Spring naar bijdragen

Borderliner1964

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Borderliner1964's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hoi allemaal, Ik wil weer proberen om me wat vaker op het forum te melden. Gewoon omdat ik benieuwd ben hoe het met andere mensen gaat die zijn gestopt met drinken of aan het minderen zijn. Met mijzelf gaat het stoppen met alcohol gewoonweg goed. Ik heb sinds 9 november 2010 nog steeds geen druppel gedronken ondanks alle hecktiek thuis en op het werk. Ik ben ook best wel ontspannender geworden, meer beschouwender en duik niet meer direct overal bovenop zoals ik eerder deed. Wellicht is dat toch een positief effect van het stoppen? Omdat ik problemen had met mijn geheugen en concentratie heb ik bij Scelta (onderdeel van GGNet voor persoonlijkheidsstoornissen) mijn hersenfuncties laten testen. Gelukkig is alles prima in orde met mijn hersenen en zit het met het IQ ook wel snor. De verklaring voor het niet meer herinneren van wat anderen mij vertelden zit hem waarschijnlijk erin dat ik mijzelf soms zo fixeer op mijn eigen standpunten en gedachtes dat ik die daarom voor waarheid aanneem. Te druk in mijn hoofd waardoor ik niet alles meer kan opnemen. Maar goed dat is iets waar ik aan kan gaan werken, qua fysiek is er dus niets aan de hand. Nou tot zover even mijn geraas. Wie weet er mensen die ook net als ik om en nabij november 2010 zijn gestopt? Helaas kan ik dat niet echt met een goede zoekfunctie uit het forum destileren maar ik zou het best heel leuk vinden om te weten welke gebruikers dat zijn. Fijne dag allemaal!
  2. Lieve mensen, ik wens jullie allen een gezond en liefdevol 2011.
  3. Hoi allemaal, Ik denk ik kom eens langs op het dagdraadje. Kijk ik naar de datum......10-12-2010......realiseer ik me ineens dat ik vergeten ben te vieren dat ik al een maand geen alcohol heb aangeraakt! Tjonge jonge, da's toch reden voor een feestje vinden jullie ook niet? In het ADB programma heb ik trouwens als doel gesteld niet meer te zullen drinken tot 02-07-2011, m'n verjaardag. Ik denk eerst maar eens geen alcohol tot mijn verjaardag en daarna zien we wel verder. 02-07 lijkt nog zo ver weg maar ach ik wil wel een uitdaging hebben ;-) Ik lees dat jane4 weer terug is van een weekje relaxen in Turkije, heerlijk lijkt me dat. Nou jane4 leuk dat je weer terug bent al had ik niet echt het idee dat je afwezig was op het forum. Ik dacht altijd dat ik veel op het internet zat maar jij kan er ook wat van ;-) Fijne avond allemaal!
  4. Jopie, wat fijn om dat compliment van je te krijgen! Dank je wel.:-)
  5. Hoi Bonbonnetje, Ik zou me maar niet druk maken om die test. Ik ben sinds 2006 onder behandeling bij GGNet en het eerste wat ze idd doen is je leverwaarden testen. Dat doen ze las je hebt aangegeven alcohol te gebruiken maar ook vaak als uitgangspunt voor de eventuele behandeling met medicijnen (bijv. anti-depressiva). Ook bij mij kwam het wel eens voor dat mijn leverwaarden te hoog waren (te hoog wil dan zeggen hoger dan gemiddeld), maar dat bleek ook wel eens aan gebruik van bepaalde medicijnen te liggen. Zo gebruikte ik een simvastatine tegen erfelijkheidscholesterol. Toen ik een ander medicijn kreeg werden de leverwaarden weer normaler. Het is volgens mij niet zo dat langdurig alcoholgebruik wordt aangetoond, de verminderde leverfunctie geeft alleen aan dat je lever veel moeite heeft het gif (alcohol, medicijnen enz.) snel af te