Spring naar bijdragen

Clau

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Clau

  1. 12 uur geleden zei Dubie:

    Clau  begrijp niet precies wat je bedoelt met de nacht straks neem ik halfje zit ik op 30 half  had vanmorgen rot ochtend dus  een hele en middag een hele genomen dus kom ik nu niet uit op 30 dus nu niks meer maar straks met slapen maar halfje over dus straks in de nacht weer wakker worden met verschijnselen ik heb dus met 30mg nu problemen maar al eerder lichaam vraagt steeds meer  

    Als je iedere 6 uur een dosis neemt, bv 8 uur 14 uur 20 uur en 2 uur in de nacht. Oxazepam is snel uitgewerkt 4 x innemen geeft veel meer rust merkte ik.

  2. Hoi Anja,

    Wanneer je naar 4 x gaat zit je wel gelijk op 40 mg. Ik gebruikte 2 x 10 en 1 x 5 mg en ben toen ik teveel afkickverschijnselen kreeg naar 2 x 10 mg en 2 x 5 mg gegaan. Toen ik ben gaan afbouwen heb ik eerst de pillen van 10 mg naar 5 mg afgebouwd en toen verder van 4 x 5 mg... was wel een hoop gepriegel met dat afwegen, er zit niet eens een breuklijn op die dingen.

    Ik ben een enorme contolfreak en voor mij was dit de beste manier. Als tapering ook met 4x per dag inname kan zou dat ook goed kunnen werken natuurlijk maar als je er even doorheen zit is het ook wel fijn om even iets langer op een dosis te blijven zitten. Dat heb ik wel een paar keer gedaan namelijk. 

    Ik was destijds aardig van het pad af maar de oxazepam heeft het veel erger gemaakt omdat ik na twee keer innemen al afkickverschijnselen had. Maar omdat ik niet goed in mijn vel zat heb ik niet gelijk die link gelegd dat het door de oxazepam kwam helaas en artsen weten er echt niet veel vanaf sorry.... ik kreeg aanvallen van hartkloppingen, duizelig, zweten en erg raar in mijn hoofd voelen. Totdat ik dus van de dokter 3 x per dag MOEST innemen toen had ik geen last meer. 

    Toen het weer beter ging, dat was ongeveer 2 maanden later ben ik gaan afbouwen. 

    Voor jou is het natuurlijk wel zonde om naar 4 x 10 te gaan, als ik je mag adviseren dan zou ik de inname in de nacht (om de 6 uur innemen) een halfje proberen dat scheelt weer 5 mg. Verder is het natuurlijk aan jou en je arts wanneer je wilt gaan afbouwen. 

     

  3. Hoi, 

    Ik was dus snel verslaafd oxazepam zodat ik al snel afkickverschijnselen kreeg tussen het innemen in (nam toen 3 keer). Ik ben het 4 keer p.d. gaan nemen en toen heel rustig gaan afbouwen, met een weegschaaltje steeds iets minder gewicht per week ongeveer. In totaal heb ik er 8 maanden over gedaan. Afkickverschijnselen vielen mee vooral hoofdpijn en af en toe overgeven... maar de angst waar ik zo bang voor was viel mee en paniek bleef uit.  Nadeel van tapering vind ik dat je niet je eigen tempo kan aanhouden wat bij mij zeer belangrijk was. Diazepam werkt langer maar is ook een zwaarder middel die stapelt in je lichaam. groetjes Clau en succes

     

  4. 16 uur geleden zei Toffee:

    He allemaal,

    Ik had even een vraagje, ik heb niet zo enorm lang oxazepam gebruikt ( maandje of 5 a 6) en ben inmiddels op eigen kracht afgebouwd naar 2x0,5mg.

    Ik slik er eentje in de ochtend (rond 9 uur) en eentje in de middag (rond 15:30).

    Ik ben  degene van de middag aan het afbouwen naar 0,25... Zo heb ik dat bij de andere oxa's ook gedaan en dat ging goed van 0,5mg naar 0,25 en dan stoppen. Maar wat is wijsheid? eerst die van de middag afbouwen naar 0 of is het handiger om eerst de ochtend af te bouwen naar 0,25? 

    Ik zou de ochtend naar 0,25 doen en dan stoppen. Zo heb ik het ook gedaan tenminste. Succes!

  5. Bedankt voor jullie reacties. Ik ben nu een week van de oxazepam af:). Het was wel een lange weg, ongeveer elke week een mg eraf. Ik ben pas gestopt toen ik op 2 mg aan gewicht zat, dat is nog minder dan een halve mg. oxazepam. Ik weet nu achteraf dat ik al na een paar tabletjes verslaafd was lichamelijk. De klachten die ik toen had waarvan ik dacht dat het door angst of hartklachten kwam waren ontwenningsverschijnselen. Namelijk zweten, duizelig, snelle hartslag en rode vlekken. Ik heb tijdens het afbouwen verschillende klachten gehad. Ergste was hoofdpijn, verder veel rode vlekken en rood gezicht, huilbuien en soms misselijk, overgeven en angst. Maar daar waar ik bang voor was is gelukkig niet gebeurd nl. paniekaanvallen of hele erge hartkloppingen. Het was een gedoe om alle stukjes pil af te wegen maar het is het waard geweest. Ik vond het wel fijn om met Oxazepam af te bouwen omdat je het echt zelf in de hand hebt. Wanneer je teveel last hebt tussendoor kan je het wat vaker in nemen. Ik ben naar 4 x per dag gegaan. Ik kreeg wel de tip om over te stappen naar Diazepam maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik voel me nu nog niet de oude, voel me gespannen in mijn spieren en kan me slecht ontspannen. Maar dat komt wel weer!

