Spring naar bijdragen

Rickert

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    441
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Recente profielbezoeken

758 profielweergaven

Rickert's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Ik heb niet zoveel te melden... Dag 9 inmiddels. Eerste dagen vond ik op sommige momenten echt niet tof! Maar dat is alweer over... Bevalt me wel dat niet roken!
  2. Zaterdagavond gestopt.. Nou nou wat leuk. Zin om puppy´s dood te bijten
  3. Je zat gewoon naar complimentjes te vissen Kohtje . Maargoed.. t is wat t is.. Krijg steeds meer zin om te stoppen.. Vrij zijn, dat lijkt me ook erg lekker. Hetzelfde als bij drinken, iets langer dan een jaar geleden, ook toen wilde ik vrij zijn. Op het werk steeds de gedachte, nu kan ik even snel een peuk roken, straks is het weer druk. Een pauze op een training, snel naar buiten, peuk opzuigen, broodje eten en nog net voor het weer begint even snel een laatste sigaret.. Ik vond het niet saai om te stoppen met drinken trouwens. Ik deed dan ook vaak geen hol hoor...
  4. Stoppen doe ik sowieso voor mezelf... Er zijn ook maar weinig rokers in mijn omgeving en als ik ergens ben, ben ik vaak de enige die buiten staat te paffen. Ik zie vooral op tegen de eerste dagen/weken. Vorige keer (2 jaar terug) ging het na een dag of 3 al heel lekker maar zou zo graag gelijk die sprong in dagen maken haha. Dat Jan Geurts in de Opluchting schrijft dat je per direct een blij gevoel moet hebben als je stopt komt niet echt binnen haha! Alan Carr heeft mij wel erg geholpen... Ook bij het stoppen met drinken! Waarom laat je trouwens een deurtje open Lidia? Bedoel, waarom zou je dat erbij moeten doen nu je stopt met drinken? Snap ik niet.. kan het alleen lezen als een deur die op een kier moet staan.. En waarom 0% bier?
  5. Echt druk is het hier niet... Zijn er zo weinig rokers op adb? Of rokers die willen stoppen... Ik ben inmiddels alweer 3 maanden bezig met stoppen, lees niet stoppen dus. Zie vooral op tegen de ochtenden.. die begin ik met 2 bakken koffie en een shaggie of 3-4.. Sta er zelfs eerder voor op, ook als ik erg vroeg moet werken om een half uurtje koffie- en peukentijd te hebben. Allan Carr weer gelezen, nu bezig met De Opluchting en snap het allemaal.. naja nog niet helemaal. De knop kan ik nog niet omzetten. Ken de voordelen. Schoner huis, veel meer lucht! Vooral vrijer ademen vond ik heerlijk. 2 jaar terug 2 maanden niet gerookt en dat beter ademen ging zo snel.... Financien, ruim 100 euro de maand..Geen geemmer meer als je ergens bent waar niet gerookt wordt. Misschien dat hier komen extra gaat helpen en vanavond maar weer eens een hoofdstuk uit De Opluchting lezen..
  6. Rickert

    Jaarpact

    Nee hoor ik verwacht niet dan ineens los te gaan.... Komt meer omdat ik me een jaar geleden voornam om alles nuchter te doen waarbij ik gewend was te drinken. Ook vind ik het wel een mooie periode en daarna zie ik wel weer.. Ik heb niet een besluit genomen om nooit meer te drinken, sterker nog, ik ben dondersnieuwsgierig wat er zou gebeuren als ik wel wat drink. Dat doe ik voorlopig niet en hoogstwaarschijnlijk ook niet na het wk (die voor Nederland niet lang zal duren, een van de weinige redelijk stabiele spelers, Strootman, is er niet bij :-() Maargoed. Nu kan ik me werkelijk niet voorstellen dat ik terug zou gaan naar waar ik vandaan kwam.. maar dat is voor veel verslaafden of ex-verslaafden, hoe je je ook noemen wilt ook het gevaar.. Het kan er weer insluipen.
  7. Rickert