breken. Ik maakte me zelf ook geregeld zorgen en ook is er wel eens een echo van mijn lever gemaakt omdat de waarde ineens zo hoog was, maar altijd is de waarde weer genormaliseerd als bleek dat ik verkeerde medicijnen kreeg. Kortom, kom op meid(?) en ga die gesprekken met je psycholoog aan. En ..vooral probeer maar te stoppen met alcohol. Ik ben 2 jaar depressief geweest en twee jaar doorgezopen. Nu weet ik dat de depressiviteit mede veroorzaakt wordt door mijn persoonlijkheidsstoornis maar ook zeker in stand werd gehouden door de alcohol. Sterkte en succes met alles, -------------------------------- Test op 3 leverwaarden en CD-tect. Deze test kan langdurig alcoholgebruik en misbruik aangeven. Test wordt o.a. ook door CBR gebruikt. Uitslag duurt ongeveer 5 dagen. .MCV .ALAT .ASAT .Gamma GT .CD-Tect
  6. Bordy komt vandaag maar weer eens kijken, welke gedichten er op het dagdraadje prijken. Uitgedaagd door Jane om ook wat te dichten, is Bordy benieuwd naar jullie gezichten. Bijna een maand geleden zag Sint met veel plezier, dat Bordy afstand nam van het drinken van veel bier. Samen met wat anderen toog Bordy naar het internet, waar hij zijn eerste berichtje al snel had gezet. Dat deed hij op het forum van Alcohol de Baas, dat was een heuglijk feit vond Sinterklaas. Horden mensen op het forum die ik direct bedank, zeiden je kunt beter stoppen met al die drank. Veel nadelen die het functioneren hinderden, naar je vrouw, je werk en je kinderen. Direct helemaal stoppen was het advies, voordat je, al wat je hebt opgebouwd, echt verlies. Een duiveltje zei; wat haal je nu toch in je bol, dit hou je toch echt geen maanden vol. Maar de eerste maand zit er bijna volledig op, geef dat duiveltje maar flink op zijn kop. Stoppen of minderen is voorlopig geen keus, want anders neemt dat duiveltje je bij de neus. Stoppen met alle drank is het meest veilig, stiekum één biertje vindt de Sint schijnheilig. Ook geen mixje, breezer of bisschopswijn, want juist in die laatste zit het venijn. Een wijntje voor alle gezelligheid bij het eten, en voor je het weet is de afspraak weer vergeten. Zeg het anders hardop tegen Sinterklaas, ook jij bent nu 'de alcohol de baas'.
  7. Hoi hoi, ik wil weer even mijn nuchtere neus laten zien. Ik ben erg druk en dat weerhoudt me ervan om dagelijks op het forum te kijken. Ik ben wel een internet- en gadget nerd dus eigenkijk vreemd dat ik hier zo zelden kom. Onder dit berichtje staat 9 november en dat gaat nog steeds redelijk probleemloos zelfs als er hier in huis door mijn vrouw de verrukkelijkste wijnen worden gedronken. Ik hou vol en ben nu met deel 2 van het ADB programma begonnen. Ik ben overigens heel positief over de betrokkenheid van de hulpverleenster bij het programma. Dat steunt me echt.
  8. Hoi Tatum, Ik begrijp je opmerkingen niet. Je zegt iets over 'ieder heeft een eigen verhaal' en 'ik had verwacht dat het halve forum over me heen zou buitelen'...... Wat bedoel je precies?
  9. Hoi allemaal, Ik wil weer even mijn koppie 'laten zien' op het forum. Ik ben nu 2 hele weken zonder alcohol en het gaat me nog steeds prima af. Ik herken de momenten en gevoelens waarbij ik normaal gesprokem naar de alcohol zou grijpen. Ben.ook druk bezig met het ADB programma. Jane4, succes bij de kaakchrurg. Ik was er vandaag. Op 8-12 wordt bij mij de boel opengesneden en schoongemaakt (kaakontsteking). Succes allemaal en tot laterzz
  10. Borderliner1964

    Voorstellen..

