Spring naar bijdragen

sunnyamelie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    39
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

sunnyamelie's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. sunnyamelie

    samen sterker

    Welkom Begske! Ik ben ook nog niet zo lang hier. Hoe voelt het, om bijna een week gestopt te zijn? Wat goed van je zeg!! Goed dat je voor jezelf kiest en dat je het volhoudt! Je wordt ervoor beloond, vraag maar aan de anderen hier. Bij mij gaat het nog niet helemaal zoals ik wil, maar we gaan gewoon stug verder!
  2. sunnyamelie

    samen sterker

    Dat is waar niwi... Ik wil helemaal geen excuses meer verzinnen. Het voelt als steeds weer opnieuw beginnen... Dat is zo ontmoedigend. Misschien moet ik het anders zien.... Of beter nog, gewoon nu wel volhouden, hoef ik inderdaad ook niet meer opnieuw te beginnen!!
  3. sunnyamelie

    samen sterker

    Ik heb gisteren gemerkt dat ik excuses ga verzinnen voor mezelf om toch te kunnen drinken... 'ik ben nog niet eens met de behandeling begonnen', 'ik voel me depri, na 2 dagen zonder heb ik wel een wijntje verdiend.' Dat soort gedachten. Gisteren dus wel gedronken, maar vandaag niet. Vooruitkijken en steeds weer opnieuw beginnen, dat is de enige optie.
  4. sunnyamelie

    samen sterker

    Mooi gezegd, is wel waar inderdaad... Zojuist kreeg ik n sms van n vriendin. Ik woon naast t park en r is vanavond een optreden. Altijd heel gezellig, maar ik sla deze x ff over. Heb eerlijk gezegd waarom... Iedereen zit daar namelijk met flessen wijn... Ik durf het niet aan te gaan...
  5. sunnyamelie

    samen sterker

    Dat vind ik inderdaad heerlijk, de volgende ochtend alles nig weten!! Een verademing :-). Grappig dat je dat zegt, over het forum. Ik organiseer namelijk voor een Andere site (andere problematiek) themachats en ben daar moderator/ervaringsdeskundige. Op het moment vind ik het fijn om motivatie te krijgen hier (waaevoor veel dank) en herkenning. Als ik me sterk genoeg voel, kom ik ook vaker op t forum. Anderen motiveren kan ook heel fijn zijn, weet ik uit ervaring.
  6. sunnyamelie

    samen sterker

    Niwi, ja mijn vriend weet van mijn probleem, sterker nog hij heeft hetzelfde probleem Alleen dan nog een graadje erger. Hij probeert nu te minderen en krijgt hulp en medicijnen. In 1x stoppen werd hem afgeraden. Maar ik doe het wel in 1x... Het is mijn manier en mijn leven. En ms.Lucaz, ik heb nagedacht over wat je zei. Denk ook dat ik gezelliger wordt zonder drank... In ieder geval meer mezelf en ik moet me beseffen dat ik goed ben zoals ik ben en dat het tegenover mezelf en anderen niet goed is me anders voor te doen. Heb nog geen ontw.verschijnselen, behalve transpireren en me afvragen wat ik met de tijd ga doen die ik normaal in de kroeg doorbreng.
  7. sunnyamelie

    samen sterker

    Je hebt gelijk niwi... Het erge dat mijn eigen vriend het was en daarna een van mijn beste vrienden. Maar ik hou nu voet bij stuk, het is mijn leven En als ze me saai vinden zonder drank gaan ze maar weg. En dat meen ik!
  8. sunnyamelie

    samen sterker

    Dag 1 is weer in the pocket, nu WEL stug volhouden :-). Fijne dag gewenst. Btw, ik heb idd wel de opmerking gehad 'oh, dat wordt saai, als jij niet meer drinkt'. Maar ze accepteren me maar zoals ik ben...
  9. sunnyamelie