    Jaarpact

    Bijna vergeten.. is dat wat. Ook wel goed juist dat het zo 'normaal' begint te worden. Net een lange avonddienst gehad, vorig jaar niet eens werk! Na 3 maanden nuchter lukte het wél om serieus te solliciteren en zowaar nog aangenomen worden ook. Zoveel gebeurt dit jaar zeg... en allemaal positief. Niet dat het zo makkelijk was, dat niet. Ja het niet drinken was an sich niet zo lastig, echt niet, het voelde als bevrijding. Maar man man wat komt alles helder binnen! Dat was soms wel echt even vechten.. en doorgaan. Heb wel momenten gehad dat ik dacht ik zou wel willen zuipen maar dat was alleen om niet te voelen, geen of weinig trek of in ieder geval anders vertaald. Nu verder op naar het wk... Heb dat als doel gesteld om niet te drinken tot die tijd al ben ik er niet meer zo mee bezig...
  8. Rickert

    Echt stoppen !

    Hoi Rast. Je gaat goed zo te lezen.... Slapen wordt vast snel beter, je kunt de alcohol laten staan en je lijf hersteld. Je zult straks zien dat je ook weer wat helderder kunt gaan denken en je drinkperiode eens goed onder de loep nemen. Hoe dronk je eigenlijk? Altijd al veel te veel? Dagelijks tot het gaatje of was het alleen na je propperwerk in augustus... Kun je het bij een paar glazen houden enz enz. Zou het kalm aan doen en niet zo overhaasten. Je mag best wachten met het vertellen aan vrienden en familie. Ik bagatelliseer je probleem niet maar mij bekruipt het gevoel dat je heel snel jezelf een stempel geeft.. Ook is het niet gezegd dat je nooit meer kunt drinken. Kan wel maar hoeft niet... Succes vandaag!
  9. Rickert

    Echt stoppen !

    Zou niet weten waarom het verhaal niet zou kloppen eigenlijk. Dat advies zou ook zeker van de AA kunnen komen.. Die gingen in ieder geval vroeger echt met drank naar alcoholisten toe om zo af te bouwen, Google maar eens op aa afbeeldingen/tekeningen... Ook is aa ( hangt van de groep af) niet zo dol op verslavingszorg en zie je op sommige meetings dr lijst van medicijnen hangen die je niet mag nemen zoals ad, pammetjes maar ook neussprays, antihistaminemiddelen als zyrtec... Nee aa heeft, vinden ze zelf, als enige de wijsheid in pacht hand in hand met de hogere macht;) @paddy. Kon je ook niet weten dat er zo'n advies zou komen. Lees van peet ook een hele andere ervaring.
  10. Rickert

    Echt stoppen !

    Lees nu ineens dat iemand de aa 'hotline' post! We leven niet meer in 1950 dat een AA-er aan het bed komt zitten met een fles jonge en ieder uur een druppie drank geeft om de afkick geleidelijk te laten verlopen.. Hebben we tegenwoordig dokters voor die daar uitstekende medicatie voor hebben incl schema, en hé misschien krijg je nog wel een medische check ook! Is dat ff mooi...
  11. Rickert

    Echt stoppen !

    Rast... Ik reageer niet snel hier maar lees dat er iemand van AA komt.. Dat zijn geen professionals en al zeker geen doktoren. Kun je niet beter langs de huisarts of huisartsenpost desnoods die je ook in het weekend iets voor kan schrijven als je direct wilt stoppen met drinken. Een besluit nemen om aa te bezoeken kan altijd nog. Mijn ervaring met aa laat ik in her midden maar dit advies is absurt en moeten ze aan een dokter overlaten.
  12. Rickert