  6. 2 uur geleden zei Cyclad58:

    Lieve Clau, als je de behoefte hebt om hier iets van je af te schrijven zou ik zeggen: doen!
    Wil je even afstand: alle respect!

    Ik begrijp uit je verhaal dat je de paroxetine ophoogt naar 30 mg? Je wilt je Oxazepam afbouwen, ik ga er vanuit dat je behandelaar heeft gezegd dat de paroxetine eerst op niveau moet zijn (30 mg) en daarop zijn ingewerkt, anders heb je het dubbelop: én de gevolgen van ophogen paroxetine én de gevolgen van afbouwen Oxazepam. 

    Als de paroxetine eenmaal gestabiliseerd is kun je op je gemak beginnen met afbouwen lijkt me, waarbij omzetting naar Diazepam een aanbeveling is. 
    Vreemd dat GGZ eerst je angsten wil aanpakken en dan pas je persoonlijkheid. Het heeft allemaal met elkaar te maken, dus logisch vind ik dat ook niet. 

    Heel veel sterkte gewenst en je gaat eruit komen! 

    Dank je wel! Ik heb de paroxetine opgehoogd naar 15 mg per dag dat gebruik ik nu 2 weken. Ik heb ooit wel eens 20 mg gebruikt maar daar voelde ik me niet goed bij, echt overdreven vrolijk... dus tegen advies in naar 15 mg opgehoogd. Ben erg eigenwijs met medicatie maar eigenlijk met alles wel ahum... Ben altijd bang hoe ik reageer en nu zit ik met de gebakken peren in de vorm van Oxazepam. Ik denk dat ik pas overga op diazepam als ik het niet meer trek omdat het een wat sterker middel is. En ik ben ook bang om de medicatie te veranderen. 

  7. Hoi allemaal,

    Omdat ik minder ellende wil opzoeken zal ik hier wat minder zijn. Ik had me van de week een paar dagen goed gevoeld en goed geslapen. Waarschijnlijk toch stress en nadenken wat er doorheen komt. En ik denk dat ik veel last heb gehad met het ophogen van mijn paroxetine. Ik zit nu sinds drie dagen op 27 mg. per dag. Daarvoor wisselend op 30, 28 of 29. Mijn weegschaal was niet accuraat van bol.com heb hem terug gestuurd en heb er nu een van Breinler. Iets duurder maar zeer nauwkeurig. Aanrader dus. Waar ik nu last van heb is soms wat snellere ademhaling / wat snellere hartslag en soms beetje nerveus. Maar dat komt ook door onderstaande denk ik.....

    Ben uit mijn doen omdat mijn magnetiseur heeft gezegd dat als ik zo doorga met mijn angst en verlatingsangst( heb extreme verlatingsangst door relatieproblemen) dat ik borderline kan worden. Nou heb ik idd veel kenmerken daarvan maar niet alles. Ik ben namelijk extreem introvert. Wel heb ik zowel bindings- als verlatingsangst en ben nu bang om mijn enigste steunpilaar te verliezen. Ik zou mijn angsten vooral zelf moeten aanpakken maar weet niet zo goed hoe. 

    De ggz wil eerst mijn angst en agorafobie aanpakken en daarna pas naar mijn persoonlijkheid kijken. Heb gezegd dat ik dat niet logisch vind maar zij vinden van wel...mijn grootse angst is om alleen komen te staan en ik voel geen veilige basis in mezelf. Maar goed, volgende week eerste behandeling en dag erna bij een arts over mijn medicatie.  Ben benieuwd wat die gaat zeggen.

    Fijn om even mijn verhaal te doen ook al is het misschien een beetje off topic. 

