Spring naar bijdragen

Afkickverschijnselen


TECKEL

Aanbevolen berichten

Beste Teckel,

Hartelijk bedankt voor je bericht en je vraag.

Ik ben benieuwd hoe lang je inmiddels bent gestopt met gokken? En hoe vaak ervaar je deze ontwenningsverschijnselen?

De ontwenningsverschijnselen van het gokken komt doordat er een hormoon wordt aangemaakt, namelijk endorfine. Door dit hormoon ga je je prettig voelen. Wanneer je vaker gokt, stelt het lichaam zich in op het verwerken van deze stof endorfine. Juist van deze stof kun je afhankelijk worden. Als je stopt met gokken, maakt je lichaam deze stof minder aan. Het gemis van deze stof maakt dat je je onprettig voelt en weer zin krijgt om te gokken. Dit onprettige gevoel kan ontstaan als je niet gokt of door prikkels die je aan het gokken herinneren. Bijvoorbeeld bepaalde situaties/momenten waarop je voorheen zou gokken of bij bepaalde emoties. Dat is voor iedereen anders.

Wanneer je niet toegeeft aan de behoefte om te gokken kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. De klachten kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn. De klachten kunnen heftig zijn, maar nemen op den duur af. Daar is geen vaste tijd voor. Bij iedereen is dat weer anders. Misschien ben je eerder een periode gestopt? Dat je je daar wat op kunt voorbereiden?

Meer informatie kun je lezen op de website van Gokkendebaas, heb je daar al gekeken? Daar kun je informatie vinden, maar ook andere websites en organisaties. Zijn er mensen in je omgeving die op de hoogte zijn dat je bent gestopt en je daarbij kunnen ondersteunen? Of een andere vorm van ondersteuning? Mocht je hierover vragen hebben, laat het dan gerust weten.

Veel succes gewenst!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...