    Hoi Lieved, Welkom Lieved, leuk om weer een verstandig iemand te kunnen verwelkomen. Ik ben sinds 9 november de baas en het gaat best wel goed eigenlijk. Ik heb de knop omgegooid naar niet meer drinken. Mij begeleider van het internetprogramma van ADB wijst mij wel op mijn 'alles of niets' karakter, ik zal wel eens goed in de niets fase kunnen zitten met het risico op een alles fase als ik de triggers om alcohol te gaan drinken niet onderken. Kortom ik ben daar druk mee bezig. Ik hoop dat je veel succes zult hebben en je vaak hier te 'ontmoeten'. ;-)
  11. Ha ha, ik was gisteren blijkbaar zo moe dat ik mn post in het zaterdagdraadje van vorige week plaatste :-)) Hoi hoi, met luciferstokjes om mn ogen open te houden wil ik me toch nog even op het zaterdagdraadje melden. Vandaag was ik op een verjaardagsfeestje met vele verleidingen. Heb het uiteraard droog gehouden want ik ben de baas ;-) Zelf de verleiding van mijn vrouw die enthousiast over een lekkere wijn tegen me zei, wil je een slokje wijn proeven, kon ik afslaan. De rest van de dagen ben ik ook prima doorgekomen met af en toe een gedachte aan 'oh ja als ik nu niet was gestopt had ik op dit moment naar een blik bier gegrepen'. Ik merk wel dat ik nu ben gaan snoepen dus daar moet ik nog eens kritisch over nadenken want er mogen geen kilootjes bijkomen..... Ik ga zo afsluiten en lekker proberen te slapen. Oh ja nog een vraagje aan mensen die de internetbehandeling ook volgen: ik ben eigenlijk alleen maar van plan mijn moeilijke momenten in het alcoholschrift te schrijven en niet van uur tot uur bij te houden of ik wel of geen zin heb. Dat is toch ook de bedoeling of niet soms? Het gaat toch om inzicht te krijgen in de situaties die leiden tot het alcoholgebruik? Anyway, lekker slapen voor diegenen die dat zo gaan doen en de anderen een fijne nacht toegewenst! ------------------------- De baas sinds 9 november 2010 Aangepast: 14-11-2010 at 00:01 door Borderliner1964
  12. Hoi hoi, met luciferstokjes om mn ogen open te houden wil ik me toch nog even op het zaterdagdraadje melden. Vandaag was ik op een verjaardagsfeestje met vele verleidingen. Heb het uiteraard droog gehouden want ik ben de baas ;-) Zelf de verleiding van mijn vrouw die enthousiast over een lekkere wijn tegen me zei, wil je een slokje wijn proeven, kon ik afslaan. De rest van de dagen ben ik ook prima doorgekomen met af en toe een gedachte aan 'oh ja als ik nu niet was gestopt had ik op dit moment naar een blik bier gegrepen'. Ik merk wel dat ik nu ben gaan snoepen dus daar moet ik nog eens kritisch over nadenken want er mogen geen kilootjes bijkomen..... Ik ga zo afsluiten en lekker proberen te slapen. Oh ja nog een vraagje aan mensen die de internetbehandeling ook volgen: ik ben eigenlijk alleen maar van plan mijn moeilijke momenten in het alcoholschrift te schrijven en niet van uur tot uur bij te houden of ik wel of geen zin heb. Dat is toch ook de bedoeling of niet soms? Het gaat toch om inzicht te krijgen in de situaties die leiden tot het alcoholgebruik? Anyway, lekker slapen voor diegenen die dat zo gaan doen en de anderen een fijne nacht toegewenst!
  13. Leuk initiatief. Voor het prikken van een datum heb ik ook wel eens gebruik gemaakt van datumprikker.nl Misschien handig voor een volgende keer? Anyway veel plezier de 20e!
  14. Tobbertje, ik lees net dat je hond morgen 1 jaar wordt. Grappig toeval is dar onze hond morgen óók 1 jaar wordt. Je hebt toch niet net als ons een Berner Sennen hè?
  15. Goedemorgen allemaal, ik begin aan mn 3e droge dag. Ik zie er niet tegenop, het voelt alsof het vanzelf gaat. Vandaag ook de 2e dag dat ik even niet op mn werk ben maar rust in mezelf zoek. Ben net terug van mm 3 wekelijkse meeting met mn psycholoog. Ik ben de bewandelde paadjes in mn hoofd aan het herprogrammeren, nieuwe reacties op mn vaak heftige emoties aan het onderzoeken. Heb het gevoel dat het beter gaat. Mn zoon die vandaag vrij is gaat zo zwemmen met mn moeder. Dan duik ik nog even met een boek op de bank of in bed. Bakje vla en een kop koffie er bij. Genieten van rust in mn hoofd...ik twijfel of ik nog een start met het nieuwste deel van het spel COD black ops. Vaak kan ik dan niet makkelijk stoppen...Maar verrek, IK ben de baas! Ik stel mezelf gewoon de grens. Eerst 2 uurtjes lezen, dan 2 uurtjes gamen :-) Overigens, ik ga proberen om me jullie namen een beetje eigen te maken en jullie belevenissen te volgen. Wie van jullie is hier het langste actief?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...