Spring naar bijdragen

nickie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    39
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

nickie's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. nickie

    Vandaag stoppen?

    De afgelopen maanden heb ik een paar grote veranderingen doorgevoerd (wonen en werk) omdat dat echt nodig was. Het was natuurlijk een illusie te denken dat daarmee de (drank!)problemen opgelost waren maar eigenlijk hoopte ik dat wel. Is dus niet zo. Wel heb ik perioden gehad dat ik echt heel weinig dronk en prima kon slapen en de dag echt zo veel beter aankon dan met die fles wijn van de dag daarvoor nog in mijn bloed. Wat idioot om dan op een gegeven moment toch weer meer te gaan drinken. En weer minder. En weer meer ... Wat ik de afgelopen maanden ook heb gedaan is regelmatig hier kijken en de reacties te herlezen. Wat een goeie dingen zijn hier tegen mij -en tegen velen- gezegd. Het meeste weet je wel natuurlijk, maar het te horen krijgen van iemand anders is toch, tja, duidelijker ofzo. Af en toe heb ik de bevrijding waarover hier ook wel gesproken wordt wel 's gevoeld. Niet voor de volle 100% want ik word erg nerveus als er daadwerkelijk geen alcohol in huis is, maar het kunnen houden bij 3 glazen is al werkelijk een enorme verademing. De volgende dag dan vooral. Tijdens de avond vind ik het nog steeds moeilijk. Ik wil hier graag wat vaker zijn en me misschien ook wel 's op de dagdraad wagen. Want nogmaals, wat worden er toch waardevolle dingen gezegd.
  2. nickie

    Vandaag stoppen?

    Als je jaren in gevecht bent met jezelf MijnGerrit, waar, wanneer is dan dat omslagpunt? Hoe vind je dat? Ik leer ook zeker dingen LadyJane maar om de één of andere reden kan ik het niet toepassen. En dat is gek want ik ben een prima denkend mens dus daar ligt het niet aan. Dat is de verslaving zei Huttula geloof ik. Hulpverlening is het niet voor mij denk ik. Ik heb geen moeder dus betuttelen ken ik niet Nou, maar weer 's een periode proberen vol te houden zonder ... In mn eentje ja, maar misschien met lotgenoten. Is niet erg, alleen, maar wel moeilijk.
  3. nickie

    Vandaag stoppen?

    Volgens mij is het punt dat je er echt dingen voor moet doen! Nou, eigenlijk, dingen moet laten. En kennelijk is dat o zo moeilijk. Wat raar is, want het gaat niet om elke dag 's ochtends om 06.30 voor je werk een half uur gaan hardlopen. Dat is namelijk echt iets waar je moeite voor moet doen, waarvoor je uit je bed moet en in de kou naar buiten moet. DAT is iets dat moeite kost. Iets NIET doen zou toch niet zo ingewikkeld hoeven zijn?! Hulp heb ik op verschillende manieren gezocht. Psycholoog, huisarts, internet-alcohol-de-baas, haptonoom, cranio sacraal, van alles. Niks wat werkte voor mij. Ik weet dat ik alleen en alleen ik het moet doen. En volgens mij kan ik het ook wel maar snap gewoon niet waarom het niet (voor langere tijd) lukt. Dus ja, misschien dan maar accepteren dat ik het gewoon niet kan. Maar als ik het echt zo zou zien, dan zou ik me niet weer op dit forum melden. Ik hoop kennelijk stiekem nog op een omslag.
  4. nickie

    Vandaag stoppen?

    Hallo, Tijdje geleden dat ik hier ingelogd was. Ik maak er ook een potje van en kan niets nieuws melden. Het blijft hetzelfde; dagen achter elkaar zonder (alcohol EN sigaretten, ja MijnGerrit, dat gaat heel erg samen dus moet ook echt tegelijk stoppen) en dan toch weer een reden vinden om wel weer te drinken (en roken dus). Snap er zelf niets van maar dat heb ik ook al meerdere keren gemeld hier en daar kwamen zeker goede reacties op die ik ook echt begrijp maar die ik kennelijk net zo makkelijk naast me neer leg als de situatie zo is dat ik bedacht heb dat ik kan/moet/mag drinken. Misschien moet ik maar gewoon accepteren dat drinken (en roken) bij mij hoort en dat ik gewoon niet zoveel meer moet verwachten van het leven. Tja, ben wel beetje moedeloos zo begin januari. Ik lees wel mee en ben blij dat best veel mensen het hartstikke goed doen.
  5. Ik ga maar vroeg in bed liggen. Heb gelezen dat hier veel mensen dat doen. Voor mij betekent dat meestal dat ik veel uren wakker lig maar dat is alleszins beter dan met drank op gelijk in slaap vallen denk ik dan. Dank jullie wel Luna 1962 en Yogajuf.
  6. Uitzitten Luna1961? Ik weet het ook wel. Morgen voel ik me op alle fronten beter. Dus maar niet doen dan ...
  7. Het is gewoon raar. Wèl sporten, wèl naar buiten gaan, wèl contacten maken is misschien moeilijk. Maar hoe kan het toch zijn dat iets niet doen ook zo ingewikkeld is?
  8. Nee. En ga (ja wil wel!) het ook niet doen. Dank voor je reactie.
  9. Ik wil ook graag even een vraag stellen: Hoe kan het zo moeilijk zijn iets NIET te doen. Geen drank halen bedoel ik dus.
  10. nickie

    Vandaag stoppen?

    Nou ik moet de titel van dit topic maar wijzigen denk ik. Het is raar; dagen achter elkaar rook en drink ik niet, slaap zeker moeilijk maar word uitgeruster wakker en dan toch weer, zodra zich een smoes voordoet, fles en sigaretten kopen. Snap er niks van. Want ik voel me echt beter zonder. Dus het is niet meer 'er niet meer zijn'. Dat is eigenlijk wel mijn ultieme doel geweest (en nog denk ik dan), maar als ik wel helder ben, voor meerdere dagen dus, is alles veel meer te hanteren en krijg ik ook wel weer zin in dingen. Maar goed. Op sinterklaas boekje van Jan Geurtz gevraagd (met dank aan Yogajuf) en gekregen. Vond ik ook wel een goeie manier om aan omgeving duidelijk te maken dat er meer speelt dan af en toe een wijntje. Dus nu maar snel gaan lezen. Zucht.
  11. nickie

    Vandaag stoppen?

    Nu moet ik naar een afspraak. Vind het wel erg fijn dat er mensen reageren en zou hier wel meer willen zijn. Dank jullie wel in elk geval.
  12. nickie

    Vandaag stoppen?

    Ja maar Mijn Gerrit, hoe handel je naar het weten dat het genoeg is geweest? Dat het gewoon niet meer kan?
  13. nickie

    Vandaag stoppen?

    Nah soms ben ik ook bang dat ik de 'rockbottom' ook nog niet heb bereikt. In de zin van dat niemand daar nog getuige van is geweest. Want o hell, i've been there ... En ik hoop nog steeds dat ik het alleen voor kan zijn. Alleen in de zin van, zonder dat anderen daarvan getuige zullen zijn. Maar, jij hebt kennelijk ondertussen zomaar iets overwonnen. Kan je me daar even een blauwdruk van geven ?
  14. Dank je wel MijnGerrit. Pff je kan zomaar iets verkeerds zeggen hier ben ik dan bang.
  15. nickie

    Vandaag stoppen?

    O. Haakjes verkeerd geplaatst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...