Spring naar bijdragen

P44

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

P44's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. P44

    Afbouwen oxazepam

    De 1x 5 mg (half tabletje) heb ik nu bijna een week. Dan ga ik inderdaad nog een week 2,5 mg (kwart tabletje) doen.
  2. P44

    Afbouwen oxazepam

    Hallo, Ik ben aan het afbouwen van oxazepam. Ik heb het middel drie maanden geslikt. Ik zat op 3x 10 mg per dag, nu nog op 1x 5 mg per dag. Tot op heden geen last van ontwenningsverschijnselen. Is het verstandig om nog een stap naar 1x 2,5 mg te doen of zou ik meteen naar 0 kunnen? Ik weet dat iedereen anders is, maar wil graag weten wat ik kan verwachten. Naast de oxazepam slik ik nu zo'n 7 weken sertraline in de ochtend en 100 mg quetiapine voor de nacht. Ik denk dat dat het allemaal ook een beetje opvangt. Als ik van de oxazepam af ben wil ik proberen te minderen met de quetiapine. Groeten, Paul
  3. P44

    Afbouwen oxazepam

    Ik zie dat ik het bericht misschien in de verkeerde categorie heb geplaatst...
  4. P44

    Afbouwen oxazepam

    Hallo allemaal, Inmiddels slik ik bijna 3 maanden oxazepam. De eerste paar weken 2x 10 mg per dag, toen een tijdje 3x 10 mg per dag, toen een paar weken weer 2x 10 mg per dag, toen 1x 10 en 1x 5 mg per dag en op het moment 2x 5 mg per dag. Ik sta onder begeleiding van GGZ (IHT) en moet zeggen dat het me alles meevalt. Weinig tot geen last van ontwenningsverschijnselen. Ondertussen ben ik overigens ook 6 weken geleden gestart met een AD (sertraline). Ik moet de oxazepam dus nog verder afbouwen. Het traject bij GGZ stopt waarschijnlijk volgende week. De rest gaat waarschijnlijk weer via de huisarts. Ik heb met de oxazepam nog niet gehad dat ik steeds meer moest gaan slikken om hetzelfde effect te bereiken. Betekent dit dat ik nog niet verslaafd ben? Het is natuurlijk lastig te voorspellen wat ik precies kan verwachten aan verdere ontwenningsverschijnselen. Iedereen reageert anders. Is de laatste 5 mg straks het lastigst? Hoe lang zal ik er dan eventueel last van hebben? Kan een AD dit misschien weer enigszins opvangen? Bij GGZ zeggen dat het met de oxazepam bij mij gaat om een lage dosering en niet al te lang gebruik (jaar of jaren). Ze hebben gezegd dat ik er vanaf ga komen en dat ik daar niet angstig voor moet zijn. Wat denken jullie?
  5. P44

    Afbouwen oxazepam

    Hallo allemaal, Ik zit nu in de 6e week van het gebruik van oxazepam i.v.m. angst-/spanningsklachten. De eerste 2,5 week gebruikte ik 2x10 mg per dag en daarna 3x10 mg per dag. Ik wil graag gaan minderen/afbouwen. Advies gevraagd aan de huisarts, maar die is niet heel concreet in hoe dit aan te pakken. Hij verwacht niet dat ik er verslaafd aan ben geraakt. Ik heb natuurlijk veel verhalen gelezen op internet, maar weet niet goed hoe ik het het beste kan doen. Is het een goed idee om eerst weer terug te gaan naar 2x10 mg, of bijv. naar 2x5mg en 1x10 mg? Wat voor ontwenningsverschijnselen kan ik verwachten? Ik ben een beetje zoekende. Alle adviezen zijn welkom. Ik hoor graag van jullie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...