    Lieve mensen iedereen hier succes met afbouwen en hoop dat we met zijn alle ooit veel rust en liefde mogen ervaren:heart:

    Tot de volgende keer:lips:

     

  8. Dank je wel lieve Kannietmeer:) Voor de bemoedigende woorden. Wat goed dat jij zo goed gaat!!! Goede tip als je even wat voelt aan wat anders denken. Ik zie wel wat komen gaat en als ik er dood aan ga ben ik ook overal vanaf. Ik moet me vooral minder druk gaan maken overal om. Gister en eer gister  1 mg van de dagdosis af, vandaag 1,5 mg en morgen 2 mg. Slaat misschien nergens op maar het is toch wat. Misschien durf ik straks wel iets sneller af te bouwen. Nu goed opzoeken hoe met angst en paniek om te gaan.....xxx

  9. 2 uur geleden zei Kannietmeer:

    Je lichaam krijgt met Lorazepam en oxazepam steeds een reactie van de vermindering en van tussentijdse ontwenning. Met diazepam kan je meer sluipen. 10 mg oxa is ongeveer gelijk aan 5 diazepam.  Je kan overstappen. Je gaat dat mogelijk wel merken, misschien iets meer duf. Afbouwen word daarna makkelijker maar duurt wel lang. Een groot deel van de strijd is accepteren dat je je niet echt goed zal voelen. Deze medicijnen zijn een 'oplossing' die eigenlijk een 'probleem' vormen en je verder van huis brengen... ook met je angsten. Dus denk niet: ik durf niet te stoppen want dan krijg ik last van angst. Bijt door de angst heen en stap snel van de oxa af.

    Bij jou verhaal, omdat je het zo kort gebruikt, denk ik ergens ook: bouw snel af en zie wat er gebeurd. Van 3x naar 2x naar 1 x per dag in drie weken. Maar dat is mijn ervaring met oxazepam en mijn ongeschoolde maar ervaren brein die dat zegt. Het is een gokje omdat we niet weten wat de reactie precies zal zijn. Maar ik heb het idee, een kleine mogelijkheid, dat overstappen op een meer potent middel als diazepam er voor zorgt dat je extra lang de benzo in je lijf hebt, terwijl je het zo snel mogelijk kwijt moet zien te raken. Wanneer het uit je lichaam is, kan je lichaam pas weer genezen en kan je opzoek naar hulp om je paniekaanvallen te leren hanteren. Paniekaanvallen gaan altijd over, ze zijn niet dodelijk en doen je niks eigenlijk. Met de juiste ademhaling kan je ze leren weg te krijgen.. Lees zoveel je kan over het omgaan met paniekaanvallen zonder medicatie en probeer uit wat voor je werkt. Jij kan dit vast en zeker, al is het heus niet altijd makkelijk. Mocht je wel ontploffen van symptomen en pijn, en je kan het niet hanteren, dan kan je direct de diazepam starten en overstappen en afbouwen.

     

    hoe reageert jouw arts op deze klachten die je ervaart?

    Hoi Kanniet, daar heb je wel gelijk in ja. Mijn arts denkt dat het niet kan, poh ggz denkt dat het angst is die er door heen komt. Mijn magnetiseur/paragnost denkt dat ik nu langzaam moet afbouwen, heb een weegschaaltje inmiddels. heb er vanmiddag 1 mg afgehaald.

    Ik heb nog niet meer angst tussen de dosis in maar wel angst voor de angst. (ik ben een enorme control freak). 20 jaar geleden hele heftige paniekaanvallen gehad....ik ging dan naar de seh. Ik ga een zoeken op je tips over ademhaling en hanteren van paniekaanval. Waar ik vooral bang voor ben is dat ik hem niet onder controle krijg door de veranderingen in je hersenen.....Bedankt voor je advies

    Is bonzende hoofdpijn ook een ontwenningssymptoom of je weet?

  10. 14 uur geleden zei Anoniem48:

    @Clau, de Oxazepam is een kort werkend middel, dus wat dat aangaat kun je echt beter het omzetten naar Diazepam. Wat jij slikt werkt zo kort, ik ken het, dat is heel naar, want je voelt je snel weer angstig. Ik heb vroeger jaren aan de Oxazepam gezeten en ben toen overgestapt naar Diazepam, was wel even wennen, maar je hebt die pieken niet meer!

    Ik zit momenteel aan de Lorazepam, en heb voor het eerst gisterenavond de Mirtazepine gebruikt 7,5 mg, ik moet het nog even afwachten, vandaag 1,4 mg Lorazepam gebruikt en ik hoop dat het zo goed gaat. Verder werkte gisterenavond de kamille thee goed, werd er wat rustiger van.

    Clau, rustig aan, en ik zou kiezen voor een langwerkend middel, met Oxa is te lastig! Heel veel sterkte!

    En lorazepam? Kan je met diazepam sneller afbouwen denk je en heb je dan echt minder last van ontwenning? Weet niet of het samen met paroxetine kan. Waarom gebruik jij geen diazepam meer?

  11. Op 9/21/2017 om 18:22 zei Kannietmeer:

    Lieve Clau,

    Stabiliseren doet het niet meer is de ervaring. Je lichaam reageert niet goed en krijgt schade. Klachten worden erger en er komen klachten bij die nog nooit hebt gehad. Als je nu na een maand deze reactie hebt, kan ik alleen maar je op het hart drukken zo snel mogelijk te stoppen, want je eigen klachten zijn nooit zo erg als de gevolgen van de oxazepam.

