Spring naar bijdragen

NoNo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    56
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

NoNo's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Ik vergat in mijn opsomming ook nog een bak pinda's, dus de hartige trek zit er ook nog in..... Grote boog om de weegschaal en maar hopen dat ik dat snacken onder controle krijg! Fijne dag allemaal!
  2. Goedemorgen! Gisteren wat stress momenten en i.p.v. wijn ben ik gaan snoepen. Dat is nieuw voor me want ik ben een hartige klant. Gisteravond dus alles wat er was weggesnoept: koekjes, winegums, drop, chocolade en een ijsje toe. Pffffff..... Vandaag een nieuwe dag en deze gaat gewoon in balans worden! Een balansdag dus
  3. Hallo allemaal, Vandaag een aantal stressmomenten op mijn werk, want druk, druk, druk.... Nu dus even dat bekende moment van 'ik heb wel een glas wijn verdiend voor de broodnodige ontspanning....' Maar ik geef niet toe! Ik laat het bad vollopen en ga me verbergen in het schuim Natuurlijk gestemd vandaag en ik hoop dat ik daarmee de coalitie een beetje heb versterkt.
  4. Torres is een goede alcoholvrije wijn. De enige alcoholvrije wijn die als echte wijn is geproduceert en waarvan de alcohol onder hoge druk is afgedampt. De witte is prima om te drinken, de rode heb ik nog niet gedronken. Alle andere alcoholvrije wijnen zijn doorgaans druivesapjes met wat wijnmost. Geen aanraders dus....
  5. NoNo

    Goedemorgen! Hier ben ik.

    Hi Alice, Welkom! 20 jaar geleden was ik ook rond de 32 jaar en ik reisde veel voor mijn werk en had eigenlijk een prima leventje. Maar ik dronk wel iedere avond een fles wijn en ik vond dat ik dat wel verdiende met alles wat ik op een dag verzette.... Nu ben ik zo'n 20 jaar ouder en heb nog steeds een prima leventje, maar de hoeveelheid wijn is alleen maar toegenomen en in mijn laatste periode zat ik makkelijk op 2-2,5 flessen. En iedere dag nam ik me voor dat ik zou gaan stoppen en iedere dag ging dat eerste glas er toch weer in... Functioneren deed ik prima! Geen ernstige katers en altijd om 7:00 op en 8:00 aan het werk. Wel namen de paniekaanvallen in de nacht toe en dat was voor mij de doorslag om er echt mee op te houden. Die angsten waren zo afschuwelijk, dat ik er niet meer mee kon leven. Nu ben ik sinds bijna drie weken alcoholvrij en ik wou dat ik steun en hulp had gekregen toen ik 32 was! Het is 'maar' wijn... Maar het verziekt je leven net zo hard als welke andere alcoholsoort dan ook! Heel veel succes Alice!
  6. Snoep, Gwen en Miranda, helemaal top! Ik wou dat ik zover was en kon terugkijken op een lange periode zonder alcohol. Gefeliciteerd!!
  7. Ik heb vrijdag 2 glazen prosecco gedronken.... Mijn man was vrijdag jarig en om dat te vieren waren we een weekeind weg naar een fantastisch hotel in een gerestaureerde herenboerderij. Mijn man - die vindt dat ik geen probleem heb... - had een fles prosecco in de kamer laten zetten en ik wilde hem niet teleurstellen en heb twee champagne glazen mee gedronken. Nou houd ik niet van prosecco, dus het triggert bij mij geen verlangen naar meer. Ik heb een bijzonder eenzijdige verlaving en die draait om witte wijn. Zet een paar flessen bier voor mijn neus en ik breng ze ongeopend naar de glasbak. We hebben een kast vol likeuren, cognac, wodka, etc en ik taal er niet naar. Een groot wijnrek met rode wijn en ik geef er niets om. Witte wijn kan ik niet weerstaan en daar moet ik dus echt niet aan beginnen, want dan blijf ik drinken. Die verslaving/ gewoonte heb ik nu doorbroken en het is heel belangrijk dat ik geen witte wijn meer drink anders zit ik in No-time weer op twee flessen of meer per dag. Buiten die twee glazen prosecco heb ik niets gedronken en ik voel ook geen enkel verlangen en heb geen moeilijke momenten gehad. Ik vergeef mijzelf die twee glazen, want ik dronk ze niet uit een onbeheerst verlangen, maar als een romantisch gebaar naar mijn jarige man. Vandaag mijn 19e dag zonder witte wijn en ik voel me helemaal fantastisch!!!
  8. NoNo

