Spring naar bijdragen

Elinn

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Elinn geplaatst

  1. Elinn

    Here we go

    Mij helpt het om voor een feestje oid het in rijtje wat trek ik aan te zetten, welke jurk, welke schoenen en wat drink ik daarbij en dan voor de spiegel en tegen je zelf zeggen ja dat staat mooi! Mocht dan toch nog iemand je alcohol aanbieden of opdringen kunt je altijd nog zeggen dat het niet bij je jurk past!
  2. Elinn

    Een jaar later

    Zo is het lady Jane, zonder alcohol is het leven zoveel beter! Zoveel waardevoller. En die hobby was geen boot. Mijn hobby heeft maar 1 pk en dat gaat ook vele malen beter dan met een kater.
  3. Elinn

    Een jaar later

    Dank je Marianne, ik ben nu bijna 5 mnd zonder alcohol! Zoveel beter!
  4. Elinn

    Een jaar later

    Een jaar geleden was ik hier ook even, daarna is het behoorlijk veel slechter gegaan, burnout, psychische klachten en daarmee ook een ontsporing met alcohol, uiteindelijk een opname eind december op de acute ggz. Door de opname en de therapie ging het steeds beter, het stoppen met drinken was een verademing, ik kreeg andere antidepressiva die beter aansloten bij mijn klachten. Bij mijn ontslag raadde de psycholoog mij aan om refusal te gaan gebruiken om de overgang naar thuis makkelijker te maken, dat heb ik niet gedaan maar na een maand dreigde het toch wat betreft alcohol mis te gaan. Daarna ben ik toch gestart met refusal en dat bevalt mij uitstekend, doordat ik niet bezig hoef te zijn met wel of niet drinken kan ik mij beter richten op de therapie, dat geeft heel veel rust. Voor mij is de refusal echt een uitkomst.
  5. Elinn

    Voorstellen

    Het gaat goed hoor maar merk toch dat het gevoel van steeds reageren niet goed is voor mij ..in mijn werk moet ik dat al continu met allertheid, altijd aan staan. Ik kan het daarna niet opbrengen, sorry..ik ga toch mijn eigen weg..wens jullie het beste. Kijk nog wel een mee.
  6. Elinn

    Voorstellen

    Dank jullie wel voor jullie welkom. Gisteren heel goed gegaan, dag 3, dag voor dag.
  7. Elinn

    Voorstellen

    Nadat ik vorige week 5 dagen niet heb gedronken, sloeg de welbekende discussie in mij hoofd toe, ach eentje mag wel...eindigend met een lege fles. De dagen die ik niet drink zijn niet eens zo moeilijk, volhouden daar zit het probleem. Moeilijke momenten zijn bij mij tussen thuis komen van mijn werk en eten. Dat moet ik scherp in de gaten houden. Goed plannen helpt, dus boodschappen in huis, geen wijn in huis, avond activiteiten zo plannen dat de winkels dicht zijn als ik terug kom ( kleine plaats dus 2 winkels tot 21 uur, dat scheelt). En ik heb mezelf een mooie beloning in het vooruitzicht gesteld, ik heb een fijne maar dure hobby daar mag ik het uitgespaarde geld aan besteden. Dag 2, fijne dag voor iedereen!
  8. Elinn

    Voorstellen

    Dank je wel Judith, het filmpje ken ik inderdaad, het is een duidelijke uitleg. Wat goed, dag acht alweer! Ik ken inmiddels mijn triggers, na een lange werkdag moe thuis komen, vaak s avonds alleen en dan aan de wijn. Ik heb komende week meer dingen in de avond gepland, sporten kwam ook weer weinig van dus dat ook weer op de planning. Geen wijn meer in huis nu.
  9. Elinn

    Voorstellen

    Hallo, ik ben Elinn, begin 50. Ik drink mijn hele volwassenen leven al, maar sinds zo'n 15 jaar dagelijks, vaak toch wel een fles. De afgelopen tijd is dat fors toegenomen. Dat moet stoppen! Vorige week heb ik 5 dagen niet gedronken, toch weer begonnen. Vandaag weer dag 1. Ik ben vaker gestopt maar helaas nooit langer dan 2 tot 3 weken en dan sluipt het er weer in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...