Spring naar bijdragen

MM

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    510
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

422 profielweergaven

MM's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. MM

    Vrijdag 26 september

    Hallo lieve mensen, Het is lang geleden dat ik hier geweest ben. Er is een hoop gebeurd, niet allemaal even fijn. Sinds 9 maanden heb ik intensieve individuele psychotherapie en ik begin het gevoel te krijgen dat alles heel langzaam op z'n plaats begint te vallen, al heb ik nog een lange weg te gaan. Ook wilde ik vertellen dat ik sinds 2 weken Selincro slik. Ik slik het niet om sociaal te kunnen drinken (absoluut geen optie voor mij) maar om de craving weg te nemen. Ik heb wel het gevoel dat het werkt, ook omdat ik er zelf aan werk natuurlijk. Voor mij is de psychologie van deze pil heel anders dan bijvoorbeeld Refusal. Bij Refusal MAG je niet drinken, daar raakte ik ontzettend van in paniek (deed ik dan wel, met alle gevolgen van dien). Nu zou ik kunnen drinken maar ik doe het niet. Ben er ook veel minder mee bezig. Bijwerkingen na de eerste paar dagen minimaal. Ben er van overtuigd dat je er steeds zelf bij moet blijven, maar het medicin is een steun in de rug. Ik ben licht hoopvol en dat is meer dan ik in tijden geweest ben. Dat wilde ik even laten weten.
  2. MM

    Donderdag 27 juni 2013

    Lieve allemaal, Het gaat weer redelijk. In ieder geval droog. Maar hoe het verder moet weet ik niet. Iedere keer als ik val doe ik iemand pijn. En dat maakt het alleen nog maar moeilijker om verder te gaan. Dit kan zo niet doorgaan. Heb een schop onder mijn kont nodig. Niet zo zielig doen. Maar het kost me zoveel moeite stappen vooruit te zetten. Stapje voor stapje. Er is geen andere manier. En droog natuurlijk, anders wordt gaat het van kwaad tot erger, dat heb ik aan den lijve ondervonden.
  3. MM

    maandag 24 juni

    gaat ook niet goed, Stientje Ik ken je niet maar bedankt voor je zorgen. Ik weet niet wat ik nog moet zeggen kan niet meer "van me af kletsen" ik pleeg geen zelfmoord omdat ik kinderen heb maar ik weet niet hoe het verder moet Sorry Ik zal proberen te gaan slapen en kijken of het er morgen anders uitziet maar ik betwijfel het het is al zo lang zo zwaar zelfs voordat ik dronk het spijt me Ik zal niet langer moeilijk doen
  4. MM

    maandag 24 juni

    ik weet niet wat ik nodig heb
  5. MM

    maandag 24 juni

    Geen therapie Gewoon stoppen verder niks
  6. MM

    maandag 24 juni

    Ik kan het niet. 2 opnames, één gedwongen jaren van alles wegdrinken nog meer jaren zwaar depressief ik drink weer en ik weet niet hoe het verder moet ergens wil ik leven anders schreef ik hier niet maar het is zo ontzettend moeilijk ik heb hulp nodig maar ik wil nooit meer naar psychiatrie
  7. Hallo lieve allemaal, Heb vanochtend alles letterlijk en figuurlijk uitgekotst bij de peut. Zij heeft met de psych gebeld en nu heb ik morgen gesprek over eventueel opname. Niet alleen vanwege alcohol maar ook vanwege depressie. Ik ben er helemaal rustig van geworden. Kan en wil mezelf helemaal overgeven, eindelijk.
  8. MM

    Dinsdag 12-2-2013

    Kohtje, Romualdus, Zoveel herkenning. Pleaser is my middle name. Jong geleerd om mijn moeder tevreden te stellen. Daarna in alle aspecten van het leven. Nu gescheiden en een nieuwe partner. Probeer ik nog steeds allebei tevreden te stellen, ex en huidige partner. Lukt niet. Ben op. Ik moet en ik ga er wat aan doen. Makkelijk zal het niet zijn. En ook ongeloof in de omgeving. Jij alcoholist? Maar je ziet er goed uit, je zorgt goed voor je kinderen, etc. etc. Ja, ongelofelijk hoeveel moeite het kost om mensen te laten inzien dat je een probleem hebt. En dat ze niet snappen dat dat inzicht bij jezelf al zoveel moeite gekost heeft. Dat als je er over vertelt, het geen geintje is... Mijn psychiater zegt dat ik mezelf geen alcoholiste moet noemen. Geen labels, zegt ze. Ja, ik weet wel dat ik ook andere dingen ben, maar ik ben óók alcoholiste. een vriendin van mij (heb ik geloof ik al verteld) die verslavingspsychiater is, zegt dat ik over een tijdje gewoon weer gezellig een wijntje kan drinken. Ik weet wel beter. Ik probeer eerst nu mijn hectische leven tot een zo rustig mogelijke situatie te brengen en nuchter te worden, en daar blij mee te zijn. Lukt dat niet, dan zal ik inderdaad alles van me af moeten schuiven en alleen maar aan mezelf denken. Maar hoe ik dat economisch moet oplossen blijft een groot vraagteken voor me. In ieder geval wil ik niet terug naar de zelfmoordgedachten die ik krijg wanneer ik drink. Ik wil volop leven, zonder alcohol.
  9. MM

    Dinsdag 12-2-2013

    Hai Taurus, Ik ken je (nog) niet. Dank voor je steunende woorden. Mijn probleem is, behalve de verslaving (dat is het grootste probleem!), dat ik niet kan stoppen met werken. Bijstand bestaat hier nagenoeg niet. En ik heb twee kinderen om voor te zorgen... Aan de andere kant is dat ook zo erg nog niet. Als ik rationeel met het werk omga en mezelf niet overbelast, meer uitbesteed, dan houdt het me wel gefocust. Ik droom wel van een heel rustig bestaan maar ja, dat kan nou eenmaal niet. Dus, de koe bij de horens vatten en doorgaan met het leven en tegelijkertijd nuchter worden en aan mezelf werken. Ik kan er geen apart hoofdstuk van maken. Hoe graag ik dat ook zou willen.
  10. MM

    Dinsdag 12-2-2013

    Dank voor je bijdrage, Bambam. Heel goed om te lezen.
  11. MM

    Dinsdag 12-2-2013

    Je gaat goed Lydia. Ik herken je verhaal. Ga maar lekker door zo. Van 4 naar 40! Ik doe met je mee. Vandaag laat ik de eerste staan (in mijn geval kan ik beter in flessen dan in glazen tellen:-)
  12. MM

    Dinsdag 12-2-2013

    @Kunsie: Wauw, wat een verhaal van Koch. Maakt dat je gelijk wilt stoppen. Geweldig! @Tuvalu: ik ken je niet maar heb je al wel meerdere malen gelezen. Fijn dat je er bent. Mensen, ik ga aan het werk. Moet er een vertaling uitgooien voor morgen. Daarna ga ik me hard bezinnen op het uitbesteden van werk. Minder verdienen, maar ook minder werken. Meer aan mezelf werken. Hard nodig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...