Spring naar bijdragen

Dominic

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Dominic geplaatst

  1. Dominic

    Even kijken.

    Hello all, korte update. Even niks meer laten horen (wel af en toe gekeken) Inmiddels ruim een maand geen druppel alcohol aangeraakt. Merk al wel weer dat ik de neiging heb om 1 drankje op de vrijdag of zaterdagavond te doen met de gedachtegang dat het bij 1 drankje blijft, Dit heb ik al zien aankomen en kan mezelf er gelukkig nog goed van dat idee afhouden. Ik vroeg me af wat ik hier allemaal kon melden over de voortgang, maar zoals boven vermeld hou ik dat lekker kort. Wel kan ik proberen om aan te geven hoe ik het (tot nu toe) relatief simpel volhoud - mogelijk hebben jullie daar ook iets aan. Ik verdiep me graag in onderwerpen zoals filosofie, fysiologie, psychologie etc (interesses zijn behoorlijk breed). Deze avond las ik een post van iemand die er enorm van baalde dat hij na een tijdje nuchter zich had vergrepen aan de alcohol. Gezien dit neem ik aan wel vaker voorkomt en het me aan een boek deed het herinneren dacht ik dat het misschien een goed idee was om dat naar voren te halen. Een jaar geleden heb ik een boek gelezen genaamd "Willpower". Dit boek gaat over een onderzoek van Roy Baumeister over de wilskracht van een mens, de zelfbeheersing, verleidingen weerstaan en wat dat voor impact op iemand heeft. Wat in dit boek duidelijk naar voren komt en wetenschappelijk is bewezen dat de wilskracht van een mens beperkt is. Als synoniem zou je kunnen stellen dat wilskracht een spier is - die net zoals andere spier uitgeput kan raken, maar ook "getraind" kan worden. Een case scenario als een van de zovelen voorbeelden in het boek waren studenten op kamers die gedurende hun studiejaar over het algemeen gezond/normaal aten, gemiddelde hoeveelheid alcohol nuttigden etc.. Wat verwacht werd tijdens de examenweken is dat in deze tijd dat alcoholconsumptie lager zou zijn dan elders in het jaar, minder gefeest zou worden, gezonder gegeten zou worden etc. Het tegenovergestelde bleek waar te zijn, in deze tijd gingen de meeste studenten juist meer feesten, juist meer drinken, juist ongezonder eten en minder tijd steken in het huishouden. Na onderzoek bleek dat dit gedrag veroorzaakt werd doordat alle wilskracht van de studenten in het studeren ging zitten. De studenten moesten zich elke dag uren lang zich ertoe zetten (met wilskracht) om te leren. Doordat hun wilskracht hierdoor zo goed als op was voor de rest, zoals minder drinken, gezond eten, huishouden, werden deze gewoontes vrijwel direct het raam uitgegooid en deden ze naast het leren zoveel mogelijk wat ze wilden. Baumeister ontdekte dat wanneer je wilskracht voor het een gebruikt, niet meer de wilskracht op kan brengen voor het ander. Wat ik hiermee wil zeggen is let op wat je dagelijks doet. Al geef je jezelf 100% in je 60 urige werkweek (waar dus al je wilskracht aan op gaat), verwacht niet dat je dan altijd van de alcohol af kan blijven (wat ook veel wilskracht vereist).
  2. Ilora, geen idee of je dit nog leest en er nog last van hebt maar als je wilt kan ik je wel wat tips geven. Redenen kunnen zeer uiteenlopen waarom je heel de dag door kapot bent maar in de loop der jaren heb ik me daar behoorlijk in verdiept en weet talloze manieren om een ieder weer van energie te laten bruisen op termijn. Mocht je geïnteresseerd zijn stuur me maar een PM of laat wat achter in dit topic - komend weekend ben ik niet veel thuis maar probeer het wel in de gaten te houden.
  3. Dominic

    Even kijken.