    Je kent me niet, maar ik zou willen zeggen: vertrouw me.... Niet alle mensen hebben deze reactie en daardoor weten dokters er weinig tot niets van, maar als je deze reactie hebt op deze medicatie, dan is het echt zaak zo snel mogelijk te stoppen. Je hele lichaam geeft aan dat het beschadigd raakt in plaats van ontspannen en relaxt. Je hebt deze reactie ook al zo snel, dat ik denk dat je er niet snel genoeg mee kan stoppen. Gelukkig is oxazepam niet te heftig al middel en hoop ik dat je er snel mee kunt stoppen. De klachten waarvoor je ze slikte moet je proberen op een ander manier te bevechten.

    Buteyko training kan behulpzaam zijn. Niet duur en mogelijk ook wel vergoed. Ademen is een kunst en kan in veel dingen helpen.

    Supplementen die kunnen ondersteunen in deze zijn: Probiotica  met de Lactobacillus Rhamnosus streng.  Het is de meest onderzochte probiotica streng en bewezen behulpzaam bij het aanmaken van  GABAreceptoren in je hersenen die nu beschadigd zijn.

    Daarnaast gebruik ik Bacopa, die ook positief op de groei van deze receptoren werkt. Andere producten kan ik afraden. Melatonine is waarschijnlijk niet het probleem voor niet slapen. Op het moment dat je dan wel melatonine toe voegd, raakt je lichaam alleen maar meer uit balans, kan je mogelijk minder goed functioneren overdag omdat de melatonine ook weer moet worden afgebroken in de ochtend. Het lijkt onschuldig, maar veel dingen hebben invloed op ons lichaam, die nu een zware strijd heeft te leveren om balans terug te vinden. Drink geen thee of koffie, alleen kruidenthee mag, weinig suikers eten, ze raden chocolade ook af.

    Ik gebruik ook de bast van de Rode Iep( Slippery Elm in het engels) als supplement. Die kan je het beste  apart nemen.  Deze heelt je darmen, waar de pammetjes ( ja... zou je misschien niet zeggen) schade berokkend. In je darmen worden de neurotransmitters gemaakt die je hoofd nodig heeft heb ik me pas laten vertellen, dus gezonde darmen zijn heel belangrijk.

    Lieve Clau: Heeeel veel sterkte en moed toegewenst. Je bent sterker dan je denkt en je kan hier echt doorheen komen. :rose:

     

    Pff nu helemaal bang. Heb een weegschaal besteld. Benzo bang dat het me niet lukt maar het moet. Beter oxa minderen of over op diazepam? 

  12. 16 uur geleden zei Kannietmeer:

    Nu ook weer, prima warm in het lijf, maar koude pootjes... niet te filmen. Maar als ik slaap worden ze altijd weer warm:rolleyes:. Nou ja, beter dan nooit warm! Ja toch!

    Dat komt denk ik door de spanning die mogelijk wordt opgewekt in  de spieren. Of de zenuwen die gewoon zomaar geprikkeld worden. Ik heb de afgelopen twee dagen dat ik weer mijn leesbrilletje erbij moet pakken omdat ik het gewoon niet zie zonder. Luie ogen en pijnlijke soms. Ze voelen als griep-ogen.... weet niet of jullie dan begrijpen hoe het voelt, maar zo kan ik het vergelijken. Ogen als je koortsig bent, weet je wel?!

     

    Lieve Clau, @Clau

    ik werk met een weegschaal en bevalt prima. Diamant weegschaal en inderdaad zorgen dat je 0,000 op de teller kan lezen. Het is een mega gevoelig instrument, als ik blaas dan gaat ie al herberekenen en kan die ook in de duizendste verschillen. Maar omdat je iedere dag een beetje verminderd is het minder erg voor je lijf. Zeker  zo in mijn ervaring tenminste. Wat zijn al jou symptomen momenteel Claudia en hoelang slik je de rommel nu?  Zeker niet wachten op de ggz, want dat kan vreselijk lang duren en de oxa graaft zich intussen goed in in je hersenen en richten flinke schade aan. Zorg voor jezelf en raak het maar zo snel als je kan kwijt. Kan misschien niet zonder lijden, maar desalniettemin beter dan de vewoestende werking van de pillen laten voortduren. En luister vooral niet te veel naar de huisartsen, die weten hier  bijna helemaal niets van..... ik mag dat misschien niet zeggen, maar het is mijn ervaring en heb heel wat hulpverleners gezien het afgelopen jaar en allemaal kijken ze me verbaast aan als ik vertel wat er zich allemaal in mijn lichaam afspeelt sinds de benzo's er hebben gehuisd. Dus verwacht niet te veel. Lees zelf goed over alles wat ze je voorstellen.

    Heb je de Ashton Manual al gelezen om te begrijpen wat er aan de hand is in je lichaam en hersenen?

    mensen kunnen verschillende vormen van ontwenningsverschijnselen hebben, die allemaal hetzelfde zijn, maar op een ander moment ontstaan: tussen dosissen in, tolerantiegrens bereikt zoals Cyclad58 al schreef, en bij afbouw. De klachten verschillen van mild tot de absolute hel.

    Heel veel sterkte in het zoeken naar de juiste manier voor jou om af te bouwen.

