Spring naar bijdragen

caroline

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

caroline's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. zo, ik huppel ook weer ff binnen. ben mn depri-bui van vrijdag weer kwijt (jammer dat dat dan weer een dag moet duren..) maar geen trek gehad! Eigenlijk meer een afkeer en boosheid dat mn lijf en mn hoofd het als oplossing leken te zien. Vandaag t huis doorgestormd (met de poetsdoek ;o) ) Bolletje, nog een keer bedankt he?! T scheelt dat er mensen, al dan niet via een beeldscherm, ff lief doen. Was mn man ook aan de foon en dat scheelt de "bekende slok op een borrel" Stomme uitspraak eigenlijk..en dat gewoon in de volksmond. Exfeestbeest, ook je verhaal gelezen en je "casus" herkent in verschillende patienten uit mn omgeving. En dan nog mn ogen dichthouden voor mezelf. Mn familie doet dat nog steeds, zelfs met voorbeelden en confrontaties voor ogen! Dus ik herken dat..Maar goed, jij, wij allemaal, zijn hier en stappen vooruit! Ik wens je alle goeds, ondanks je ziekenhuis-ontberingen hoop ik dat je af en toe de mooie dingen nog ksn zien..
  2. hou vol Hermie, dat gaat je lukken. Zeker omdat je weet dat je je rotter gaat voelen als je nu gaat drinken. Goed van je dat je hier langs komt!
  3. dank je Bolletje.. ik moet het zelf ook loslaten hoor en ben blij dat ik het bespreekbaar heb gemaakt.
  4. ja, stom he!! Het was 10 uur en ik heb het opgewarmd, super naief en vond het nog lekker ook. Daarom weet ik ook wel dat ik er nog lang niet ben. dronk overigens niet `s ochtends, het was ook geen trekmoment. Maar goed, ik heb t wel gegeten en er geen moment bij gedacht dat het niet slim was of dat ik er alcohol door binnenkreeg.
  5. ik heb er in het verleden ook veel om gelogen en gedroeg me stiekem. Ik was bang voor boosheid om me heen maar dat versterkte juist door mn gedrag! Nu heb ik het verteld, ik heb mn omgeving ervan op de hoogte gebracht en geen boze reacties gehad, wel de opmerking dat het absoluut niet slim van me was. het voelt goed om het erover te hebben en toe te geven dat ik me verdrietig voel ipv maar door te gaan en daardoor in de volgende valkuil te stappen. De HALT kende ik niet maar herken m wel!
  6. hey Freddy, toen was ik daar nog niet in behandeling. Dit is de 2e week geweest. Het werd geroken gisteren en daarom moesten we allemaal blazen omdat het niet duidelijk was wie het was. Ik dus en heb daar toen uitleg aan gegeven.
  7. dat ben ik met je eens hoor! ik zie echt wel in dat het verkapt gevoel is van alcohol binnen krijgen, de smaak e.d. Het feit ligt er wel en ik leer ervan en richt me op de dagen dat het niet drinken heel makkelijk gaat, want echt trek ervaar ik niet meer, nu ook niet. Ik word momenteel erg door elkaar geslingerd door mn gevoel en dat zal erbij horen, ook het realiseren dat ik er nog lang niet ben.
  8. moest een analyse maken omdat de regel van niet koken met alcohol wel genoemd is maar ik zie dat idd ook anders dan het drinken ervan. ik zie het nut van die analyse ook wel in hoor, want waarom heb ik juist dat gegeten? Heb t overigens 3 wkn terug ook gehad, toen kookte mn man het en was het ingekookt, ik heb het gebonden. zal dan maandag de analyse bespreken daar en er lering uit trekken.
  9. ja dat is ook zo. Het is ook 1 van de weinige recepten waarin het zit. Normaal kook ik het ook door maar nu was het laat en ik had honger.. Bij de instelling mag je ook 6 wkn lang geen alcohol gebruiken bij het koken en daar stond ik geen moment bewust bij stil. maar onbewust toch dit gerecht gekozen. Ik ben blij dat mn man vanavond even thuis komt en we het erover kunnen hebben. Heb een terugvalanalyse gemaakt en moet het ook laten rusten voor mezelf. maar das pittig vandaag! Bedankt voor je antwoord.
