebracht en de keus maken hier iets aan te gaan doen?!! Daarna kijk je naar de volgende stap. Jij hebt de regie. Het voelt niet zo. Ik weet er alles van. van mij part gaan we de hele avond elkaar berichten als dat jou helpt van het gokken weg te blijven vandaag. Bekijk het per dag!
  5. Rachels1976

    even voorstellen/dag 1

    Dag Diluka, ik herken het zo goed! Ik Zit in dezelfde schuitje. Vandaag weer opnieuw gaan tellen. Gisteren weer de mist in gegaan. En de confrontatie met mijn schoonzus en broertje moet nog plaats vinden, want zij beheren mijn geld. Ze hebben gezien dat ik online heb zitten gokken. Teleurgesteld en boos zullen ze weer zijn. En eigenlijk hoef ik me niet tegenover hun te verantwoorden. Ik moet op mezelf concentreren. Vergeef mezelf. Wat ik wel besef en dat moet jij ook...je kan het niet alleen! Ik heb me alle accounts laten uitschrijven. Ik heb gamban op mijn telefoon gezet zodat ik niet meer op de goksites kan komen. Kijk voor meer info op gamban.com Gemeld bij online hulp. Daarnaast ga ik maandag naar de huisarts voor een doorverwijzing naar een psycholoog en als laatste ga ik kijken naar praatgroep bij mij in de buurt. En toch als ik er aan toe ben de confrontatie aangaan met mijn familie en echt nu volledig open zijn. Ik heb nog steeds niet alles verteld. De echt schuld die ik heb. Ze kennen maar een gedeelte. Ik ben moe om steeds op dit punt te komen. Ik besef eigenlijk nu dat ik nu echt wil. Voorgaande jaren was het meer de financiële gedeelte waar ik me druk om maakte, maar daar ligt de oorzaak niet. Stel je jezelf eerst deze vraag: wil je echt stoppen?!! zoek dat maar eerst uit. Ik wilde niet stoppen, maar een oplossing voor mijn financiën. En zodra dat beter gaat val ik weer terug. Ik stel me ook de vraag...vind ik mezelf waardevol genoeg om te willen stoppen? Bewustwording, mijn gedrag en mijn denkpatroon veranderen. Daar ligt mijn antwoord. Maar wel met steun en begeleiding!! Ik wens je veel sterkte en ook al lees je het niet. Ik heb het van me af kunnen schrijven. wat een opluchting! Het is nooit te laat! heel veel sterkte meid!!!! liefs Rachel!
  6. Rachels1976

    Waarheid

    Heel erg bedankt!! Ik ben weer bij het begin voor mijn gevoel en openheid is mijn probleem. Ik heb er grote moeite mee. Soms denk ik dat ik het eerder voor mijn familie doe dan voor mezelf. Nu moet ik open kaart gaan spelen. Weer! Ik haat de teleurstellende blikken van mijn broertje en schoonzus. Zij zijn namelijk de mensen die mij helpen door het geld te beheren. Maar ben gisteren weer de fout ingegaan en je raadt het al. Mijn schoonzus belt me net om mij daarmee te confronteren. Ik schaam me diep en wil nu even geen confrontatie. Durf niet terug te bellen. Gek eigenlijk! Dit is mijn probleem en ik moet met mezelf in reine komen en vergeven en niet druk gaan maken over wat zij denken en vinden. Maar ik doe het toch. De spanning giert door mijn lichaam. Verschrikkelijk gewoon!! Ik moet maar weer op de blaren gaan zitten. Wish me luck!! Ik hou je op de hoogte. Teminste als je dat oke vind? liefs Rachel.
  7. Dag RVe, Hoe gaat het met je? Antwoord op jou vraag: ja, je bent gokverslaafd. Waarom zeg ik dat, omdat ik mezelf in jouw verhaal herken en ik weet dat ik gokverslaafd ben. Nu alweer 6 jaar. Ga naar de huisarts en vraag hulp. Je hebt daarnaast de organisatie Agog die je online even kunt opzoeken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik moet helaas weer het proces aan om gokvrij te zijn, gezien ik een gigantische terugval heb gehad de afgelopen half jaar, maar ik geef niet op!! Ik vertik het in een hoekje te gaan zitten en mezelf verwijten te gaan maken. Gewoon opstaan en er weer tegen aan! Idee om elkaar op de hoogte te houden van ons proces? fijne dag en succes!! liefs Rachel!
  8. Rachels1976

