Spring naar bijdragen

wopsy

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door wopsy geplaatst

  1. Ik ben terug van weggeweest. Ik ben 1 oktober gestopt met alcohol, en telde toen mijn 'droge' dagen nog. Ergens heb ik geschreven dat ik hoopte dat ik de 'droge' weken zou kunnen tellen ipv 'droge' dagen, en .......eigenlijk kan ik zeggen dat ik nu bijna 3 'droge' MAANDEN achter de rug heb. ("bijna" bedoel ik omdat december nog niet voorbij is). Ik realiseer me dat na vele stoppogingen ik verslaafd ben voor het leven. Stoppen is makkelijk, maar het volhouden om te stoppen valt niet mee. Ik kan stik chagrijnig worden omdat ik van mezelf NIET meer mag drinken. Vooral omdat nu rond de feestdagen er feest gevierd wordt (wat best wel logisch klinkt eigenlijk), en ik niet beter weet dan dat tijdens het vieren van een feest ik alcohol drink. Ik baal daar ontzettend van, eerlijk gezegd, maar het betekent niet dat ik weer ga drinken. Ik sla de feestdagen dit jaar gewoon maar even over, dat lijkt me het beste om deze strijd te winnen! Ik voel me trots en een mislukkeling tegelijk, gewoon omdat het kan en gewoon omdat alles zo 'dubbel' is. Dat wilde ik even kwijt. Bedankt voor het luisteren. Fijne avond.
  2. Hallo allemaal! De hele wereld is geschokt door de aanvallen en doden en slachtoffers in Parijs. Eén ding houdt me voornamelijk bezig, iets wat ik gister op het nieuws hoorde, maar vandaag dus totaal niet meer. Het blijkt in Frankrijk heel makkelijk te zijn om aan een wapen te kopen. Je kunt er voor een paar honderd euro's een mitrailleur kopen, werd er gister bij het nieuws gezegd. Is dit niet erg dubbel en vreemd? Het wordt ook helemaal niet meer gezegd. En dan nog even iets: het is mijn 'droge' dag no. 45 vandaag. Ik betrap mezelf erop dat, als er iets aangrijpends gebeurt, ik vaker trekmomenten heb.
  3. WANNEER WE VAN ONSZELF GAAN HOUDEN hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf of met anderen. Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden weer nieuwe werelden geboren. Nu weet ik: dit is leven!

  4. Goedemiddag allemaal! Ja, het zonnetje schijnt en om straks even uit mijn betonnen studio (lees: cel) te ontsnappen ga ik op de fiets naar het park om de laatste herfstkleuren van de bomen vast te leggen op mijn digi-cam. Daarna bij een vriendin, die al anderhalf jaar droog staat, langs voor een bakje koffie. Ik heb haar leren kennen via Intact een paar jaar geleden, en zij is mijn grote voorbeeld. Ook al hebben we een totaal verschillend verleden, we hebben ontzettend veel overeenkomsten en ipv onder invloed van alcohol eindeloos te lallen, ondernemen we nu leuke dingen zoals naar cabaret-voorstellingen gaan of naar de bios. Fijne dag allemaal.
  5. Fijne vakantie, Vino. Ik moet even zeggen dat ik het heel erg knap van je vindt dat je het maar bij 1 drankje per dag houdt, in de namiddag. Ik zou dat absoluut niet kunnen, want ik moet er gelijk daarna nog 1 en nog 1. Een vriendin van me zei gister tegen me dat ik wel erg streng voor mezelf ben, door helemaal niets meer te kunnen drinken, maar zij heeft mijn probleem niet, zij kan makkelijk een paar dagen in de week niet drinken, maar ik dus niet: ik dronk elke dag. Stopdag 39 vandaag, ongelooflijk hoe snel de tijd gaat.
  6. Hallo allemaal, Ik zat de laatste weken aan teveel koffie, waardoor ik 's nachts heel slecht sliep. Nu zit ik sinds kort aan de thee, aan de Pyramide Russian Earl Grey van Lipton (gewonnen bij de Postcodeloterij, jawel) Maar nu moet ik er elke nacht 3 x uit om te zeiken, dus ik ben echt een zeikwijf geworden. Dat was ik al, maar nu is het nog erger geworden. Vruchtensappen hebben teveel suikers, frisdranken ook. Ik vraag me af of er nog restjes plutonium of radio-activiteit van Tsjernobyl in die Russische Earl Grey thee zit. Heeft iemand enig idee?
  7. wopsy