     

    16 uur geleden zei Kannietmeer:

    Nu ook weer, prima warm in het lijf, maar koude pootjes... niet te filmen. Maar als ik slaap worden ze altijd weer warm:rolleyes:. Nou ja, beter dan nooit warm! Ja toch!

    Dat komt denk ik door de spanning die mogelijk wordt opgewekt in  de spieren. Of de zenuwen die gewoon zomaar geprikkeld worden. Ik heb de afgelopen twee dagen dat ik weer mijn leesbrilletje erbij moet pakken omdat ik het gewoon niet zie zonder. Luie ogen en pijnlijke soms. Ze voelen als griep-ogen.... weet niet of jullie dan begrijpen hoe het voelt, maar zo kan ik het vergelijken. Ogen als je koortsig bent, weet je wel?!

     

    Lieve Clau, @Clau

    ik werk met een weegschaal en bevalt prima. Diamant weegschaal en inderdaad zorgen dat je 0,000 op de teller kan lezen. Het is een mega gevoelig instrument, als ik blaas dan gaat ie al herberekenen en kan die ook in de duizendste verschillen. Maar omdat je iedere dag een beetje verminderd is het minder erg voor je lijf. Zeker  zo in mijn ervaring tenminste. Wat zijn al jou symptomen momenteel Claudia en hoelang slik je de rommel nu?  Zeker niet wachten op de ggz, want dat kan vreselijk lang duren en de oxa graaft zich intussen goed in in je hersenen en richten flinke schade aan. Zorg voor jezelf en raak het maar zo snel als je kan kwijt. Kan misschien niet zonder lijden, maar desalniettemin beter dan de vewoestende werking van de pillen laten voortduren. En luister vooral niet te veel naar de huisartsen, die weten hier  bijna helemaal niets van..... ik mag dat misschien niet zeggen, maar het is mijn ervaring en heb heel wat hulpverleners gezien het afgelopen jaar en allemaal kijken ze me verbaast aan als ik vertel wat er zich allemaal in mijn lichaam afspeelt sinds de benzo's er hebben gehuisd. Dus verwacht niet te veel. Lees zelf goed over alles wat ze je voorstellen.

    Heb je de Ashton Manual al gelezen om te begrijpen wat er aan de hand is in je lichaam en hersenen?

    mensen kunnen verschillende vormen van ontwenningsverschijnselen hebben, die allemaal hetzelfde zijn, maar op een ander moment ontstaan: tussen dosissen in, tolerantiegrens bereikt zoals Cyclad58 al schreef, en bij afbouw. De klachten verschillen van mild tot de absolute hel.

    Heel veel sterkte in het zoeken naar de juiste manier voor jou om af te bouwen.

    Slik nu ruim een maand. Heb last van duizelingen (bij uitwerken), heel slecht slapen, extreem moe, hoofdpijn, gevoel van hoge bloeddruk (ben ik bang voor) soms wat snellere hartslag, tintelingen, niets kunnen hebben, nergens zin in en spierpijn. Gebruik ook seroxat die ik heb opgehoogd. Ik ben vooral erg bang dat mijn hart of bloeddruk het niet trekt als ik ga afbouwen...ik was hiervoor al zo stress gevoelig...Maar er zit ook een hoop stress in mijn lijf heb veel problemen psychisch die ik ook nog nooit eerder zo erg heb gehad (geen veiligheid in mezelf voelen en verlatingsangst)

    Als je tolerant bent stabiliseert dat dan weer of wordt het alleen maar erger? Dan is in kleine stapjes afbouwen misschien ook niet te doen.... morgen toch maar weer een kruimel afbreken van mijn pilletje...

    zijn er ook supplementen die je samen met een benzo kan/mag innemen? bv. l-theanine, melatonine of andere suggesties?

  13. Op 4/28/2017 om 20:11 zei Joost78:

    +/- 10 jaar gebruik van gemiddeld 20mg Diazepam/dag, laatste 2 jaar 40mg/dag - toen gaan stoppen......... -> dat is klote, maar het is gelukt en ik ben nu ongeveer een jaar vrij van die troep!

    Hieronder geef ik aan wat mij geholpen heeft, hoeveel (aangegeven in plusjes 1-5) en hoe dit werkt. Doe er je voordeel mee.

    - Mirtazepine (Remeron) - (++++) - Voor het slapen, want meeeeeen wat is je slaap verkloot als je afbouwt van benzo's. Dit helpt echt goed. Door de dokter voorgeschreven zeer lage dosis (tussen 3,75mg - 15 mg, bij mij werkte 7,5mg prima). Wel wat suffig in de ochtend hiervan. Helpt ook goed bij de PAWS na het stoppen van de Benzo. Een jaar lang gebruikt en sinds kort gestopt. Het stoppen was wel ff klote, want zo'n 10 dagen stemmingswisselingen en slaapproblemen en hoofdpijn, maar daarna eigenlijk geen probleem meer. Valt in het niet bij wat je met Benzo's hebt.

