Spring naar bijdragen

Dopje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

1 Volger

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Dopje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Freekie nou precies dat! Hoop dat het inderdaad wat rustiger in mijn hoofd gaat worden. Tot nu toe lukt het allemaal redelijk goed gelukkig. Zie wel op tegen de vakantie, reis naar Bonaire met de kids voor ons 20 jaar samen zijn, hopelijk ben ik dan ook sterk genoeg. De strijd en de afweging niet maken geeft ook rust. Jij bent al mooi op weg hoor, ben je met alles gestopt?
  2. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Yana lief, dankjewel!❤️
  3. Goedemorgen @Yvonne en alle andere vroege vogels die al wakker zijn! Het beloofd weer een warme dag! Nu lekker genieten van de aangename temperatuur met een bakkie❤️
  4. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Mariann het klopt helemaal wat je zegt, het is moeilijker en lastiger om wel dan niet te drinken. Ergens wil de knop nog steeds niet helemaal om en hoop ik toch bij de mensen te horen die wel mate /controle kunnen houden, tevergeefs en tegen beter weten in natuurlijk. Ik ben bij een psycholoog geweest om vooral te proberen ook onderliggend problemen te onderzoeken maar dit heeft mij eigenlijk niet geholpen. Verder heb ik 2 weken geleden een keer hypnose gehad en volgens deze man zou ik controle kunnen houden omdat ik geen dagelijkse drinker ben. Fout! Want na 1 feestje controle te kunnen houden, was het zaadje weer gepland en ging ik thuis weer stiekem binge drinken 2x. Gevolg, relatie op spanning en weer slecht zelfbeeld omdat zelfs een ezel zich niet zo vaak stoot aan dezelfde steen. wat ontzettend knap dat jij al zover bent, echt een hele prestatie! Hoe is dit voor jou geweest? ik heb me voorgenomen helemaal niet meer te drinken. Er is geen controle in mijn verslaafde brein en dit zal ik echt moeten accepteren, meer schrijven en lezen hier is erg fijn. Dat helpt me enorm, en ga ik vaker als hulpbron gebruiken.
  5. Dopje

    Dinsdag 25 juni 2024

    Heel herkenbaar hoor en goed dat je het zo doorzet ondanks het scannen en de dachten!
  6. Dopje

    Dinsdag 25 juni 2024

    Knap van je hoor!
  7. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @bumperjim ja super lastig hoor! Ik weet het allemaal zo goed maar er naar handelen is dan weer een ander verhaal, bedankt voor je lieve berichtje, hoe gaat het met jou?
  8. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Mariannnou gisteren ging het ook weer flink mis. Het valt me wel op dat als ik ongesteld en wat onstabiel ben, dus een stuk sneller voor de bijl ga. Vrijdag een nieuwe spiraal, dus hopelijk ook wat minder last van hormonen en wat stabieler. Het lukt gewoon even niet zo goed, ik wordt ook een tikkeltje agressief in mijn slaap als ik alcohol gedronken heb en mijn partner ervaart dat natuurlijk als onveilig. Sorry voor het hele verhaal maar moest er ff uit. Hoe gaat het met jou, ben jij helemaal gestopt? Nou, vrijdag uitglijder gemaakt… 2 flessen prosecco…. Bah! Donderdag begon het knagen maar kon ik de gedachten nog de baas, maar het zaadje was geplant. Waarschijnlijk weer willen vluchten en de roes willen ervaren. Maar dat deed het niet, nu maar gewoon accepteren en doorgaan!
  9. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    Nou, vrijdag uitglijder gemaakt… 2 flessen prosecco…. Bah! Donderdag begon het knagen maar kon ik de gedachten nog de baas, maar het zaadje was geplant. Waarschijnlijk weer willen vluchten en de roes willen ervaren. Maar dat deed het niet, nu maar gewoon accepteren en doorgaan!
  10. Goedemorgen allemaal eerst een heerlijke kop koffie! Nog meer mensen snotterig van dat wisselvallige weer? 🤧 fijne dag!
  11. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Ayla89 wat knap 40 dagen al echt op de goede weg👍 je hebt helemaal gelijk, het is gewoon een vicieuze cirkel waarin je jezelf begeeft. Op het moment dat je drinkt voel je je even ok en is die roes ‘fijn’ maar de dagen erna zijn vreselijk en niet goed voor je zelfbeeld en lichaam natuurlijk. Fijn dat je het kunt zoeken in kleine dingen, in het hier en nu. Ik probeer dat met breien of haken en hoop ook nog een sport te vinden waar ik wat uithaal. Het sociale aspect vind ik nog wel lastig, als ik niet drink merk ik ook me niet zo prettig te voelen in grote groepen. Dus feestjes ga ik liever uit de weg, misschien wordt dat nog beter als ik me wat stabieler voel. Lief zijn voor jezelf, we komen er wel 🥰
  12. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Kruidenthee je hebt goed tussen de regels door gelezen, even niet hoeven voelen of denken inderdaad. Wat een mooie denkwijze om het niet te zien als een strijd maar een keuze, die gaat zeker helpen en ga ik maar eens wat vaker herhalen voor mezelf. Hoe gaat jou het niet meer drinken af? Bedankt voor je lieve woorden, ontzettend fijn om je even gehoord te voelen en weer door👍❤️
  13. Dopje

    Het verdomde duiveltje

    @Lonster1 goede vraag, moest ik ff over nadenken! Meer regie over mijn leven in algehele zin, niet meer afhankelijk zijn van verslaving/gedachtes maar een gezonde mentale balans. Nu voelt het soms als hard werken waarin het nog wat als een onaangename strijd voelt. Balans in op alle vlakken. Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om te zien als mensen hardlopen op een vast tempo, knap om die energie te verdelen. Bij mij is het vaak alles of niets 😅
  14. Dopje

    Yeli's draadje

    Wat een ontzettend herkenbaar verhaal, sterkte met het verlies van je moeder❤️ @Yeli het duiveltje blijft helaas altijd aanwezig vermoed ik. Zo heb ik ook periodes gehad van niet drinken, daarna alleen bier en geen wijn want daar reageerde ik niet goed op. Met de tijd verloor ik ook daar uiteindelijk de controle in. Wat sterk dat het je op eigen kracht gelukt is, dat geeft ook een boost voor je zelfvertrouwen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...