    Jeanne

    Hallo Jeanne, Bij mij zijn de depressies minder geworden toen ik gestopt ben met drinken, 30 sept. j.l. Het heeft wel even geduurd, maar ik kan er nu mee leven en als ik er 1 aan voel komen denk ik: kom maar op! Wat voor mij vorig jaar een goede waarschuwing was, was dat ik bloed moest laten prikken omdat ik niet lekker in mijn vel zat en overal pijn had en erg moe was. Dus op nieren, jicht, reuma, schildklier etc. bloed geprikt en ik schrok me kapot toen mijn huisarts de uitslag vertelde; ALLES was goed, maar mijn leverwaarden waren aan de hoge kant. 360, en bij een normaal mens zijn ze onder de 35, geloof ik ?! Ik wilde niet stoppen met drinken maar MOEST wel. Met behulp van Librium via mijn huisarts ben ik er mee gestopt. Afgelopen januari helaas weer begonnen en elke dag gedronken t/m 30 sept. dus. Het is vallen en opstaan, rennen of stilstaan bij mij, en ik word er hondsberoerd en moe van. Vandaag sta ik 37 dagen droog, en de trekmomenten overvallen me nog steeds, hoor, maar ik kan er nu beter mee omgaan en ga, als ik zo'n trekmoment krijg, gauw afleiding zoeken....eindje fietsen, of mijn zooitje opruimen of gewoon even de stad in, mensen kijken. Ik wens je heel veel sterkte en succes.
  8. wopsy

    Donderdag

    Hallo allemaal. Ik zit nu in een fase dat ik mezelf op iets trakteer elke dag dat ik niet drink. Ik vind dat ik mezelf moet belonen. Maar omdat ik mezelf beloon krijg ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant geef ik eigenlijk teveel geld uit en aan de andere kant geef ik nog meer geld uit (omdat ik het anders aan drank zou hebben uitgegeven). Vandaag heb ik het bescheiden gehouden, niet 1 maar 2 tompoucen voor mezelf gekocht. Ik moet 10 kg aankomen. Eigenlijk heb ik een hele waslijst aan dingen om mezelf te belonen, maar ook dat moet ik met mate doen...alles met mate, zucht. Ik rook teveel en ik drink teveel koffie. Ik tel de 'droge dagen' nog steeds, dag 36 vandaag. De dagen duren lang, en 's nachts slaap ik nog heel slecht, ook heb ik overal pijntjes....Maar over het algemeen ben ik de laatste weken minder depressief, eigenlijk best wel vrolijk voor mijn doen, en ik heb de laatste weken helemaal niet gehuild. Ik heb gister tegen 1 van mijn vriendinnen verteld dat ik gestopt ben met drinken, we gingen uit eten en ik nam een tonic ipv bier of wijn. Zij zei dat het haar nooit opgevallen was dat ik een alcoholprobleem had, wat me verbaasde. Ze had het nooit aan me geroken, iets waar ik altijd zo bang voor was dat mensen het aan me konden zien of ruiken.
  9. wopsy

    Opnieuw Begonnen met stoppen

    Bedankt, Meya, ik heb aan de hand van jouw uitleg mijn nickname kunnen veranderen.
  10. wopsy