    - Pregabaline (Lyrica) - (+++++) - Tegen de brede range aan afbouwverschijnselen van Benzo's. Door een dokter voorgeschreven. Dit is echt mijn tip want werkte bij mij fantastisch. Vond het jammer dat ik pas laat in het afbouwtraject ben gaan nemen. Bracht de afbouwverschijnselen voor mij met zo'n 75% terug. Wel coördinatieproblemen en concentratieproblemen, dus als je moet werken misschien wat lastig. Je kunt het ook alleen nemen als het echt heel zwaar is. Zat zelf op 150mg/dag, een lage dosis. Neemt een groot deel van de angst,  paniekaanvallen, spanning en stemmingsproblemen weg. Heb hiermee het laatste stuk van de afbouw gedaan (vanaf 5mg Diazepam, wat het zwaarste stuk is), en ben het nog een tijdje (3 maanden) na op 0 komen blijven gebruiken tegen de na-effecten. Bij het stoppen van de Pregabaline kwam er wel wat angst, spanning en grieperige gevoelens terug. Ook slapen ging een tijdje niet zo lekker. Dat trok na een aantal weken weer weg.

    - L-Theanine - (++) - Helpt vooral bij PAWS, fijn dat het natuurlijk is en geen bijeffecten voor zover ik weet.

    - Vitamine B6 - (+) - Helpt ook bij PAWS en tijdens afbouwen leek het wat te helpen.

    - KavaKava - (++) - Kan de scherpe randjes van de afbouw en PAWS eraf halen. Vanwege mogelijke levertoxiciteit beter niet dagelijks nemen.

    - Magnesium - (+) - Lijkt soms wel wat te helpen. Is iig ook goed voor herstel van het brein, dus voor PAWS aan te bevelen.

    - Phenibut - (+++) - Tijdens afbouw helpt het om te ontspannen, alleen kan je als je te veel neemt, of te lang achter elkaar, weer flinke katergevoelens krijgen, en daar zit je in je afbouw nu echt niet op te wachten. Voor PAWS is het wel prima, maar houd je dan aan de regel dat je niet meer dan 2 dagen per week neemt, en een wat lage dosis.

    - GHB - (++++) - Illegaal, dus beveel ik niet aan. Schijnt wel te kunnen helpen bij zowel afbouw als PAWS in gewone dosissen. Kijk uit voor verslaving, want als je dit leest ben je daar zeer waarschijnlijk gevoelig voor :).

    - Kamillethee - (+) - lijkt wat te helpen.

    - SSRI's / SNRI's (effexor, sertraline, prozac, etc) - (-) - NEEM DIT NIET!! Vergroot je afbouwverschijnselen nog eens extra en gaat je niet helpen! Kijk uit voor gedachten aan zelfdoding die je hiermee kan krijgen in je afbouw. Ook al denkt een psychiater dat je depressief bent, of lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis, dit is niet het geval als je benzo's afbouwt, althans niet op dat moment. Je ervaart afbouwverschijnselen die op voornoemde ziektebeelden lijken en daarmee een groot risico loopt op misdiagnose. Er is gewoon nog niet genoeg bekend bij dokters over de afbouw van benzo's, dus dit gebeurd vaak. Mij ook.

    - Buspiron - (+) - Wordt bij angststoornissen voorgeschreven door artsen. Lijkt een klein beetje te helpen. Er zijn onderzoeken gedaan door producenten van benzo's waaruit blijkt dat Buspiron niet effectief is bij de afbouw van benzo's. Weinig bijwerkingen.

    - Tramadol / Oxycodon (-) - hier wil je van wegblijven. Het zal vast werken, want het zijn sterke pijnstillers, maar ook enorm verslavend en dat zou een probleem boven op een probleem worden. Niet aankomen.

    - Yoga - (++) - probeer dagelijks in de ochtend een uur. Het haalt je gedachten van je probleem af en zorgt voor lichamelijke ontspanning, dat is nu juist wat je mist door de afbouw. Ook voor PAWS erg goed.

    - Meditatie - (++) - Tijdens de afbouw wat lastig omdat concentreren NIET lukt door al de vervelende verschijnselen. Bij PAWS wel erg goed en je zult zien dat hoe langer je op 0 zit, hoe beter het mediteren gaat, dat geeft dan veel voldoening. Je brein moet herstellen en meditatie helpt je daarbij.

     

    Het wordt echt beter en je gaat je weer goed voelen in de toekomst, hou je daaraan vast.

     

    SUCCES!!!!!

    Wat zijn paws als ik vragen mag? 

  14. 23 uur geleden zei moderator:

    Dag Clau,

    Allereerst excuses dat het bericht zo lang onbeantwoord is gebleven. Je hebt een aantal vragen over oxazepam, afkickverschijnselen, tolerantie en de risico's. Het is inderdaad zo dat bij het gebruik van benzodiazepinen er na enkele weken een tolerantie ontstaat: dat wil zeggen dat je lichaam om een hogere dosis vraagt voor een gelijk effect. Of de door jou beschreven ontwenningsverschijnselen in direct verband staan met gewenning is moeilijk te beoordelen. Het advies is dat je bij twijfel altijd een bevoegd arts of psychiater raadpleegt. Gelukkig verwachtte je toen je je vraag stelde binnen twee weken hulp te krijgen. Is er al een afspraak geweest of gepland?