  10. ik kom hier ff langs.. ben nu vanaf 3-12 gestopt met drinken en heb nu hulp via een instelling. Helaas ben ik de boot ingegaan met eten: veel wijn in een saus, niet doorverhit, dus ik had een positieve blaastest! laat in de avond gegeten en het restje als ontbijt vlak voor vertrek.ik voel me er rot onder en heb dat ook wel uitgesproken maar t is vandaag lastig om mn gedachten op wat anders te richten. ik was juist blij dat ik niet het gevoel had dat ik uit die fles wou drinken, nu schijnt je onderbewuste toch heel veel invloed te hebben! En daar baal ik van, heel erg. Heb nu niet het gevoel dat ik wil drinken en heb een flesje wijn wat open stond voor het koken leeggegooid gisteren zodat die valkuil weg is. Herkennen jullie dat onmachtige gevoel?
  11. dat is een goeie Michiel! Glazen klinken alsof het best wel meevalt.. maar elke dag een fles wijn (of iets in die zelfde hoeveelheid alcohol, ligt eraan wat je drinkt..mixjes of borrels) ipv het glazen noemen klinkt toch heel anders! Noemen we dat in een gezelschap, dan word je scheef aangekeken. Zeg je dat het 4 glazen zijn, soms 5, dan wordt er eerder gereageerd als "lekker toch,ik drink ook wel eens een glas of 3". en kun je een gewoonte makkelijker doorbreken dan dat je wel een reden zou hebben? Ik had ook echt niet altijd een reden, gewoon "zin", alleen werd die zin wel heel vaak zin! Dan gluurt afhankelijk zijn om de hoek en dan heb je toch echt een probleem. De omgeving creeert dus geen probleem voor je (er MOET toch een reden zijn?? denk eens goed na..)maar je hebt er zelf een veroorzaakt bij jezelf als je uit "gewoonte" drinkt. Ikzelf ben toch blij dat ik een aantal situaties heb waar ik WEL in kan wroeten en daardoor "de zin"kan onderdrukken. Laat ik dan misschien in de verre toekomst een keer een glaasje uit gezelligheid kunnen drinken, zonder dat het een glas van een flesformaat wordt..
  12. heel bruikbaar allemaal. Succes vandaag, al dan niet 'blijven hangen", heel fijn dat je voor jouw gevoel verder bent Kirky, jammer dat je dan vandaag niet vrolijk van ons wordt, dat kun je wel aan dus., al dan niet knuffelend, soothe, dat doet juist ff goed als je ipv de fles elkaar nu opzoekt. Voor mij doen. Isa, thnx..
  13. ik doe mn best lisa... de klusjes heb ik de afgelopen weken wel gedaan, alles blinkt en is schoon. Aan de tuin geen eer in de herfst, ook t onkruid is er al uit. Ik ga mn tweede emmer thee zetten, probeer me op mn boek te concenteren.. Mn man deed al een lief belletje, hij wist dat ik heel slecht had geslapen (woelen woelen naast hem). soms is het ***, is lekker wat pakken zo makkelijk! ik ga echt de uitdaging wel aan, dat ik vanavond mn bed in ga (moe waarschijnlijk) en weet dat ik geen liter in mn keel heb gegoten als afleiding..
  14. Dit wordt een lange dag.. heel slecht geslapen vannacht (veel geslapen de laatste dagen, mn lijf is niet moe meer!), dus vroeg op, al mn uurtje gelopen, de boodschappen al in huis, voorbereidingen voor het eten al klaar, de eerste liter thee al binnen maar... Bikkelen vandaag!! Nietdoen Nietdoen Nietdoen, de mantra in mn hoofd op dit moment..
  15. ik reageer laat Ari en je bent idd offline maar: ik heb zeker wat aan de ADB behandeling, er zit veel tijd in omdat ik tenslotte alles tijd heb nu om goed over de situaties en analyse na te denken.. Ben nog niet zo lang bezig hoor, begin de volgende keer aan het tweede gedeelte en het gaat dus best. Goede gesprekken begin ik weer te krijgen met mn man, eerder ontkende ik alles en ging gewoon door met wat ik deed. wist de volgende dag soms niet eens meer wat er was gezegd.. Nu kon/kan ik niet anders en merk dat eenmaal een tijd nuchter de zaken best confronterend zijn en ik niet mis!! Mijn werkgever zie ik niet als boosdoener: er is een zero-tolerance beleid. Ik ben al heel blij dat een aantal zaken rondom ontslag zijn veranderd in mijn voordeel. Maar goed, moet toch met mezelf verder en mn dagen nuttig vullen! En dat is dus soms door heel bewust NIET naar de supermarkt te gaan want daar staat teveel verleiding op sommige momenten. Andere momenten weer helemaal niet dus t begin is er!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...