    Ik ben lana en alcohol verslaafd

    Hallo Lana, Ik zie heel veel overeenkomsten tussen jou en mij, behalve dan dat ik alleenstaand zonder kinderen ben. Dat was tevens voor mij een dubbele reden om te blijven drinken....omdat ik het alléén mezelf maar aandeed ( de schade en de ellende bedoel ik dan) en niemand maar dan ook niemand die mij in de gaten hield. Toen ik 10 was is mijn moeder opgenomen geweest in een kliniek. Tot die tijd, zover ik me herinner, dronk ze behoorlijk. Mijn vader was al overleden toen ik 3 was, en die dronk ook veel. Van verhalen van mijn enige broer, die 9 jaar ouder is dan ik, werd hij er 's avonds maar ook vaak 's middags op uit gestuurd om drank voor hun te kopen (toen mocht en kon dat nog)....hij was toen 11 en ik was net geboren. Ik ben er van overtuigd dat ze in een dronken bui mij hebben verwekt..Ik kwam als een gezonde baby op deze wereld, woog zelfs 11 pond bij mijn geboorte (arme moeder!) en ik had geen hersenschade of liep niet achter op andere kinderen van mijn leeftijd, Maar tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik al gaan drinken, niet eens stiekem. Mijn moeder vond het niet erg, en mijn vrienden en vriendinnen ook niet, ik zag er ook verder geen kwaad in. Maar ik ben helaas blijven drinken...en het werd steeds meer en vaker, ik heb ondertussen wel zelf heel wat van mijn hersencellen beschadigd! Ik sta nu een maand droog, na verschillende stop-periodes, en ik weet: het is en blijft een strijd voor de rest van je leven, en je moet zeer alert zijn. Ik kan er niet (zomaar) 1 drinken, want ik MOET gelijk meer. Ik wéét dat nu, gelukkig, dus ik kan/mag van mezelf nooit meer drinken, hoe saai en vervelend dat soms dan ook is, vooral in de kroeg of bij een optreden of tijdens een feestje (althans: zo ervaar ik dat de laatste tijd). Heel veel sterkte toegewenst. Groetjes, Wopsy
  11. wopsy

    Opnieuw Begonnen met stoppen

    Dankjewel, Meya en jij ook van harte welkom. Ik heb nog wel mijn 'lege' momenten, hoor.....maar ik moet zeggen: het lijkt wel steeds makkelijker om droog te blijven. Vandaag hou ik vol, en morgen waarschijnlijk ook en het aankomend weekend zeker! Jij ook, he?
  12. wopsy

    Opnieuw Begonnen met stoppen

    Hallo Indigo, hoe verander ik mijn nickname hier? Die heb ik nu automatisch toegewezen omdat ik hier 5 jaar geleden ook (eventjes) was. Toen heb ik die naam gekozen omdat de hond van mijn vriend zo heette....maar ik ben nu Wopsy en wil graag als Wopsy verder ipv Sorry
  13. Goedemiddag allemaal, Het is en blijft een 'droge' dag vandaag! Dus: een fijne dag toegewenst!
  14. wopsy

    Opnieuw Begonnen met stoppen

    Goedemiddag en heel erg bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik vind het hartverwarmend en stel het zeer op prijs. Het motiveert me extra nu om 'droog' te blijven staan. Het geeft me een goed gevoel dat ik niet de enige ben met een 'jeweetwel' probleem. En het doet me goed om tips en adviezen te krijgen van jullie ipv dat sommigen me een drankje in de handen schuiven of tegen me zeggen: "Ach, eentje kan toch geen kwaad". Ik ben blij dat ik nu al een maand lang geen onnodige boodschappen moet doen rondom de drank, want de drank was mijn prioriteit nummer 1, maar ja.... ik kon toch niet alleen maar alcohol bij de kassa afrekenen omdat ik me daarvoor schaamde (om maar een voorbeeld te noemen). Als ik nu diezelfde supermarkt inloop draai ik gelijk mijn hoofd de andere kant op, zodat ik de alcohol-voorraad daar niet zie staan. Het is al en al een bevrijding en een opluchting. Ook hoef ik niet meer bang te zijn dat ik overdags naar alcohol ruik....of de volgende ochtend. Ook sluit ik me niet meer op in huis. Wel moet ik meer structuur krijgen in mijn eetgedrag, want ik heb heel lang mijn honger onderdrukt door maar te drinken, mijn darmen zijn daardoor wel erg in de war. Iedereen vindt me dan ook veel te mager, en eigenlijk zit ik 10 kg onder mijn 'ideale' gewicht. Ik heb een paar weken geleden hulp gekregen via mijn huisarts, niet vanwege mijn drankgebruik, maar omdat ik de laatste tijd nogal depressief ben. Gistermiddag ben ik voor de 2e keer bij een psychiatrische verpleegkundige geweest, en aan de hand van de vragenlijst die ik in moest vullen blijkt dat ik erg somber en erg gestressd ben. Dat was geen onbekend of schokkend nieuws. Ze heeft me ontspannings-oefeningen meegegeven. Ik heb haar ook verteld dat ik een erg kort lontje heb, erg ongeduldig ben, en me dooderger aan bijna alles en iedereen, maar dat alles blijkt dus in verband te staan met mijn stress en somberheid. Dit wordt nog een lang proces maar dat doorbreekt mijn momenten van verveling. Het is 'droge' dag nummer 34 vandaag, en binnenkort zal ik de 'droge' dagen niet meer tellen, maar de 'droge' weken. Bedankt voor jullie steun, en ik hoop weer wat van jullie te lezen. Fijne dag verder.
  15. Hallo allemaal. Na een aantal pogingen ben ik weer begonnen met stoppen van elke dag te drinken. Tot 11 jan. jl, de sterfdag van mijn moeder, stond ik 5 maanden droog, het jaar daarvoor zelfs 8 maanden. De sterfdag van mijn moeder was zo aangrijpend dat dat een goed excuus voor mezelf was om maar weer te gaan drinken. Sindsdien heb ik elke dag gedronken. Ik ben een verschrikkelijke lakse slons als ik drink. Ik stel alles uit en (ook indien mogelijk af). Ik drink denk ik uit frustratie en verveling en eenzaamheid. Ik vind alcohol gewoonweg te lekker en bij drankje no. 1 kijk ik al uit naar drankje no. 2 enz enz totdat ik bijna omval en zelfs 's middags mijn roes al uit moet slapen. Ik sta nu sinds 30 sept. jl. droog...ik hou een dagboek bij als ik trekmomenten krijg, maar dit forum lijkt me beter. Ik heb hulp nodig bij het 'droog' blijven, en hoe ik gevaarlijke situaties kan vermijden en hoe ik valkuilen kan overwinnen. Groeten, Wopsy
  16. Opnieuw beginnen met stoppen