    Heel veel sterkte,

    De moderator.

    Ik heb een intake gehad, volgende week weer terug. Ik ga me helaas steeds slechter voelen en slaap ook erg slecht. 

  15. 7 minuten geleden zei Cyclad58:

    Ja, een precisie weegschaal met 0,001 mogelijkheid is geschikt. Ik heb er al eentje besteld, komt deze week binnen. Ik houd jullie op de hoogte!

    Duizelingen, hoofdpijn en tintelingen kunnen heel goed van de benzo's komen, zeker als je de "tolerantie geraakt" hebt. 

    Blijven die klachten dan zo of wordt het steeds erger? Brrr vind het zo eng 

  16. 20 uur geleden zei Cyclad58:

    @Clau, heel soms komt het voor dat een andere benzo niet goed "valt". Die kans is klein, hoor. Algemeen wordt omzetting in Diazepam, in combinatie met langzaam afbouwen, gezien als de meest veilige methode! 

    Ik hou het in mijn achterhoofd. Ik las ergens dat je een weegschaal hebt om stukjes pilletjes te meten is de 0.001 gram dan geschikt daarvoor? Was vandaag bij de poh ggz bij de huisarts die zegt steeds wat anders, dan weer wel afbouwen nou weer niet. Wa hten op de ggz maardat duurt misschien nog weken. 

    En die klachten die ik heb zoals duizelingen hoofdpijn en tintelingen is van de stress? Geloof ik niet maar ben ook heeel eigenwijs hoor....probeer wel af te bouwen en anders over op een langwerkende 

  17. 4 uur geleden zei Cyclad58:

    @Clau, hoe is de intake gegaan? 

    Nog even over Oxazepam versus Diazepam: Oxazepam is een kortwerkend middel, Diazepam juist ene langwerkend middel. Oxazepam is om die reden veel lastiger af te bouwen dan Diazepam, hoewel het als benzo an sich lichter is. Overstap naar Diazepam (mits je het verdraagt) is aan te bevelen. En ja, door de lange halfwaardetijd van Diazepam treedt een zekere mate stapeling op, maar juist daardoor moeten de afkickverschijnselen milder zijn dan bij Oxazepam. 

    Hey de intake was wel zwaar, angststoornis en persoonlijkheidsstoornis waarschijnlijk.  Ik baal echt van die oxazepam. Als je die gaat afbouwen pfff durf het amper. Kan het zijn dat je diazepam niet verdraagt? Groetjes angsthaasje 

  18. Op 9/11/2017 om 17:52 zei Cyclad58:

    Dag Clau, 

    Ik slik zelf geen Oxazepam, maar mijn partner wel (alleen zonodig). 
    Oxazepam is veel minder potent dan Lorazepam en vooral Clonazepam en Xanax, maar daardoor zeker niet minder verslavend. 

    Jij hebt het nu een maand en dan kan de tolerantie al ontstaan. In dat geval is afbouwen de beste remedie, in je eigen tempo. Omzetten naar Diazepam (werkt langer door, waardoor de onttrekkingsverschijnselen minder zouden kunnen zijn) is een optie.

    Als je nu al van dosis naar dosis leeft is dat inderdaad een sein om in te grijpen. 
    Ik begin steeds meer te geloven dat het niet eens zoveel uitmaakt of je een middel nu lang of kort gebruikt, de verschijnselen zijn bij een ieder vergelijkbaar. 

    Sterkte met alles en als je hier je verhaal kwijt wil zou ik zeggen: doen! 
    We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen elkaar steunen! 

     

    Dank je wel, ik heb maandag een intake bij de GGZ dus wacht dat nog even af. Ik ga toch een halfje meer gebruiken omdat 3 x innemen bijna niet te doen is. In de ochtend moet ik dan wachten tot half 10 maar ben meestal al om 6 uur wakker, dan beginnen de tintelingen enz. 

    Z.s.m. afbouwen ja. Overstappen naar diazepam lijkt me spannend maar als het echt makkelijker zou zijn.....maar je hebt ook stapeling toch met diazepam? Groetjes Clau

  19. Ja de huisarts snapt er niet veel van. Hij adviseerde om 10 mg om 8 uur en 15 uur  te nemen en een halve  om 22 uur en 12 uur. Maar dan komt er wel weer 5 mg bij. Maar ja als ik me in de ochtend zo rot voel schiet ook niet op maar misschien helpt het niet....ook last van tolerantie... Volgende week heb ik een intake bij de Ggz. 

  20. Hoi ik ben Clau, nieuw hier, zie voor mijn verhaal ook de laatste post bij vraag het de hulpverlener.

    Zijn er hier mensen die met oxazepam zijn afgebouwd? Ik heb gelezen dat dat heel moeilijk is omdat het kort werkt. 