    Ja serotonine is het stofje (uit mijn hoofd) wat wordt aangemaakt. Maar dat wordt ook geproduceerd bij de inname van cacao/chocola . Tot nu toe gaat het eigenlijk zonder problemen, maar dat is moet ik zeggen zoals verwacht. Waar het bij mij altijd fout gaat is meestal in de 2e maand of erna. En juist daarom heb ik me hier aangemeld, om daar overheen te komen. Alcohol is helaas iets wat er altijd sneaky insluipt (in mijn geval) en pas realiseer dat het te laat is als ik er weer midden in zit.
  4. Dominic

    Even kijken.

    Dank voor de berichten allemaal. Tot zover nog geen druppel aangeraakt. Vrijdagavond had ik het wel even moeilijk - dacht bij mezelf wat gaan we nou weer doen op deze avond. Uiteindelijk de sportschool ingedoken. Herkennen mensen het dat de sportschool een enorme hulp is voor dit soort problemen? Zolang ik 6 tot 7 dagen per week sport en daardoor meer bewust/gezond eet merk ik dat ik vrij gemakkelijk van de alcohol af kan blijven. (Tot dat ik denk dat ik weer een glaasje whisky kan veroorloven )
  5. Dominic

    Even kijken.

    Allemaal bedankt voor de reacties. @Kruidenthee Ik heb nog geen plan of methode om het allemaal aan te pakken. Het idee is nu, zoals altijd, cold turkey te stoppen. Vandaag is dan weer de 1e dag dat ik geen alcohol drink. Omdat ik weet dat de strijd zwaarder gaat worden heb ik me eigenlijk spontaan hier aangemeld. Zo kwam ik ook achter Brijder, nooit eerder van gehoord, maar mogelijk interessant om me daar aan te melden. @Jane Het raakt me best wel als ik je overtuiging lees dat ik verslaafd ben. Het feit dat geld aan het einde van de rit weinig uitmaakt heb ik inderdaad helaas al moeten ervaren. En ben voorlopig van plan hier te blijven, hoop dat dit een hulpmiddel gaat vormen om alcohol geen rol meer in mijn leven te laten spelen. @Gerrit Minderen is helaas voor mij ook iets wat totaal niet positief heeft uitgepakt. Bij mij werkt denk ik alleen een volledige stop. Mocht het me lukken om een jaar te stoppen vraag ik me momenteel af of ik er überhaupt nog aan zou begin. @Speedy Die slaapproblemen herken ik inderdaad, kom snel in slaap, maar word tussentijds ook vaak wakker. V.w.b. slaappillen wil ik nog wel is L-Tryptohaan gebruiken (100% natuurlijk aminozuur). Geen wondermiddel, maar je merkt het wel!
  6. Dominic

    Even kijken.

    Hallo allemaal, Dacht meld me maar is aan om te kijken of ik hier energie/motivatie uit kan putten. Even kort mijn verhaal: ik ben 26 jaar en woon in Den Haag. In het 3e en 4e jaar van de middelbare school was ik eigenlijk al overmatig aan het drinken, dat was waar het begon voor mij. Destijds in mijn vriendenkring was dat de norm, wat we ook deden, op school en buiten school, er was altijd drank. Nu ben ik 26 jaar en ben bijna elke avond wel dronken. De laatste jaren is het voor mijn gevoel een noodzaak om dronken naar bed te gaan, omdat ik anders voor me gevoel te lang wakker lig en niet in slaap kan komen. Qua carrière en materialistische bezitten mag ik niet klagen, ben in het bezit van mijn eigen huis, auto en leef erg ruim. Mijn sociale leven heeft er wel een klap doorgekregen waardoor ik bijna geen vrienden meer zie. Ik twijfel zelf of ik wel of niet verslaafd ben. Wat ik wel weet is dat ik te veel drink, en er te veel naar uitkijk. Het doel voor mij is om af en toe een glas whisky of cognac te drinken en ervan te genieten en dat het daarmee klaar moet zijn. Dit lukt me dus niet, feit is dat als ik een fles wijn/whisky/cognac haal deze leeg moet als deze in huis is. Dan drink ik weken/maanden op rij totdat ik een dieptepunt bereik en me niet slechter kan voelen. Dan is er voor mij motivatie om te stoppen, drink ik enkele weken niet, en dan probeer ik weer is cognac mee op weg naar huis. Dit is de cirkel waarin ik al jaren zit waar ik definitief uit wil komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...