Spring naar bijdragen

Emerald

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Emerald's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Blijft lastig, ja ik ga de fout in, en ja ik moet eens een hartig woordje spreken met huisarts. Bah alleen
  2. Emerald

    Stoppen

    Veel succes met de verhuizing !!
  3. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Bedankt Bob!! ☺
  4. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Ook dit is herkenbaar, wat fijn dat je nu weer goed bezig bent. Juist die hele gedachten zijn zo akelig. Dergelijke gedachten had ik ook, was echt in staat om het bijltje er bij neer te gooien, en heb dus hulp gezocht. Voelt zo onwerkelijk moet er wel iets mee. Herken je dat? Centraal Amerika, klinkt trouwens heerlijk!!!!
  5. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Nu wil ik even mijn verhaal kwijt, maar moet ik onder mijn topic blijven posten of kun je ook elders berichten plaatsen. Ben echt een facebooker. Haha. Ik heb gisteren wat gedronken, 2 glazen s'middags en thuis, 2stuks 0,2 blikjes frizzante0. Niet veel, maar ik kwam wel in de stemming om even naar de avondwinkel enzo te gaan in de stad. Ben naar bed gedaan, vond ik goed van mezelf, maar het rotgevoel wat ik had door die behoefte aan, overheerste. En dan dat feestje op zaterdag, ik denk nu al, oh dan laat ik zoonlief even op het feestje en ga ik even wat in de stad halen. En dan begint ook dat aftel gevoel weer. Terwijl ik ook dat niet wil, maar wil ik nog enigszins relaxen.. Bah. Kan beter niet gaan, voel me zo schuldig als ik niet ga en schuldig als het niet goed gaat, los van alle mensen die er de vorige keer ook waren en ik e er weinig meer van herinner. Volgens mij is mijn probleem groter dan ik denk, maar je moet toch iets.. Bah bah bah (alsof ik in mijn dagnoek schrijf, maar ja eerlijkheid loont)
  6. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Dat herken ik helemaal Etty.
  7. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Ik ben net begonnen, nu barst ik natuurlijk van de motivatie, dus alles of niets.. durf ik nog niet te zeggen. Ik ken mezelf over een tijdje moet ik echt patronen doorbreken. Het gevoel 'wat maakt het allemaal nog uit' qua stemming/ gevoel , mag niet de overhand krijgen, zodat ik weer (meer) ga drinken. Ik geef zelf het antwoord, als ik dit zo schrijf.. maar goed.. lastig allemaal. Morgen vroeg op. Slaap lekker!!
  8. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Dank je Reacher, die vrienden heeft een man die ook drinkt en zij blowt (ik ook als ik drink), maar ik begrijp je punt. Jij ook slaap lekker ☺
  9. 1. Wakker worden op de bank, naar bed stommelen. De volgende dag wakker worden. Wc deksel gesloopt. Vreemde blauwe plekken. Snee in voorhoofd door valpartij. Brandwonden gezien trek, dus popcorn maken op ouderwetse wijze. Angst dat ik de katten had laten ontsnappen. Het bellen naar je halve vriendenkring en ouders. Muziek hard, slaan met deuren. Dus boze buren. De ontelbare keren dat ik met de fiets gevallen ben, oh en recentelijk, door de politie met de puntje puntje feesten op de bus te zijn gezet. Goddank wel het benul om naar het station te gaan, waar politie mij trof. Oh en, bijna dagelijks wijn halen hier op het dorp, 1 supermarkt, en na de eerste fles snel nog 1 of 2 halen, die laatste alvast voor de dag erop, en die dan de volgende dag ook op tafel half leeg aantreffen. Ben notabene vanuit de grote verleidingen in de stad, naar een dorp verhuisd afgelopen jaar. Zo en nu staat het zwart op wit. Nu ik het anderen zie schrijven durf ik wel eerlijk te zijn, ook ik ben moeder. (Diepe zucht en snotteren, shit shit) Ik zoek hulp, ik doe iets.. ik draai een peulje. Gelijk met roken en drinken stoppen is te, nu 2,5 week bezig)
  10. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Fijne reacties allemaal, al een hele stap zo'n forum. Maar ik ben al naar de huisarts gestapt, en nu om de 2 wkn een gesprek met een vertrouwenspersoon, ik moet afleiding zoeken voor de lange avonden. Maar dat moet je toch echt zelf doen, t is zo saai. Ik slaap zo slecht, niet dat iedere dag vd week zoveel dronk, maar wel 3 a 4 keer, wel fijn dat ik hier wat kan schrijven. Wil het er ook niet altijd over hebben binnen mijn kringetje/ familie. Zaterdag een feestje, ik zou liever niet gaan, ook omdat het de vorige keer zo uit de hand liep (diezelfde mensen zijn er nu weer, schaam me dood, maar meestal drink ik iets teveel, maar de laatste keer was echt erg) . ik vertelde de zaterdag jarig zijnde vriendin van mijn stappen hulp gezocht etc. Ze hoopt dat ik kom, maar dat ik heus ook wel van het leven moet genieten... Kortom ik kreeg het gevoel dat alle begrip van haar wegvaagde, en empathie ook. Gek eigenlijk. Had zo'n opmerking niet verwacht. Ze zei ook, dan drink je toch niet, kun je het gelijk proberen in het echte leven.. en daarna volgde dus die opmerking over dat genieten. Lastig hoor. Ik pak mijn kopje warme melk maar uit de magnetron.. Nogmaals fijn alles te delen, en bedankt voor alle reacties.
  11. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Bedankt Bob, ik schrok er weer van dat jij van mijn hoeveelheid schrok. Maar juist daarom doe ik er iets aan, ik ga de lezing zeker kijken.
  12. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Bob, ik ben al aan het minderen, nu een paar weken, dat gaat redelijk, probeer het na een foute avond, weer opnieuw, in ieder geval niet dagelijks meer in huis, dat is al heel wat. Gewoon niet kopen, maar dat klinkt zo makkelijk, terwijl dat niet makkelijk is .. (sowieso) en zodra je hier bij de dorps super komt, heb je de flessenautomaat rechts, met daarachter een enorme wijnafdeling...
  13. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Berloiz2015: ik merk het vooral zelf, en mijn ouders aangezien ik beneveld ga bellen, wat je nooit moet doen. Pas na een feestje, waar ik weinig meer van weet, sprak een vriendin haar bezorgdheid uit. Maar ik weet natuurlijk zelf, dat dit niet oke is.
  14. Emerald

    Ik ben nieuw.

    Hallo allemaal, ik ben dus nieuw. 38. En vanaf de eerste stapavond (min of meer) de meid, die toch wel meer dronk dan de gemiddelde meid, en soms ook vent. Dat is altijd zo gebleven bij stappen en op feestjes, maar de laatste jaren, tijdens en met name na mijn laatste baan, ook vaker thuis en veel 2,5 flessen wijn met regelmaat. Voor het erger wordt moet ik hier iets mee. Drinken om te genieten van een wijntje, nee. Dat stadium ben ik voorbij. Ik heb gewoon geen rem, nooit gehad ook. Zo wil en mag ik niet door. Ik heb het forum boek gelezen, herkenning en een traan, maar ook angst. Vandaar dat ik in ieder geval start met het forum.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...