Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Hanneke08

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  3
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Hanneke08

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

88 profielweergaven
 1. Hoi Bas! Ik ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat..... Is het gelukt om wat gepaste hulp/steun te krijgen? Je voorstel bericht raakt me omdat ik het zó herken... ik had het 10 jaar geleden zelf kunnen schrijven. Ik ben H, 29 en vanaf mn 17e heb ik jaren fulltime geblowd. Rond mn 20e gestopt, op eigen kracht (ja het kan!). De 8 jaar erna veel op mn bord gehad en blijf n beetje kwakkelen met blowen maar het beheerst gelukkig niet mn leven. Kijk wel elk jaar tegen de zomer op, lekker die zon op je bek, in het park........ moeilijk Ik probeer het nu recreatief te houden en dat lukt voor nu best. Ik doe het eigenlijk niet meer recreatief. Alleen recreatief als het eigenlijk al * is allemaal ;). Ik ben grotendeels gewoon nuchter, ik drink ook niet, maar het blijft mn beste vriend. Ben nu weer anderhalf week nuchter en wat is het FIJN! Vandaag heel de avond zin, maar ik doe het niet. Ik heb genoeg doelen op dit moment waar ik erg hard heb voor gewerkt (ook uitkering etc maar de afgelopen jaren hard gewerkt om mn passie te vinden en te behouden, mn redding......) Oh rare zin. Nou ik heb dus 3 weken lopen blowen, hasj (geen wiet meer, pff zwaar spul) , grotendeels savonds pas, dat dan wel. feestdagen zijn nog altijd n beetje een vrij brief..... en gevoelige periode ook mbt familie. Ik ben gezegend met een goede psycholoog, dat scheelt n hoop. Ik begin mezelf weer n beetje als verslaafde te benaderen, want ik denk dat dat de enige manier is om langdurig het even niet meer te doen. Vanavond veel zin gehad, maar ik doe het niet! Eerste even n paar weken nuchter. ik heb écht oprecht zin maar ik weet dat dat onzin is. Heeft jaren geduurd voordat ik dat kan denken. Er is een weg! En tja...... die weg is stoppen. En door die week heen gaan. Die week van vechten, emoties, niet kunnen slapen, alles komt op je af... Maar daarna komt er een ochtend dat je wakker wordt en voelt: Hey... ik voel me anders... opener.... vrijer..... En dat is heerlijk. Er gaat een wereld voor je open. Maar dat kan je je nu niet voorstellen. Toen ik weer een paar weken bezig was kon ik me ook niet voorstellen dat ik ooit blij nuchter ben geweest (heb nog veel issues waarmee ik deal en zolang ik nuchter blijf kan ik daar goed mee dealen. Geloof me het zijn veel issues ;)). Als je behoefte hebt om te praten. let me know.
 2. Ik ga niet heel mn verhaal opschrijven..... maar heel kort: als 20 jarige mn grote liefde gevonden, en hij vond het in mij. Hij was toendertijd 30. Niet wetende dat hij toen al een verborgen alcohol verslaving had. Eerste jaren waren dan ook rock n roll met veel sterke verhalen. we zijn 8 jaar verder. Ben 28 nu. maand geleden hebben we er samen een punt achter gezet na zijn 2e terugval in korte tijd. We hebben alles al meegemaakt, 4x kliniek, waarvan1 langdurig (Jellinek Amsterdam) en deze langdurige opname heeft ogen geopend. is 4 jaar geleden.... afgelopen 1.5 jaar weer regelmatige terugvallen (1x per 3/4 maanden m.u.v. vorig jaar: 5 maanden niet) Terugvallen in de zin van: 2 weken nonstop drinken, na een dag al hulp vragen maar door blijven drinken/liegen/bedriegen/manipuleren met als gevolg een depressie/angsten en dus door blijven drinken. elke keer 15 kilo afvallen.... Nu weer in terugval. dit keer dezelfde film maar ik zit in het publiek. Heb afgelopen maand hard gewerkt aan emotionele afstand. Maar pffff wat is het zwaar. Net onze kat opgehaald omdat hij er niet voor kan zorgen. Hij is in handen van hulp/ouders. Ga emdr in, voor trauma klachten mbt slechte dronk van de man waar ik altijd zo tegen opkeek. Ik mis iemand die aan 1 woord genoeg heeft. die niet standaard zoals een buitenstaander zegt: blijf er van weg. Kies voor jezelf, weg met die gast. blablabla. iemand die de ingewikkeldheden begrijpt. De vele emoties. De willen en kunnen. Woon in Haarlem, online is natuurlijk ook helemaal fijn. Let me know als je behoefte hebt in wat lotgenoten contact!
 3. Hanneke08

  Opname partner

  Hey.... het weekend is echt *** met hulp vinden en krijgen. Heb afgelopen weekend dezelfde ellende gehad..... Voor vrijdag 5u hebben we geprobeerd een bed te regelen.... na 17u hebben we crisis moeten bellen, (hij zat aan de pammetjes voor afkick maar is er doorheen gedronken) om 24u zat ie met heel veel pijn en moeite in de detox... we konden eindelijk slapen. maar volgende ochtend issie zelf weggelopen. Hij wilde niet, hij heeft zn handtekening gezet, bus gepakt en is nu thuis aan het 'afkicken'..... als je behoefte heb om te kletsen, let me know. Na 8 jaar hebben we de relatie verbroken omdat het moest, omdat zijn terugvallen grotendeels werden getriggerd door triggers in onze relatie (4 opnames, jarenlang alles gedaan mbt alcoholprobleem en vervolgproblemen, hoef het niet uit te leggen hier denk ik) maar hij kon het niet aan. Met grote terugval als gevolg. Ik zoek iemand waar ik mee kan kletsen, die me begrijpt, en die niet zegt: blijf er van weg. Ben altijd zn 'redder' geweest. sta nu op emotionele afstand. ben veranderd erin, het is dus mogelijk!!!!! Met heel hard werken. Maar ik mis het zo, een maatje die ik niks hoef ' uit te leggen ' mbt alcoholproblematiek en de allesomvattende andere dingen die er bij komen kijken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...