    Ik gebruik het nu een maand. Ik neem het nu drie keer per dag in, voor het slapen rond half 12 ongeveer 5 mg. ochtend om half 10 10 mg. en om 16:30 10 mg.

    Elke ochtend zit ik in een soort rebound, krijg vroeg in de ochtend al tintelingen, kan niet meer slapen, zweterig en soms snellere hartslag of hoofdpijn. 

    Ik ben dus al echt verslaafd naar mijn idee. Het is erg vermoeiend om van dosis naar dosis te leven niet normaal. en dit wordt steeds erger lijkt wel. 

    Ik weet nog niet of ik kan stoppen ivm psychische problemen (onstabiele situatie thuis/relatie) waardoor ik me niet veilig voel dus thuis stoppen durf ik niet. (Verder heb ik geen vangnet).

    Helaas heb ik ook hypochondrie en maak me erg zorgen om deze medicatie en afbouwen/stoppen met bijbehorende klachten. Gelezen ook dat angst het allemaal erger maakt de afkickverschijnselen. 

    Getver zit echt in de put hierdoor. 

    Is het met een langwerkender middel makkelijker om af te bouwen denken jullie? hebben jullie ervaring met omzetten op een ander middel?

    Sorry voor mijn klaagzang...

     

  21. Dank jullie!

    Fijn om er over te kunnen praten. Ik zou wel willen afbouwen, of dat psychisch handig is weet ik niet. Eergister had ik ipv een heel tablet driekwart genomen

    en toen kreeg ik na een aantal uur al tintelingen en een soort lichte zeeziek? Ben erg bang dus ook om af te bouwen. Heb ook gelezen dat afbouwen van oxazepam

    heel moeilijk is omdat het gelijk uit je lichaam is.... Ga in iedergeval niet meer gebruiken nee.

    groetjes en bedankt

  22. Hey ik gebruik nu 4 weken dagelijks oxa, laatste twee weken 2x 10 en 1 x  mg. Ik ga me steeds slechter voelen lichamelijk en heb het gevoel dat mijn lichaam om meer vraagt (hoofdpijn, tintelingen, spierpijn en moe) . Vooral in de ochtend dan is het een tijd geleden dat ik het in heb genomen. 

    Iemand daar ervaring mee? wordt dit weer minder dat gevoel of steeds erger als je op dezelfde dosis blijft zitten? Gevaarlijk misschien?  Of kan ik toch beter iets ophogen totdat ik hulp heb? Of zit het tussen me oren? Huisarts heeft hier nog nooit van gehoord...maar op de site van The Aston Manual staat dat dat wel kan. 

  23. Hallo,

    Sinds ongeveer 3/4 weken gebruik ik dagelijks oxazepam ivm angst mede veroorzaakt door een persoonlijkheidsprobleem. De laatste twee weken 2 x p.d. 10 mg en 1 x pd. 5 mg voor de nacht maar slaap slecht. Ik krijg psychische hulp over twee weken.

    Ik heb het idee dat ik steeds meer lichamelijke klachten krijg de laatste dagen, vooral vlak voordat ik weer moet innemen..

    Ik heb zelf het idee dat door gewenning voornamelijk mijn lichaam om meer vraagt. Als de oxazepam is uitgewerkt krijg ik tintelingen in armen en benen, spierpijn, trillerig, slappe benen, soms benauwd en (bonzende) hoofdpijn, niets kunnen hebben, snellere hartslag.

    Ik heb in de Aston Manual gelezen dat je idd bij gewenning ook afkickverschijnselen kan krijgen. 

    (Mijn huisarts denkt dat het niet zo is.)

    Mijn vraag is of dat blijvend is of dat zich weer stabiliseert? Of wordt dit steeds erger? En is dit dan gevaarlijk?. Ik ga liever niet meer gebruiken want dan krijg ik dit over een week weer terug denk ik. 

    Ik hoop dat u mij kan helpen/adviseren...

    p.s. bedenk me net toen ik oxazepam op 18/8 voor de tweede keer gebruikte ik de dag erna een snelle hartslag had. Vanaf die keer ben ik het wat vaker gaan gebruiken maar nog niet dagelijks. Dit deed ik door meer stress maar ook omdat ik vaak een hele snelle hartslag kreeg en kortademig was en soms zelfs moest gaan zitten. Een keer ging ik wazig zien en dacht Dat ik out ging. Dat heb ik misschien ten onrechte aangezien voor angst. Daarvoor heb ik dat nl. nooit bij (hevige) spanningen gehad. Wel bonzend hart maar niet zo,n snelle hartslag als nu. Ik hoop niet dat ik extreem gevoelig voor benzo's ben. Achteraf denk ik dat mijn angsten hierdoor veel erger zijn geworden.....

    20 jaar geleden heb ik een korte periode veel xtc en speed gebruikt waarna mijn zenuwgestel altijd minder goed met stress heeft kunnen omgaan. Verder gebruik in nog paroxetine 10mg.

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...