  17. wopsy

    Woensdag 3 november

    Dankjewel, Mupke, ik heb mezelf officieel nog niet voorgesteld, ik weet ook niet precies waar ik dat moet doen...ik zie ook geen draadjes, haha........bij wie, wat, waar of zo? Wie kan mij een beetje wegwijs maken, hier, en hoe kom ik in de 'huiskamer'? Alvast bedankt.
  18. wopsy

    Woensdag 3 november

    Oh Dymph...sorry, er ging iets mis zojuist. Ik wilde even zeggen dat ik net je verhaaltje las, over je kat Bor, en dat ik met je meeleef. Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van een dier waar je zo aan gehecht bent. Ik heb zelf mn kat begraven, een paar jaar geleden, moest hem in laten slapen omdat hij helemaal op was. Brammetje is 13 geworden, maar vaak denk ik nog aan hem. Ik liet de dierenarts ook bij mij thuis komen, om hem in te laten slapen, want zelf had ik geen vervoer. Ik schrok me rot, toen de dierenarts net weg ging, na die spuit, en na mij getroost te hebben....ik loop even naar de keuken, ik ga weer naar de woonkamer waar hij doodstil ligt, op mijn tafel op een handdoek, ik aai hem voor de laatste keer en heb de lege doos al klaar voor zijn begrafenis. Opeens beweegt Brammetje, stuiptrekkingen, ik schrik me rot, raak in paniek en denk: die fatale dosis was niet fataal genoeg, hij leeft nog. Ik bel de dierenarts en die hufter vertelt me dat dat wel normaal is bij oudere dieren, dat ze nog wat stuiptrekkingen krijgen na de spuit, omdat de boel langzaam afsterft. Ik kwaad, verdrietig, leeg......en ik ga hem begraven in mijn achtertuin, mijn Brammetje...de grond is kei en keihard, met m'n spade kom ik bijna 10 cm diep, ik probeer een mooi gat te graven en het lukt me niet echt. Ik barst in tranen uit, tranen stromen over mn wangen, en opeens kijkt de buurvrouw over de schutting en vraagt me: 'gaat het een beetje?'. En ik wil het uitschreeuwen: 'Wat denk je nou zelf?' Maar ik beheers me, en vertel mijn verhaal en ze is heel begripvol en dat kalmeert me wel. Ik loop naar binnen, las voor mezelf een pauze in, en natuurlijk grijp ik naar de fles. Al bij al, ik ken je verdriet, maar ga het alsjeblieft niet op een zuipen zetten, zoals ik toen deed, want uiteindelijk wordt de pijn alleen maar erger. Heel veel sterkte toegewenst, Dymph. Liefs.
  19. wopsy

    Woensdag 3 november

    quote: Originally posted by: dymph Ga ook maar eens wat eten, brood, ook geen zin om te koken. Dan maar even afleiding zoeken op tv. Ben zooo verdrietig. Dichte keel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...