Spring naar bijdragen

gaatwel

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

gaatwel's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. In mijn omgeving heb ik enkele vrienden, waar ik vaak samen mee eet, verteld dat ik verslaafd ben. Op zich reageerden ze er heel aardig op. Maar ik durf niet verder er open over te zijn. Ik ben te bang voor rare vooroordelen over dronkaards enzovoorts. Bovendien heb ik een leidinggevende functie en ben ik bang dat het tegen mij gebruikt kan worden. Maar het voelt ook alsof ik van de ene kant het vooroordeel zo laat bestaan en bovendien voor mijzelf dat ik met een geheim rondloop en dat ik voortdurend op mijn qui vive moet zijn om te zorgen dat het geheim niet uitkomt. Wie heeft hier ervaring mee?
  2. gaatwel

    even opnieuw

    Beste krekel proficiat dat je jezelf hebt gegund om te merken hoe het leven eruit ziet zonder drank. Bij mij duurde dat een behoorlijke tijd, heb er drie jaar therapie voor gevolgd en terugval ligt helaas nog steeds om de hoek. Toch zie ik ook heel goed de voordelen van niet drinken. Ik ben minder chagrijnig en kan meer genieten, ook van kleine dingen. Wegstoppen van vervelende dingen kan dus niet meer maar als ik daar goed over nadenk was dat even wel fijn maar leverde het niets op. want die vervelende dingen gaan niet uit zichzelf weg. heb je daar iets aan?
  3. Beste gaya Ik sta ook al een behoorlijke tijd redelijk droog en hoewel dat best bevalt betrap ik mijzelf erop dat ik soms toch behoorlijk terugval. Gewoon omdat het allemaal even teveel wordt, ik geen zin in nadenken heb en oplossingen zoeken maar gewoon even weg wil zijn. Maar ik realiseer mij ook heel goed dat weer drinken mij eigenlijk op achterstand zet. Ik word dan kribbig, kan niet veel hebben, geniet niet van kleine dingen tot echt chagrijnig zijn. En van een avond flink drinken heb ik een ruime week deze last. Fijn voor mijn omgeving en voor mezelf. Ik ben nu aan het proberen met een aantal vragen voor mijzelf: - welk resultaat wil ik bereiken? - heb ik het morgen (de komende week) nodig om helder en vriendelijk te zijn? Maw kan ik het mij permitteren om te drinken. (en dat is eigenlijk nooit) Maar ja, die drang die popt af en toe nog wel op. En, ik ben er nog niet lang mee bezig maar ik hoop dat ik er zo van af kan blijven. Daarnaast heb ik begrepen dat drang na 15 minuten vanzelf weg trekt. Dus jezelf 15 minuten uitstel geven voordat je naar de winkel gaat werkt misschien ook. Oke, dat zijn dan concrete handvatten misschien. Maar als je wil, wil ik best je maatje zijn en samen met je kijken naar je moeilijke periode.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...