Spring naar bijdragen

Jenever vs bier


Aanbevolen berichten

Beste Halrox,

 

Hartelijk bedankt voor je vraag. We zouden hier nog even op terug komen, ik zag dat dit nog niet was gebeurd. Excuses voor de verlate reactie.

Er zijn veel factoren die de mate van dronkenschap bepalen dan de soort drank alleen. Te denken valt aan de snelheid van drinken, wat en wanneer men van te voren heeft gegeten, of er tussendoor nog wat niet-alcoholisch gedronken wordt, hoe vermoeid men is als het drinken begint. En misschien maakt het nog iets uit dat de alcohol bij jenever in iets meer geconcenteerde vorm wordt gedronken, dan wanneer het om bier gaat.

 

Overigens kan het ook zo zijn dat dronkenschap niet meer gevoeld wordt omdat er gewenning en tolerantie voor grote hoeveelheden alcohol is ontstaan. Tien glazen in één keer is een forse hoeveelheid waar een normaal gezond mens beslist dronken van wordt. Bij deze hoeveelheden in één keer is er dan sprake van binge drinking. Het maakt niet uit of dit nu bier is of sterke drank. Binge drinking brengt extra risico's met zich mee, bovenop de gevolgen die te veel alcohol voor de gezondheid heeft. Meer informatie hierover kun je lezen op de website van Alcoholdebaas.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...