    Waarheid

    MaxG, Hoe gaat het nu met je? Ik ben al wat verder dan jou, daarom wil je erop attenderen dat het drang tot gokken altijd uit het niets terug kan komen, vooral als je wat verder bent en alles lijkt weer normaal te worden. Ga opzoek naar het waarom en daarnaast zoek vervanging voor het gokken. Ik heb me namelijk er helemaal in verdiept en wat blijkt...onze hele beloningssysteem in onze hersenen is veranderd. De hoeveelheid stof wat vrij komt om die kick te voelen bereiken we alleen door te gokken. Daarom is het belangrijk om het gokken te vervangen met wat gezonds die hetzelfde effect heeft als bij gokken. Dat is nou net het probleem bij mij. Ik zou niet wat en daarom krijg ik steeds een terugval. Ik ben dus van plan om het nu beter aan te pakken. Ik ga bondgenoten opzoeken online, ik ga maandag naar de huisarts weer voor een doorverwijzing naar een psycholoog, ga me aansluiten bij een praatgroep bij mij in de buurt en heb me net aangemeld voor online hulp. Wees a.u.b. Alert en zorg ervoor dat je nazorg krijgt of een psycholoog waar je wekelijks terecht kan. Praat erover als je drang hebt. Met je vrouw of een vriend... Ik besef gewoon dat ik een hele netwerk om me heen moet bouwen waarin ik het gevecht tegen gokken kan beginnen en ook ga winnen! Ik hoop dat je iets aan mij verhaal hebt en wens je echt heel veel succes naar een gokvrije gelukkig leven!! Liefs Rachel!
  9. Dag allen, Ik ben een vrouw van 42 die nu ongeveer 6 jaar gokverslaafd is. Heb op verschillende manieren hulp gezocht. Mij aangemeld bij Tactus en groepstherapie gevolgd. Helaas was ik de enige die gokverslaafd is tussen de andere leden. Daarna is er ook geen nazorg geweest. Voel me niet echt geholpen. Heb mijn familie ingelicht en die hebben beheer over mijn geld en ik zit bij budgetbeheer. Ondanks alles zoek ik toch weer manieren om te gokken. Wat ik nu heb ontdekt is paysafecard tegoed en daarmee kan ik online gokken. Gisteren vertelde mijn schoonzus mij dat ze de wachtwoord van mijn internetbankieren kwijt is. Zij hield namelijk de uitgaven en inkomsten in de gaten. En ja....misbruik van gemaakt en online staan gokken de hele nacht. Schade is beperkt gebleven, maar ik voel me verschrikkelijk!! Ik wil dit niet meer maar kan het niet alleen!!!!! Ik heb me nu aangemeld voor online hulp. Ga maandag toch weer naar de huisarts voor doorverwijzing naar een psycholoog en ga op zoek naar een praatgroep. Ik vind dat men hier in Nederland ernstig te kort schiet als het gaat om hulp krijgen. Vooral voor gokverslaafden. Ik besef steeds meer dat ik dit zelf in de hand heb maar dat ik dit echt niet alleen kan!! Ik wilde even mijn hart luchten en ik hoop dat we wat voor elkaar kunnen betekenen op dit forum! Ik en wij allemaal zijn meer waard dan dit!!! Ik hoop dat ik reacties krijg en ook dat ik bondgenootjes kan vinden die bereid zijn elkaar te steunen naar een gokvrij leven. liefs me!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...