    Zondag 09-09-2012

    Hi Steunbeertje, Van harte hefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je en heerlijke dag hebt gehad!
  9. @bolletje: Sapperdeflap... :) :) :) :)
  10. Goedemorgen allemaal! Jaap 18 maanden, fantastisch! Ik hoop ook ooit zo stevig in het zadel te zitten! Ik ben nu mijn 15e alcoholvrije dag in gegaan, dus ik mag met bescheiden trots zeggen dat ik een volle twee weken zonder alcohol ben en dat ik me helemaal prima voel! Met dank aan jullie allemaal, want jullie verhalen, steun en dagelijks lief en leed, zijn een enorme steun om zonder alcohol te blijven! Vandaag weer een dag zonder drank
  11. Goedemorgen allemaal, Ik heb een heerlijk, actief, weekeind gehad! Vrienden om me heen en genoten van het mooie weer en veel gezelligheid. En NIET gedronken, dus ik ben er trots op dat ik nu mijn 12e alcoholvrije dag in ga. Felicitaties voor iedereen die jarig is en een fijne dag voor iedereen!
  12. NoNo

    In de kroeg

    Hi Gwen, Dank je voor je reactie! Ik snap wat je zegt en het is een waardevolle bijdrage aan mijn wel/niet alcoholvrije wijn dilemma.
  13. NoNo

    In de kroeg

    Amber, sorry dat ik jouw draadje even gebruik voor een vraag van mij aan de anderen die een reactie hebben gegeven, maar het is een interessante discussie en misschien hebben we hier allemaal iets aan. Hoe denken jullie over dat glas alcoholvrije wijn wat ik met mijn vrienden heb gedronken? Ik heb de suggestie van een echt glas wijn genomen en ik vond dat fijn. Ik wilde geen water of fris, maar een mooi glas met iets wat heel dicht bij echte witte wijn zat. Ik had absoluut geen behoefte aan alcohol, wel behoefte aan het samen een glas drinken. Mijn vrienden drinken overigens heel matig, dus de sfeer was niet in het teken van alcohol naar binnen gieten. Ik naam nooit veel alcohol als ik met mijn vrienden was. Ik was een echte 'stille' drinker. Ben nenieuwd hoe jullie dit zien!
  14. NoNo

    In de kroeg

    Hi Amber, Ik heb een fles Torres alcoholvrije witte wijn in huis gehaald. Echt een prima alternatief en ik heb gisteravond een mooi wijnglas genomen (meestal nam ik zo'n huis, tuin en keuken glas waar lekker veel in kon) en heb heerlijk genoten van het moment. Omdat er geen alcohol in zit heb je ook geen behoefte om door te drinken, dus met 1 glas was het genoeg en voelde ik me tevreden. Ik had vrienden op bezoek en ik deelde gewoon in de gezelligheid. Misschien iets voor jou?
  15. NoNo

    In de kroeg

    Hi Amber, Maak je niet te veel zorgen! Je hebt waarschijnlijk een enorme confrontatie gehad met een een vorm van 'gezelligheid' waar jij geen deel meer van uitmaakt. Ik had ongeveer hetzelfde op mijn dag 5 en toen zat ik niet eens in de kroeg! Top dat je niet bent gezwicht en gewoon naar huis bent gegaan! Het is moeilijk en je moet je draai nog vinden in je nuchtere bestaan. Naar de kroeg gaan is dan wel een extra zware test. Misschien beter om even een periode niet naar de kroeg te gaan of probeer je er anders goed op voor te bereiden met de gedachte dat je niet gaat drinken en dat je dus een sterke vrouw bent waar iedereen respect voor mag hebben. Maar je houdt vol en dat is geweldig!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...