    Jaarpact

    Vandaag 11 maanden.. Gisteren een reünie gehad van de kliniek die ik 11 maanden geleden binnenkwam. Lang niet iedereen was er, niet iedereen heeft t gered. Jammer, degene die er wel waren hebben ongeveer hetzelfde verhaal en dat is er 1 van groei. Wat zijn we kalmer geworden, wat voelen we ons beter! Zeker in je eerste jaar voel je de winst, als je op de momenten dat t tegenzit doorzet.. Jammer dat niet iedereen dit mag ervaren.. Het is het waard!
  13. Zucht... Een arts zonder diabetes geen diabetici behandelen? En iemand die slechte ervaringen heeft mag niet oordelen over aa. Mooie argumenten! Een verslaafde behoort goede hulp te krijgen, geen kwakzalverij als aa. Aa haalt verslaafden binnen en ontzeggen zo juiste hulp. Aa is feilbaar noch onfeilbaar?!?! Ik laat t hierbij koh! Voor je aa overweegt, www.orange-papers.org heeft veel info.
  14. Geen wet in aa? Big book, boek van de Na, 12 stappen en tradities en nog alle andere literatuur. En als alternatief, instellingen, gevangenis of de dood. Dit wordt meeting op meeting in de hoofden gestopt. Sponsor zelf kiezen? Een nieuweling kan hier nog geen keuze in maken! Geen idee wat de sponsor gaat brengen. Wel wordt er gestimuleerd er snel 1 te nemen.. Ander instellingen, gevangenis of de dood.. Verder leuk dat je met een verhaal komt van 1 persoon. Een bekende aa manier om te reageren op cijfers uit onderzoeken. Mooi voorbeeld is dat aa miljoenen heeft geholpen... Dat klinkt leuk, echter niet meer als je weet dat het 95% niet heeft geholpen.. of erger.. Komen we op het volgende, het programma werkt als je er aan werkt toch? De aa is onfeilbaar en als het niet werkt dan heeft de persoon de schuld! Mooie cirkel hè? Helaas valt een aa-er harder dan iemand die jet programma niet volgt en datzelfde programma geeft degenen zelf de schuld... Er is trouwens al enorm veel over geschreven.. Zoek het eens op en neem het goed door. In het begin zul je denken 'niet waar' maar als je gaat kijken naar je argumenten zul je zien dat dit enkel bestaat uit de indoctrinatie van t programma zelf...
  15. Sponsors... Baat het niet dan schaad het Wel! De sponsor is misschien nog wel het gevaarlijkste van de hele cult. Wanneer een aa-er zelf genoeg geïndoctrineerd is door de propaganda dient deze te beginnen aan sponsorschap.. En dat sponsoren gaat ver! Als ware zelfverklaarde therapeuten gaat het rommelen in de hoofden van verzwakte nieuwkomers beginnen.. Het idee van aa is oa dat een verslaafde geholpen moet worden door een verslaafde. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld, geholpen worden door een predikant van de aa. Er wordt bewust voorbijgegaan aan psychische problemen of onbewust door de indoctrinatie van het programma met schadelijke gevolgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat aa aanzet tot bingedrinken en ook zelfmoordaantallen liggen hoger dan bij welk programma dan ook! Dat zet aam tot denken niet? Google maar eens, je zult het vinden... Ik dacht eerst, aa, 12 stappen, het is het niet voor mij, ik kies gewoon mijn eigen weg. Degene die aa volgen, prima als het voor jou wel werkt. Pas later realiseerde ik me hoe schadelijk het kan werken. Voornamelijk in het Engels is er veel geschreven over de gevaren van de aa. Ook de onderzoeken die zijn gedaan liegen er niet om! De aa zelf blijft echter maar roepen dat het wel werkt en hebben een propagandamachine waarvan de USSR had kunnen leren.. Sterker nog, de aa presenteert zich als De weg en de enige weg... Gestopt met drinken zonder aa? Je was niet verslaafd of bent nu een droge drinker.. Ja echt..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...