    muziekdraadje

    http://www.youtube.com/watch?v=aF5tisuEMRs
  10. Veel dingen zijn heeeel herkenbaar!! Vooral het afschuwelijke (schuld) gevoel de volgende ochtend! Ik wist niet dat meer mensen dat hadden. Kan wel een lijstje maken ;-): - hevig trillende handen op het werk - dingen vergeten op het werk - ehm... vreemdgaan na veel te veel drank :-( :-( - ruzie maken met m'n vriend (1x 's nachts op straat en de volgende dag zei mijn baas dat hij het had gezien/gehoord toen hij uit de kroeg kwam... SCHAAM!!!) - black-outs - me dronken gedragen naar vrienden toe - dingen zeggen waar ik later spijt van heb - niet meer in staat zijn te sporten en andere te doen die ik leuk vind - eetbuien na teveel drank .... Oef, best confronterend :-(
  11. sunnyamelie

    samen sterker

    Ja, heel veel herkenning niwi. Bij mij gaat het precies hetzelfde! Voor dat eerste glas lijkt het zo makkelijk om standvastig te blijven. Steeds weer kan ik me niet voorstellen van te voren dat het weer mis zal gaan... Ik ben er toch zelf bij? Ik kan toch deze keer na de tweede wel stop zeggen? Nee dus, dat kan -bij mij- in ieder geval niet. Het is mij ook maar een paar gelukt om wel 'op tijd' te stoppen. Dus ik heb het nu definitief geleerd... Geen pogingen meer om er eentje te nemen... Gewoon die eerste niet pakken!! Thanks
  12. sunnyamelie

    samen sterker

    Bedankt voor de reacties. Ik heb maar weer eens (voor de zoveelste keer) geleerd dat eentje echt niet werkt... dan gaat het fout. Dus inderdaad... weer opnieuw beginnen en de verantwoordelijkheid bij mezelf houden en niet verwachten dat mensen het begrijpen... Inderdaad niwi, het gaat om mijn gezondheid en mijn leven. Ik heb wel geleerd van gisteren in ieder geval, dus opstaan en weer doorgaan. Jane, wat is Refusal?
  13. sunnyamelie

    samen sterker

    hee niwi, gisteren is finaal mislukt :-(. Ik zat op het terras en mensen zeiden, 'stop nou eerst met die pillen en neem gewoon een wijntje'. Na wat tegenstribbelen gedaan en vervolgens meteen weer grenzen weg en denk dat ik om 02.00 uur thuis was. Weet bijna niets meer :-(. Wat nu?? Gewoon weer opnieuw beginnen? Ik ben boos,mensen supporten me niet...mensen snappen het niet! Maar ook boos op mezelf natuurlijk. Sorry voor dit niet zo positieve bericht
  14. sunnyamelie

    samen sterker

    Goede middag niwi, ik wens je een fijne zondag. Ik transpireer 's nachts wel vaker door de anti-depressiva die ik slik, maar vannacht was het echt niet normaal! Kon mijn lakens bijna uitwringen. Vandaag wordt lastig, omdat ik op zondag vaak naar de pub ga.. Maar ik wil nu wel doorzetten! Moet alleen iets anders verzinnen ipv naar de pub gaan ;-).
  15. Hallo allemaal! Een fijne zondag gewenst! Zoals sommigen van jullie meegekregen hebben was gisteren mijn eerste 'offciële' alvoholvrije dag, wat nogal lastig was omdat ik onverwacht uit eten ging. Maar ik heb het wel gered. Normaal transpireer ik 's nachts vaak omdat ik anti-depressiva slik, maar vannacht was het echt vreselijk. Ik voelde de druppels langs mijn lichaam lopen en mijn lakens waren doorweekt. Herkend iemand dat? Ik wil vandaag weer sterk zijn... hoop echt dat het lukt, ik merk dat op zondag echt lastig is, omdat ik dan meestal naar de pub ga :-S.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...