Spring naar bijdragen

7504

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

7504's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Juist! Kombucha is een thee, die je laat fermenteren met een soort zwam. Je kan het dus zelf maken en wat dat betreft heeft de invloed die jij kan uitoefenen op het resultaat wat weg van het brouwen van bier. De zwam bewaar je steeds en wordt steeds rijker. Het schijnt ook erg goed te zijn voor heel je spijsvertering (en wie weet; ook voor het herstel van je lever). Ik heb het nog niet zelf gemaakt, maar dat gaat er zeker eens van komen.
  2. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Hoi James, wat een supergoede tip van je. Ga ik zeker luisteren. Drankjes die de magie van alcohol enigszins benaderen zijn een mooie espresso, goede thee en sinds kort kombucha. De podkasts van Koos van Plateringen zijn ook zeker het beluisteren waard en in de latere (gesponserde) afleveringen komt er halverwege steeds een bijzonder mocktailrecept langs. Mieeschien ook eens proberen!
  3. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Zeker; en ik heb nog een verantwoordelijkheid; Ik ben ook leidinggevend en zou een voorbeeld moeten zijn voor mijn medewerkers. Gelukkig is het alcohol gebruik op de werkvloer erg beperkt. Wij hebben gelukkig ook geen na-zittingen tot in de kleine uurtjes. Nooit gehad.
  4. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Dank je! die ga ik zeker kijken! Ik ben ook erg blij met de podcasts van Koos van Plateringen; die zijn fijn om naar te luisteren. De app van alcoholvrijheid is ook motiverend. Net zoals de filmpjes van Eric Scherder en Andrew Huberman. Het moet er gewoon elke dag ook eventjes ingepeperd worden!
  5. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Hoe ik het voorbereid heb: Ik heb de datum 2 maanden van tevoren vastgelegd; de laatste dag van een door mij regelmatig bezocht festival. Die datum is echt in mijn hoofd gaan zitten. In de dagen er naar toe heb ik veel podcasts en dergelijke geluisterd. Op een gegeven moment keek ik er zelfs naar uit. De laatste dag van het festival heb ik niet gedronken. Ook om te kijken hoe leuk ik het festival dan nog vind. (was toch lastig) Ik ben op een leeftijd waarvan je zou kunnen zeggen dat de aftakeling zich al flink heeft ingezet. Ik had me er bij neergelegd dat het vanaf nu alleen nog maar downhill zou zijn. Maar dat is heel fout om te denken. Ook na je 50e kan het nog uphill. En voor mij was die datum het begin van de klim. Beter eten, meer bewegen en geen alcohol dus. Ik ben gelukkig een positief persoon. Heb geen demonen en depressies. Ik stel me heel open op. Het zou voor mij wel stom zijn als ik dit niet aan kan. Maar dan moet ik wel de verleidingen weerstaan.
  6. 7504

    Alcohol en werken in de horeca

    Hoi Jac, bedankt voor je antwoord. Ik ben een paar keer gestopt (1 maand, 3 maanden, een heel jaar). Steeds niet met het idee om er volledig mee te stoppen, maar om terug te gaan naar het moment dat ik alcohol zag als iets extra's en niet als iets wat ik nodig heb. Maar ik vrees dat dit niet meer kan. Elke keer (zelfs na dat jaar) zat ik weer op de oude hoeveelheden. En dit was niet dramatisch hoor. Geen fles wodka per dag. Maar wel standaard èlke vrijdag, zaterdag en zondag een paar biertjes, een fles wijn (of 2) en een paar glazen sterke drank. Door de week dan soms niets, maar steeds vaker ook een glas of 4 a 5. Ik krijg ook steeds vroeger trek in wat lekkers. Ik merk hier aan dat ik verslavingsgevoelig ben, maar constateer dit in een vrij vroeg stadium en mijn instelling is dat ik me dit niet laat gebeuren. Voor mij ligt dit monster echter overal op de loer, en ik bewonder het ook. Ik ben gek van een mooie Chianti, een koele Chablis of een ambachtelijk gebrouwd craft-bier. Alcohol is een onweerstaanbare mooie duivelin. Ik moet daar mee om weten te gaan. En ik hoop hierin op deze plek wat hulp te vinden. Ik sta nu weer 8 dagen droog. Ik heb het dit keer goed voorbereid en de datum een maand van tevoren vastgesteld. Ik beweeg lekker veel en ben positief dus lekker bezig. Dit hou ik uiteraard zo.
  7. Na een paar keer gestopt te zijn met drinken, voor een korte en langere periodes, heb ik sinds een tijdje besloten om het drinken van alcohol volledig achter me te laten. Ik doe dit, ruim voordat het een echt probleem begon te worden, maar ik merkte dat alcohol langzaam de baas over mij werd. De 1e tip die je overal krijgt op fora en dergelijke, is; ga alcohol uit de weg. En dat is nu juist gelijk mijn grootste probleem; Ik ben eigenaar van een horeca bedrijf. Ik kan heel gepassioneerd zijn over mooie produkten, zoals hammen, kazen, gerechten, olijfoliën en natuurlijk mooie wijnen en bieren. Ik lust dan ook alles. Echt alles. En als het met liefde is bereid vind ik ook alles lekker. De belangrijkste reden voor mij, om lid te worden van dit forum is dan ook het peilen en bespreekbaar maken van dit dilemma. Ik heb hier meerdere vragen over, en het zou te veel en te random zijn om al die vragen hier in dit ene draadje te ventileren. Maar mijn eerste vraag zou zijn: Zijn er meer mensen zoals ik; die werken in de horeca, of zelfs ondernemer zijn met een cafe of restaurant, die zich bewust zijn van hun zwakte voor het goedje wat ze verkopen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...